UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 12 no 45
Re: Jautajums tiem, kam ir malkas katls+siltuma akumulatos.
Autors: pauljukas ()
Datums: 01/12/2009 13:18

Vai māja piesilst labi?
Ja jā un pat pārāk daudz, tad vismaz radiatoriem vajadzētu salikt termogalvas. Un katlumājā pārspiediena vārstu aiz mājas sūkņa. Vai arī tepas temperatūras regulātoru, kas novadītu sūkni. Šādi izveidojot ir iespējama akumulācijas tvertnes ātrāka uzsildīšana, jo kad telpās būs pietiekami silts, siltums vairs netiks ņemts, un etalontelpā vadības pults izslēgs cirkulācijas sūkni. Viss pārējais siltums tiks dots uz akumulātoru.
Vēl jāuzjautā vai apkures trubas ir labi nosiltinātas? Cik redzams bildēs, tad katlumājā točna nav. Arī tās būtu jāizolē, lai nav lieki siltuma zudumi.

Re: Jautajums tiem, kam ir malkas katls+siltuma akumulatos.
Autors: JanisJanis ()
Datums: 01/12/2009 16:31

Mirstigiem cilvekiem shajaa gadijuma liekams Honeywell HMC82, bet nemirstigajiem Honeywell Smile.

Vecmaminas, berni un sievas var regulet gradus ar HMC82,
Honeywell Smile ir labs objektos, kur ir "kaads" kursh zina, var arii atrisinat ar telpas regulatoru/sensoru.

Re: Jautajums tiem, kam ir malkas katls+siltuma akumulatos.
Autors: heating ()
Datums: 08/12/2009 16:03

No kurienes Honeywell produkcija ienaak Latvijaa??!!

Re: Jautajums tiem, kam ir malkas katls+siltuma akumulatos.
Autors: sleepnis ()
Datums: 08/12/2009 18:08

Janisbezuzvarda - Sataisīsi, kā Rx ieteica un visam vajadzētu strādāt. No radiatoriem atgaita uz siltuma akumulatora apakšas pieslēgumu. Tas nu būs jāiztaisa, bez tā nekas nestrādās. Tā shēma strādā labi pat bez visādas automātikas. Siltumu vispirms padod uz radiatoriem, jo otrs sūknis sūc, bet caur siltuma akumulatoru tomēr kaut kāda pretestība ir, tapēc praktiski viss siltums nonāk uz radiatoru loka. Atzars uz akumulatoru ir tikai mēreni silts , kad sistēmā jau 80grādi un pie citām trubām roku nevar pielikt. Kā māja uzsilst un radiatoru termovārsti aizveras, tā plūsma novirzās uz siltuma akumulatoru. Secināu, baigā automātika radiatoru loka 3zaru vārstam nav vajadzīga. Taču arī ar roku regulēt nav pats foršākais. Visoptimālākais būtu uzlikt regulējamu 3zaru termostatisku vārstu. Tad to pieregulēt vajadzētu tikai, ja būtiski mainās āra temperatūra.

Brīnos Rx, ka Tev vajadzīga baigā sūkņa jauda lai pumpētu ūdeni? Man 20kw katls un atliektiem galiem pietiek ar UPS 25-60 uz pašu mazāko ātrumu. Varbūt tas no katla atkarīgs. Man atmos tērauda.

Re: Jautajums tiem, kam ir malkas katls+siltuma akumulatos.
Autors: janisbezuzvarda ()
Datums: 08/12/2009 18:34

sleepnis,nu pagaidām nēsmu gatavs tādām pārbūvēm(finanses neļauj),izdarījos mazliet savādāk,pieregulēju sūkņus,mazam lokam uzliku uz vislielāko ātrumu,bet uz māju uzliku uz vismazāko ātrumu,pigriezu mākslīgās slodzes regulētāju lai karstāks ūdens iet uz akumulatoru,tagad it kaa strādā puslīdz,bet gribētos to pretvārstu ielikt uz atpakaļejošās caurules starp trīsviru vārstu un atpakaļgaitas cauruli,ko sakāt??? doma tāda ,lai atpakaļgaitas atdzisušais ūdens caur trīsviru vārstu nejaucas klāt karstajam ūdenim,bet lai aiziet savu ceļu uz katlu.p.s tad varbūt varēs iztikt bez automātikas?

Re: Jautajums tiem, kam ir malkas katls+siltuma akumulatos.
Autors: pauljukas ()
Datums: 08/12/2009 21:25

Izklausās ka Tu pretvārstu gribi uzlikt virzienā uz leju no 3ceļu vārsta. Tā!?!? Ja tā, tad tā gan nevajadzētu!! tādā gadījumā no 3ceļnieka nav nekāda jēga.

Re: Jautajums tiem, kam ir malkas katls+siltuma akumulatos.
Autors: Rx ()
Datums: 08/12/2009 21:48

Slēpnim: arī es sākumā liku mazāku jaudu. Un novēroju ka krāsns deg ar vēlmi "iemigt". Tas ir- pusdeg, aizvērusi gaisa pieplūdi, lai nepaaugsinātos temperatūra katlā. Pamatā turu uz 80-85 grādiem.(Termoregulātora ieregulējums kas paceļ- nolaiž gaisa padeves vārtiņus.). Bet kā zināms, akumulators jau tam paredzēts un visa sistēma tā "uzpildei" ir ar tādu jaudu krāsnij, lai īsā laikā var uzsildīt akumulatoru un pēc tam ilgu laiku atpūsties..... Normāls laiks man "uzlādei" pieņemams ir 3,5-4 stundas. Tas ir, vakara stundas pirms gulētiešanas. Un tikai pie manis uzrādītās sūkņa jaudas, krāsns kurās ar normālu liesmu, nevis gruzd, jo attiecīgi , pienācīgi tai dodu jaunu, svaigu sildāmo ūdeni. Pati konstrukcija- uzlādes ceļš ir apmēram sekojošs: kad nav sasniegta trīszaru termovārsta pārslēgšanās temperatūra, slodzi krāsns sūknim rada aizbīdnis (tas nevar būt par daudz piegriezts, būs par lielu slodze sūknim, tas stipri mocīsies. Kad termovārsta temperatūra sasniegs tā rūpnīcas doto, atverās otrs ceļš- no akumulatora. Un plūsmas sadalās: daļa caur aibīdņa, daļa no akumulatora. Kāda šī proporcija, nezinu, tikai varu teikt, ka atvēršanās notiek cikliski, jo tikko nāk klāt no akumulatora aukstais, tas dzesē termovārstu un tas aizverās, no jauna silst no tā kas nāk caur aizbīdni, un atkal atverās. Nostrādes- atvēršanās laiks ir jo ilgāks, jo vairāk akumulatora ūdens temperatūra tuvojās krāsns kontūra temperatūrai. Auksta akumulatora gadījumā cikls ir īsāks. Rezultātā sanāk apmēram tā, ka krāsns izejā ir 80-85 grādi, ieejā ap 70. Un ja ņem palīgā formulas: Q(M3/stundā)=0.86*P/(Tizejā-T ieejā). Kur Q-siltumnesēja tilpums, kas var pārnest jaudu P(kW) pie attiecīgās temperatūras starpības (Manā gadījumāap 15 grādi).40kW krāsns gadījumā iznāk ka vajag plūsmu 2.3M3/stundā. Bet tā kā sūknim ir papildus slodze no aizbīdņa, termovārsta, kas var būt pusvirus, darbs ir cikliska aukstā piejaukšana, tā jaudu vajag vismas 2-3 reizes lielāku. Un iznāk, ka jau nonākam pie 70-90W Willo sūkņa, kam pēc pases ir 4.5m3, vairāk stundā. Bet tas tikai teorētisks pamatojums. Vai ar mazo jaudu uzlādējat akumulatoru 800 litri 3 stundās? (Mani aprēķini liecina, ka tādā akumlatorā var uzkrāt aptuveni50-60kW.

Re: Jautajums tiem, kam ir malkas katls+siltuma akumulatos.
Autors: sleepnis ()
Datums: 09/12/2009 15:56

Janibezuzvarda Man ir viena ideja, kā uzlabot situāciju, vēl bišķi prātā apgremošu un tad vakarā uzzīmēšu un nopublicēšu vispārējai apspriešanai.

Rx šobrid nav daudz laika iedziļināties, bet man drusku cita sistema - akumulatoram apkārt ir "krekls"- siltummainis, caur ko notiek sildīšana. Iekšā ūdens ir tikai "balastam" siltumietilpībai. Vienīgi nesaprotu Tevis teiktajā, kas tas par aizbīdnni? Un kur viņš tev ir? Katla mazajā lokā? Atzarā uz atpakaļgaitu? Kapēc? Triszaru termovarstam taču vajadzetu izdarit to visu. Pievērt mazo loku un vienlaicīgi atvērt lielo.

Re: Jautajums tiem, kam ir malkas katls+siltuma akumulatos.
Autors: Rx ()
Datums: 09/12/2009 17:01

Viss siltumnieka shemā ir paradīts. Manis aprakstītā plūsmu analīze to paskaidro. Ja veēaties, te ir Termovar zīmējums akumulatora gadījumā, kā princips. Tas virknē ieslēgtais ir aizbīdnis [www.sts-technikhandel.de]
"Krekls" arī man ir, jo man ir kombinetais boileris-akumulators, kurā iekšā ir siltā ūdens bundža, bet tas nekādi nemaina akumulatora darbības principu, slēgumu apkures galā. Enerģija uzkrājas abos tilpumos, tikai tie ir atsaistīti ar sieniņu, bet termiski vienoti: silstot vienam- silst otrs, un otrādi.

Re: Jautajums tiem, kam ir malkas katls+siltuma akumulatos.
Autors: Rx ()
Datums: 09/12/2009 17:05

...un te ir citi slēgumi: [www.termomix.co.uk]

Pašreizējā: 12 no 45


Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **      **  **    **  **    **  **     ** 
 **     **  **  **  **   **  **    **  **   **     ** 
 **     **  **  **  **    ****      ****    **     ** 
 **     **  **  **  **     **        **     ********* 
  **   **   **  **  **     **        **     **     ** 
   ** **    **  **  **     **        **     **     ** 
    ***      ***  ***      **        **     **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727