UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 2 no 7
Re: grunts zem monoliitaas dzelzbetona plaaksnes?
Autors: Antins ()
Datums: 03/12/2011 20:26

interesanti, kaapeec tas standarts balkiem taads tizls - 6m - radies?
kautkaads smiekliigs izmeers, imho.
par rakshanu - padumji cilveeki, nezinoshi konkreetus apstaakljus, biezhi izceljas ar kategoriskiem spriedumiem. tas mani neizbriina. esmu mazliet sho to racis pie sevis, t sk ar mazo ekskavatoru, un taa rakshana ir visai problemaatiska. ja buutu smiltinja, buutu pavisam cita lieta.

Re: grunts zem monoliitaas dzelzbetona plaaksnes?
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 03/12/2011 21:56

Tie pat nav apaļi 6 metri, oriģināli tās esot cik tur pēdas.

Kādā ziņā rakšana problēmātiska:
a) pēc ekskavatora viss jāpārrok ar rokām;
b) lai izvilktu ekskavatoru, jāmeklē otrs, lielāks ekskavators ;) ?

Re: grunts zem monoliitaas dzelzbetona plaaksnes?
Autors: Antins ()
Datums: 04/12/2011 18:24

man triis caurumus zemee vajadzeetu prieksh torniisha veeja generatoram. katru apm 2.2 - 3 m dzilji gruntii un ap 20 cm diametraa. veel vienu liidziigu - mastam prieksh CB antennas.un veel shim tam. liidz shim veel neesmu izdomaajis, kaa taadus caurumus dabuut. kad rakos apm 120 cm iekshaa, lai noblokeetu drenas - i ar mazo ekskavatoru sanaaca ap stundu ko rakties, plus nelielas bedres vietaa vecelu garu transeju sanaaca izrkat, a kad ar rokaam raku vienu - gandriiz nobeidzos. pieredzi atkaartot diezko negribas, ga i transeja bedres vietaa - stipri neoptimaali.

Re: grunts zem monoliitaas dzelzbetona plaaksnes?
Autors: khe ()
Datums: 04/12/2011 19:05

No kā tad Tev tā grunts sastāv? Ja nav daudz lielu akmeņu, tad var mēģināt izurbt caurumus vai nu ar rokām, vai izīrējot benzīna urbjamo, tik resnāks boris pašam jāuzmetina.

Re: grunts zem monoliitaas dzelzbetona plaaksnes?
Autors: Antins ()
Datums: 04/12/2011 19:11

maalsmilts ar oljiem. seetas stabiem ar makskernieku ledus urbi urbinaaju uz ap[m metra dziljumu - nu, so, so. dalja no urbumiem beidzaas ar kkaada lielaaka olja vai akmenja sastapshanos. a tur diametrs - vien nieka 12 cm apmeeram...i to rokturi salociiju :D

Re: grunts zem monoliitaas dzelzbetona plaaksnes?
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 04/12/2011 20:17

Nu neesmu literatūrā sastapies, ka kāda ēka Latvijā būtu sagruvusi no zemestrīces, kur nu vēl guļbūve. Guļbūvei taču sienas knstrukciju var nobalstīt tā, lai to pēc vajadzības varētu paķīlēt vai nu pacelt vai nolaist. Ja jau apakšējos 3 vainagus veido nepārtrauktus, tad droši vari to guļbūvi atstāt uz akmeņiem, sala izcilājums tai parktiski neko nodarīt nevar.
Kā stabveida pamatus vari izmantot kanalizācijas grodus, kurus vienlaicīgi vari izmantot kanalizācijas vajadzībām, tu taču nedomā pirts noūdeņus uzreiz laist zemē, lai tie pārpūst un tad vari izliet mauriņā.
Vienā kanalizācijas grodā ievieto ūdens sūkni vai piemēram ēkas vidējā grodā izbūvē krāsni, tas ļaus vieglāk sasildīt gaisu pie grīdas līmeņa pirts telpā.

Re: grunts zem monoliitaas dzelzbetona plaaksnes?
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 05/12/2011 08:19

Apakšējos 3 vainagus nepārtrauktus - tas jau sanāk praktiski līdz palodzei! Bet vajadzētu taču arī vismaz vienas durvis...

Re: grunts zem monoliitaas dzelzbetona plaaksnes?
Autors: Antins ()
Datums: 05/12/2011 10:10

vienmeer kautkas notiek pirmoreiz - arii speeciigaakas zemestriices. par guljbuuves sagruushanu - ja jamaa no grunts uz metru iznesta augshaa uz paalju pamatiem - neredzu nekaadus skeersljus sagruushanai.
notekuudenji tiks sadaliiti uz melnajiem un peleekajiem, abi ies caur septikji - peleekie caur minimaalu, protams.
pirts - nu, buutiibaa taa buus buudele kur dziivot, kameer "lielais projekts" pamazaam kusteesies - atskaartu, ka to tuvaakajos gados 10 - 15 diezvai vareeshu zem jumta dabuut, as so dziivoshanai ir doma pirti uzbuuveet - tomeer i darba, i liidzeklju daudz mazaak prasa.
attieciigi arii siltaas griidas -cik reekinu, nesoshaa plaaksne uz savaam 20+ tonnaam sanaaks, as so buus pieklaajiiga siltuminerce. taga reizeem 10 m2 istabinjaa ar sienu piiraagu 2 x 18 mm osb + 5 mm akmensvate un jotul 602f kraasninju ( apm 6 kw, malkas chugunniece) pamitinos, bet nu siltuminerce nekaada - ap 22 vakaraa beidzot kurinaat pat pie ne paaraak megasaliem ( vid temp aaraa ap nulli ) biezhi vien ap 5 - 6 riitaa naakas drebinoties celties un kurinaat. neskatoties uz to, ka kraasninja ir overpowered prieksh taadas istabas, un pieliekot 5 - 6 liekas pagales istabinjaa viegli dabonama temperatuura ap 32 - 35 peec celsija. bet siltuminerce nekaada, aatri kriit.

Re: grunts zem monoliitaas dzelzbetona plaaksnes?
Autors: aaaa ()
Datums: 05/12/2011 10:35

Es tomēr nesaprotu - mitrā vietā celt kaut ko uz plāksnes, piedevām vēl guļbūvi - nu nav tas prāta darbs. Turklāt ja par piebēršanu streso - neba nu taisies zem plāksnes visu to savu melnzemi atstāt - tā tāpat būs jārok nost un jāved kaut kas vietā (kolosāli jāsablietē pēc tam). Plāksnei lielākais mīnuss ir ēkas atrašanās tuvu zemes līmenim. Ja kalna galā, tad tas drīzāk ir pluss nekā mīnuss, bet ja vieta mitra un pie mums, kur pavisam nesen redzēts 50cm sniegs...domā, bet es tā sev pāri nedarītu. Naktīs negulēsi. Taisi ēkas cokolu vismaz 30cm no zemes ar lentveida pamatiem. Nu kāda rakšana - tu ko gribi teikt, ka normāla izmēra traktors nevar tranšeju izrakt? Nu neticu. nu kaut vai ielej lentu līdz zemes virsai un tad mūrē.

Re: grunts zem monoliitaas dzelzbetona plaaksnes?
Autors: Didims ()
Datums: 05/12/2011 11:24

Visu izšķir slāpes. Un pieredze. Šajā gadījumā ir tikai fantazēšana, bet gan jau cilvēks domājošs, ar laiku paliks piezemētāks. Uztaisi kaut vai aptuvenu būvapjomu aprēķinu (tilpumus, rakšanas apjomus, armatūras daudzumus), painteresējies par darba izmaksām. Skaitļi ļaus saprast, kas un cik ir tā vērts.
A guļbūve ir kā lego un tai nu nemaz nav jābaidās no zemestrīcēm, no mitruma un plūdiem gan. Par tām zemestrīcēm runājot, pēc kara kolchozu ciematus taisot esot vienk. viensētas savilkuši čupā - pamet zem mājas divus baļķus gareniski un divi kāpuķēdnieki šlepē uz jauno mītnes vietu, kad baļķi nodiluši, ieliek jaunus un rauj tālāk. Ar visām mēbelēm, traukus tik uz grīdas izkrāvuši.

Pašreizējā: 2 no 7


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **      **        **  ********   ********  ******** 
 **  **  **        **  **     **  **           **    
 **  **  **        **  **     **  **           **    
 **  **  **        **  ********   ******       **    
 **  **  **  **    **  **         **           **    
 **  **  **  **    **  **         **           **    
  ***  ***    ******   **         **           **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727