UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 6 no 10
Re: Gāzbetona siltināšana
Autors: Magolija ()
Datums: 03/03/2015 13:39

Arī man aktuāla mājas siltināšana. Māja būvēta no 37 cm gāzbetona. Platība ir 250 kvm. Lasu tik dažādos viedokļus un vairs nesaprotu -kas tad ir labāk putiņš vai vate. Vai arī tomēr putik ietekme uz siltumu mājā ir atkarīga no putiņa biezuma. Viendien domāju, ka putiņs 7 cm būs gana labs, bet jo vairāk lasu, jo lielāka neskaidrība. Parīt brauc meistari samērīt, un man jāsadomā, ko tad likt uz sienas. .
Kas tad ir tas ideālais materiāls???

Re: Gāzbetona siltināšana
Autors: Jankouzs ()
Datums: 03/03/2015 13:50

Cik cilvēku tik viedokļu viens liela vati,cits saka ka putikam arī nav ne vainas! Man te viens cilvēks skaidroja,ka mūsu klimatam vate nemaz nēesot tik laba,ka labāk gāzbetona mājai esot putiks nezinu,kā tur īsti ir! Kā man meistari teica,kāda jēga uzlikt dārgu elpojošu vati,kad pēc tam viņu apmet ar neelpojošu dekoru un nokrāso ar mitrum izturīgu krāsu,kas tāpat neelpo! Es sev lieku 150mm putiku,kas ir lētāks par 100mm vati! Domāju ka viss būs labi!
37cm gāzbetonam 100mm putiks vai vate būtu o.k. Kaut gan putikam tur tā cena nav tik liela un es būtu licis 150mm putiku!

Re: Gāzbetona siltināšana
Autors: Teorētiķis ()
Datums: 03/03/2015 14:32

Materiāls var būt mitrumizturīgs, bet tvaikus caurlaidīgs, tā kā pasaki tiem "meistariem", lai beidz muldēt un smērē puķiku:)
Vajadzētu kādam beidzot saņemties un veikt praktisku pētījumu, kā viens vai otrs siltinājums ietekmē sienas siltumvadītspēju realitātē.
Vairāk kā gadu tiek veikts pētījums par dažādiem sienu materiāliem un tur gāzbetons ne no tās labākās puses sevi parādā, krietni atpaliekot no teorētiskajām aplēsēm tieši dēļ paaugstinātā mitruma tajā...
Noteikti būs siltāks kā bez siltinājumu un lētāk arī, bet vai tiks sasniegts tādas siltumpretestības kādās teorētiski varētu būt, vai ej nu sazin. Lai gan tev nosiltināts no iekšpuses un droši vien ir tvaika izolācija un mitrums sienās iekļūs krietni mazāk.

Re: Gāzbetona siltināšana
Autors: Zodčijs ()
Datums: 03/03/2015 14:52

Nu nav taču jākrāso ar neelpojošu krāsu - sevišķi tad ja ir zināms, ka tas ir slikti....

Ko lai citu saka cilvēks, kurš uzlicis puķiku - tikai to ka puķikam nav ne vainas! Jo ielīst sienā nevar - sienas mitrumu apkures sezonā reāli noteikt nevar - un apkures sadārdzinājumu arī noteikt nevar, jo nav otras precīzi tādas mājas, ar ko varētu salīdzināt....

Forumā NESKAITĀMAS reizes tas ir jau aprunāts ! Neatceros ciparus....

Puķiks elpo līdzigi kā ķieģelis - un pie tā atduras mitrais gaiss, kam ziemā būtu jātiek uz āru....un gāzbetons pastāvīgi ir ar paaugstinātu mitruma pakāpi - un mitra mēteļa lieka kurināšana sanāk - lai to mitrumu izžāvētu....cik lieka - to jau izmērīt protams var tikai laboratorijā....

Re: Gāzbetona siltināšana
Autors: Otrdienis ()
Datums: 03/03/2015 14:53

Rads iegādājies māju Šveicē. Vairāku gadu laikā atjaunojis un pārbūvējis un nu nonācis līdz siltināšanai. Saku, ka pie mums runā, ka putuplasts slikts, jo neelpo un deg, tāpēc labāk likt vati. Bet visas Šveices firmas, kuras apsekoja māju un izteica piedāvājumus, saka - labāk ir putuplasts, pie tam biezums 18 cm! Māja ir celta no īpatnēja materiāla - nav īsti gāzbetons, drīzāk kaut kāds vietējais materiāls uz akmens pusi, biezums ap 30 cm. Un tad pie Šveices klimata (netālu no Cīrihes - līdzenumā) - kārtīgs siltinājums!

Re: Gāzbetona siltināšana
Autors: zhuks ()
Datums: 03/03/2015 15:01

Pēc manas domāšanas sanāk tā- siltini to māju ar ko gribi, bet ir jānodrošina laba tvaika izolācija no iekšpuses, lai mitrums netiek sienā. Un, lai iekšējo mitrumu dabūtu ārā, ir vajdzīga laba ventilācija- ja ar parasto nepietiek, tad izbūvē piespiedu ventilāciju- vislabāk jau rekuperāciju. Jo mazāk caurumu sienā un tvaika izolācijā, jo labākai ir jābūt tvaika barjerai!

Re: Gāzbetona siltināšana
Autors: Zodčijs ()
Datums: 03/03/2015 15:07

zhuk....gāzbetonam (aeroc taču laikam) plēves tapetes gan tā kā nebūtu no iekšpuses jālīmē....

Re: Gāzbetona siltināšana
Autors: Dzindzis ()
Datums: 03/03/2015 15:19

Siltināju māju ar 100mm putiku.Tagad ja taisītu liktu 200nieku. Tās vietās kur fasādei niša bija jaaizpilda ar papildus 50mm putika krietni atšķiras uz termogrāfa. Pats par sevi vajadzīga pūs piespiedu ventilācija.

Re: Gāzbetona siltināšana
Autors: Jankouzs ()
Datums: 03/03/2015 15:31

Man čomam gāzbetona māja nosiltināta ar 100mm putiku nu jau vairāk kā 10gadus neko sliktu nesaka,viss esot o.k.

Re: Gāzbetona siltināšana
Autors: DsKs ()
Datums: 03/03/2015 15:38

Italija privato sektoru ( kalnos ) cik skatijos mauc no ~ Keraterm lidzigiem blokiem 250mm + ne vate un ne putoplasts , bet poliuretāna putu tadi ka gatavi paneli 100mm

kaut kas sads pa virsu iet - [www.izopanel.lv]

Siena ~ uz 0.17 pie tada kokteila saveidojas

Pašreizējā: 6 no 10


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   **     **  **     **  ********    ******  
 **     **  **     **  **     **  **     **  **    ** 
 **     **  **     **  **     **  **     **  **       
 ********   *********  **     **  ********   **       
 **         **     **  **     **  **     **  **       
 **         **     **  **     **  **     **  **    ** 
 **         **     **   *******   ********    ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727