UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 4 no 7
Re: Akas sūkņa parametri
Autors: Grīns ()
Datums: 13/01/2016 08:57

Paldies Iar Brinkmani.
Vai paeizi sapratu, ka sūknim jāieslēdzas kad spiediens nokrities līdz 3 atmosfērām ? Atvainojos par saviem jautājumiem, be pēc dabas esmu mākslinieks un skolā slikti mācījos.

Autors: khe ()
Datums: 13/01/2016 09:50

2,5+3+ 2,3=7,8=0,78atm
2atm dušai+0.78augstumam+kautkas spied zudumiem ~3atm ieslēgšanās spiediens. Liels hidrofors(lai var uzlikt mazāku starpību - un izslēgšanai pietiek ar 3,5atm....

Datums: 13/01/2016 09:54

Nebūs 3 atm, jo akas līmenis līdz sūknim neskaitās. Celšanas augstums ir tikai no akas līdz sūknim, pārējais ir aiz sūkņa. Kā jau pats minēji, tev tur ar caurulēm kaut kādi sašaurinājumi. Tad attiecīgi apskati kurš minimālais spiediens tevi vēl apmierina un tādu arī liec.

Datums: 13/01/2016 09:57

Nu ok, ja vajag ka dušai ir 2, tad tā ir tā kā khe raksta.

Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 13/01/2016 10:03

Būtībā precīzāk noteikti atbildēs dalībnieki, kuriem pamatprofesija ir santehnika. Jo es neesmu interesējies, lai gan māku to aprēķināt, kāds mazākais spiediens vēlams. Vienīgais ko redzu, ka salīdzinot ar Padomijas ierīcēm, jaunās no Eiropas vai Ķīnas nākušām pieslēguma caurplūdes vietās caurulīšu diametri 4..6mm lielumā. Papildus stāv visādi filtri, kas aizserē. Tātad ilglaicīgā periodā ūdens sistēmas iekšējā pretestība pieaug un atkarīga no ūdens tīrības - cietības, dzelzs daudzuma un iespējams citiem faktoriem.
Tapēc, ja rēķinot, jaunai sistēmai pietiekošais spiediens varētu būt 2,5 atmodfēras, tad pēc 5..8 gadiem, tas var būt 3,5 atmosfēras. Ja sistēmā ir dzelzs, tad tas var pakāpeniski aizaudzēt maisītāju filtrus un tu esi spiests palielināt sūkņa spiedienu.

Autors: Agrisss ()
Datums: 08/02/2016 15:08

Lasu un priecājos, cik jums visiem viss vienkārši.
Man aka ir 22m dziļa un ūdens tajā ir 0,7-1,2m, bet nekad nebeidzas! Esmu 6 kubu baseinu pielaidis karstā vasarā ātrā tempā un ne mazākā trūkuma.
Bet bēda ir tajā, ka es nekādi nevaru izdomāt kā to sūkni, kurš nav iegremdējamais, novietot tā, lai, mainoties ūdens līmenim, viņš nenoslīktu kā arī nepaliktu virs ūdens tā ka nekacē.
Mēģināju viņu ievietot mucā, kurā ir putuplasts, lai peld kā pludiņš. Pēc diviem gadiem putuplasts laikam piesūcās ar ūdeni un muca ar visu sūkni noslīka, kas gan nekādā veidā netraucēja tam strādāt (kas ir ārkārtīgi dīvaini, jo motors ar visu elektrību bija zem ūdens). Ieliku sūkni no apakšas hermētiski slēgtā mucā, lai nevar sasūkt ūdeni. Pagāja gads, sāka laist no sūkņa izejošā truba, muca pietecēja ar ūdeni..... Garš stāsts, kā ārā dabūju.
Tagad atkal atstāju mucu ar caurumu apakšā, lai jebkāds ūdens var iztecēt, bet augstumu regulēju ar trosi. Ja pa krānu sāk nākt burbuļi, eju ārā un laižu zemāk, ja mājās nākot, dzirdu ka žļurkst - tātad līmenis pacēlies un motors atkal kuļas zem ūdens - ceļu augšā.
Reāli neērti.
Akas iekšējais diametrs ir 65cm.
Ielīst tur vispār nav variants.
Iegremdējamo sūkni, kas paredzēts dziļurbumiem likt nevaru, jo nepietiek ūdens līmenis. Cita veida iegremdējamie sūkņi ir pārāk mazjaudīgi, nenodrošina pietiekamu plūsmu un spiedienu uz attiecīgo augstumu.
Kādas idejas? :)

Autors: Rx ()
Datums: 08/02/2016 15:25

Pašam skaidrs. Citam...brīnumi! Sūknis kas nav iegremdējams, bet jāiegremdē...Kas tas tāds? Jatur uz ūdens līmeņa robežas......Kāpēc nav pagarinājums? Ja tas var peldēt...tad tas ir "netīro ūdeņu sūknis, kurš ir gremdējams! bet ražība ir tikai pie maza pretspiediena, tā sakot tecināšanai nevis špricēsanai. Un lai ieliktu iegremdējamo...nepietiek līmenis???? Dziļums 22m, ūdens jau 0,7-1,2m zem zemes līmeņa un...nevar ielikt 65cm diametra caurumā...

Autors: Agrisss ()
Datums: 08/02/2016 16:23

Laikam neskaidri uzrakstīju - akas dziļums ir 22m, ūdens ir 0,7-1,2 no akas dibena!!!, nevis no zemes! Ja būtu no zemes, tad neviens neraktu 22 metrus dziļu aku! Halloo!
Sūknis mans NAV iegremdējamais, bet man nezināmu iemeslu dēļ strādā arī atrodoties zem ūdens, kas reizēm gadās.
Man ir parastais veikalā nopērkamais hidrofora komplekts, kuru gan nupat esmu sadalījis, noņemot sūkni, kas paliek akām, bet spiedtrauks ar spiediena releju atrodas vannas istabā.

Autors: v_t ()
Datums: 08/02/2016 16:39

ja vajadzīgs peldošs risinājums, tad jātaisa pludiņš, kas ilgstoši saglabā savu peldētspēju. piemēram no pet pudelēm vai pe kanniņām. skaidrs, ka putuplasts ar laiku savelkās ar ūdeni un netur krunku.

Autors: khe ()
Datums: 08/02/2016 17:09

Vienalga nesapratu. Ja ūdens dziļums svārstās no 0,7-1,2m, tad iekar sūkni 3m augstumā no akas dibena un ielaid iesūcamo rori gandrīz līdzpašai akas apakšai.

Pašreizējā: 4 no 7

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  ********  ********   ********  **    ** 
    **     **    **  **     **  **        **   **  
    **         **    **     **  **        **  **   
    **       **      **     **  **        **  **   
    **       **      **     **  **        **   **  
    **       **      ********   **        **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727