UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā1234567
Pašreizējā: 7 no 7
Re: Akas sūkņa parametri
Autors: kaasis ()
Datums: 10/02/2016 09:49

Mums ir laikam Delfin dziļurbuma sūknis, iegremdēts 25 m dziļumā, starp citu, pirkts tieši akveduktā. Līdz mājai kādi 30 m. Viss strādā.

Autors: khe ()
Datums: 10/02/2016 09:51

'' Elektrība izvēlas ceļus ar zemāko pretestību - arī tad, ja tie ir daudz garāki. Turklāt ne visa elektrība aizplūst pa vienu ceļu, pretējā gadījumā mēs mājās nevarētu lietot vairākas elektroiekārtas vienlaicīgi.''

Ūdens caurule uz māju būs nesalīdzināmi lielāka pretestība, pie kam tā prasti ierakta zemē...

Autors: binary ()
Datums: 10/02/2016 09:54

khe, un kā ar ūdenī izšķīdušajiem sāļiem minētajā caurulē, pieņemot, ka sūknī esošo ūdeni no pazemes ūdeņiem atdala kāds pretvārsts, gaisa burbulis utt?

Datums: 10/02/2016 10:13

Jā, tā ir kā khe raksta, ka pretvārsts nav jāievieto caurules galā, turklāt to ne vienmēr vispār var izdarīt, piemēram urbums. Man gan šķiet, ka ja vārstu liek pilnīgi pie sūkņa korpusa (kas no apkalpošanas viedokļa ir super), tad turpat zemāk jāveido pielejamais pieslēgums sūcvadam, lai var iestartēt. Es neesmu mēģinājis, bet man šķiet, ka iestartēt tikai ar galvu un visu sūcvadu tukšu var nesanākt. Kaut gan varbūt ar vairākiem piegājieniem lejot galvā varbūt arī var.
Bet šeit ir cita problēma, sūkni grib iekarināt dikti zemu akā un tas visu sabojā. Bet man vispār tā apgādes sūkņa ielaišana akā baigi nepatīk - nu pārāk nestabila sistēma.

Autors: khe ()
Datums: 10/02/2016 10:41

''khe, un kā ar ūdenī izšķīdušajiem sāļiem minētajā caurulē, pieņemot, ka sūknī esošo ūdeni no pazemes ūdeņiem atdala kāds pretvārsts, gaisa burbulis utt?''

Protams piesardzība ir pozitīvi vērtējama, bet praktiski - kas tas būtu par ūdeni, kas ko jēdzīgu varētu novadīt kaut vai tos 22m līdz virsai, kur tādu varētu izmantot?

''Man gan šķiet, ka ja vārstu liek pilnīgi pie sūkņa korpusa (kas no apkalpošanas viedokļa ir super), tad turpat zemāk jāveido pielejamais pieslēgums sūcvadam, lai var iestartēt. Es neesmu mēģinājis, bet man šķiet, ka iestartēt tikai ar galvu un visu sūcvadu tukšu var nesanākt. Kaut gan varbūt ar vairākiem piegājieniem lejot galvā varbūt arī var. ''

Vienreiz pieliets korpuss, kam tieši sūcpusē ir pretvārsts, var ilgi sūkt un atvilkt ūdeni no liela attāluma un pa tukšu cauruli, arī saprotamā augstumā uzcelt pa tukšu cauruli, pat lēnām sūkt gaisu pa cauruli ūdens vietā. Ierobežojošais faktors ir ūdens uzkaršana korpusā, vai tā izzušana iztvaikojot, vai iztekot zemāk no korpusa(šķībi nolikts sūknis, šļūtene lejā no kalna un taml).

Autors: Agrisss ()
Datums: 13/02/2016 08:52

Par to pretestību
Vai tiešām 22m plastmasas ūdens caurule uz augšu, iekšā mājā betona grīdā, pēc tam pa plastmasas cauruli līdz krānam ietekot emaljētā vannā, kas stāv uz sausām flīzēm, kas ir uz betona, kas ir uz putuplasta, kas ir uz plēves kādam šķiet VIEGLĀKAS pretestības ceļš, nekā tur pa taisno akā, kur tas sūknis ir iegrimis pazemes upē vai ezerā?
Man šķiet, ka pirmajā variantā nāvējošai elektrības devai tikt līdz zemei ir vispār nereāli, jo visam noplūdes gadījumā laikam vajadzētu palikt turpat akā.
Bet ne par to ir runa! Skaidrs, ka tam sūknim ūdenī nav jābūt un šādai tēmai nemaz nebūtu jātiek risinātai.
Vienkārši ieinteresēja - kā var strādāt elektromotors, kas iegrimis ūdenī ar visām oglītēm, tinumiem utt. Bet strādā taču!
Zinu, ka auto degvielas sūkņi tieši tāpat caur visām oglītēm sūc cauri sev degvielu un nesprāfts nekas, jo nav skābekļa. Bet te 220V, ūdens....

Iet uz lapu: Iepriekšējā1234567
Pašreizējā: 7 no 7

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **  **  **  **    **  ***   ***  **   **      **    
 **  **  **  **        **** ****  **  **       **    
 **  **  **  **        ** *** **  *****        **    
 **  **  **  **        **     **  **  **       **    
 **  **  **  **    **  **     **  **   **      **    
  ***  ***    ******   **     **  **    **     **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727