UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 5 no 7
Re: Akas sūkņa parametri
Autors: Rx ()
Datums: 08/02/2016 20:30

Un tā ir aka? Tā ir "caurule" 65cm diametrā, kurai gals atdurās iežos un ir ciet. Kā gan Jums izdevās karstā vasaras laikā izsūknēt 6m3 ātrā tempā un līmenis bija no dibena tikai 1,2m? Tilpums tādam ūdens stabam 65cm caurulē ir tikai ap 0,5m3.... Un ūdens strauji nāca klāt? Bet kāpēc tā līmenis ir tik zemu...Parasti līmenis kāpj augšā. Bet te, redz, sūknē 6m3 un līmenis stāv 1,2m...ļoti savādi. Domāju ka Jūsu aka ir ciet, aizsērējusi, aizskalota. Un: Hallo: Rok gan aku 22m, kā piemēram, ja arī ūdens ir augstāk! Kāpēc: tāpēc, ka jo dziļākos slāņos ir ūdens, jo lielāka varbūtība ka tajā nebūs bioloģiskā piesārņojuma, tas būs derīgāks dzeršanai! ( tas neizslēd tā sastāvā dzeršanai nepieņemamu sāļu, metālu oksīdu, sērudeņŗaža, mangāna, dzelzs...pārbagātību.) Ierokot, ieslalojot , ieurbjot spici, dziļurbumu, dziļie ūdens slāņi tiek atsegti un ūdens ar spiedienu ceļās pa cauruli augšā. Augstumu nosaka gruntsūdens vidējais līmenis, bet var arī pacelies augstāk, tā saucamie artēziskie ūdeņi. Rodās ūdens statiskais un dinamiskais ūdens līmenis. Satiskais tad kad nepumpē, dinamiskais- tad kad pumpē. Tāpēc arī nedrīkst pārāk intensīvi pumpēt, jo tad pastiprināti plūst ūdens un aisērē pieplūšanas sīkie kanāli, aisērē ar klāt pienākošajām smiltīm, iežiem, un aka ir ciet. Tāpēc nedrīkst pārforsēt ar sūkšanu! Visu ar mēru un aka kalpos ilgāk. Ja akas ražība bija liela...un tagad maza, tad tas ir Jūsu pastiprinātās sūkšanas rezultāts. ( 6m3 ātrā tempā...).

Autors: Agrisss ()
Datums: 08/02/2016 22:52

Akas ražība nesagādā nekādas problēmas. Man jau ir apnicis ar visādiem inženieriem strīdēties par to, kāda man ir aka un cik tur ir ūdens. Kāpēc katrs, kurš prot sareizināt augstumu ar diametru uzskata, ka tā, kā man ir, būt nevar, jo tā būt nevar?! Ja reiz es saku, ka ūdens ir ap metru 22 metru dziļumā, tātad tā tas arī ir. Tā tas ir kā minimums 5 gadus, bet arī iepriekšējie īpašnieki teica, ka tā tas bijis no laika gala. A māja ir celta 1929 gadā. Pieļauju, ka aka nav tik sena, jo tajā gadā taču betona grodu nebija? Nu to es nezinu - minu.
Ūdens ir lielisks dzeršanai, nesu uz analīzēm, bet nāve tehnikai. :) Milzums kaļķa un dzelzs.
Tā ka nekas tur nav aizsērējis, tur visticamāk ir kāds pazemes ezers vai upe. HVZ. Katra ziņā tur jābūt pietiekami lielam ūdens daudzumam, lai no metra reiz 0,65 diametrā izsūktu 6 kubus. Jā, katru vasaru vairākas reizes pielaižu baseinu, jo man tā patīk. Un nav vēlmes un iemesla laist baseinā ūdeni nedēļas garumā, ja var pielaist dažās stundās.

Par sūkni 3 metru augstumā virs ūdens - jā, tāda ideja man bija, bet mīkstais sūcvads agri vai vēlu vienmēr sāks kaut kur zīst gaisu, bet cieto trubu piemontēt tik garu pie sūkņa - ar tādu snuķi es nevaru ielaist to sūkni akā garām izcelšanas mehānismam. Tad visa konstrukcija jāpārbūvē. Pie tam - neesmu pārliecināts (tīri iedomas, bez pamatojuma), ka sajutīšu, kad sūcvads atdursies pret zemi tai dziļumā.

Autors: binary ()
Datums: 09/02/2016 06:27

Es ceru, ka tas sūknis, kas regulāri tiek peldināts, vismaz pie elektrības ir pieslēgts caur noplūdnieku…
Par risinājumiem - arī nesaprotu, kāpēc nevar uzlikt sūcvadu. Un nav jāsajūt, kad tas atdursies pret zemi - pielietojot pamatskolas līmeņa matemātiku, var nolaist tā, lai sūcvada gals atrodas nepieciešamajā dziļumā.

Datums: 09/02/2016 06:37

Nē, sūknis ir pieslēgts ar parastu vadu caur parastu "automātu".
Iepriekš tak rakstīju, ka nevaru ar 3 m garu snuķi to konstrukciju iebīdīt akā, neizjaucot visu akas padarīšanu. A mīksto sūcvadu negribu likt, jo viņš jebkurā gadījumā ja ne šodien, tad rīt sāks sūkt gaisu kaut kur. Pieci gadi jau ņemos ar šo visu, reāli zb. :D
Pamatskolā matemātika taču ir tik sarežģīta!!! Kurš to var saprast?!

Autors: binary ()
Datums: 09/02/2016 07:07

Reāli zb būs, kad skopuma dēļ būs jārīko bēres kādam, kurš dušā būs "izcepies". Kamēr tas nav noticis, tikmēr to īsteno "reāli zb" vēl neesi iepazinis. Ja jau tev tur stāv parasts automāts, tad sūkņa peldināšana ir bīstama nevis sūknim un tā elektronikai, bet gan mājiniekiem un viesiem.

Kāpēc lai mīkstais sūcvads sāktu sūkt gaisu šodien, rīt, pēc mēneša? Līku roku dēļ? Nu jā, varbūt…

Datums: 09/02/2016 08:30

Nekādi neiebilstu par to, ka sūkni nevajag peldināt. Fizikā gulēju, tāpēc arī nesaprotu, kā var elektromotors peldēt ūdenī un neizsit "korķus", nedot pa nagiem utt. Tur, kur fizikas stundās netīšām pamodos, tur stāstīja, ka elektrība izvēlas īsāko ceļu, kas šajā gadījumā ir ūdens 22 metrus zem zemes, nevis mana duša. Pārbaudīt ceru, ka neizdosies, uz pareizu viedokli nepretendēju. Šī iemesla dēļ arī ir vēlme to aparātu nepeldināt.

Kādas nu rokas ir, ar tādām jādzīvo. Man vēl līdz šim neviens santehniķis, pārdevējs vai kaktu speciālists nav varējis pastāstīt/parādīt, kā vakumtrubu pie "eglītes" pievienot tā, lai tur nekad nesāktu sūkt gaisu, jo tā truba ar "hamutu" nesavelkas. Vienīgie ieteikumi ir bijuši - uz "eglītes" uztīt izoleni vai fumeni un tad savilkt ar "hamutu".

Ja Tev ir reāli ieteikumi vai iespējami risinājumi problēmai, esi laipns un padalies, bet nevajag mētāties ar personīgiem apvainojumiem par fiziskiem trūkumiem. Varu taču sabēdāties un pat sākt raudāt! ;(

Autors: jānis_2 ()
Datums: 09/02/2016 09:35

Nav saprotams ko tu tu nevari. Man ir mīkstā caurule akā no sūkņa ielaista. Sūknis blakus akai grodā. Stāv jau 6 gadus un nekādu gaisu nesūc. Uz "eglītes" ar savilcēju uzlikta. Apakšā akas galā filtrs un pretvārsts. Arī uz "eglītes" ar savilcēju. Jums tur kaut kāds nespējnieku salidojums, ja neviens nemāk caurules savienot?

Datums: 09/02/2016 09:44

"Eglīte", caurule, savilcējs. Savienot šīs trīs lietas, lielu mākslu nevajag. Bet ar vakumcauruli, man tas strādā kaut kādu nenoteiktu laiku, pēc tam sāk zīst gaisu. Lejas galā - sīkums, tur visi filtri un vārsti tāpat zem ūdens atrodas ar visu cauruli un savienojumu, bet sūkņa galā... Ātrāk vai vēlāk man tur sāk zīst gaisu. Pa 5 gadiem esmu izmēģinājis visādus šī savienojuma variantus - gan pa tiešo, gan izoleni uztīt, gan silikonu uzsmērēt, gan divus "hamutus" uzlikt - nu neturas kaut kā.
Beigu beigās uztaisīju cieto kapara salodējamo sūcvadu, vairs nekādu bēdu, izņemot jau iepriekš minētās. Garāku to uzparikti bez izceļamās daļas pārbūves uzmeistarot nevaru.

Datums: 09/02/2016 10:10

Man domāt ka ir atšķirība kāds sūknis un kāds spiediens. Apgādes automātu sūkņiem spiediens sūcvadā būs 2-3 bar, kaut kādiem citiem tas var būt krietni mazāks. Domāju, ka mīkstā caurule tik tiešām var ilgtermiņā neturēt 2-3bar. Ar laiku pretvārsti mirst visiem sūkņiem - tie ir kādi 5 gadi apmēram.
Man jau šķiet, ka reālākie ir 2 varianti - viens kas te jau teikts - automāts ar cieto sūcvadu nosēdināts zemāk un otrs varētu būt divi sūkņi kaskādē - iegremdējamais + automāts virszemē.

Datums: 09/02/2016 13:24

Spiediens krānā man ir 3,1 bar. Tātad tur lejā laikam sanāk +23 metri, ja pareizi saprotu. tātad 3,1+2,3 bar?

Pašreizējā: 5 no 7

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
    **     ***   **     **        **        **    
    **     ****  **     **        **        **    
    **     ** ** **     **        **        **    
    **     **  ****     **        **        **    
    **     **   ***     **        **        **    
    **     **    **     **        **        **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727