UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 6 no 7
Re: Akas sūkņa parametri
Datums: 09/02/2016 13:48

Pag, bet ja pameklē kādu specifiskāku sūkni, kuram celšanas augstums ir ap tiem 25m ar pietiekamu ražību, bet noliek viņu kādā normālā sausākā apkalpojamā vietā (pagrabs, grods blakus)? Man šķiet, ka tādi modeļi ir pieejami un tad nebūtu tur tāda ņemšanās - akā viens garš cietais sūcvads un lieta darīta!?
Sūkņa turēšana akā vienmēr ir baigais čakars tomēr, aprūsē, neko nevar pārbaudīt utt. Dārgāks tāds sūknis būtu, bet varbūt ir jēga papētīt?

Datums: 09/02/2016 14:01

Es gan skatos, ka viņiem ir 2 cauruļu sistēma akā, bet tā jau nebūtu problēma.

Autors: Agrisss ()
Datums: 09/02/2016 16:16

Man Akveduktā paskaidroja, ka neviens sūknis pie sevis augstāk par 9m neceļ. Neviens.

Autors: Rakaris ()
Datums: 09/02/2016 16:51

Uzsūkt lielākā augstumā par 9 metriem var izmantojot ežektora sūkņus. Vienīgi šāda tipa sūkņi esot diezgan cimperlīgi ekspluatācijā
[www.akvedukts.lv]

Nesaprotu, kādēļ Tev nav doma izmantot parastu iegremdējamu dziļurbuma sūkni?

Datums: 09/02/2016 17:03

Akveduktā man paskaidroja, ka dziļurbuma sūkni drīkst iegremdēt ne zemāk kā 90cm no dibena, bet man ūdens ir tikai 70-120cm!!! Pie tam dziļurbuma sūknim esot jābūt ūdenī, lai dziest. Tātad manā gadījumā dziļurbuma sūknis neder vismaz divu iemeslu dēļ.

Datums: 09/02/2016 17:11

He, Akveduktā man tādu ežektora tipa sūkni vispār pat nepieminēja!
Izlasīju. Varbūt nepietiekami iedziļinājos - tie 2,8m3/h ir tas, kas tek pa krānu, vai kopā ar to, kas tiek pumpēts atpakaļ uz aku? Otrajā gadījumā - cik tad ir tas, kas tek pa krānu? Taču ne 2 litri minūtē?

Autors: Rakaris ()
Datums: 09/02/2016 17:13

Painteresējies vai aku var izurbt pāris metrus dziļāku.

Autors: bobo ()
Datums: 09/02/2016 19:10

Lai mikstā šļauka nesūktu gaisu pie "eglītes" es dariju tā: Nopirku caurspīdīgo armēto šļauku 1 collu(tajā pašā akvaduktā). "eglīte" pāris mm lielāka par mīkstās šļaukas iekšējo diametru, tāpat uzmaukt nevar,. Uzsildiju ar celtiecības fēnu šļauku un uzmaucu , hamutu pa virsu. Kad bija jādabon
nost pēc kāda laika , nemaz nevar dabūt nost nepārgriežot šlauku un gaisu protams nesūc!

Autors: binary ()
Datums: 10/02/2016 08:03

Agrisss Wrote:
-------------------------------------------------------
> He, Akveduktā man tādu ežektora tipa sūkni
> vispār pat nepieminēja!
> Izlasīju. Varbūt nepietiekami iedziļinājos -
> tie 2,8m3/h ir tas, kas tek pa krānu, vai kopā
> ar to, kas tiek pumpēts atpakaļ uz aku? Otrajā
> gadījumā - cik tad ir tas, kas tek pa krānu?
> Taču ne 2 litri minūtē?

[www.google.lv]
2.8 * (2/3) ((cubic meter) per hour) = 31.1111111 liter per minute

Tas ir pieņemot, ka ir tas otrais gadījums, kad pa krānu iztek 2/3 no "uzsūktā" ūdens apjoma.

Par 2 litriem minūtē aprakstā ir minēts, ka "Teorētiski šis sūknis var pacelt ūdeni arī no 30 metru dziļuma, taču tad ražība ir tikai 2-3 litri minūtē" - ar domu, ka optimāli ir 8..20 metri, bet var uzvilkt arī no 30 metriem - tad būs tie 2-3 litri minūtē pa krānu.

Šā sūkņa gadījumā būs jāpadomā, kā to pasargāt no sala (neliksi taču turpat, kur tagadējo sūkni).

Lietderības koeficients ir visai švaks - 1kW priekš 30 (45?) litriem minūtē… Salīdzinājumam - lētā gala itāļu sūknim PGC 800 rakstīts, ka jauda 600W, ražība 60 litri minūtē - sanāk 3-4 reizes efektīvāks nekā tas ežektorsūknis?

Ja atmetam lietderības koeficientu (nauda kā spaļi, izmantojam pat iekuram), tad mazāka ražība no vienas puses ir slikti - lēnāk pildīs spiedkatlu (tātad ilgāk trokšņos, radīs vibrācijas), ilgāk būs jāgaida uz baseina piepildīšanu utt. No otras puses labi - mazāk "duļķos" akas dibenu.

Man jau šķiet, ka ežektorsūknis ir lietojams tādos gadījumos, kad tiešām nav citu variantu. Un neizklausās, ka šis būtu tāds gadījums…

P.S. Par 09.02.2016 06:30 komentāru - elektrība neizvēlas īsāko ceļu, būsi ne tā padzirdējis, kad "netīšām pamodies" fizikas stundā. Elektrība izvēlas ceļus ar zemāko pretestību - arī tad, ja tie ir daudz garāki. Turklāt ne visa elektrība aizplūst pa vienu ceļu, pretējā gadījumā mēs mājās nevarētu lietot vairākas elektroiekārtas vienlaicīgi.

Labots 1 reizes. Pēdējo reizi labots 10/02/2016 08:05, labojis binary.

Autors: khe ()
Datums: 10/02/2016 09:46

Pilnīgas aplamības, ka pretvārsts jāliek iesūcamās šļūtenes galā.... Pretvārstu liek tieši pirms sūkņa, lai sūcpusē būtu pastāvīgs retinājums un spiedpusē pastāvīgs spiediens. Liec 2, vai 2,5m augstumā un retinājums sūcpusē būs niecīgs. Pie tam tie ir pašuzsūcošie sūkņi, kas nozīmē to, ka, esot pie korpusa pretvārstam un līdz ar to korpusā ūdenim, sūknis vienalga uzsūks ūdeni, kaut arī būs nedaudz gaisa parādījies sūcvadā. Tas protams nenozīmē, ka nevar noblīvēt to lokano vakumcauruli....

Pašreizējā: 6 no 7

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **      **  ********    *******   **     ** 
  **  **   **  **  **  **     **  **     **   **   **  
   ****    **  **  **  **     **  **     **    ** **   
    **     **  **  **  **     **         **    ** **   
    **     **  **  **  **     **  **     **   **   **  
    **      ***  ***   ********    *******   **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727