UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 2 no 9
Re: Koka sastatņu privātmājas būvēšana
Autors: Miervaldis.l (80.232.201.---)
Datums: 02/08/2018 08:49

Kāpēc ieminējos par tiem 100m2, tēmas autoram ir finasiālas grūtības pavilk tos 170m2, tāpēc varbūt nevajag sevi pataisīt par katordznieku uz n-tajiem gadiem, bet izvēlēties kautko maciņam atbilstošāku?
Protams pamati ir jau uzcelti, nost jau nejauksi...

Pagaidi 2020 gadu, varbūt nedaudz pamainīsies ekonomiskais stavoklis, celtnieki nolaidīsies nedaudz uz zemes.

Tikmēr vari labiekārtot teritoriju.

Vai arī sakasi pēdejo piķi, uzbliez sienas un jumtu, un talak lēnām ķibini pats, vai atrodi kādu indivīdu kurš ubinās lēnām to visu līdz atslēgai.

Par 1st mājas priekšrocībām piekrītu.
Bet no 2st paveras cita bilde, tālāks apvārsnis, bet tas tā, štrunts ar to.

Man arī ir mansarda māja 112m2. 3 cilv vietas ļoti daudz, ciemiņi arī ļoti bieži viesojas, guļam arī uz zemes vai zem galda :D
Mansarda stāvam ir savs šarms un mājīgums, ko standarta 2st mājas izpildījums nekad nesniegs..

Re: Koka sastatņu privātmājas būvēšana
Autors: binary (90.139.85.---)
Datums: 02/08/2018 10:43

Statnis Wrote:
-------------------------------------------------------
> (..), un ieliekot divdurvju ledusskapi, (..)

O, paldies, kad tiksim līdz ledusskapja izvēlei, būs jāapdomā šādu variantu. Vietas pie tās 5m garās sienas pietiek. Citādi šobrīd ar "parasto" ledusskapi reizēm ir mazliet par maz. No otras puses - var mēģināt piemeklēt ledusskapi ar mazāku saldētavu. Šobrīd ir saldētava ar 3 nodalījumiem, bet lielākā daļa saldēto labumu ir tādi, ko būtu vērts likt atsevišķā saldētavā.


Statnis Wrote:
-------------------------------------------------------
> Kā arī jā, paša putni, bet šādā telpā, piemēram,
> mājas kino grūti izvietot, lai labi skan... :)

Mēs "mājas kino" pārstājām skatīties līdz ar bērna piedzimšanu. Zini, kaut kā nemaz neprasās vairs. Laika tāpat nekam nepietiek :)
Kaimiņš (no tādiem, kas brīvajā laikā vizinās pa pasauli personīgajā jahtā) ļāvās putniem, izbūvēja atsevišķu kino/audio istabu. Kā saka, nekad neesot viņu izmantojis. Tā ir ar tiem putniem…


Statnis Wrote:
-------------------------------------------------------
> Par datoriem - jā, gadus padsmit lietoju
> portatīvo, bet nu grūti izteikt, cik ļoti
> gribas "lielo", ja vēl jāmontē video vai foto
> vai kaut kas jāprojektē...

Nevajag taupīt kapeiku. Ja reiz var atļauties būvēt "pili", tad noteikti var atļauties nopirkt arī laptopu par 2-3-4 tūkstošiem ar pāris SSD (tai skaitā NVMe, kaut kādam Samsung 960 vai tml) un piemest klāt pāris ārējos monitorus. Bet jā, vajag kādu galdu tam visam, tai skaitā papīriem.
Man pašam laptops arī uz galda stāv, tiesa, bez ārējiem monitoriem un bez atsevišķas klavieres. Brīvā laika "izklaidēm" (web, sketchup, šad tad programmēšana) principā pietiek.

Re: Koka sastatņu privātmājas būvēšana
Autors: kkk (159.148.172.---)
Datums: 02/08/2018 11:02

Man šķiet te tiek salīdzinātas nesalīdzināmas lietas - funkcionāls "pietiek" ar augstāka līmeņa "ērti, komfortabli, estētiski, plaši". Katram savas prioritātes un līdz ar to sava taisnība. Arī skatoties no Maslova piramīdas viedokļa - jo lielāka rocība, jo augstāka līmeņa iegribas esam gatavi apmierināt. Es uzaugu dzīvoklī, kur sanāca pa visām telpām ~8m2 uz cilvēku. Nu taču pietika - kautkā tak izdzīvoju :). Bet tagad neredzu nevienu iemeslu pašam vai bērniem likt dzīvot tādos apstākļos un dzīvoju >50m2 uz cilvi. BET! Galvenokārt jau tāpēc, ka pagaidām varu to atļauties. Vienlaicīgi jau projektēšanas laikā apzinājos, ka, iespējams, kautkur kompensēju to bērnības šaurību, bet centos neaizmirst arī vienu citu lietu un nonākam pie šī:

Manā skatījumā jēga par šo iespringt ir tikai raugoties nākotnē - kad to māju nāksies pārdot (mūsdienās lolot ilūziju, ka nu tik tā būs baigā dzimtas māja, ir muļķīgi), vai tās iekārtojums atbildīs potenciālo pircēju interesēm un vai nebūs uzbūvēts kautkas tāds, ko varētu gribēt pirkt tikai kautkāds marginālis, kuru atrast ir neiespējami, attiecīgi māja ir totāls nelikvīds.

Kā kuram šitā lieta izdodās un kā izdosies man ir cits jautājums, bet pirms būvēt savu māju, es pētīju un apskatīju daudzas. Nu un teikšu kā ir - ļoti daudzas individuāli projektētās mājas ir garām. Es apzinos "nelikvīdās" fīčas arī savā plānojumā, bet būšu gatavs norīt šo krupi, kad tas būs jārēķina ārā no "derīgās" platības ko izmantot par bāzi cenas noteikšanai. Kautkur biju uzracis netā aprakstu par to ko kanādā pircējs skatās mājā (kas ceļ mājas vērtību). Komplektā ar būvniecības noteikumu prasībām tas rada pavisam konkrētu komplektu ar lietām, kas veido mājas vērtību - sākot no istabu platībām, aprīkojuma, utt. Katrā ziņā pircējs ļoti labi var salīdzināt dažādas ēkas un attiecīgi arī cenas.

Re: Koka sastatņu privātmājas būvēšana
Autors: baarcijs (78.84.130.---)
Datums: 02/08/2018 11:53

Par to pārdošanas vērtību...palasi kautvai Latio tirgus pārskatu.
Neviens vairs īsti nevēlas pirkt mājas pat virs 150m2, nerunājot par 200+m2.
Cilvēki paliek gudrāki, jo saprot, ka par visu nākas maksāt.

Re: Koka sastatņu privātmājas būvēšana
Autors: kkk (159.148.172.---)
Datums: 02/08/2018 12:33

Vēl nesen lasīju latio apskatu par, laikam 2017 gadu, kur skaidri un gaiši bija pateikts - lielākā interese par mājām 150-250m2, >300 interese krītas. Pie tam, ir taču dažādi tirgus segmenti, vienā vairāk darījumu, citā mazāk, bet ir. Personīgi zinu 2 darījumus ar 200+ m2 mājām šogad. Bet principā nejau kopējā platībā te ir jēga - 3 cilvēku ģimene var gribēt viena izmēra māju, 5 cilvēku otra. Tā ideja, bija, ka aizraušanās ar "pietiek" apsvērumiem var padarīt māju nelikvīdu. Piemēram - pietiek taču ar 10m2 istabām, var iztikt bez kautkādas saimniecības telpas, utt. Cilvēki paliek gudrāki un tas ir labi, bet cilvēki arī vairāk pelnīs un vairāk varēs atļauties un tajā brīdī sāks skatīties ko var dabūt.

Re: Koka sastatņu privātmājas būvēšana
Autors: daudzjautajumi (195.13.215.---)
Datums: 02/08/2018 12:35

Pieprasītākās savrupmājas ir ar platību no 150
līdz 250 m2 cenu kategorijā līdz 200 – 220
tūkstošiem EUR.
iz pēdējā latio tirgus pārskata 4. ceturksnis 2017. gads

Re: Koka sastatņu privātmājas būvēšana
Autors: Statnis (212.3.199.---)
Datums: 02/08/2018 13:38

Binary -
Ledusskapis divdurvju ir nesalīdzināms, nenožēlosi. Es gan plānoju ne tikai divdurvju ledusskapi, bet atsevišķi vēl viendurvju ledusskapja izmēra saldētavu kaut kur noliktavā. Īpaši labi, kad kāds medījums gadās vai tml...
Par to mājas kino - ir viena lieta ar to pozēt un cita, kad tas kļūst par nelielu aizraušanos. Arī mūzika - ir biezie ar nenormālām sistēmām un klausās tikai radio, bet ir arī audiofīli, kuru pieeja mūzikai ir kardināli atšķirīga! Pēc savas pieredzes varu pateikt, ka šobrīd jau pašam ir grūti noskatīties filmu uz TV ar "iebūvētajām" tumbām, par mūzikas klausīšanos uz mazajām sistēmām nerunājot...
Par datoriem - tici man, zinu gan cenas ziņā gan iespējas, bet ir iemesls, kāpēc tā tomēr parasti nedara! Dzesēšana, kuru portatīvais vienmēr nespēs turēt līdzi lielajiem un tas savukārt tieši atsaucas uz ātrumu un arī ievērojami samazina tā datora mūžu. Nerunājot par pārmaksu, zinot šādu datoru ierobežoto tirgu... No visām pusēm labāks ir lielais šiem darbiem! Un cenas atšķirība jau būs puse no kabineta izbūves izmaksām! :D

Arī man šķiet, ka mansardā ir zināma mājīguma sajūta, pilnīgi subjektīvi, bet nu ieskaitot arī bildi no otrā stāva, ir skaidrs, ka ar visiem par vai pret būs mansards noteikti.

Par plānojuma likviditāti - joprojām skatos sludinājumus, ja nu parādās tā īstā māja pēkšņi, bet milzīga daļa ar mazām, tumšām istabām, gaiteņu daudz, izplānoti nav ne kontakti, ne ikdienas maršruti pa mājām, utt... Grūti saprast, kas tādas pirktu, pat ja rakstīts, ka 7 guļamistabas, lai gan platība zem 200m2!
Šajā ziņā, manuprāt, ir veiksmīgāk plānot plašākas telpas ar vairāk gaismas un pēc iespējas atvērtu pirmā stāva plānojumu un piekrišana būs! Un izmēru tirgus tendence balstās uz dzīvesvietu lokāciju. Attiecīgi, Rīgā 120m2 uz 750m2 pagalmu ir ok. Ārpus Rīgas uz hektāriem jau ir cita bilde un tauta arvien vairāk grib prom no centra. Mazās mājas ir topā, jo izvēlas nepirkt dzīvokli, bet māju, saglabājot tādu pašu budžetu! Visam ir diezgan racionāls pamats un nu nav tā, ka cilvēks pēdējās desmitgadēs izdomāja, ka priekš kam man plašumu, komfortu un estētiku, ja izdzīvot var... Finanses, iespējas un lokācija, jā, tas gan spēlē lielu lomu. Par likviditāti domājot, šobrīd uzbūvējot normālu māju, ap 200m2, Rīgas rajonā līdz 25/30km no centra, ne ciematā, neticas, ka pēc gadiem 10/20 tie nebūs topa īpašumi, redzot kā Rīga izplešas un lielākā daļa ir mazie ciematu zemes gabali...

Re: Koka sastatņu privātmājas būvēšana
Autors: ETT (85.254.147.---)
Datums: 02/08/2018 15:19

Par likviditāti domājot, ceļ mājas citiem, ne sev . Likviditāte ir kaut kādā laika periodā ierobežota realitāte, nevis izsapņots sapnis, kaut arī aiz visnopietnākiem apsvērumiem izsapņots sapnis :)

Re: Koka sastatņu privātmājas būvēšana
Autors: binary (90.139.85.---)
Datums: 02/08/2018 16:51

Man personīgi ir grūti prognozēt, kas ar NĪ tirgu būs pēc 5-10 gadiem, kur nu vēl pēc 50-70 gadiem. Toties man visnotaļ ticams šķiet scenārijs, ka pēc gadiem 20 tajā mājā no 4-5 cilvēkiem būs palikuši divi.

Re: Koka sastatņu privātmājas būvēšana
Autors: Statnis (80.89.79.---)
Datums: 02/08/2018 18:40

Kaut kā vienmēr visās sarunās visi tik skeptiski redz to nākotni, gandrīz bail paliek... Ja īpašums ir foršs, tuvu Rīgai, pie tam, gana plašs, ar privātām telpām visiem iemītniekiem un atbilst prasībām arī pēc pāris desmitgadēm, kāpēc lai māja stāvētu tukša!? Tie, kas uzbūvē 90m2 uz 5 cilvēkiem, ar 300m2 pagalmu, kurā vēl kāds šķūnis vai vecas grabažas, pilsētā, 15m attālumā no kaimiņu logiem uz visām pusēm un 5m no ceļa, tiešām gaida, ka bērni ar ģimenēm vai citi radinieki tur uzkavēsies ilgāk par iespēju tikt pie savas dzīvesvietas ar vairāk kā 12m2 istabu, kurā vēl jāved draugi vai draudzenes vai vismaz opciju izrakt dīķi peldēšanai, nevis plastmasas bļodu ar strūklaku!? Un arguments, ka 20m2 "lielā" dzīvojamā istaba, kura vēl apvienota ar virtuvi, ar mazākiem logiem, lai pietiek, kur mēbeles gar sienām salikt, ir plašumam un pietiek visiem kur satupt pie TV, nav īsti perfekts risinājums, būsim godīgi. Pat, ja ir pagalma arguments, kur vieta ir visiem, nu nav LV visu gadu dārza sezona un pie rudens beigām jau gribas savu stūri, klusumu un brīvību... Jā, nav vairs laiki, kad 3 paaudzes dzīvo zem viena jumta spiestā kārtā, bet ir liela loma šī jumta izmēram un komfortam! Pat, ja bērni atrod dzīvokli, jebkurā gadījumā 2 vai 3 dienas nedēļā mājās praktiski vienmēr ir vairāk kā 2 cilvēki. Kā arī, tagad būvēt māju tikai ar skatu uz vecumdienām, šķiet vāks - vēl dzīve knapi pusē, bet netaisam kāpnes, jo sāpēs kājas un netaisam neko virs funkcionālā, jo tāpat reiz miršu un bērniem daudz nevajag, jo pēc 18 gadiem tāpat pametīs un neliksies ne zinis... Piedodiet, lai cik reālistiski vai pēc pašu vai apkārtējo pieredzes, bet pārāk drūmi... Tad nav jēgas no mājas ne tagad, ne vēlāk!
Nekādā gadījumā nevienu negribu aizskart, bet nu jāskatās reālistiski ne tikai uz cenu vai ilgtermiņa praktisko pielietojumu, bet arī uz vēlmēm attiecībā uz nākotni! Nevienan nav pienākums uzturēt bērnus visu mūžu vai būvēt draugiem viesu namu, bet, ja ir vēlme būt par to personu, kura uzņem draugus, taisa regulārus pokera vakarus, utt , kā arī ir iecienīta vieta visai ģimenei, jārēķinās, ka tas prasīs vairāk platību gan iekšā vai ārā, lai šie pasākumi nekļūtu par piespiedu pienākumu, jo grūti ciemiņam acīs pateikt, ka gribas tomēr normāli guļvietu un gaisu telpā vai iespēju tikt līdz tualetei, nekāpjot pāri 4 citiem cilvēkiem, utt ..
Bet jebkuram ir visas tiesības izvēlēties būt tam, kurš brauc pie citiem un viss ir pilnīgi ok! Absolūti individuāls jautājums pēc katra prioritātēm...

Re: Koka sastatņu privātmājas būvēšana
Autors: Tinis (62.85.11.---)
Datums: 02/08/2018 18:56

Un tāpēc visu mūžu apkurināt 200-300 m2, jo reizi nedēļā vai mēnesī ieradīsies čomi pokeru uzspēlēt vai bērni apciemos? Nemaz nerunājot par celtniecības izmaksām. To naudu var jēdzīgāk notērēt.

Re: Koka sastatņu privātmājas būvēšana
Autors: Statnis (90.139.86.---)
Datums: 02/08/2018 19:13

1) 300m2 līdz šim nav pieminēti.
2) iedomājamies, ka šobrīd diskutē 30 gadus veci cilvēki ar maziem vai tuvāko pāris gadu laikā plānotiem bērniem. Tātad, līdz 50 gadiem vismaz, tuvākos 20 gadus māja nebūs tukša un ar šo laiku un savu bērnu bērnības dienām, manuprāt, pietiek jau bez tālākiem punktiem!
3) ņemot vērā visas būvniecības izmaksas, ieskaitot komunikācijas, līdz zināmam brīdim, faktiski, katrs nākamais m2 izmaksā arvien lētāk!
4) starpība ar "normālo" māju un "lielo" ir praksē apmēram 50 - 75m2, vai aptuveni trešdaļa, kas vairāk jākurina. Ieliekot vēl 5cm vates vai labākus logus, nerunājot par pareizu SS ierīkošanu, rekuperatoru un pārdomātu sistēmu ar malkas atbalstu pēc vēlmēm, var sanākt pat lētāka apkure, nekā mazai mājai ar mazām telpām, kur proporcionāli vēso ārsienu iespaids ir pat lielāks! Cik ir jūsu "projektētā" apkures izmaksu starpība, ja dēļ tā atsakamies no komforta pašu mājās?
5) Tās nedēļas nogales+viesības ir praktiski līdz 50% no laika, un ierēķinot vasaras, ja ir, kur peldēt, tie ir līdz pat 75%! Ja tas ir par maz, tad argumentācija nebalstās loģikā, bet principiālā nostājā...

Utt., utt., utt...
Skaidrs, ka 400m2 pils ar bezjēdzīgi lieliem gaiteņiem un marmora grīdām nav šajā tēmā! Runa ir tikai par platībām un to lietošanas ērtībām...

Re: Koka sastatņu privātmājas būvēšana
Autors: agrais (92.49.18.---)
Datums: 02/08/2018 19:36

Pilnīgi piekrītu Statnim....Lai gan nopirku jau pusbūvetu maju ,un jāiekļaujas ir taja kas ir, bet guļamistabu un virtuvi taisu lielaku. Un pēc visam pārplanosanām 160m2 uz diviem cilvēkiem ta tik ir.Un neredzu neko ko varetu vai vajadzetu samazināt. Taisni otradi, būs vēl divas garāžas klāt....Domaju ka neviens jau te neatzīs ka ir uzbūvejis, vai sacis būvēt un sapratis ka vajadzeja lielaku to būdu. Tagad ir par vēlu, tad nu meklē argumentus savam sirdsmieram ka lielaka maja nu nepakam nav vajadzīga.

Re: Koka sastatņu privātmājas būvēšana
Autors: binary (90.139.85.---)
Datums: 02/08/2018 19:37

Statni, kad mācījos vidusskolā, tad lielākā daļa kursa biedru bija jau pametuši savas mīļās mājas. Un viņiem bija nevis >20, bet >15. Protams, ja dzīvo Rīgā un mācās/studē Rīgā, tad ir citādāk. Bet ja dzīvo kaut vai to pašu 30-50km attālumā no Rīgas, tad daudzi varētu izvēlēties dzīvi kopmītnēs (manējie kursa biedri dzīvoja 30-50km attālumā no Liepājas, un tur no mājām līdz skolai varēja nokļūt krietni ātrāk nekā tas ir Rīgā, bet tāpat to ceļu neviens nevēlējās katru dienu braukāt). Un ja studē ārpus Latvijas, … nu pats saproti.

Jaunieši, kas 2-3 dienas nedēļā pavada pie vecākiem? Kas tās par pasakām? Manuprāt, tas ir nevis "praktiski vienmēr", bet reti izņēmuma gadījumi.

Don't get me wrong, es savējos prom nedzīšu - ja šiem būs vēlme, varēs pat atsevišķu "tusiņu būdu" ierīkot. Bet nu es kaut kā neloloju cerības, ka viņiem nebūs vēlmes doties pasaulē, kļūt neatkarīgiem, atpūsties ar draugiem, veidot savas ģimenes utt.

Re: Koka sastatņu privātmājas būvēšana
Autors: Tinis (62.85.11.---)
Datums: 02/08/2018 19:51

Vispār mēs te garāžas nerēķinam pie mājas platības. Tā ir atsevišķa opera. Mjā, 160 m2 dzīvojamās platības uz diviem cilvēkiem? Nu ja naudu nav kur likt...

Re: Koka sastatņu privātmājas būvēšana
Autors: Statnis (90.139.86.---)
Datums: 02/08/2018 19:56

16 gados kopmītne vai ap 20 dzīvoklis ir atšķirīgas lietas un lielākā daļa Rīgas un Pierīgas vidusskolu nepiedāvā dienesta viesnīcas, nerunājot par to līmeni, salīdzinot ar mājām. Jā, protams , būs studiju gadi, iespējams, ārzemēs, neviens to neliedz. Bet mēs paši vasaras un visas brīvās dienas pavadam pie sievietes vecākiem ārpus Rīgas un arī brālis ar bērnu brīvdienās regulāri brauc ārpus Rīgas pie vecākiem, utt... Tie 4/5 gadi "brīvības" neatceļ radniecību vai vēlmi tikt prom no pilsētas, kad nāk atkal pāri 25 gadu slieksnim! Modeļi ir dažādi, nekad jau 100% neko nevar paredzēt, bet nevēlos jau startā atņemt pat šādu iespēju, nerunājot par paša vēlmēm un tomēr nedaudz plašākā mājā jūtos komfortablāk un brīvāk arī viens
vai divatā dzīvojot un guļot, pat ja 4/5 mēnešus gadā ir jāpiemaksā 50 eiro par apkuri. Ir jau tā, ka tā telpa nedaudz arī veido cilvēku un, ja pareizu mērķu vadīta izvēle krīt uz māju, tad nākamais solis ir vairot estētiku un iekšējo izpratni par vidi... Nē, tas nozīmē uzreiz milzīgas platības, bet adekvātu telpu izmēru, lai ir iespēja iekārtot un veidot šīs telpas arī vizuāli, nevis tikai utilitāri, kā arī šo izpratni nodot tālāk bērniem...

Re: Koka sastatņu privātmājas būvēšana
Autors: Hmm (213.180.113.---)
Datums: 02/08/2018 19:57

Tas ir ļoti atkarīgs no ģimenes un audzināšanas, lai gan vairums zināmo jauniešu un ģimeņu ir ka tik ātrāk prom no vecākiem un mājās paliek dzīvot tikai pirmspensijas vecuma iemītnieki, ir arī dažas, kur veidojas dzimtas mājas, ar dzīves vietu vairākām paaudzēm.

Re: Koka sastatņu privātmājas būvēšana
Autors: Statnis (90.139.86.---)
Datums: 02/08/2018 20:03

Par 160 m2 uz diviem, pieļauju, ka apmēram:
dzīvojamā telpa vismaz 30
virtuve līdz 20
Sanmezgli 8+4
Priekšnams 8
Garderobe 10
Guļamistaba 25
Kabinets 15
Tehniskā telpa 10

...un tik vien kā ap 20m2 paliek kāpnēm vai gaiteņiem vai saimniecības telpām. Un neviena istaba nav angārs vai pilnīgi bezjēdzīgs luksuss... Kā arī, nu parēķinām visi, cik tas izmaksā nevis 120, bet 160m2 izbūvēt... Ja sanmezgli un komunikācijas paliek tādas pašas, cik reāli tas m2 telpas izmaksā uzbūvēt un cik tad jūs maksājat par apkuri, ja 40m2 uzreiz dubultos milzīgās siltuma izmaksas?

Re: Koka sastatņu privātmājas būvēšana
Autors: agrais (92.49.18.---)
Datums: 02/08/2018 20:15

Tinis Wrote:
-------------------------------------------------------
> Vispār mēs te garāžas nerēķinam pie mājas
> platības. Tā ir atsevišķa opera. Mjā, 160 m2
> dzīvojamās platības uz diviem cilvēkiem? Nu ja
> naudu nav kur likt...
Nu pa letu naudu izdevas tikt pie gandrīz uzbūvetas majas...Ja būtu būvejis pats no nulles, tad drosi vien arī būtu tajos 100-120m2 meģinajis iekļauties. Bet tagad saprotu ka tā būtu bijusi kļūda. Jo tagad ir liela virtuve ar viesistabu, liela guļamistaba, normala izmera vannas istaba, garderobe, sievai darbistaba,istaba ar kamīnu , vel paris tualetes un paliela veranda ar kapnem uz otro stavu. Plus vel tur koridori, kapnes...Nu neka tada lieka nav...Bet katram savas vajadzības un gaume....

Re: Koka sastatņu privātmājas būvēšana
Autors: Tinis (62.85.11.---)
Datums: 02/08/2018 20:39

agrais Wrote:
-------------------------------------------------------
> Tinis Wrote:
> --------------------------------------------------
> -----
> > Vispār mēs te garāžas nerēķinam pie
> mājas
> > platības. Tā ir atsevišķa opera. Mjā, 160
> m2
> > dzīvojamās platības uz diviem cilvēkiem? Nu
> ja
> > naudu nav kur likt...
> Nu pa letu naudu izdevas tikt pie gandrīz
> uzbūvetas majas...Ja būtu būvejis pats no
> nulles, tad drosi vien arī būtu tajos 100-120m2
> meģinajis iekļauties. Bet tagad saprotu ka tā
> būtu bijusi kļūda. Jo tagad ir liela virtuve ar
> viesistabu, liela guļamistaba, normala izmera
> vannas istaba, garderobe, sievai darbistaba,istaba
> ar kamīnu , vel paris tualetes un paliela veranda
> ar kapnem uz otro stavu. Plus vel tur koridori,
> kapnes...Nu neka tada lieka nav...Bet katram savas
> vajadzības un gaume....
--------------
Nekā lieka nav? Kāda praktiska jēga no atsevišķas kamīntelpas? Man kamīns ir viesistabā. Kāpēc man vajadzētu tam īpašu atsevišķu telpu? Un kāpēc vajag vairākas tualetes, vannasistabas uz 2 cilvēkiem?

Pašreizējā: 2 no 9


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********  **     **  **        ********  
 ***   ***     **     **     **  **        **     ** 
 **** ****     **     **     **  **        **     ** 
 ** *** **     **     **     **  **        ********  
 **     **     **      **   **   **        **     ** 
 **     **     **       ** **    **        **     ** 
 **     **     **        ***     ********  ********  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727