UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Vēlos uzzzināt :
Building.Lv Forums
Re: Karkasu mājas-vislētākās ar vislabāko kvalitāti un efektivitāti
Autors:
ārpāts
(159.148.189.---)
Datums: 15/09/2007 15:18
Nu ko var ņemties, bērnībā taču visi esam dzirdējuši/lasījuši par 3 sivēntiņiem, tur taču skaidri un gaiši ir pateikts par salmu būdām (kizjakiem no salmu blokiem), žgaru būdām (koka karkasa ēkām) un mūra mājām!
Autors:
aaaa
(---.Red-81-39-73.dynamicIP.rima-tde.net)
Datums: 17/09/2007 08:08
Smiekliigaakais jau ir tas, ka pie mums, tagad eekas no gaazbetona ar vati un apmetumu no aarpuses tiek sauktas par muura maajaam :))) Ja kas, gaazbetonaa pat skruuvi nevar normaali ieskruuveet un ar aamuru iesitot paliek taads cokums ka bail.
Man jau gan liekas, ka koks shaadaa zinjaa ir par kaartu izturiigaaks materiaals. Muura eekas pie mums shodien nebuuvee kaa taadas. Gaazbetons - muuris...lielaaka komeedija sen nav dzirdeeta.
Man jau gan liekas, ka koks shaadaa zinjaa ir par kaartu izturiigaaks materiaals. Muura eekas pie mums shodien nebuuvee kaa taadas. Gaazbetons - muuris...lielaaka komeedija sen nav dzirdeeta.
Autors:
Harijs T
(---.ejae.lv)
Datums: 18/09/2007 00:11
Koka karkasa mājas ir OK
Gadu atpakaļ noriskēju un atļāvos uzcelt sev pirtsmāju 60 kv/m, bez plēvēm, rigipša un citiem dradicionāliem materiāliem. Ārējās sienas biezums 186mm jumts 200mm apkure ar elektrību, patērē 23Ls/mēn. sk www.ekovate.lv galerija 1. Mājas lapā atļāvu ievietot jo esmu ļoti apmieriāts ar rezultātu. Tagad plānoju būvēt māju no karkasa ap 160 kv/m. Sienas biezums 300mm, jumts 500mm.
Pirtsmāja man izmaksāja 20000Ls, mājai plānoju 35000Ls.
Gadu atpakaļ noriskēju un atļāvos uzcelt sev pirtsmāju 60 kv/m, bez plēvēm, rigipša un citiem dradicionāliem materiāliem. Ārējās sienas biezums 186mm jumts 200mm apkure ar elektrību, patērē 23Ls/mēn. sk www.ekovate.lv galerija 1. Mājas lapā atļāvu ievietot jo esmu ļoti apmieriāts ar rezultātu. Tagad plānoju būvēt māju no karkasa ap 160 kv/m. Sienas biezums 300mm, jumts 500mm.
Pirtsmāja man izmaksāja 20000Ls, mājai plānoju 35000Ls.
Autors:
andisk26
(---.izzi.lv)
Datums: 20/09/2007 16:57
Harijs T : jautājums, pats būvēsi vai kāds kantoris to darīs, jautāju jo pašam arī plāns tādu celt.
Autors:
aaaa
(---.Red-88-0-255.dynamicIP.rima-tde.net)
Datums: 21/09/2007 05:17
HarijT: nu var jau muldeet, bet tad jau labaak par teemu. 160m2 maaju par 35ooo Ls - tu kuraa gadsimtaa dziivo??? Tava cena sanaak 218 Ls/m2 - pats buuveejos un lielu dalju darot pasham un absoluuti neshikojot tagad zem 500-600Ls/m2 paliist ir vienkaarshi nereaali. Kad pasaku ciparu - neviens netic - kas tur tik daargs esot, bet ja parunaa ar kaadu, kas buuveejas - visi saka vienu un to pashu. Nevajag ticeet pasakaam. Tagad neviens celtnieks bez 50Ls dienaa vispaar nekustaas - vismaz Riigas rajonaa.
Autors:
ms
(159.148.12.---)
Datums: 21/09/2007 16:34
jautaajums, ko Harijs saprot ar "maaju" - tikai uzslietu apshuutu karkasu zem jumta, vai pilniibaa pabeigtu objektu ar ieksh. apdari, santehiku utt. Otrajaa gadiijumaa nekaadiigi nesanaaks 35k Ls :)
Autors:
Harijs T
(---.ejae.lv)
Datums: 21/09/2007 17:15
Pieaicinu brigādes, kas māk dienā nopelnīt pat 100Ls. Māja ir ar iegšējo un ārējo abdari kā arī ar visām komunikācijām. Protāms mājā nebūs baseins, dažādas arkas, podi par 300Ls un t.t.
Kā piemērs ārējā sienas materiāla izmaksas ir ~37Ls kv/m.
Daudz ideju smēlos no ekovates darbiniekiem. Māja tiks celta pēc Somijas tehnoloģijas.
Kā piemērs ārējā sienas materiāla izmaksas ir ~37Ls kv/m.
Daudz ideju smēlos no ekovates darbiniekiem. Māja tiks celta pēc Somijas tehnoloģijas.
Autors:
POLISZZZ
(80.70.23.---)
Datums: 01/11/2007 04:56
andrek Wrote:
-------------------------------------------------------
> Pirmās saliekamās zviedru mājas Latvijā-
> "Līvānietes"- no savām skandināvu māsām
> atšķīrās ar materiālu un montāžas
> kvalitāti.Šodien nebūs labāk- apstākļos, kad
> kvalificēts darbs tiek atmaksāts Īrijā,
> Zviedrijā- Latvijā nē, manuprāt, sapņot par
> kvalitatīviem izstrādājumiem vietējā tirgū
> ir galīgs absurds- teorija ir tālu no prakses.
-------------------------------------------------------
> Pirmās saliekamās zviedru mājas Latvijā-
> "Līvānietes"- no savām skandināvu māsām
> atšķīrās ar materiālu un montāžas
> kvalitāti.Šodien nebūs labāk- apstākļos, kad
> kvalificēts darbs tiek atmaksāts Īrijā,
> Zviedrijā- Latvijā nē, manuprāt, sapņot par
> kvalitatīviem izstrādājumiem vietējā tirgū
> ir galīgs absurds- teorija ir tālu no prakses.
Autors:
IneseX
(---.eth.net.microlink.lv)
Datums: 01/11/2007 17:00
harijs t
Grībētos dzirdēt, kad būs pabeigts, kādas tad bija tās izmaksas! Jo pašlaik šīet, ka pat pieņemot, ka viss maksā tāpat kā tad, kad cēli pirts māju, tīri matemātiski šķiet, ka vajag vismaz 50 tūkst (cenu rēķinot proporcionāli kvadratūrai). Man arī māja 170 kv/m ar ekovati, bet 35 tūkst nesanāca pat pirms 2 gadiem bez zelta podiem un baseiniem.
Grībētos dzirdēt, kad būs pabeigts, kādas tad bija tās izmaksas! Jo pašlaik šīet, ka pat pieņemot, ka viss maksā tāpat kā tad, kad cēli pirts māju, tīri matemātiski šķiet, ka vajag vismaz 50 tūkst (cenu rēķinot proporcionāli kvadratūrai). Man arī māja 170 kv/m ar ekovati, bet 35 tūkst nesanāca pat pirms 2 gadiem bez zelta podiem un baseiniem.
Autors:
Vini
(81.198.46.---)
Datums: 04/11/2007 05:42
Dzirdēju, ka karkasu mājai ir nepieciešama nopietna ventilācija. Ko saka par to spečuki?