UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 7 no 8
Re: Mūra krāsns izbūve 2
Autors: aaaa (---.csc.lv)
Datums: 13/12/2012 12:40

Neprecīzi viņš rāda atstarojošas virsmas. Kad man taisīja termofotogrāfijas mājai, tas čalis teica, ka stiklam mērīt temperatūru ir bezjēdzīgi - rāda pilnīgas muļķības. Ja radiatori krāsoti ar metālisku krāsu, domāju, notiek kaut kas līdzīgs. Balts reģipsis vai violets - nekādas starpības.

Re: Mūra krāsns izbūve 2
Autors: Endijsz (80.232.213.---)
Datums: 13/12/2012 13:01

Nu diez vai es pirkšu šo aparātu, jo tā cena noteikti nav maza un kur es viņu pēc tām likšu!?? Uz čuju, kurināšu kamēr šuves mainīs krāsu (ižžūs mūrjava), tad arī sākšu kurināt jau pa nikno...

Re: Mūra krāsns izbūve 2
Autors: Vilnis_Radio (87.110.231.---)
Datums: 13/12/2012 13:27

Termometrs maksā 12ls, pavisam 7 un 9ls neņem, pārāk neprecīzi. Saimniecībā bieži noder, tad pečkai virsmu uzmērīt, caurules, silto grīdu, radiatoru, siltumzuduma spraugas, logi, durvis utt. Padusē man tas lētais aparāts uzrādīja 36 grādus, ar ko secinu, ka precizitāte pietiek.
Par to krasns žāvēšanu. Es jau kurinātu normāli, nedēļa ir, apžāvējis jau esi krietni vairāk kā jebkurš cits to darītu. Es bērnībā virtuves plīti taisīju, pusdienā pabeidzu, vakarā jau laidu normāli kurināt. Nekas katastrofāls tur nenotika. Tas ka man tā plīts bija jāpārmūrē pa divi gadi reizi nebija mālu vaina, bet gan neadekvāti risinājumi. Vēl bija liela podiņu krāsns, tāda kurā ieguldītais darbs prasa attieksmi, arī neko jau nu daudz tur negaidīju. Pēc nedēļas noteikti jau normāli tika kurināts. Tava krāsns ir pagaidu risinājums, nekas tai slikts nenotiks. Sliktākajā gadījumā, par ko es ļoti šaubos, būs ļoti labs iemesls pārbūvēt visu pareizi, jo kurināsi pētīsi, silst par maz, šo vajadzēja savādāk, to arī, būs žēl. Tagad nav ko saldēt ģimeni. :)
Par tiem 100 grādiem un ūdens uzvārīšanos mālos, nu nezinu, domāju, ka pārspīlēts. Nekas tur manuprāt nevārīsies, paātrināti iztvaikos un viss. Keramikas podus tak nekaltē nez cik ilgi.

Re: Mūra krāsns izbūve 2
Autors: gints_ (---.balticom.lv)
Datums: 13/12/2012 13:57

Es ar nezinu, kāda tad ir tā "īstā patiesība", bet man laukos plīts meistars ar 40+ gadu pieredzi un daudzām gan uzmūrētām plītīm, gan podiņu krāsnīm, gan kamīniem pavisam nesen pabeidza no jauna uzmūrēto plīti, un pēc tam pats pašrocīgi normāli iekurināja.

Nesaku kā tā obligāti vajag, bet fakts kā tāds.
Ceru, ka viņš zināja ko dara, un viņa mērķis nav lai es pēc tam viņam regulāri zvanu ka ar plīti kaut kas ne tā.

Re: Mūra krāsns izbūve 2
Autors: gints_ (---.balticom.lv)
Datums: 13/12/2012 13:59

Vilnis arī par keramikas podiem labu piezīmi izteica - princips tas pats, kas māliem krāsnī/plītī...

Re: Mūra krāsns izbūve 2
Autors: Didzisp (78.84.232.---)
Datums: 13/12/2012 15:14

Nu māla podi nav gluži tas pats, kas biezs mūris, kurš sastāv no svaigas mālu javas un izdedzinātiem ķieģeļiem. Man liekas, ka autors pārāk bailīgi kurina, bet nu tā, ka pa šķirnam tvaiks nāk ,arī kurināt nedrīkst. Runājot par 100° viss ir elementāri. Ja bieza māla karta tiek strauji uzkarsēta, tad virsējā java karstumā jau ir sacietējusi, bet dziļak esošā sāk izdalīt karstu tvaiku, jurš vienkārši saārda sacietējušos mālus. Tur nav nekāda raķešzinātne. Ja varētu mālu javu sakarsēt no iekšpuses, tad tāda problēma nerastos, bet sildmūri tak mikroviļņu krāsni neiebāzīsi :)

Re: Mūra krāsns izbūve 2
Autors: Vilnis_Radio (87.110.231.---)
Datums: 13/12/2012 15:37

Ķieģelus kā dedzina?

Re: Mūra krāsns izbūve 2
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 13/12/2012 16:26

Skaitās, ka žāvē. Pa blatu šai etapā kleķa ķieģeļus varot arī iegādāties.

Re: Mūra krāsns izbūve 2
Autors: Vilnis_Radio (87.110.231.---)
Datums: 13/12/2012 16:36

Žāvē 20-40 stundas un tad 1500 pēc celsija dod virsū. ;)

Re: Mūra krāsns izbūve 2
Autors: Endijz (80.232.213.---)
Datums: 14/12/2012 09:38

Nu tad tā, pa lielam domāju, ka krāsns jau ir pietiekami pažāvēta! šuves, vismaz no ārpuses jau ir gaišas, vien vietām vēl tumšākas. Domāju sestdien vai svētdien sākt kurināt intensīvāk...
Bet ir radies vēl viens būtisks jautājums, tā kā man nebija iespēja sildmūri iemūrēt sienā tā lai tas sildītu abas telpas, tad tas tika iemūrēts pirts telpā, bet ir savienots ar tāda paša māla ar ķieģeļa starpsienu (pieguļ tai), kas atdala pirti no priekšnama (bildēs iepriekšējā sarakstē var redzēt), pētot gudras grāmatas, visur ir norādīts, ka sildmūrim jābūt norobežotam no jebkādām konstrukcijām. Es vienkārši domāju vai sildmūris spēs uzsildīt arī šo starpsienas posmu pie kura tas pieguļ!? Vai netiks vienkārši sildīta ķieģeļu siena??? It kā jau materiāls viens un tas pats, vajadzētu starpsienai kalpot kā sava veida sildmūrim...
Vēl viens variants ir iezāģēt/izzāģet no viesistabas puses visu perimetru ap sildmūri, sanāktu ka būtu nodalīta starpsiena no sildmūra... un tad jau šī plakne būtu kā sildmūris un siltums neizplūstu pa visu starpsienu! Vienīgais mīnuss ir nenormālie putekļi, kas pēcāk ir visur un galvenais ka sarkani, visas telpas pēcāk ir sarkanas, var jau liet ūdeni uz griezšanas vietas, bet diez ko nepalīdz, praksē jau ir pierādījies! Un mēs jau esam ievākušies!

Cerams, ka visi saprata ko es ar to domāju... :]

Pašreizējā: 7 no 8


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   **     **  **     **  **     **  **      ** 
 **     **  **     **  **     **  ***   ***  **  **  ** 
 **     **  **     **  **     **  **** ****  **  **  ** 
 ********   **     **  *********  ** *** **  **  **  ** 
 **          **   **   **     **  **     **  **  **  ** 
 **           ** **    **     **  **     **  **  **  ** 
 **            ***     **     **  **     **   ***  ***  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727