UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 1234567Nākošā
Pašreizējā: 1 no 7
ekovate vai akmens vate
Autors: andisk26 (---.izzi.lv)
Datums: 28/07/2008 17:03

Nevaru īsti saprast kurš no abiem variantiem būtu labāks siltinot nelielu koka karkasa ēku, abos gadijumos paredzētais siltinājuma biezums 200mm gan sienām gan jumtam. Izmaksas, skaņas izolācija, siltumnoturība utt.
Paldies

Re: ekovate vai akmens vate
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 28/07/2008 17:37

Ja pieņemam, ka trīs Tevis nosauktie raksturojumi abiem materiāliem varētu būt līdzīgi, tad būtiskākā ekovates priekšrocība ir higroskopiskums jeb kapilārā mitrumvade, kas kopā ar atbilstošiem iekšējās un ārējās apdares materiāliem ļauj iegūt vai saglabāt tādu nozīmīgu sienas īpašību kā "elpošana" (nejaukt ar caurvēju jeb gaisa infiltrāciju).
Minerālvates hidrofobiju sargā LBN 002-01 25.punkts, turklāt nepamatoti to vispārinot uz jebkuru izolācijas materiālu. Karkasenēm un siltinot no iekšpuses tas praktiski nozīmē 100% tvaika barjeru (plēvi) sienas iekšpusē. Ja kāds Tev saka, ka arī ekovates gadījumā jāliek tvaika barjera, piekrītoši pamāj ar galvu un ej uz citu kantori.
Siltinājumu bēniņu pārsegumā vai ar siltumizolāciju savietotā jumtā parasti izvēlas biezāku kā sienā.

Re: ekovate vai akmens vate
Autors: andisk26 (62.84.11.---)
Datums: 28/07/2008 22:32

Gribētu uzzināt vai ir pareiza konstrukcija karkasa siltināšanā ar ekovati un lai kā tu vienstāvi saki tā būtu elpojoša.
sienas no ārpuses skatoties : āra apdares dēļi/latojums/gaisa šķirkārta/osb/koka karkass/ekovate 200mm/reģipsis divas kārtas.
savienotais jumts: bitumena šindelis/apakšklājs/osb/gaisa šķirkārta/latojums, difūzmembrāna/koka karkass/ekovate 200mm/reģipsis divas kārtas.

Re: ekovate vai akmens vate
Autors: EjTakTu (78.84.51.---)
Datums: 28/07/2008 22:37

OSB neelpos - viņam nav plaušu :D

Re: ekovate vai akmens vate
Autors: andisk26 (62.84.11.---)
Datums: 28/07/2008 22:43

un ja nopietni ?

Re: ekovate vai akmens vate
Autors: EjTakTu (78.84.51.---)
Datums: 29/07/2008 00:25

nopietnāk nav kur...
[www.building.lv]
[www.building.lv]
[www.building.lv]

Re: ekovate vai akmens vate
Autors: Harijs T (---.ejae.lv)
Datums: 29/07/2008 09:06

Ar ekovati gala rezultāts būs 2x efektīvāks nekā ar lokšņu minerālvati, un 3x lētāks ja dara pareizi! Latvijā nav meistaru kas spēij iestrādāt lokšņu materiālu pareizi nerunājot par tvaika izolāciju.
neliels paraugs ir www.ejagrupa.lv

Re: ekovate vai akmens vate
Autors: EjTakTu (194.8.16.---)
Datums: 29/07/2008 15:46

Harijam
Ta kā ta īsti ir? Eja grupa tvaikizolāciju liek, bet Harijs pats sev nē? ;)
[www.ejagrupa.lv]
[www2.la.lv]

Re: ekovate vai akmens vate
Autors: Arturs G. (---.baltimex.lv)
Datums: 30/07/2008 16:08

Jaa...izskatās, ka Harijs "piekrītoši pamāj ar galvu un ej uz citu kantori"

2x labāks, 3x labāks.... cik precīzi un vienkārši. Nez no kādiem aprēķiniem tas izriet?!

Re: ekovate vai akmens vate
Autors: aaaa (84.237.171.---)
Datums: 30/07/2008 20:42

Aprekini ir vienkarsi - Vienstavs ir sev saputis ekovati un tagad visur to slave. Es sev saliku akmensvati un tapec slaveju to. Ja godigi, mans vienigais pret-ekovates arguments bija degamiba. Nevis lasiju reklamas materialus, bet aizgaju uz Manassu un paprasiju mazu maisinju ar ekovati paraugam. Ar parastu skiltavu padedzinaju un gaju uz citu kantori. Iesaku katram pasam pameginat. Samalta avize paliek samalta avize- sucini ar ko tu to gribi - sadega imaa lielam liesmam.

Re: ekovate vai akmens vate
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 31/07/2008 08:30

Ir pasaules tīklā rodami higroskopiskās mitrumvades datormodeļu apraksti (sarežģītāki par Belindževas-Korklas tvaika difūzijas aprēķiniem). Diez vai tādiem nepieciešamie izejas dati būs rakstīti uz maisa, drīzāk tos nāktos noteikt pašiem.
Patlaban mitinos ēkā, kam griesti siltināti ar "strukturētu ekovati" - gofrētā kartona un ruļļpapīra slāņojumiem, kas nedaudz apbērti ar kaļķi. Ja vajadzētu aizbērt lielus apjomus, meklētu nebagātinātu sūnu kūdru, kam kaļķi nevajadzētu, jo antiseptiskas īpašības piemīt jau dabīgi.

Re: ekovate vai akmens vate
Autors: Mikelisss (159.148.87.---)
Datums: 31/07/2008 09:13

dzīvoju karkasa ēkā, kura siltināta ar parastu akmens vati. Tvaika barjera nav vispār. Kā vēja barjera ir isotex plāksnes. Ziemu esmu nodzīvojis. It kā bija silti.

Re: ekovate vai akmens vate
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 31/07/2008 10:00

Pie mūsdienu jaunbūvju apdzīvotības (2 cilvēki uz 200 m²) nav no kurienes tam mitrumam rasties. Virtuvēs un vannas istabās par tvaika barjeru kalpo kaut vai flīzes.

Re: ekovate vai akmens vate
Autors: ROCK (87.110.13.---)
Datums: 31/07/2008 15:11

Ai Ai Ai!
Droši vien patīkami dzīvot ar pārliecību, ka "varbūt" pēc 5 gadiem māja vēl stāvēs un no mitruma, kas bija konstrukcijās, tad kad tās uzlika, cik sausa bija vate, cik daudzu cilvēks izelpo, utt.

Manuprāt katrs materiāls ir jāpielieto tam paredzētā vietā. Ja ir jābūt tvaika izolācijai, tad tā ir jāliek, ja nav paredzēta tad nav jāliek. Ne jau ai gara laika, profesori ir pētījuši tās nepieciešamību, savukārt ja paši sāk eksperimentēt - vēlu veiksmi!

Runājot konkrēti par tvaika izolāciju, nez no kurienes ir iedomājušies ka tā ir plēve. Nevienam to neiesaku. Tvaika izolācijai ir jābūt memrānai un pie kam ar salīmētām šuvēm, lai novērstu iespējamos konstruktīvos bojājumus. Atkal atgriežamies pie materiālu pielietošanas proti, plēve ir paredzēta siltumnīcām un tur to būtu jālieto - ļoti labs rezultāts, bet ne jau mājās. Vēl kas cilvēki ir dzirdējuši par to, ka jālīmē tvaika izolācija, bet atkal ar ko līmē? - Ar iepakojuma skoču, kas paredzēts ir pasta sūtījumiem, kapēc? a tapēc ka lētāk. un atkal pasūtītājs/mājas īpašnieks ir tas kurš ir auzās, jo tas viss nestrādā. Tātad skočs ir jālieto kartona kastu šuvju salīmēšanai lai vecmamma var atsūtīt ievārījumu no laukiem ieliekot to kastē. Vienu vārdu sakot palasiet ļoti interesantas lietas www.proclima.lv tur ir laba informācija, tiem kuri vēlas lai mājas, kurās viņi plāno dzīvot stāvēs ilgāk nekā 2 gadi (Latvijas likumdošanā minētais garantijas laiks hi hi hi - starp citu paskatieties pagājušās nedēļas sestdienas neatkarīgās rīta avīzes pielikumu MĒS tur labi ir pateikts komixa veidā par šo lietiņu) :).

Atgriežoties pie siltumizolācijas veida, nu ko viss tiek balstīts uz rādītājiem gan ekovatei, gan citām vatēm, visu cieņu tas viss trādā tikai ir viens bet ekovate strādā arī tad kad tā ie iepūsta, savukārt parastā vate tikai laboratorijas apstākļos un rodas jautājums cik "kvalitatīti" ir bijuši tie kas ir siltinājuši. Un vēl ja man vajag biezāku parasto vati nekā tā ir saražota??? Jāliek vairākās kārtās!! pareizi bet te atkal knifss - kvalitāte iestrādāšanā, ne velti profesionālie vates griežšanas galdi maksā ~ 500 Ls - padomājiet par to.

Visi mīnusi kas rodas iestrādājot parasto vati ( lielāki apkures rēķini utt - uzturēšanas laikā) nevar atsvērt mazliet dārgāku ekovates pasākumu, ja vien mēs kā parasti nerēķinam savus izdevumu max uz tuvākiem 2 gadiem, kas diemžēl ir raksturīgi mūsu platuma grādos dzīvojošiem.
Manuprāt ekovate ir labākais materiāls, vismaz man tā liekas, bet ko izmantot tas ir jālemj jums pašiem. Vai tiešām mēs nevaram sākt dzīvot labāk un kvalitatīvāk?????

Re: ekovate vai akmens vate
Autors: spk (---.tieto.com)
Datums: 31/07/2008 15:31

Nez no kurienes izvilkts apgalvojums, ka ekovate redz strādā pa īstam, bet akmens vate redz tikai laboratorijās. Arī par profesoriem ne aiz gara laika varētu tā kā uzmanīgāk izteikties :) un jebkādi profesionālie instrumenti maksā n reizes vairāk, kā amatieru, ne tikai vates griešanai paredzētie. Vienvārdsakot, penteris ož pēc bleķa ...

Re: ekovate vai akmens vate
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 31/07/2008 15:40

1) Proclima lapā - atkal vispārinājums uz visiem izolācijas materiāliem. Pierādiet, ka pamatots.
2) Telpā mēs gribam nodrošināt stabilu mikroklimatu (vienādu visos gadalaikos). Intello tāpat kā citas barjeras liek iekšpusē, tātad praktiski telpā. Kāpēc lai pie nemainīga mitruma viņš mainītu savas no mitruma atkarīgās īpašības?

Re: ekovate vai akmens vate
Autors: Mikelisss (159.148.87.---)
Datums: 31/07/2008 15:54

nu nezinu. Par dzīvošanu tādā mājā nesūdzos. Var jau visur mēģināt saskatīt potenciāli iespējamas problēmas.
Neredzu īsti starpību, - kāpēc konstrukcijas bojājas tikai akmens vatē, bet eko vatē viss ir kārtībā? Manā gadījumā tika liela uzmanība pievērsta, lai ārsiena ir elpojoša uz ārpusi. Mitrumam vajadzētu tur "tikt laukā'.

Re: ekovate vai akmens vate
Autors: ROCK (87.110.13.---)
Datums: 31/07/2008 16:09

to spk
Ko lai tev saku, kā jau es rakstīju, man liekas, ka ekovate ir labāka, ja tev liekas savādāk, visu cieņu, tev pašam ir jāpieņem lēmums. Es tikai teicu par iestrādāšanas kvalitāti un neapgalvoju, ka 100% Latvijas celtnieki to nemāk darīt :) Man ir patiess prieks par tavu stingro nostāju, tikai nenoliedzami paskaties tvaika izolācijas risinājumus, skaties to pašu pro clima mājas lpp tur ir risinājumu katalogs. Var būt var palīdzēt.

to vienstāvs
1. Galvenais ir kas - konstrukcijām ir jābūt tvaika izolācijai un tai ir atbilstoši jāfunkcionē.
2. Par mikorklimatu telpā. Mitruma plūsma atkarībā no gaisa temperatūras dodas tajā virzienā kur ir aukstāks, tātad ziemā uz āru savukārt vasarā uz iekšu, tas ir redzams arī tajā intello bukletā. Ko tas nozīmē - tas nozīmē to, ka membrāna savas īpašības nemaina, tā ir saražota tādā veidā lai vienā virzienā tā laistu vairāk mintruma nekā otrā. tādējādi tiek nodrošināta konstrukciju izžūšanas iespējamība maksimāli īsā laikā.
Starp citu visu cauru gadu mitruma līmenis gan telpās gan ārā mainās. tā kā nevar teikt, ka ir nemainīgs mitrums, mitrums ir mainīgs un pat ļoti.

pie kam šodien diezgan bieži šīs lietas paliek aktuālas termogrāfijas pārbaudēm un fakta, ka jāsāk veikt rekonstrukcijas darbus (žēl ka tā notiek). Pie kam neaizmirstiet par piespiedu ventilāciju, vēlams ar lielu siltuma atguves koeficentu, tādējādi visu šo materiālu kopdarbība veidos patīkamu klimatu.

Re: ekovate vai akmens vate
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 31/07/2008 16:25


> 1. Galvenais ir kas - konstrukcijām IR JĀBŪT tvaika izolācijai

Balstoties uz ko? Uz minerālvašu ražotāju rekomendācijām LBN izskatā?

> ziemā uz āru savukārt vasarā uz iekšu, tas ir redzams arī tajā intello bukletā.
> Tas nozīmē to, ka membrāna savas īpašības nemaina, tā ir saražota tādā veidā lai vienā virzienā tā laistu vairāk mintruma nekā otrā.

Nē, bukletos
[download.proclima.com]
[download.proclima.com]
ir līkne no (telpas!) mitruma, KĀ REZULTĀTĀ MAINOTIES plēves īpašības.

> Starp citu visu cauru gadu mitruma līmenis gan telpās gan ārā mainās.
> tā kā nevar teikt, ka ir nemainīgs mitrums, mitrums ir mainīgs un pat ļoti.

Visbiežāk tā ir, bet tā tam nevajadzētu būt, mērķis ir nemainīgs klimats.

> Pie kam neaizmirstiet par piespiedu ventilāciju, vēlams ar lielu siltuma atguves koeficentu,
>tādējādi visu šo materiālu kopdarbība veidos patīkamu klimatu.

Tevis minētais ceļš nav vienīgais nemainīga, patīkama klimats sasniegšanai, un, manuprāt, arī ne labākais.

Re: ekovate vai akmens vate
Autors: spk (---.tieto.com)
Datums: 31/07/2008 16:27

Ko tu muldi, nav man nekāda nostāja. Nostāja ir Tev, ja pats neievēroji. Es personīgi jau sen pieņēmu lēmumu - nesiltināt :) bet tā nav mana nostāja. Mana nostāja ir, ka izteikt nepamatotus apgalvojumus neliecina par labu stilu, uz to arī pirksts acī.



Iet uz lapu: 1234567Nākošā
Pašreizējā: 1 no 7


Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **    **   *******    *******   **      ** 
 ***   ***   **  **   **     **  **     **  **  **  ** 
 **** ****    ****    **     **  **     **  **  **  ** 
 ** *** **     **      ********   ********  **  **  ** 
 **     **     **            **         **  **  **  ** 
 **     **     **     **     **  **     **  **  **  ** 
 **     **     **      *******    *******    ***  ***  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727