UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 14 no 47
Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: KB ()
Datums: 10/12/2009 23:27

Vēlreiz atgādinu, ka tiko tik palaidām, tāpēc vēl neko nevar zināt kas un kā. Kā sacīt jāsaka - beta versija. Pašlaik mājai žūstot un logiem svīstot (vēl nāks apmetēji), tie tiek virināti un pats sūknis strādā ekstrēmā režīmā, kāds nebūs pie normālas ekspluatācijas, tāpēc grūti spriest. To vai ir iegrābiens vai veiksme pastāstīšu pēc pāris mēnešiem :)

Apsildāmā platība ~340m2, bet labi nosiltināts, būs rekuperācija, siltās grīdas;
Divi kontūri pa 400m (kopā 800m), puse katra kontūra ir urbumos, otra puse gruntī (gruntsūdeņos);
Sūkni ņēmu F1145-15, jo bija vēlme pēc lielākas ūdens rezerves (350 litru boilers);

COP pēc skaitītājiem - ir savs elektroskaitītājs uz siltumsūkni + cirkulācijas sūkņiem, kā arī pa vienam saražotā siltuma skaitītājam siltajam ūdenim un apkures lokam, tā, ka mērīšana precīza. Pašlaik ir nostabilizējies COP 4.2 pie (B2/W30). Mazliet nepatīk zemais brine-in t, bet ņemot vērā cik daudz siltuma vajag paņemt cik īsā laikā, varbūt nav tik traki.

Uzstādīja www.siltumnieks.lv, maksāja dārgi dēļ urbumiem, papildu akumulatora, "gudrajiem" Grundfos cirkulācijas sūkņiem, skaitītājiem u.c. ekstrām, lielīt par agru, bet attieksme super. Ziņošu kā tas viss beigsies.

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: v_t ()
Datums: 11/12/2009 09:26

manuprāt 350 l liels boileris nav vajadzīgs. ar oriģinālo 180 l boileri vēl ne reizi nav piedzīvots siltā ūdens trūkums, pat mazgājoties vairākiem clvēkiem pēc kārtas.
protams, ka pie vēlēšanās var uztaisīt patēriņu, kas arī tonnīgu boileri badūs aukstu.

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: dzincha ()
Datums: 11/12/2009 10:05

KB,
Siltumnieks ir no Rūjienas? Cik dienās uzstādīja? Pa cik pārdeva pašu SS? Par tādu pašu cenu kā tajā viņu www?

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: KB ()
Datums: 11/12/2009 16:02

Jā, Siltumnieks no Rūjienas. Viņi lika arī siltās grīdas un ūdensvadus. Visa kopējā uzstādīšana aizņēma pāris mēnešus, pats kontūrs un siltumsūknis kādas divas nedēļas nogales vasarā + pāris nedēļas tagad rudenī, jo man nebija vienkāršākais gadijums un prasības. Starp citu, ja taisa bez akumulatora un ar iebūvētu tanku, piem. F1125, tad stipri ātrāk un lētāk sanāk, es pat teiktu 2x. Sūkņa izmaksas bija labi ja 1/3 no tāmes, cena tāda kā mājas lapā. Nav īpaši daudz dīleru Nibei, cenas vienādas. Vasarā vienīgi bija vecajiem modeļiem lielas atlaides.

Ja tā nopietni interesē, vari atbraukt paskatīties.

350l boileri nevajag ikdienā, bet es biju gatavs maksāt lai brīdī, kad negaidot iegāžas draugi, kas ies pirtī un lietos tropisko dušu, negadās aptrūkums. Ja nav paredzēta liela ūdens tecināšana un 2 vannas istabu lietošana reizē, 180l būs ok viennozīmīgi!

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: dzincha ()
Datums: 13/12/2009 17:46

Nu ko - otrdien -10 - > īstais pārbaudijumu brīdis - kam ir ss iemetiet info par brine in.
Vai ir kāds kam zemes ss strādā ar radiatoriem abos stāvos?

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: KB ()
Datums: 13/12/2009 20:03

Piektdien pavilku curve uz leju, jo otrajā stāvā jau bija virs +20, nevajag būvdarbu laikā tik siltu. Šodien brine-in +3, maajaa videeji +17.

Gaidam lielos mīnusus, lai gan ticu, ka nebūs zemāk par -7.

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: IneseX ()
Datums: 14/12/2009 09:48

Dzincha
Pārbaudījums bijis jau sen, ar -30 grādiem, nevis -10! kas nu tas vairs par lielo pārbaudījumu! :)

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: dzincha ()
Datums: 14/12/2009 09:53

Inese,
nu un kā ir pie mīnus 20 vai mīnus 30? Cik nāk no zemes?
Bez teniem var piesildīt vai tomēr vajag atļaut tenim palīdzēt?

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: jukums ()
Datums: 14/12/2009 10:23

Thermia Diplomat nosaka kompresora ieslēgšanos/izslēgšanos pēc parametra Integral. Ja Integeral sasniedz -60 (pēc noklusējuma), tad kompresors ieslēdzas, bet pie 0 izslēdzas. Integral vērtība tiek pārrēķināta katru minūti, atrodot starpību starp vajadzīgo (SS izrēķināto) apkures temperatūru ieejā un reālo temperatūru. Ja SS nestrādā, tad cirkulācijas sūknis dzenā šķidrumu un ieejas temperatūra kļūst vienāda ar izejas temperatūru un mazāka par vajadzīgo. Tad starpība kļūst negatīva un integral sāk samazināties. Ja šī starpība, piemēram, ir -4 grādi, tad pēc 15 minūtēm integeral sasniedz -60 un SS ieslēdzas. Tad sākas darba process, kurā svarīgākais ir, lai brine in būtu lielāks par brine out. Jau rakstīju, ka man tā starpība ir 4 grādi. Protams, ka lielāks brine in neskādē, jo tad kompresora COP ir labāks. Ja SS kompresors uzdzen ieejas temperatūru lielāku par vajadzīgo, tad Integral vērtība palielinās un pēc kāda laika sasniedz 0. SS tad izslēdzas.
Lai integral nonāktu līdz -600 (precīzi neatceros, bet ļoti liela vērtība), kur ieslēdzas teni, nu tur tad kaut kas visdrīzāk ļoti nopietni nav kārtībā. Man ar sliktu grīdas siltinājumu teni uz apsildi 2 gadu laikā nav ieslēgušies – tikai ūdenim. Ir bijis pat tā, ka SS bija noregulēts uz 16 grādiem un vajadzēja uzsildīt māju līdz 21 grādam, bet ārā bija -15 -20 grādi. Nu nekas, ilgāk pastrādāja bez pārtraukuma, bet teni tā arī neieslēdzās.
Ja runā par SS un radiatoriem – nezinu, bet esmu redzējis materiālos un dzirdējis, ka problēmu nav. Mīnuss ir tas, ka COP nav tik liels, bet vienalga labs. Ir arī plusi – grīdu praktiski nevar regulēt, bet radiatorus var – nav problēmu katru istabu uzlikt uz savu temperatūru, bet ar automātiku visu var vadīt pavisam labi.

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: dzincha ()
Datums: 14/12/2009 10:41

Nu tā jau ir ar tiem radiatoriem - ir kkādi bezvadu kontrolieri, kuriem var uzlikt pēc laika diagrammas vēlamo temperatūru katrai stundai.
Vienīgi ss var jukt prātā - ja uzstādītā temperatūra piemēram ir 21, bet šis nekādi nevar to sasniegt, jo radiatoriem galvas aizvērtas.
Ekonomijai vajadzētu būt - darba dienās no 9 - 16 var atstāt uz kādiem 18 vai pat 17. 7h dienā + nakts 8h= 15h dienā var turēt pazeminātu t. It kā vajadzētu atmaksāties tai automātikai. Protams var no rīta braucot izskriet visu māju un aizvērt tās galvas un atbraucot vērt vaļā, bet apniks jau tāda virināšana - lai to labāk dara automātika.

Pašreizējā: 14 no 47


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********    ******    ********   ******   **     ** 
 **     **  **    **   **        **    **  **     ** 
 **     **  **         **        **        **     ** 
 ********   **   ****  ******    **        ********* 
 **     **  **    **   **        **        **     ** 
 **     **  **    **   **        **    **  **     ** 
 ********    ******    ********   ******   **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727