UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 11 no 47
Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: IneseX ()
Datums: 03/12/2009 12:16

dzincha
Intereses pēc apskatījos savus aprēķinus un sorry, sanācis drusku sameloties. Ar visu kontūru, rakšanu un pieslēgšanu ss maksājis 6000 Ls. :)
Jā, ss pirku no igauņiem - MOVEK groupp, bet uzstādīja firma Siltumsūknis Latvijā, kuriem ar viņiem bija līgums. Varēju ņemt arī tieši pie Siltumsūkņa, bet nostrādāja tas, ka uz to brīdi igauņiem bija lielāka pieredze un viņu aprēķini par nepieciešamo zemes kontūra garumu bija atšķirīgi un mani pārliecināja vairāk. Cenas bija +- vienādas. Pagaidām nav iemesla nožēlot savu izvēli.

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: dzincha ()
Datums: 03/12/2009 21:01

Runājot par to movek group - rakājoties tīklā atradu šādu variantu: [www.thermia.lv]
Izskatās neticami lēti salīdzinot ar cietiem ss. Reti jau kad gadās lēts un vienlaicīgi labs produkts.
Vai kādam ir šāds ss?
Pasktoties tās tāmes, mazliet jau keksi ir uz burbuļa - zemes kontūra rakšana 800 Ls. Te jelgavas pusē noalgošu kādu grāvjraci un šis man pa 60 ls izraks un būs laimīgs, ka ticis pie kāposta. Guldīt tās trubas gan nevar uzticēt, bet tās jau var uzticēt uzstādītājiem - un aizbērt tranšejas jau vispār īzī.

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: IneseX ()
Datums: 04/12/2009 11:23

Dzincha
Nu nu, 500 m grāvju 1,5 m garumā izraks grāvracis..... Nezinu, nezinu, lai veicas ar grāvračiem! :)
Jāsaka, ka man ar traktorīti raka 2 dienas, lauks izskatījās kā pēc 2. pasaules kara, tad vēl visu līdzināja ciet.... tur grāvracim būtu ko darīt! Un tie 800 Ls jau ar visu ieguldīšanu, cik saprotu....
Tas Movek M viņiem kaut kas jauns, laikam paši ražo. Man tika Termia Diplomat :)
Bet kā jau teicu, nesūdzos, tā kā lēts un labs šoreiz varētu pārmaiņas pēc arī būt :)

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: jukums ()
Datums: 04/12/2009 13:04

dzincha,

Man SS izmaksāja vairāk kā Inesei, bet bija zem 7000 Ls. Domāju, ka tagad cenas varētu būt apmēram tādas pat. Es ieteiktu neticēt tiem, kas pat nevar nosaukt precīzu skaitli, ko SS firmas ir piedāvājušas, vismaz man pašam ir saglabājušies 3 precīzi piedāvājumi, bet vēl bija aprēķins 2 firmās uz vietas. Pat ja negribi likt SS vai šaubies, neko nemaksā palūgt sarēķināt - var pat internetā gatavā formā (ir dažādas lapas, atradīsi pēc siltumsūknis)ielikt savus datus, tai skaitā radiatoru apkuri un visu dabūsi - cenu, cik normālai mājai vajag apkuri un cik tas būs ar SS. Reālais patēriņš vienmēr būs nedaudz lielāks, jo vēl jārēķina karstais ūdens, kaut kur "caurums" mājā utt.
Man tāpat kā Inesei ir Thermia un ir OK. Ja runā par radiatoriem, tad te vajag radiatorus, kuri paredzēti zemākām temperatūrām, jo Thermia iesaka max 65 grādus. Ja pareiz atceros, tad iestādīšanas menu (tas gan ir labi paslēpts) ir izvēle - grīdas vai radiatori, bet to jau iestādītāji zinās.
Tā kā man sākumā bija problēmas ar SS, tad iznāca parunāties gan ar večiem no siltumsūksnis.lv, gan ar te daudzkārt pieminēto EdgaruB. Visumā liekas, ka viņi savu darbu zina, protams, ka vienmēr var būt problēma, ar kuru saskaries pirmo reizi - man bija par maz freona. 2 gadu laikā SS man ir strādājis virs 4000 st. Scroll kompresors ir paredzēts 100 000 st. darbam. Var sarēķināt, cik tas ir gados - ne jau 10. Thermia (un cik zinu, tad arī citi SS ražotāji) izmanto kompresoru ZH38K4E-TFD. Vari sameklēt tā datus un tabulas ar sīkiem datiem

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: aaaa ()
Datums: 04/12/2009 13:30

Intereses pēc izraku vecās tāmes SS pieprasījumiem - cenas uz 2007. gada jūliju:
Ra-Ra:
Vaillant geoTherm VWS 82/2
ar 175 L siltā ūdens boileri 4199 Ls
430m caurule 260 Ls
258L siltumnesēja 180 Ls
Vēl visādi materiāli (kolektora aka utt.) 900 Ls
Atlaide 10%
Materiāli kopā 5544 Ls
Darbs visam 1925 Ls
Viss kopā ar 18% PVN - 8160 Ls.
_____________________________________
Siltumsuknis.lv

Siltumsūknis Thermia Villa 75 (apkure un siltais ūdens 150l)
Visi materiāli kopā - 4070
Darbs - 1470 Ls
Viss kopā ar PVN - 6537 Ls
_______________
SIA Narts AG

Siltuma sūknis Hautec HCS-PN-32 Q=7,5 kw , komplektā ar 300L boileri
Materiāli kopā - 6313 Ls
Darbs kopā - 1440 Ls
Viss kopā ar PVN - 9130 Ls.
__________________________________
Tā kā nedaudz samelojos, ka lētākais bija 8000 Ls, bet pēc principa lētāko parasti atmet - aptuveni jau sanāk.

Bija vēl viens piedāvājums pa telefonu, bet tas arī bija ap 7-8 kLVL.


Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: IneseX ()
Datums: 04/12/2009 15:11

aaaa
Nu šoreiz atsakoties no lētākā būtu izlējis no vannas bērnu kopā ūdeni! ;) Villa gan laikam bija drusku vecāks un lētāks, nekā Diplomat(ja pareizi atceros), bet nu vienalga O.K.
Tāpat kā Jukums stāsta, arī es vispirms sameklēju firmas internetā, tad uztaisīju cenu aptauju pa epastiem, tad izvēlējos 3, kas man interesēja vairāk, aizbraucu uz viņu kantoriem vai aprunājos izstādē Māja + pirms galīgās izlemšanas atradu reālus lietotājus un aizbraucu apskatīt dabā jau konkrēti Thermia, kas man bija ieinteresējis visvairāk un paskatīties, ko saka lietotāji, cik reāli tērē, vai tas sakrīt ar aprēķināto utt. Un tā teikt - aptaustīt, vai man patīk. Tā kā 6000 LVL no gaisa nekrīt, tad tā uzreiz kā pienu veikalā nevar protams pirkt. Drusku jāpadomā. Tāpēc tagad arī labprāt stāstu kas un kā ir reāli lietojot, jo kādam varbūt šī info noder pārdomām. Nav jau vēl tomēr Latvijā katram trešajam mājās ss un info par to arī nav tik daudz :)


Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: v_t ()
Datums: 04/12/2009 15:22

dzincha
par 60 ls varētu izrakt talkas veidā, bet normāla cena par 400 m kontūra ierakšanu ar tehniku būtu kādi 200 ls, max 300.
arī pārējās cenas ir stipri vien uzskrūvētas.
Šī pozīcija: "Darba atlidziba kopa ar montažas materialiem 600 Ls" nozīmē, ka materiālos aizies kādi 50 ls, pārējais par viena cilvēka vienu darba dienu.
Turklāt: "Caurulvadi, ventili, veidgabali 400 Ls" - vai tad tie nav montāžas materiāli?
"Areja kolektora ievadi maja 100 Ls" - mistiska darīšana, jo rokot šļauku, tie gali jau šākātā būs ievadīti mājā pa caurumiem, ko pats būsi atstājis pamatos.
u.t.t.
mans paziņa nopirka pliku diplomātu, pats raka un slēdza un iekļāvās nepilnos 5 t.

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: dzincha ()
Datums: 04/12/2009 17:16

Pamatos tādi caurumi nav, tā kā naksies viņus uztaisīt vai izlikt to trubu pa pamatu apakšu.
Cenu aptauja jau būs jātaisa, tikai jāizlemj kuri varianti ir ok.
Starp citu tiem thermia optium g2 COP ir 3.27 ( EN14511 at B0W45)ieskaitot cirkulācijas sūkņus.
Bet skatoties pieņems junkers tm sēriju tur pie 0/35 ir 4.5 un 0/30 ir 3.4. (cirkulācijas sūkņi nav iekļauti)
Varbūt junkers ražo kko jaunāku un efektīvāku vai arī vienkārši tie COP atšķiras testēšanas normatīvu dēļ?
Piemēram gaisa ss ir jau kādu soli pagājuši uz priekšu, jo 07 gada panasonic, kas tad skaitījās diezgan kruts, tagad ir tāds - nothing spešal. Ir manīti ar COP 6 un mitsubiši brīnums ar nemainīgu cop līdz -15.

Vai jūs tām ss firmām maksājāt kaut ko avansā? Jo piemēram man te viens kaimiņš iemaksāja par zemes ss un palika ar garu degunu - firma likvidējusies un piedzīt no šiem neko nevari.

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: jukums ()
Datums: 04/12/2009 19:46

Es izvēlējos Thermia Diplomat, jo tas bija jaunāks un ar labāku COP Villa. Tā cenas starpība nebūst nebija būtiska. Būtiski ir tas, lai kontūrs nebūtu par mazu, jo esmu dzirdējis, ka dažas firmas ekonomēja tieši uz to un tad gan var būt problēmas. Man kontūrs ir 550 m un tāpēc ir 2 cilpas. Jāsaka, ka ierakt kontūru ar lielo traktoru nemaz nebija vienkārši, jo tika izmantota visa zeme (>1200 m2, uz kuras vēl atrodas māja) - ieraka gan priekšpusē, gan mājas aizmugurē, laikam tāpēc, ka tās caurules nemaz tik viegli nav salocīt. Kad raka, tad arī iztaisīja caurumus pamatos un tā nav problēma. Thermia izvēlējos tāpēc, ka tas ir zviedru, kur laika apstākļi tuvāki mūsējiem, bez tam zviedru ir lētāki kā vācu Hautec un laikam Vaillant arī bija vācu. Praktiski jau atšķirība nav tik liela - galvenais ir programma, kā strādāt, jo vismaz vairumam no viņiem ir viens un tas pats scroll tipa kompresors.
SS Brine in un out man visu laiku atšķiras par 4 grādiem (ļoti reti esmu redzējis 3), bet esmu lasījis, ka v_t starpība ir lielāka. Nezinu, varbūt atkarīgs no SS modeļa. Es te internetā arī biju atradis kustīgu bildīti, kas rādīja SS darbību un tā tur arī bija Brine in=0, out =-4.

Kā vienoties ar firmām, tas ir cits jautājums. Toreiz, kad likām sūkni bija citi laiki un firmas nesprāga kā mušas, bet tikai taisījās vaļā. Līgumā bija 50% avanss un vēl noteikta summa pēc tehnikas piegādes. Zinu, ka Narts par hautec arī teica - tehniku pašutam no Vācijas un par to jāsamaksā uz priekšu. Bet kā tagad - nepateikšu.

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: dzincha ()
Datums: 06/12/2009 20:47

Kā ir ar PVN maksāšanu? Uz tiem 6 KLS sanāk diezgan daudz samaksāt valstij, lai resanjiem būtu algas, benža lexusam, utt. Pašu aparātu laikam ir sarežģīti bez pvn izlaist, bet darbus???
Ar to priekšapmaksu jau ar tā slideni var sanākt, ja jāiemaksā 50% un firma likvidējas? Kas tie pa distributoriem, ja ražotājs strādā ar tikai ar priekšapmaksu? Parasti jau normālā gadījumā ražotājs dod pāris mēnešu pēcapmaksu.
Ja izbūvē radiatoru sistēmu - vai ir vajadzīgs izplešanās trauks?
Cik jāparedz radiatoru jauda uz 1 m2? Vai 22 tips būs ok? Vai var no otrā stāva laist uz 1 un pēc tam atpakaļ to apkures cilpu? (Tipa ielaiž vannenē caur griestiem un atpakaļgaitu blakus pienākošajai pa griestiem cauri uz 2 stāvu?)
Parasti tiem ss ir iebūvētie cirkulācijas sūkņi - papildus radiatoru apkurei nevajag vēl kādu cirkulācijas sūkni?
Par ss jaudu - vai 11 kw būs pietiekami ~150m2? Siltums it kā turās iekšā, bet pa nakti pieņemsim otrajā stāvā: vakarā 24 no rīta 21,20, ja vējains 19. It kā galīgi caura nav. 35 cm sienas un griesti ar aukstajiem bēniņiem.
Kas jāparedz tai siltajai ūdens tvertnei? Ūdens ievadā un truba uz krāniem?


Pašreizējā: 11 no 47


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  ******     *******   ********  **     **  **        
 **    **   **     **     **      **   **   **    **  
 **         **            **       ** **    **    **  
 **   ****  ********      **        ***     **    **  
 **    **   **     **     **       ** **    ********* 
 **    **   **     **     **      **   **         **  
  ******     *******      **     **     **        **  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727