UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Inženiertīkli :
Building.Lv Forums
Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors:
JanisJanis
()
Datums: 30/11/2009 21:02
POW ieliec savu elektribas pateriņu internetaa:
Rekur mans biroja līdz 18/11 un pēc tam mājas patēriņš:
[community.diykyoto.com]
Rekur mans biroja līdz 18/11 un pēc tam mājas patēriņš:
[community.diykyoto.com]
Autors:
ruukiitis
()
Datums: 01/12/2009 08:27
POW,
320 m2 māja ir milzīga. piedot Gigantiska. tādā armijas rotu varētu izmitināt...
Ja Tev tagad nav 180 Ls elektrības rēķinam, tad sorry kad cēli / pirki to milzīgo māju tad esi diezgan pamatīgi kļūdījies.
Ja saki, ka 180 Ls ir max maksājums tad pieņamu ka ziemā (01.otobris - 30.marts) vidēji tie ir 150 Ls.
sekojoši 50 Ls (apgaismojums, visādas ventilācijas TV, dators + ēst gatavot utt), + 0.32 ls/m2 apkure mēnesī.
Un ja nebūtu žēl sava laika pašķirstīt žurnālus, tad 0.32 Ls/ m2 mēnesī ir maz (laba reklāma Taviem celtniekiem, ss licējiem).
Trūkums tavai milzīgajai mājai ir tas - ka Tev pa visu ir jāmaksā proporcionāli vairāk. Apsardze, Adrošināšana, Kredītmaksājums, galu galā nekustamais nodoklis tagad būs. tas viss ir saistīts ar m2 daudzumu.
p.s.
Es ar gribētu biljarda zāli mājā, bet parēķināju ka man krietni izdevīgāk sanāk šai vajadzībai izmantot biljarda klubu.
Līdzīga lieta ir arī ar kino istabu. esmu arī tādas redējis lielajās mājās.
320 m2 māja ir milzīga. piedot Gigantiska. tādā armijas rotu varētu izmitināt...
Ja Tev tagad nav 180 Ls elektrības rēķinam, tad sorry kad cēli / pirki to milzīgo māju tad esi diezgan pamatīgi kļūdījies.
Ja saki, ka 180 Ls ir max maksājums tad pieņamu ka ziemā (01.otobris - 30.marts) vidēji tie ir 150 Ls.
sekojoši 50 Ls (apgaismojums, visādas ventilācijas TV, dators + ēst gatavot utt), + 0.32 ls/m2 apkure mēnesī.
Un ja nebūtu žēl sava laika pašķirstīt žurnālus, tad 0.32 Ls/ m2 mēnesī ir maz (laba reklāma Taviem celtniekiem, ss licējiem).
Trūkums tavai milzīgajai mājai ir tas - ka Tev pa visu ir jāmaksā proporcionāli vairāk. Apsardze, Adrošināšana, Kredītmaksājums, galu galā nekustamais nodoklis tagad būs. tas viss ir saistīts ar m2 daudzumu.
p.s.
Es ar gribētu biljarda zāli mājā, bet parēķināju ka man krietni izdevīgāk sanāk šai vajadzībai izmantot biljarda klubu.
Līdzīga lieta ir arī ar kino istabu. esmu arī tādas redējis lielajās mājās.
Autors:
spk
()
Datums: 01/12/2009 08:42
ruukiitis, ko tu ar to visu gribēji pateikt?
Autors:
dzincha
()
Datums: 01/12/2009 09:54
Rukjitim pašam ir 120 - 140 Ls uz 140m2.
Ja cilvēkam gribas izpausties ar saviem 320 m2 - tikai uz priekšu.
Man kaimiņos ar viens mēģināja pacelt kko līdzīgu ~ 360 m2, nauda aptrūkās, kad jāsāk iekšdarbi + tagad vēl jāmaksā krīts par zemi un jaunbūvi.
Ar kamīna apkuri rēķinot rupji 150LS uz kurināšanas sezonu uz 150m2. 1 Ls uz m2 uz visu sezonu. Sezona no oktobra līdz aprīlim - 6 mēneši. Uz 1m2 mēnesī aiziet 16s.
Ir jau lētāk, bet jāņemās ar kurināšanu + gaisa ss ar bišku patērē, ja kādreiz negribas kurināt+ lielā dubārā no rīta jāieslēdz konvektors un temperatūra visās telpās nav vienāda - 2ajā stāvā ir siltāks. Bet toties dzīva uguns - cik romantiski...
Ja cilvēkam gribas izpausties ar saviem 320 m2 - tikai uz priekšu.
Man kaimiņos ar viens mēģināja pacelt kko līdzīgu ~ 360 m2, nauda aptrūkās, kad jāsāk iekšdarbi + tagad vēl jāmaksā krīts par zemi un jaunbūvi.
Ar kamīna apkuri rēķinot rupji 150LS uz kurināšanas sezonu uz 150m2. 1 Ls uz m2 uz visu sezonu. Sezona no oktobra līdz aprīlim - 6 mēneši. Uz 1m2 mēnesī aiziet 16s.
Ir jau lētāk, bet jāņemās ar kurināšanu + gaisa ss ar bišku patērē, ja kādreiz negribas kurināt+ lielā dubārā no rīta jāieslēdz konvektors un temperatūra visās telpās nav vienāda - 2ajā stāvā ir siltāks. Bet toties dzīva uguns - cik romantiski...
Autors:
IneseX
()
Datums: 01/12/2009 10:51
Nu kamīnu mēs ar sād tad pakurinām, bet nedomāju, ka tas tik ļoti samazinātu rēķinus, tas vairāk tad, kad zem -20 grādiem, lai neieslēdzas papildus teni sildīšanai.
Autors:
IneseX
()
Datums: 01/12/2009 11:00
Sorry, kaut kā aizskrēja par ātru ieprieksējais. Gribēju vēl rakstīt, ka tie -20 nav tik bieži, lai tā kamīna kurināšana būtiski ietekmētu elektrības rēķinus. Manuprāt.
Autors:
dzincha
()
Datums: 01/12/2009 12:10
Tie -20 parasti ir pāris dienas augstākais nedēļu sezonā.
Bet tāpat sanāk, ja zemes ss strādās ar radioatoriem, tad cop teorētiskais ir 3.2 ( pie nosacījuma, ka no zemes nāk 0 vai vairāk. Starp citu cik tagad nāk no zemes? Un kad tā t sāk krist zem 0?
Kā ir jums? Vai tie teorētiskie COP sakrīt ar reālo? Un cik laižam turpgaitā? Pie turpgaitas 35, teorētiskais cop ir 4.6 - saldi.....
Bet tāpat sanāk, ja zemes ss strādās ar radioatoriem, tad cop teorētiskais ir 3.2 ( pie nosacījuma, ka no zemes nāk 0 vai vairāk. Starp citu cik tagad nāk no zemes? Un kad tā t sāk krist zem 0?
Kā ir jums? Vai tie teorētiskie COP sakrīt ar reālo? Un cik laižam turpgaitā? Pie turpgaitas 35, teorētiskais cop ir 4.6 - saldi.....
Autors:
v_t
()
Datums: 01/12/2009 12:34
šobrīd no zemes nāk +7*C. zem +2 iepriekšējās sezonās nemaz nepagāja. šī nesolās būt savādāka. augustā tāpat zeme uzsila līdz +15 tāpat kā līdz šim.
turpgaita uz grīdām tie paši 35 arī būs, bet par cop 4,6 nekad nav sapņots, jo 3,5 - 4 arī nav nekas rūgts.
turpgaita uz grīdām tie paši 35 arī būs, bet par cop 4,6 nekad nav sapņots, jo 3,5 - 4 arī nav nekas rūgts.
Autors:
dzincha
()
Datums: 01/12/2009 12:39
OK, teorētiskais COP pie 0/50 ir 3.2. Kādu cop var sagaidīt no šādas sistēmas ja visu būvē pēc normatīviem un sistēmai jāstrādā ar radiatoriem abos stāvos uz kopējo platību 150 m2 un t ap 21.
Autors:
v_t
()
Datums: 01/12/2009 13:00
apmēram tāds arī būs.