UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 5 no 47
Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: IneseX ()
Datums: 24/11/2009 18:03

Vienstāvam
Par jautājumu, ko neapstiprināju - sausais gaiss jau rodas tur, kur ir karstas virsmas sildelementam - piemēram dažāda veida radiatori. es to nevaru apstiprināt, jo man tādu nav, ir vēsas siltās grīdas. To gan zinu, ka pārejot no krāsns apkuiri uz dzīvokli ar radiatoriem, gan bija visas iespējas salīdzināt, ka gaiss ir stipri sausāks - deguns un mute sausi kā tuksnesī. Kāpēc tā ir, nezinu, kaut kā tas mitrums no malkas laikam tomēr nonāk telpā. Pēc loģikas it kā nevajadzētu (ko te visi arī klāsta), bet praksē tā ir gan. Jāpiebilst, ka man bija "māla klucis"- podiņu krāsns.... Varbūt kāds gudrāks var izskaidrot, kāpēc tā ir?

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: dzincha ()
Datums: 24/11/2009 18:48

Par to malku nevajag pārspīlēt, ja nav vajadzīgi vairāk par 15m3 uz sezonu, tad nopirkt jau nemaz nav tik dārgi. Pats iepirku 10m3 pa 150 Ls skaldītu bērza malku un izskatās, ka vēl pāri paliks. Un lai rīkotu talku 10m3 sakraušanai nojumē jābūt invalīdam vai ļoti slinkam cilvim.
Protams ir jākurina, nevar sēdēt un gaidīt ka kaut kas pats no sevis notiks, protams var sēdēt uz gaisa ss.
Bet toties siltums, kas nāk no kamīna un gaisa vadiem ir daudz patīkamāks kā no ss.
Par mitrumu - drēbju žāvēšana telpās, duša/vanna/izlietne, virtuvē darbošanās, puķu podi rada papildus mitrumu. Un tad nav jābrīnās kāpēc svīst logi un jādomā par uber logu iegādi.

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: LaurisV ()
Datums: 24/11/2009 18:56

60% mitrums=avārijas situācija??? Kaut kā visi jūtas ļoti komfortabli, nekas nepelē, gaiss uz sajūtu ir ļoti normāls. Vot šovakar pamērīšu vannasistabā, varu derēt, ka pēc dušošanās būs savi 90%.

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 24/11/2009 20:26

Tātad Inesei deguns bija 1) normāls pie krāsns, 2) sauss pie radiatoriem. Un kā tagad - pie grīdām?
Neesmu spēcīgs mitruma rēķinos, bet aaaa 17:03 minētajā situācijā manuprāt abās pusēs jāapskata relatīvie mitrumi pie virsmas temperatūrām. Cik zinu, ir līknes, cik % mitruma kokā (vai mālā) nostabilizējas pie noteikta atmosfēras relatīvā mitruma. Starp citu, kā mēra absolūto? Piemēram, ja saka: 20% mitrs koks, tad 20% ir attiecība starp ūdens un: a) sausa_koka vai b) sausa_koka + ūdens masu?
Man varētu būt iespēja salīdzināt gaisa mitrumu pie radiatora un māla kluča vienā un tai pašā telpā. Jāsāk mērīt šoziem, jo uz nākamo ziemu ceru atrast laiku kluci uzmūrēt un sakārtot skursteņa izeju caur jumtu.
Neesmu aizmirsis arī apsolīto eko un minerālvašu žūšanas ātruma salīdzinājuma ekperimentu, to ceru realizēt šoziem.

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: IneseX ()
Datums: 25/11/2009 11:46

Vienstāvs
Nu es tak saku, ka tagad ar siltajām grīdām 'deguns ir kārtībā! :) Tāpat kā ar krāsnīm. man domāt, ka sauss gaiss varbūt rodas tur, kur ir karsts sildelements, vienalga vai metāla krāsns vai radiatori. Bet podiņu krāsns mums nekad nebija nokaitēti karsta, vienmērīgi silta ilgu laiku. Nu un siltās grīdas jau vispār nav siltas... ;)

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: IneseX ()
Datums: 25/11/2009 11:57

Dzincha
piedod, bet Tu laikam lasi pa diagonāli.... Jau rakstīju, ko sevī ietver malkas talka. ne jau nu ienešanu nojumē. Un vīramātes nemēdz būt jaunas meitenes. Arī sievas spēka gados nez vai vienas pašas zāģētu skaldītu un cirstu 10 kub. metrus malkas... Ar slinkumu manuprāt tam nav sakara.
Un malkas apkure manuprāt izdevīga ir vienīgi pie nosacījuma, ka ir savs mežs, ko zāģēt. Ja jāpērk par 20 Ls kubā (kaut vai 15 Ls, ja gadījumā cenas tik ļoti nokritušās) 10 -15 kubus, tad tas nu gan nav īpaši lētāk, kā mans siltumsūknis. Tikai man piedevām vēl siltais ūdens tek pa krānu un visi mājas elektropatēriņi ietilpst tai summā. Un malkas talka nav jārīko! Man pa to laiku citi vaļasprieki! :)

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 25/11/2009 12:13

Iespējams, ka citi faktori (ēkas ārēja apsauļojamība un appūšamība, jūras vai meža tuvums, augstums virs grunts, pa sienu kāpjošs mitrums, iemītnieku paradumi - cik dušoties, vārīt veļu vai ēdienu lopiem) iespaido mitrumu telpā vairāk kā apkure.

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: aaaa ()
Datums: 25/11/2009 12:37

Nez kāpēc visi itkā loģiski cilvēki, bet runājot par apkuri pēkšņi panesās te kaut kāda mistika. Vienalga, kas ir apkures elements - radiatori, grīdas, vai līdz sarkankvēlei sakrsēts dzelzs gabals - tas gaisa mitrumu telpā neietekmēs!!!!!!! Tas jāsaprot uz visiem laikiem. Karsts vai auksts ķermenis telpā NEVAR gaisu sausēt vai mitrināt, tik, cik to ūdens molekulu tajā gaisā ir, tik arī ir. Bet tas attiecas tikai uz apkuri, kas nemaina gaisu telpā - krāsns sūc iekšā āra gaisu, kas ziemā ir ļoti sauss, arī tas ir jāsaprot, tāpēc pat teorētiski, krāsns apkures gadījumā gaiss vienmēr būs sausāks kā radiatoru apkures gadījumā, jo telpā vienīgais mitruma avots ir pats cilvēks ar savu darbību. Protams, ja pa sienām sūcas kapilārais mitrums - tas jau ir drīzāk būvniecības nopietns defekts, nevis kaut kas labs, lai gan ziemā pozitīvi mitrinās gaisu. Bet kā jau Vienstāvs saka, mitrumu mājā ļoti ietekmē cilvēku daudzums, to darbības utt. Citi katru dienu mazgā grīdas..., bet jebkurā gadījumā, ja kāds te apgalvo, ka krāsns apkuri lietojot gaiss ir mitrāks, lūdzu argumentēt nevis ar sakaltušu degunu, bet reāliem mērījumiem. Mūra mitrināšana ar sakarsētām dūmgāzēm vairāk izklausās pēc anekdotes.

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: EjTakTu ()
Datums: 25/11/2009 15:46

aaaa Izej lūdzu ārā un ienes pašlaik iekšā to sauso gaisu. Nav ziema vēl? Bet apkures sezona ir? Ja nekas neko neiespaido, tad sanāk, ka pie vienādām temperatūrām gaisa mitrums būs vienāds neskatoties ne uz ko, un neviens apkures tips nevar mazāk vai vairāk par citu kaut ko sausināt vai mitrināt. No sākuma tev krāsnis sausina tā kā acīs kož. Pēc tam pēkšņi nekas vairs neietekmēs. Ventilācijas sistēmas ar rekuperatoriem nobeigušās, gaisa kustība beigusies.
Opreģeļiķes požaluista :D

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: aaaa ()
Datums: 25/11/2009 16:02

Sorī, bet tu laikam lasīt neproti, es skaidri un gaiši rakstīju, ka neietekmē tad, ja gaiss telpā nemainās, bet ar krāsns apkuri tas mainās, no kurienes tad krāsns ņem tos simtus kubu gaisa malkas degšanai? Ja no telpas, tad mājā retinājums un visi nosmok bez elpas. Skaidrs, ka kurinot krāsni mēs arī pamatīgi vēdinām māju velkot iekšā pa visām spraugām āra gaisu. Ne par velti pareizi jaunbūvētās mājās krāns degšanai paredzētais gaiss pa atsevišķu cauruli tiek pievadīts pa zemi caur pamatiem no apakšas. Pirmkārt nenotiek nevajadzīga mājas ventilācija, otrkārt krāsnī vienmēr ir laba vilkme pat ļoti blīvi nopakotās mājās. Un, protams, darbinot mehānisku ventilāciju ar rekuperatoru, gaiss mājās, to speciāli nemitrinot pie mīnus 10 ārā būs nežēlīgi sauss. Starp citu, jaunuzceltā institūtā Zviedrijā, kurā kādreiz darbojos, bija baigi moderna rekuperācijas sistēma, tur, protams, bija ventilācija, kur tika rekuperēts siltums, bet arī mitrums tika regulēts. Tur cauru gadu bija iestatīts tik un tik grādi pie tik un tik mitruma. Vasarā gaiss tika dzesēts un žāvēts, ziemā mitrināts un sildīts.

Pašreizējā: 5 no 47


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **        **      **  ********  **       
    **     **        **  **  **  **        **       
    **     **        **  **  **  **        **       
    **     **        **  **  **  ******    **       
    **     **        **  **  **  **        **       
    **     **        **  **  **  **        **       
    **     ********   ***  ***   ********  ******** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727