UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 3 no 47
Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: dzincha ()
Datums: 19/11/2009 21:45

Laimīgajai ss lietotājai "Ineseix"
Cik ir elektrības patēriņš kārtīgā ziemā, kad ārā ir - 5 līdz -20 un vējains laiks?

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: IneseX ()
Datums: 20/11/2009 09:48

spk
Elektriskā plīts man pagaidām nav, kad būs, koriģēšu cipatrus. Nu bet tas vēl jaukāk, ka man visas mājas apsilde izmaksā tik, cik viena elektriskā plīts :)

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: IneseX ()
Datums: 20/11/2009 09:55

Dzincha

Lielākie cipari ir bijuši ap 900 KW mēnesī - tie laikam bija tie -30 grādi ārā. Dzīvoju ar ss jau 5. gadu, tā kā ir iespēja salīdzināt. Pie tam vēl līdz šim rudenim mums nebija pilnībā viss pie ārējās apdares pabeigts - bija spraugas gar logu apšuvuma dēļiem, kas starp citu ļoti palīdzēja mājas "vēdināšanai"! Kad šoruden aizdarinājām visu beidzot, tad temperatūra mājā strauji pakāpās par 2 grādiem un vairs nereaģēja uz vējiem... Es biju pat spiesta pārregulēt "heatcurve", pazeminot to par 2 grādiem. Tā kā domāju, ka šoziem būs vēl pieticīgāki rēķini. Bet nedomāju, ka tas ir kaut kas ekstrēms - te vienā diskusijā pagājušā ziemā daudzi "laimīgie" runāja par aptuveni 600 kW mēnesī vidēji....

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: dzincha ()
Datums: 20/11/2009 10:01

Baigi saldi izklausās.
Man te viens kaimiņš, uzturot telpās(~ 160m2) + 18 un ne vairāk 60 Ls noskaita mēnesī. Būvēts viss skaisti - ar akmens vati siltinātas sienas un jumts arī nosiltināts labi, tikai kāds viņiem tas ss gan nepateikšu.

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: IneseX ()
Datums: 23/11/2009 17:19

Saldi ne saldi, realitāte. Mākoņus var sildīt dažādos veidos.... :) Un man jau gribētos vēl mazāk... Un gan jau ir kāds, kam arī ir mazāki tie rēķini.
Un no ss tipa un ierakšanas kvalitātes ar daudz kas atkarīgs. Bet tas jau bijis te daudz aprakstīts, negribas atkārtoties. Vajag pameklēt vecos topikus.

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: dzincha ()
Datums: 24/11/2009 10:30

+ 20 jau tāda "pusdzīva" koridora temperatūra.
Lai justos silti(maiciņā staigāt, nevis džemperī un vilnas zeķēs) +22... +23 ir ok.


Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: aaaa ()
Datums: 24/11/2009 11:10

Man praktiski visu vasaru bija 500 kWh patēriņš. Pilnīgi viss uz elektrību, siltais ūdens, plīts, cepeškrāsns, veļasmašīna, traucene utt. Man gan arī patīk vakaros mājās gaišs, tā neirotiskā gaismu slēgāšana ik uz soļa mani tracina.
Laimīgajiem ss īpašniekiem te nevajag tik daudz plātīties, bet pie rēķina vēl jāpieskaita ss ņemtais kredītsmaksājums ar visiem procentiem, un tad jau tur zem 100-150 Ls mēnesī, vasaras ieskaitot, nu nekādi nesanāk. Bet arī tas te ticis apspriests jau gari un plaši. Tādā ziņā mani tracina pie mums tik ļoti popupārais, maksāsiet 30 Ls mēnesī par mājas apkuri, kamēr vācu presē, pilnīgi vienmēr mēneša izmaksās tiek ieskaitītas kapitālieguldījums ar amortizāciju, un tad tie cipar i izskatās kardināli citādi. Ir diezgan liela atšķirība, vai es nopērku ss par 9000 Ls, vai uzmūrēju krāsni par 200 Ls.

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: IneseX ()
Datums: 24/11/2009 11:31

aaa
Katrs jau var rēķināt kā grib. Un likt ss vai krāsni, atkarībā no vēlmēm. Runa gāja konkrēti par ss un mēneša izmaksām, par to arī runājām. Un ne visi, starp citu, ņem kredītus ss iegādei, tā kā nevajag mūžīgi rēķināt bankas procentus klāt, tad jau jebkuras preces cenu jārēķina kopā ar banku procentiem....
Un cenu salīdzinājums galīgi nav korekts, būtu jau vismaz labi sarēķināt krāšņu mūrēšanu visā mājā, nevis vienā istabā, jo ss jau arī neapsilda vienu istabu... Un tad vēl pierēķinat silto ūdeni.... :)
Katram savs. Man ir iespēja arī salīdzināt, jo pusmūžu esmu nodzīvojusi mājā ar krāsns apkuri un vēl tagad katru rudeni braucam vīramātei malkas talkās. Paldies par kūkām, ar vienu malkas talku ģimenē visa rudens garumā pietiek...:) Nekas jau diži jauns ekonomikā tas nav - vai nu ieguldi uzreiz un pēc tam maksā mazāk, vai nu pērc lētāk un visu laiku pēc tam pērc dārgāk, vai vergo visu mūžu :) Man starp citu viena draudzene būvēja māju reizē ar mums, uzlika malkas katlu un sākumā bija ļoti lepna un apmierināta - 3 bērni mājās, darbaspēks malkas sagādei pašiem savs, malka -krūmi apkārt pietiekoši, vārdu sakot - viss super un mēs tādi jocīgie, kas naudu laikam neskaita! Pagājuši 5 gadi, bērni pasaulē kur kurais, malka jāgādā pašiem, pie tam no mājas nevar izkustēties ilgāk par dienu aukstā laikā, jo citādi viss atdziest.... Un vēl piedevām bezmaksas malkas krājumi izbeigušies (krūmi izzāģēti) un malka jāpērk par diezgan dārgu naudu... Tagad teksti ir citādi - jā, Jums gan labi, ka nav visu laiku jākurina, un izmaksas arī lētas....

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 24/11/2009 11:42

Inese - vai kopš pārcelšanās prom no krāsnīm deguni nav kļuvuši sausi (no rītiem pilni "nabagu" jeb izkaltušu puņķu)?
Krāšņu apkure gan jāgudro sākot mājas plānojumu. Manuprāt ne-pārlielai viena stāva mājai ar divām krāsnīm (no kurām ikdienā, kad bērnu vai ciemiņu nav, kurina tikai vienu) dažu cilvēku ģimenei vajadzētu varēt iztikt. Cik briesmīga var būt malkas talka, lai "ar vienu visam rudenim pietiktu"? Jānes pa kāpnēm uz devīto stāvu?

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: v_t ()
Datums: 24/11/2009 12:19

sakaltušu puņķu nav, jo nav arī slapju. bet gaiss, protams, ir sauss. turās uz normas apakšējās robežas - ap 40%. nu gluži kā pie jebkuras citas centralizētas apkures. vai tas būtu ss, malkas vai granulu krāsns, vai elektrokatls.
tā kā saistīt puņķus ar tikai ss ir bišku tendenciozi.
un neviens neapstrīd riktīgas maklas mutes priekšrocības.

Pašreizējā: 3 no 47


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********  **     **  **     **   ******   
 **     **  **        **     **   **   **   **    **  
 **     **  **        **     **    ** **    **        
 **     **  ******    **     **     ***     **   **** 
  **   **   **        **     **    ** **    **    **  
   ** **    **        **     **   **   **   **    **  
    ***     **         *******   **     **   ******   

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727