UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 4 no 47
Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: LaurisV ()
Datums: 24/11/2009 14:29

Man turas ~60% relatīvais mitrums. Ar siltajām grīdām 1. un radiatoriem 2. Bet vispār saruna notiek nepareizajā topikā (;

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: RBB ()
Datums: 24/11/2009 14:54

Mums te viens klients arī kurina ar malku, patērē 4-6m3 beramas malkas gadā apkurinot 150m2 māju. Saka ka tas ir daudz jo māja vēl žūstot.
Bet ar SS savukart ir māja 121m2 kura paterē 200Ls gadā uz apkuri.

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 24/11/2009 15:11

Vienstāvs
"Viena visam rudenim" nozīmē nepārtrauktu talkošanu visa rudens garumā...;)
Tas nozīmē sazāģēt kaudzi ar baļķiem, saskaldīt un sanest šķūnī. Ja "paveicas"- vēl koku zāģēšanu un zaru stiepšanu. Neatved mums neviens skaistas sausas pagalītes tīkliņos, kas jāsanes tikai iekšā...:) Zāģējam vai nu savu mežu, vai atved 6 metrīgus baļķus un izber sētsvidū. Ja tas būtu jādara 2 mājās.... Nu nē, piedodiet!
Puņķu nav, nē, mikroklimats ļoti labs. Kas varbūt ir silto grīdu nopelns, varbūt plēvju neesamība sienās... ;)

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: aaaa ()
Datums: 24/11/2009 15:28

Par mitrumu runājot, nezinu, kas ir izdomājis tos 60% mitruma, laikam mitrinātāju ražotāji, jo 60% relatīvā telpās ar 21-22 grādiem ir pēc dušas vannasistabā. Netā pameklējot par optimālu mitruma pakāpi dzīvošanai skaidri un gaiši ir atrodamas tabulas, kurās dots, ka komfortablākais un veselībai optimālākais ir 30-50% mitrums, ko pie mums ziemā ir ļoti grūti nodrošināt, jo, piemēram, ja ārā ir nulle un 80% gaisa mitrums, tad paceļot t par katriem 10 grādiem, mitruma saturs nokrīt 2 reizes, tātad, ja mājā nav peļķe viesistabā, tad riktīgi izvēdinot istabas un pēc tam gaisam sasilstot līdz 20 grādiem mitruma procents būs 20% RH, ja, savukārt ārā ir -10 grādi, tad tādu gaisu uzsildot līdz 20 grādiem telpās, dabūnam 10-15% mitrumu.
60% iekštelpās ziemā - tā jau ir avārijas situācija un ar steigu ir jāmeklē mitruma avots. Par krāsnīm runājot, es esmu diametrāli pretējās domās, ka krāsns apkure ziemā tieši gaisu sausina, jo iekurinot krāsni, krāsns patērē gaisu un darbojas kā milzīgs nosūces ventilators telpā sūknējot no kaut kurienes āra gaisu, un mitruma saturs mājā katastrofāli krīt. Man, piemēram, ieejot mājās, kurās ir krāsns apkure, momentā grauž acis (arī pats pie sevis, kad kurinu krāsnis momentā jūtu, kā gaiss paliek sausāks). Ja apkure ir, piemēram, ar siltumsūkni, gaisa apmaiņa nav tik strauja un cilvēku sadzīvē izdalītais mitrums tomēr telpās saglabājas.
[www.blueflame.org]
[www.cmhc-schl.gc.ca]
[www.humidifierinformation.com]
[www.healthyheating.com]

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: EjTakTu ()
Datums: 24/11/2009 15:50

Krāsnis vai metāla buržuikas? ;)

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: aaaa ()
Datums: 24/11/2009 16:09

Neesmu pārliecināts, par ko ir runa? Par to, ka krāsns ķipa mitrina gaisu? Kā??? Apaļā bleķene mitrumu cauri nelaiž, buržuika ne tik, podiņu krāsns arī ne, atliek neapstrādāts mūra klucis un, kā izrādās, caur ķieģeļu mūri H2O tvaika difūzija ir tik lēna, ka nav vērā ņemama, turklāt interesanti būtu zināt, cik daudz ūdens iesūcas/kondensējas/difundē līdz vairākiem simtiem grādu uzkarsētā ķieģelī. Laikam šeit runājam par ugunskuru viesistabas vidū, citādi krāsns mitrinošo efektu es nespēju saskatīt un būtu gatavs pat derēt uz kādu šnabīti, tā reāli ar mitruma mērītāju padarbojoties, ka pilnīgi vienalga kāda krāsns - tā mājā gaisu sausē, un piedevām ievērojami.

Re: mitrinoša apkure?
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 24/11/2009 16:30

Jā, ar labu apkuri es domāju tieši mūra (māla) kluci. Domāju, ka uz par dūmgāzēm tomēr krietni aukstākā māla pieķeras ne viena vien ūdens molekula, vēlāk aizlidodama vēl vēsākajā telpas gaisā.
Pazīstu daudzus cilvēkus, kas atzīst tikai malkas apkuri galvenokārt tieši mitruma dēļ, par to esmu lasījis grāmatās un arī dzīvē ir bijis gana iespēju atšķirīgās ēkās salīdzināt krāsns un citas apkures - pie krāsns sausu gaisu nekur neatceros. Arī jautājumu Inesei uzdevu, gaidīdams minētās statistikas apstiprinājumu. Nekad gan nav bijusi iespēja mēģināt abus apkures veidus vienā un tai pašā telpā, arī objektīvi mitrumu neesmu mērījis.
Varbūt aaaa acis grauž uz karsta čuguna sadeguši putekļi?

P.S. posts 15:11 nav mans :)


Re: mitrinoša apkure?
Autors: aaaa ()
Datums: 24/11/2009 16:42

Tas posts izskatās pēc InesesX posta :)
Interesanti, kur tad tu tādu mūra kluci pie kāda esi redzējis? Tāds varbūt ir apmēram 1% vai, domāju, 0.5% LV iedzīvotāju. Pārsvarā taču visiem ir apaļās metāla krāsnis. Darbā ir parasts multimetrs, kuram ir mitruma mērītājs, cik viņš precīzi rāda, nezinu, bet izskatās, ka kaut cik rāda. Apsolos ar šo verķi nostaigāt un nomērīt mitrumus dažādās mājās. Tikai neliela piebilde, man koka karkasene, pagājušoziem mērīju, bija ap30%, elektroapkure, siltās grīdas, pie čomaka mērījām, gāzbetona māja, siltināta nav, tieši tāds pats apkures katls kā man, pāris dienu starpība, viņam ap 55-60%!!! Mājā jau šie dzīvo 3-o vai 4-o gadu, tā kā izžuvušai, tipa, vajadzētu būt. Man radiem vecā koka mājā, kas caura visos stūros, visu mūžu ir bijusi tikai un vienīgi krāsns apkure, tiesa, ar apaļajām krāsnīm, mitrums 20-30%, ziemā.

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: aaaa ()
Datums: 24/11/2009 17:03

Starp citu, teorija par mitruma uzkrāšanos mūrī ir pilnīga fizikāla pretruna, tieši otrādi, mitrumam no mūra vajadzētu tikt izvadītam skurstenī, jo, ūdens gaisa spiediens 20-500 grādus karstās dūmgāzēs ir krietni zemāks, kā ūdens tvaika spiediens telpas gaisā, līdz ar to, mūra krāsns tuvāk ugunij būs sausāka kā telpas pusē un reāli difūzija notiks pretējā virzienā.

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: IneseX ()
Datums: 24/11/2009 17:52

Ups, piedošanu Vienstāv, gribēju rakstīt te atbildi, bet ierakstīju Tavu vārdu tur,, kur vajadzēja savējo rakstīt! Ļoti atvainojos! :)

Pašreizējā: 4 no 47


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******   **     **  ********         **  **        
 **     **   **   **   **     **        **  **    **  
 **           ** **    **     **        **  **    **  
 ********      ***     ********         **  **    **  
 **     **    ** **    **     **  **    **  ********* 
 **     **   **   **   **     **  **    **        **  
  *******   **     **  ********    ******         **  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727