UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: Jo ()
Datums: 19/12/2009 14:41

MW
Tagad gandrīz 100% var pateikt ka iemesls tavam briesmīgam el. pateriņam ir gaiss kolektorā.Kāmēr netiksi vaļā no gaisa, nekādu freonu papildināt nevajag un tā nav tiesa ka R22 netirgojās. Nedrīkst tirgot tikai iekārtas kas pildītas ar šo freonu, bet ne pašu freonu, un pats to izdarīt tu nevarēsi. Nekādu 1bar spiedienu uzpumpēt neizdosies tāpēc ka sistēma ir vaļējā, vienīgais uzbūvējot 10m augstu torni, un spiediens tur nav arī vajadzīgs. Bet to, ko tu uzskati par kontūra atgaisošanu beigās var izradities sūce kontūrā, tapēc ka pareizi uzpildot kontūru nekads gaiss tur nepaliek. Kas atiecās uz "aptuveni 1x 24h izveodojas burbulis, un automātika atslēdz ss" pēc situācijas noskaidrošanas pareizi var būt būs jaraksta aptuveni šadi 1x 24h pārkarst no tādas rukāšanas kompresors un aizsardzība to atslēdz.

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: aaaa ()
Datums: 19/12/2009 15:13

Gaisu ne no grīdām (pārbaudīts :)), kur nu vēl no 400m gara pazemes kolektora ar cirkulācijas sūkni nevar dabūt ārā, vari pumpēt kaut desmit gadus. Tur pavisam citādi - jāpieslēdz ražīgs centrbēdzes sūknis, kaut vai nopirkt veikalā kaut kādu pa 30-40 Ls, vienu kontūra trubas galu pie sūkņa, sūkni lielā mucā (es nogriezu tosola šķidruma mucai augšu un uz priekšu) ar kontūram paredzēto šķidrumu, otru kontūra trubas galu mucā, Ieslēdz sūkni un kačā šķidrumu tik ilgi, kamēr gaiss vairs no caurulēm nenāk ārā. Ja daudz gaisa, šķidrumu nākas papildināt mucā, ko sūknis sadzen caurulēs. Tikai un vienīgi tā - neāksties, tas jādara vienreiz mūžā, pēc tam gaiss pats uz apakšu nelīdīs. Tomēr ir liela starpība parastam cirkulācijas sūknim, kuram ir konstruktīva īpašība nespēt pumpēt gaisu, vai, piemēram, 1.5kW centrbēdzes sūknim, kas pumpē kā no ugunsdzēsēju šļūtenes.

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: IneseX ()
Datums: 21/12/2009 10:45

Kungi, man ar radies jautājums - cik šajos mīnusos stundas dienā strādā jums ss? Man izskatās, ka manējais kļuvis pārāk čakls nez kāpēc.... Pavēroju 3 dienas pēc kārtas un man sanāk, ka diennaktī viņš strādā vidēji 18 stundas.... Māju piesilda, viss kā parasti, bet manuprāt pagājušā ziemā viņš tik čakli pie lielākiem mīnusiem rukāja.... Pie tam man šoziem par veseliem 2 grādiem zemāka heatcurve vērtība, kā pagājušā ziemā. Papildus apkure gan vēl nav slēgusies iekšā, tikai priekš boilera uzkarsēšanas.
Ko īsti rāda tas integral un kādam viņam būtu jābūt? Manuālī rakstīts tikai, ka viņš rāda sistēmas enerģijas balansu, bet nekas nav teikts, kādam tam ciparam būtu jābūt. Pie automātiskajiem uzstādījumiem redzu, ka ir -660 (tas gan radiatoru apkurei), man tik liels tas cipars nemūžam nav bijis, brīvdienās manīju, ka bija no -25 līdz -60 kaut kur dažādos brīžos...
Grīdās 28 grādi. Ko vēl būtu svarīgi apskatīties? Vai arī es veltīgi uztraucos un citiem arī tā pašlaik strādā? Galu galā gan dienu gan nakti zem -10 grādiem...

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: v_t ()
Datums: 21/12/2009 11:21

laiku neesmu uzņēmis, bet pēc grafikām ir redzams, ka ss ieslēdzas 4 reizes stundā, un strādā nedaudz īsāku laiku nekā atpūšas. tātad stundā kādas 24 - 28 minūtes. diennaktī 10 - 11 stundu. grīdās šobrīd 27 grādi. istabās uzstādīti 20 un tā arī reāli ir. curvi paliku par diviem grādiem uz augšu - uz 30, jo pie iepriekšējā 28, istabās bija 19 grādu. guļbūves specifika - šis tas ir pasēdies, un dažās vietās ir sācis nesankcionēti vēdināties.
aiztaisīšu cauros pakšus ciet un atkal varēs atgriezties pie curves 28.

ss sāk strādāt, kad integrālis noslīdz līdz -60 un zemāk.

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: jukums ()
Datums: 21/12/2009 12:06

Es jau te par Integral rakstīju, bet vēlreiz - tas ir tas lielums, pēc kura Thermia ieslēdzas vai atslēdzas. Ir padošanas temperatūra, kurai iekavās ir pēc heatcurve sarēķināta temperatūra. Ja SS dod lielāku siltumu, kā sarēķināts, tad Integral katru minūti palielinās par šo starpību (piemēram, vajag 29 grādus, bet gatavo 31 grādu - tātad +2 katru minūti jeb no -60 līdz nullei 30 minūtes). Tad kad SS nestrādā, tad padeve parasti ir mazāka par sarēķināto, piemēram, 26 grādi. Tad starpība = -3 grādi, jeb 20 minūtes līdz -60. Nu tātad, tāds cikls, kā minēts būs - 20 minūtes atpūšas, kamēr Integral kļūst -60, pusstundu ražo, kamēr Integral kļūst 0. katrai mājai tas būs atšķirīgi. Un arī laika apstākļi ietekmē - man liekas, ka pašreiz būtiskākais ir nevis aukstums, bet vējš, kas stipri dzesē māju. Un nav jau pavisam traki - ja SS strādā 18 st, tad dienā tas patērē ap 50 kWh jeb 120 Ls mēnesī.

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: IneseX ()
Datums: 21/12/2009 12:42

Uf, Jukums, paldies, es jau sāku uztraukties. Tad jau rādās, ka naf tik slikti. Mani drusku nobaidīja tas, ka redzu grāmatiņā integral -660, bet manam nemūžam tāds nav. Sāku domāt, ka varbūt vajag man ar! ;)
Nu jā, v_t, man tāda fiška kā grafiki uz darbošanās laiku nav pieejami :( Skaita tikai stundas.... Man heatcurve ir 29 pašreiz un reālā temperatūra istabās 19 grādu (pirms sala turējās 20 grādi). Laikam tiešām vējš vainīgs... Nekas, pakurināšu kamīnu! :)

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: spk ()
Datums: 21/12/2009 13:11

Inese_X, kādi Tev ir iestatījumi kurvai Min, Max, -5, 0, +5?

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: IneseX ()
Datums: 21/12/2009 13:37

spk
Neesmu šais +5, 0 - 5 temperatūrās neko mainījusi. Man pagājušo ziemu likās, ka vajag +1 grādu, bet šogad nejutu vajadzību. Min. ir manuprāt 18 grādi, max - neatceros, bet manuprāt 42.

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: Diplomat ()
Datums: 21/12/2009 14:35

Man ar šķiet, ka vairāk nekā pirms gada stādā, bet ne tik daudz kā Inesei, ~ 11 stndas diennaktī. Telpās +21C, no kontūra ienākošā t +4C .

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: aaaa ()
Datums: 21/12/2009 15:19

Es kā īsts Latvenergo sponsors uzņēmu rādītājus pēdējām 8 dienām (kad ierubīja aukstumu ;)) - vidēji 60 kWh dienā, tas gan visa štrome, bet nu lauvas tiesu apēd elektroapkure. Vakaros gan kurinu kamīnu, pa nakti telpās +18, pa dienu ap 20. Vakarā kurinot vairāk. Pabriesmīgs patēriņš.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  ********   **    **  **        **     ** 
 **        **     **  ***   **  **        **     ** 
 **        **     **  ****  **  **        **     ** 
 ******    **     **  ** ** **  **        **     ** 
 **        **     **  **  ****  **         **   **  
 **        **     **  **   ***  **          ** **   
 ********  ********   **    **  ********     ***    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727