UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: Diplomat ()
Datums: 08/01/2010 12:02

decembrī ~800 kwh uz 130 m2, siltās grīdas , brine in +4C , zemes kontūrs 500m , ss Thermia Diplomat 10kW

Autors: VK ()
Datums: 08/01/2010 13:34

Decembrī SS patērēja 761kWh uz 180m2 + apsildāma garāža (+5C). Mājā siltās grīdas, +21c.
Kontūrs 560m (2x280m), ss - NIBE 1240 10kW

Autors: dzincha ()
Datums: 08/01/2010 13:51

Izskatās ok 50 Ls par mēnesi, kad ārā ir aļaska.
Es te taisu cenu aptauju un man te viena firma ieminējās, ka ja liek radiatorus,tad nedrīkst likt automātiskos radiatoru ventīļus, ja tomēr tos uzliek, tad esot jāliek papildus akumulācijas tvertne.
Pēc idejas, kad telpā būs sansiegta vēlamā temperatūra - radiators aizvērsies ar savu automātisko ventīli un cirkulācijas šķidrums, kas cirkulē paliks mazāk. Un tad kad kritīsies t, tad atkal būs vairāk tā šķidruma. Varbūt ss nav vēlama šāda "regulācija"

Autors: VK ()
Datums: 08/01/2010 14:13

Dzincham
SS vajag nodrošināt iespēju cirkulācijai - dažiem radiatoriem vai grīdas okiem jābūt pastāvīgi atvērtiem.
Man ir 1 radiators un trīs grīdas loki bez regulatoriem, un viss ir OK.

Autors: Jo ()
Datums: 08/01/2010 14:40

dzincha Wrote:
-------------------------------------------------------
> Izskatās ok 50 Ls par mēnesi, kad ārā ir
> aļaska.
> Es te taisu cenu aptauju un man te viena firma
> ieminējās, ka ja liek radiatorus,tad nedrīkst
> likt automātiskos radiatoru ventīļus, ja tomēr
> tos uzliek, tad esot jāliek papildus
> akumulācijas tvertne.
> Pēc idejas, kad telpā būs sansiegta vēlamā
> temperatūra - radiators aizvērsies ar savu
> automātisko ventīli un cirkulācijas šķidrums,
> kas cirkulē paliks mazāk. Un tad kad kritīsies
> t, tad atkal būs vairāk tā šķidruma. Varbūt
> ss nav vēlama šāda "regulācija"

Ja to saka firma, tad viņai droši var pagriest muguru un iet prom. Ja "heatcurve"
uzlikta pareizi panākt to, ka pat vienai telpai visi termoregulātori būs ciet praktiski nav iespējams, nerunājot par visu māju.

Autors: dzincha ()
Datums: 08/01/2010 21:23

Vai kontūra garumu nosaka kāda ir grunts? Vai 9 kw sūknim vajag 550m garu kontūru? Es te kā ieminējos ka man smilšaina grunts tā ši grib no 400 uz 550m pagarināt kontūru un protams par 300 Ls tāmi.

Datums: 08/01/2010 22:46

Tas ir pirmais jautājums kas jauzdod, lai noteikt kolektora garumu. Ja tev sausa grunts tad īsāk par 500m likt kolektoru nav vēlams.

Autors: KB ()
Datums: 09/01/2010 04:40

Skaidrs ka SS ir ok, galvenais lai labi uzstāda.

Labāk nenočakarēt un ierakt maksimālo garumu - sliktākā gadijuma garumu. Un ne tikai garums ir svarīgs, svarīgs ir arī dziļums un lai starp caurulēm nebūtu lielāks attālums par 90cm. Sausas smiltis ir sūdīgākais variants pats par sevi. Droši investē tos papildu 300 latus. Es dabūju maksāt 10x vairāk (burtiski) par urbumiem, jo man nebija vietas kur ierakt tik daudz.

Tāpat ja slēdz līgumu, prasi lai obligāti līgumā ieraksta minimālo garantēto veiktspēju.

Kad es veicu izpēti secināju, ka LV autoritātes SS jautajumos ir Siltumsuknis.lv, Divine Heat, Siltumnieks.lv, no šiem ari izvēlējos. Protams, kantoru ir simtiem, bet par šiem dzirdētas tikai labas atsauksmes.

Datums: 09/01/2010 11:35

KB
Bet neesi prasijis siltumniekam.lv kāpēc pie tik jaudīga kolektora tik sūdigs "brine in"? Vai viņiem nav kas sakams šajā jautājumā?

Autors: aaaa ()
Datums: 09/01/2010 19:25

Netālos kaimiņos ir māja, kam sākotnēji tika ielikts SS. Māja liela, ap 300-400m2 uz aci. Ar SS šī māja tika apkurināta vairākus gadus. Pagājušogad atvilka līdz turienei gāzi un viņi papildus uzlika gāzes katlu. Tagad katru dienu kūp gāzes skurstenis, tātad ar gāzi kurināt tomēr sanāk lētāk kā ar SS, jo, nedomāju, ka pie 2 esošām apkurēm cilvēki izvēlētos dārgāko.

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **        **    **   ******    ********  **     ** 
 **        **   **   **    **      **     **     ** 
 **        **  **    **            **     **     ** 
 **        *****     **   ****     **     **     ** 
 **        **  **    **    **      **      **   **  
 **        **   **   **    **      **       ** **   

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.