UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: IneseX ()
Datums: 22/12/2009 10:27

Ups, pazudis teksts "viņš tērē gandrīz 4 reizes mazāk, kā saražo"

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: jukums ()
Datums: 22/12/2009 11:21

Inese, domāju, ka reāli Tev pie šādiem grādiem būs ap 40 kWh patēriņš dienā, jo COP ir lielāks par 3. Tā kā no zemes Tev arī nāk iekšā plusi, tad tuvu tam 3,77 jau būs. Domāju, ka tās 18 st./dienā arī ir tikai tāds "izsitiens", jo v_t tas ir 11 st./dienā un Jums tie patēriņi ir līdzīgi. Īsti man nesanāk aprēķinos tas, ko saka v_t, ka SS ieslēdzas 4 reizes stundā, jo ja supllyline par 4 grādiem pārsniedz prasīto temperatūru, tad integral no -60 līdz 0 nonāk 15 minūtēs un ja strādā 4 reizes stundā, tad kaut kas nesanāk, jo vēl jau viņš atdziest. Parasti ir režīms 30 min. atpūšos, 30 strādāju, tad dienā iznāk 12 st. Bet tā jau ir, kad iekārta strādā lieliski, tad tā līdz galam ar hronometru klāt nestāv.

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: IneseX ()
Datums: 22/12/2009 11:42

uzmetu vēlreiz aci tam ss piedāvājumam, kas man saglabājies, un nožēloju, ka neesmu pierakstījusi visus skaitītāja rādītājus, bet gan rēķinus naudas izteiksmē katru mēnesi... tad varētu tagad pārbaudīt, cik reāli bija ražotāju solījumi. Bet tā kā man bija lielu laiku T3 tarifs ar dienas un nakts tarifu, bet tagad ir nomainīts uz T1, tad arī skaitītāja rādījumu vairs nevaru apskatīties un parēķināt, cik tad ir reāli notērēts.. iespējams, ka kaut kur skaitītāja nomaiņas aktā Latvenergo ir piefiksējis skaitītāja rādījumu noņemot, jāapskatās, tad varētu norestaurēt tos ciparus. katrā ziņā nākamgad pasekošu kWh. Bet skatoties naudas izteiksmē, cipari sanāk šādi (ja kādu tas vēl interesē :) ) - 2006. gadā 441,24 Ls gadā (visa elektrība) vai 36,77 Ls mēnesī vidēji, 2007. gadā - 425,56 Ls gadā vai 35,46 Ls mēnesī, 2008. gadā kaut kur pazaudējušies 2 mēneši un sanāk 423,5 Ls 10 mēnešos vai 42,35 Ls 'mēnesī (pusgadu pēc jaunā tarifam tāpēc dārgāk). 2009. gadu apkopošu janvārī.
Vēl aizvien esmu apmierināta! :)

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: jukums ()
Datums: 22/12/2009 14:39

Paskaties, cik stundas SS nostrādājis un cik no tām patērējis uz ūdens sagatavošanu. Tasd, zinot SS darba sākuma datumu, var noteikt, cik vidēji dienā tas strādājis, nu un pēc tam jau var aptuveni noteikt arī patērētās kWh.

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: IneseX ()
Datums: 22/12/2009 15:29

jukums
Laba doma. Pamēģināšu tikt skaidrībā tādā veidā. bet skatoties uz tiem reālajiem elektrības cipariem par gadu, man ir aizdoma, ka viņš tērē vēl mazāk, kā aprēķināts, jo pēc projektātā patēriņa tikai par apkuri vien gada elektrības rēķinam bija jābūt lielākam. Bet pamēģināšu uzrakt arī kādu no pēdējiem Latvenergo rēķiniem, tur jau būs redzami arī skaitītāja rādījumi.

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: v_t ()
Datums: 22/12/2009 16:09

pa diennakti ss ir nostrādājis 11 stundu. ārā paliekot siltākam, režīms ir kļuvis retāks - trīs un bišku vēl mazliet reizes stundā.
tā šis darbojas no laika gala.
vai tad nav tā, ka siltumsūknis uzpasē divas lietas: āra temperatūru un grīdu atpakaļgaitu?
esmu pavērojis, ka ss ieslēdzas drīz pēc tam, kad t atpakaļgaitā par vienu grādu nokrīt zem nepieciešamās temperatūras, kas nepieciešama, lai nodrošinātu telpās nepieciešamo gaisa t vadoties pēc āra temperatūras.
cilvēcīgā valodā tas ir tā, ka šobrīd pie āra temperatūras - 9, un iestādītās telpu t + 20, grīdās cirkulē +28 grādu silts ūdens, tad kad šis nokrīt uz +27, tad pēc kāda brīža ieslēdzas ss, lai atkal sasniegtu vajadzīgos +28. un pusstunda tur noteikti nav vajadzīga.
tas varētu nozīmēt, ka
1) 10 kw ss priekš maniem 170 m2 ir par niknu, vai vismaz varēja būt mazāks.
2) kritiens grīdās par vienu grādu uz leju notiek parāk ātri (8 - 10 min). kas šobrīd varētu būt taisnība guļbūves specifikas dēļ. kaut gan grīdu masa pa abiem stāviem varētu būt tuvu 20 t.
3) a varbūt tas nemaz nav vesels grāds, jo decimāldaļas es neredzu un t svārstība grīdās notiek nepilna grāda robežās.

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: LaurisV ()
Datums: 22/12/2009 16:24

Padalieties lūdzu par savu SS skaļumu. Mana Nibe ar gāzbetona sienām 1.st. un reģipša starpsienām 2. stāvā tas ir dzirdams praktiski visā mājā, ne tā, ka uz nerviem, bet klusāks varēja būt. Spriežot pēc tā, cik veiksmīgi visi ir saskaitījuši, cik reizes stundā tas ir ieslēdzies, to labi dzird visi(:
PS. Pagājušās nedēļas vidējais patēriņš 45KWh/dn. pie iekštelpu t.22-23C.

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: aaaa ()
Datums: 22/12/2009 17:03

Skaņai ir piemērojams elementārs likums - kur tiek gaiss, tur tiek arī skaņa. Ne reģipša sienās, ne gāzbetona blokos ir tā problēma, problēma ir nehermētiskās durvīs. Ja uz to telpu, kur stāv SS nav durvis ar slieksni un blīvi pieguļošu vērtni rāmim vai gumijas blīvējumu, tad sienas var būt metru biezas, tāpat visu dzirdēs. Ieliec gumijas rāmī parastu 4mm stiklu, un otrā pusē tu vari kliegt pilnā balsī - nekas nebūs dzirdams, jo gaiss netiek garām, tātad arī skaņas viļņi ne.

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: jukums ()
Datums: 22/12/2009 18:11

v_t
Ja ir laiks, tad paskaties, kā SS ieslēdzas un izslēdzas atkarībā no Integral. Es sākotnēji arī nevarēju saprast un bija dažādi speciālisti, kuri to regulēja. Un tad viens visu laiku skatījās uz Integral un tā tas kļuva skaidrs. Man bija cits joks - santehniķi (visumā labi) bija nedaudz par sarežģītu uztaisījuši apsaiti un vajadzēja kaut ko pamainīt. Un kad SS strādāja, tad padeve grīdās bija virs aprēķinātā, bet no grīdām jau nāca ārā vēsāks šķidrums. Un tajā brīdī, kad Integral sasniedza 0 un SS apstājās, tad praktiski uzreiz (tikko atdzisa siltummainis), padeves temperatūra kļuva vienāda ar grīdas izeju - nu citādi jau nevar būt, jo cirkulācijas sūknis jau turpina darboties. Santehniķi atkal to uzreiz neizprata un teica, ka mājā ir drausmīga noplūde, ja tik ātri atdziest un negribēja man ticēt. Tad firma taisīja termo fotogrāfijas, lai pierādītu, ka māja caura. Neizdevās - pāris vietas gan bija, kur pēc tam piepakojām, bet izrādījās, ka paši grīdās par maz izolāciju bija ielikuši. Un tad man pat izdevās pierādīt, cik daudz uz to zūd, ka nav sasniegts tas, ko firma solīja un man pat atmaksāja naudu par grīdu ielikšanu. Tā kā, ja forumā ir labi palīgi un visam var sekot līdzi, tad var pierādīt savu taisnību un panākt labu rezultātu.
Āra temperatūra + heat curve nosaka to, cik grīdās vajag temperatūru, bet tā tieši SS ieslēgšanos nevada.

Par skaļumu - Thermia Diplomat 12 kWh. Ir atsevišķa telpa, kur bija domāta kurtuve + saimniecībai. Tagad tur vietas ir visam un SS praktiski nedzird - jāstāv klāt, kad strādā, tikai tad var dzirdēt. Ūdens sūknis blakus trokšņo skaļāk, bet kad strādā veļas mašīna, tad SS pavisam nedzird. Nu tā, kā labs ledusskapis. Vienubrīd nedaudz grabēja vāks, bet to amatieriski klusināju un tagad viss ir kluss.

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: IneseX ()
Datums: 23/12/2009 09:04

Man ir Thermia Diplomat 8 kW. Arī praktiski nedzirdu, nu katrā ziņā ne vairāk kā ledusskapi. Lai pārliecinātos, vai darbojas, jāieiet saimniecības telpā un jāpaklausās. Šis bija viens no iemesliem, kāpēc izšķīros par Thermia, jo viens amerikāņu sūknis bija ļoti skaļš darbībā, tas man nepatika. Savukārt tas Nibes ss, ko dzirdēju viņu kantorī, man skaļš nelikās...



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******   **     **  ********  **         **     ** 
 **     **  **     **  **        **    **   **     ** 
 **         **     **  **        **    **   **     ** 
 ********   **     **  ******    **    **   **     ** 
 **     **  **     **  **        *********  **     ** 
 **     **  **     **  **              **   **     ** 
  *******    *******   ********        **    *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727