UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 3 no 9
Re: Kuru "sveces" tipa katlu izvēlēties
Autors: Martins D ()
Datums: 27/01/2012 08:23

Man ar ir viens jautājums par šiem katliem!
Vai tajos var kurināt koka mizu? Teksim, sajaukumā ar marlku!
Varbūt ir kādam pieredze!

Autors: qwe ()
Datums: 27/01/2012 14:01

Kur tu rāvi sausu koka mizu?
Gribi efektu, tad malkai jābūt ideāli sausai. Bet vispār, kas saistās ar koksni, tad, jo blīvāk tev tur būs piepildīts, jo ilgāk degs. Bet nedrīkst pārak blīvi. Sausas skaidas sajaukumā ar malku droši var jaukt, tikai kur var raut mūsdienās sausas skaidas izņēmot granulu veidā vai briketēs?

Autors: Gints_ ()
Datums: 27/01/2012 14:12

>tikai kur var raut mūsdienās sausas skaidas izņēmot granulu veidā vai briketēs?

Noslīpēja man koka grīdu pirms lakošanas, sanāca 2 lieli plastmasas maisi ar gandrīz kā pulveri, kurš superīgi deg, ja grib aizdedzināt aukstu katlu. Ja ieplēš tādu čupu iekšā jau degošā katlā, tad tas gandrīz uzsprāgst un liesmas šaujas ārā pa novērošanas caurumiņu :D

Datums: 27/01/2012 14:28

Diez vai šajā vietā būtu korekti pieminēt divus maisus... vienīgi, ja tev viņos neieiet pārs tonnas katrā. ;)

Autors: Gints_ ()
Datums: 27/01/2012 14:50

Daudzums jau netika minēts ;) Bet nu tas tā pa jokam, protams.

Datums: 27/01/2012 16:28

Es par koksnes putekļiem arī nerunāju. ;) Tas arī tā pa jokam.

Autors: plumber ()
Datums: 27/01/2012 19:02

Runaajot par taada pasha tipa katliem.Piemeeram Liepsnele katliem kuri ir kopija Stropuva nebija ne minjas par balanseejoshiem vaarstiem,tagad kad tikai saakaas runas par to un ielika lietoshanas instrukcijaa sheemas ar to kad entilis tur ir kaa taads.
Otrs Rudestai taads ventilis kaa taads nav mineets nekur, iznjemot Rudestas dzeshanas sheema caur droshiibnieku,kas atkal nava citiem.
Viens klients nopirka Rudestu ,vinjam uzlika zaniijaas ar Rudesta shefu utt. Rezultaataa sheema bez balansiera un degshanas laiks 23-24h malku mikseejot ar 2 pakaam brikeshu.
Kaa Liepsnele paarstaavis teica,ka balansieris ir vajadziigs,bet ne vienmeer ir vajadziiba peec taa. Tas ir atkariigs no sisteemas un citaam lietaam kas tajaa sheemaa ir.

Datums: 27/01/2012 19:38

plumber
Es nesaku, ka sistēma nedarbosies, ja nebūs ventīlis, bet gan cik pareizi viņa darbosies.
Mēs tagad varam apkopot mūsu sarunu. Tātad ir divi momenti. Mana sistēma visos gadijumos strādās kā tas ir paredzēts. Tava sistēma bez ventīļa strādās tikai gadijumos, ja māja ir ļoti labi nosiltināta. Tātad atpakaļgaita neatdziest vairāk kā būtu nepieciešams, tātad nerodas kondensāts un no mazās cilpas jēgas nav, tātad katlam jākurās visu laiku, bez pārejas uz gruzdēšanas režīmu, tātad katls nevis uztura sistēmu, bet vienkārši kurina. Ok, lēni sadeg malka, bet ne nekādā ratā tur nesanāk divu ūdens cilpu sistēma, kur mazā cilpa dod atbalstu lielajai.
Esi eksperimentējis ar to Rudestu, kuram deg 24h? Esi mēģinājis uzlikt ventīli un noregulēt ap 8litri/min? Un tagad padomā vai ir korekti apgalvot, ka katls strādā, ja tev nav nemazākā priekštata par katla potenciālu? Varbūt uzliekot ventīli un pieregulējot visu sistēmu katls degs 36h?

Autors: plumber ()
Datums: 28/01/2012 16:47

kaa es driikstu eksperimenteet ar to kas nav mans un ir uzlicis zinoshss meistars...
es neko neapgaloju un iss teiktais ir tikai manis dzirdeetais.Saproti to kad cileekam sasniedzot rezultaatu 24h TAS ir kautkas,malkas katlam un vinjsh neko negrib dzirdeet par to ka ar buut labaak.

Buutu mana sheema mans katls tas es censtos visus paarliecinaat un garanteet to ,ka vinjsh buus veel laimiigaaks.
Bez paarmetumiem,isam Tevis teiktajam es piekriitu.

Datums: 28/01/2012 20:00

Es nepārmetu. Tikai diskuteju.
Kā tu zini, ka zinošs meistars? Un ja arī viņu var uzskatīt kā zinošu, kur ir teikts, ka viņš ir pietiekami zinošs un saprotošs tieši sveces tipa katla apsaistes "rozīnītēs"?
Tā pat arī par apsaisti.
Lai arī ko saka kāds ražotājs vai katlu tirgotājs, tas nenozīmē, ka viņam ir taisnība. Pat es, kurš nav ikdienā saistīts ar santehniku vai apkuri esmu pietiekami mīnusus dzirdējis par Rudesta tikai nedaudz saskaroties ar apkures jautajumiem. Tas, ka sveces tipa katlam Rudesta izplatītājs saviem mehāniķiem liek uzlikt 1 akumulatoru un kad katlā nevar apturēt sulošanos iesaka likt vēl otru aķi, tas vien visu izsaka par viņa profesionalitati.
Vismaz esmu tik tālu izpēpējis katla specifiku pats stāvot klāt pusotra gada laikā, ka tie mezgli ir jāievēro, nerunājot nemaz par apsaistes shēmām, lai panāktu optimālu rezultātu. Es saprotu, ka katram ir savs viedoklis un teiksim leišos arī ir pilns ar santehniķiem, kas cenšas apstrīdēt i-netā katla efektivitāti un konstrukciju. Bet tajā pat laikā, kamēr "gudrie" strīdas, muļķi uztaisa ieteiktos mezglus, ievēro instrukciju un kurināšanas shēmu un priecājas par mazajiem izdevumiem.
Mana salīdzinoši ļoti mazā pieredze sveces katla apsaistes shēmā tikai saskata trūkumus vienā vietā. Ta ir maksimāli pilna automatizācija, ko varēja jau paredzēt standartā shēmā. Diemžēl tā ir daļēja un pašam nākas visu piedomāt.

Pašreizējā: 3 no 9

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **     **  **     **  **      **        ** 
 **   **   ***   ***  **     **  **  **  **        ** 
 **  **    **** ****  **     **  **  **  **        ** 
 *****     ** *** **  **     **  **  **  **        ** 
 **  **    **     **   **   **   **  **  **  **    ** 
 **   **   **     **    ** **    **  **  **  **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727