UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 8 no 9
Re: Kuru "sveces" tipa katlu izvēlēties
Autors: subaru ()
Datums: 16/02/2012 22:17

kuru sveces tipa katlu izvēlēties? nekādu. 1.- par šo hlamu jūs maksāsiet ap 900ls sākot. 2. šim hlamam ir nepieciešama apsaiste kā jebkuram citam katlam. 3. jūs turpināsit būt apkures vergs( max pavilksiet reāli 18h). 4. dēļ neadekvātas apkures būs nepieciešama katla, skursteņa tīŗīšana min. rezi mēn. 5. katla gaisa padeves caurules gala detaļa jāmaina vidēji reizi sezonā(50 ls). 6. saņemat tikpat netīrības, cik ar parastu malkas katlu. 7. saņemat darbu, cik ar parastu malkas katlu( kurināmā sagādē un apkopē). 8. gribēdami paildzināt degšanu, pirksiet briketes, kas jau startā maksā to pašu ko granulas(liksiet ogles-saīsinās katla mūžu uz pusi). 9. nekad nespēsiet nodrošināt ēkā vienmērīgu temperatūtru. 10. pēc vairāku gadu ekspluatācijas, sapratīsiet ka kapeikas pišana nebija to vērta un to ka bijāt vienas dienas domātāji. 11. katla efektivitāte ir ļoti zema. 12. ja nekad neko sespēsiet saprast, tā arī dzīvosiet, ar pastieptu roku nekurienē.
qwe. ir jau arī variants laukameņu kurtuve, kurā bāž pa galu baļķi iekšā- nodeg, pabāž dziļāk. toties lēti, ekoloģiski, mundrumu garam uzturoši. un vispārizglītojoši citiem, vai ne?

Re: Kuru "sveces" tipa katlu izvēlēties
Autors: dzincha ()
Datums: 16/02/2012 23:01

Nēesmu sveču fans, bet
1) katrs hlams maksā kaut kādu naudu - granulu hlams maksās 2 vai pat 3 dārgāk
2) ok
3) ar parasto kaltu bez aķiem pavilks max 4h
4) reizi mēnesī - 6 reizes apkures sezonā tīrīt skursteni gan nebūtu ok
5) granulu un gāzes katliem arī ir vajadzīga apkope vai remonts
6) viss atkarīgs cik kārtīgs kačigārs, bet kačigārs ir gan ar malkas/sveces/granulu variantā
7) granulas arī ir kaut kur jānokrāmē
8) nav ko eksperimentēt ar to kas nav paredzēts
9) Ja velk 18h starp piemeššanām, tad t vajadzētu, lai tā nenokrīt zem +20, protams ja vējš rauj matus nost, tad.....
10) kaut ko jau ietaupīt gribas visiem, tik ietaupījums ir atkarīgs no sākuma investīcijas, termiņa un salīdzinošā apkures elementa cenas
11)Esi sēdējis klāt un nomērijis? Nosvēris cik kg iekrauj, cik kw nomēra siltumskaitītājs?
12) smagu pohu rīts.....

Re: Kuru "sveces" tipa katlu izvēlēties
Autors: Martins D ()
Datums: 17/02/2012 08:43

subaru:

Nu cik tu vari ņaudēt?! Katram indivīdam savas domas un savas vēlmes. Nu vienam patīk malka, citam gāze, citam elektrība vēl kādam siltumsūknis vai granula. Un katram ir savas finansiālās iespējas.
Un katrai precei savs klients.

Viss basta - ir tā granula laba, tā pat kā malka un pārējie kurināmie!

Re: Kuru "sveces" tipa katlu izvēlēties
Autors: puu ()
Datums: 17/02/2012 10:45

nebūšu tik kategorisks kā subaru, bet...
ir bijuši ogļu katli, soļarkas, malkas gāzģenerācijas, tagad granulnieks...zinu ko nozīmē kurināt...es te pa ko... visi katli pildīja savu darbu, es arī asistēju,un pietiekami daudz laika tas aizņēma, bet ar granulnieku komforts, jā izmaksas uz pašām granulām augstākas, bet neatkarība... kāpēc cilvēki pārvietojas no punkta A uz B ar auto, tak ir sab transports...komforts, neatkarība... ok, man māja būvēta nez kāpēc ar 4 skursteņu cukām, nav problēmu vajadzības gadījumā ielikt istabās kādas smukas mazas krāsniņas vai kamīnus, un kurināt ar malku vai briketēm. degoša malka kamīnā, vizuāli tak smuki:) ak jā, par tēmu, sveces katlu, man viens paziņa paņēma tādu, un nolādēja to dienu....visu laiku kādas ķibeles, te kāds minēja, ka granulnieks izmaksās dārgs, nu jā, ir kam nobirt, šneks, deglis, elektronika, bet viss tak nolietojas, un svecinieks arī ēdīs naudu, ne tikai uz kurināmo....

Re: Kuru "sveces" tipa katlu izvēlēties
Autors: qwe ()
Datums: 19/02/2012 13:02

dzincha
Es tevi nedaudz palabošu ;)
1) Viņam nav nemazākā saprašana par ko pats runā, jo elementārā matemātika nav stiprā puse, kas apliecinājās jau daudz postus iepriekš.
2)Lai to pierādīt viņam ir bijusi nepieciešama fizikas izstitūta organizēta brigāde.(spešal for subaru - tas ir sarkasms. Tulkojumu vārdam sarkasms meklē pats internetā. Kaut arī šaubos vai terminoloģija ir tava stiprā puse.
P.S. Upss - kā lai izsakās īsāk, ja cilvēks lasa tikai katru 5to vārdu?)
3)Padomā vispirms kam tu to skaidro? Un tad palasi iepriekš cik reizes jau viņam tas ir teikts.
4) Idiotisms nav ārstējams. Es tīru reizi gadā un izņemu no skursteņa tikai spaini izdedžu.
5) Apkope un remonts ne biežāk kā granulu katlam. Man jau otrā sezona un nekas nav jāmaina. Pat neprasās mainīt. Un, ja arī nodegs sadales gailva, tad pats var sametināt identisku. Te gan es nerunāju par nepārdomāto Rudesta galvu.
6) Vispār šī idiotiskā apgalvojuma mērķī es neiebraucu. Nu nav man augstāgā bērnudārza izglītība. Es kurinu tās 18h ar to pašu netīrību, ko citi skrien piemest malku parastam katlam reizi 2-4h. Par cik cilvēkam tas neko neizsaka, tātad arī tas daudz izsaka par viņa intelekta līmeni. Sorry, ja nepatīk, bet nu savādāka izskaidrojuma man nav.
7) Kāpēc vispār jāgrib pagarināt degšanu? Pat ar 12h pietiek atliektiem galiem. Kur ir problēma? Atkal atgriežamies pie tām 2-4h ko cilvēki visu savu mūžu ir darījuši. Bet nu nevar runāt ar sienu un cerēt, ka sienai kaut kur arī varētu nebūt taisnība.
8) Nu neieskaidrosi tu idiotam auksto sienu akumulējošo principu.
9) Redz, ja cilvēks nav informēts par reālo situāciju valstī un par to, ka LV pensionārs nevar atļauties ielikt 3000 vērtu granulu katlu un pēc tam kurināt ar 2x dārgāku kurināmo kā malka, tad viņš būs idiots citu acīs. Grozi kā gribi.
Es tikai šeit neiebraucu atkal viņa izglītības līmenī. Ja jau viņam 1tk lati pret 3tk latiem ir kapeiku pišana, tad kāpēc viņs jau sen nav ielicis siltumsūki. Ja jau 2tk ir kapeikas, tad jādomā arī kāpēc viņš komentē šeit par kaut kādu efektivitāti, ja viņam tūkstoši ir kapeikas. Parasti tādi izvēlas profesionālas firmas, kas atrisina viņu jautajumus, nevis grib pārliecināt nepazīstamus cilvēkus.
11) Par katla efektivitāti viņam nav nemazākās saprašanas. Tā teikt - ничего не знаю, но мнение есть. Kā jau minēju - mazvērtības kompleku cieš gan pats gan viņa apkures katls. ;)
12) Vēlreiz tā pārejot viņa tekstiem neizskatās ka tās ir pohas. Kā jau teicu - idiotisms nav ārstējams.

P.S. Lai te kāds nepārprastu par ko tad beigās ir runa.
Es esmu par to, ka katrs iziet no situācijas, skatoties pēc savām iespējam. Un katram izvēlētā apkure ir priekš viņa labākā vai izdevīgākā. Bet te mēs redzam cilveku, kas ir pārliecināts, ka visi ir slaisti un negrib likt granulu katlus.
Es neesmu pret ērtumu. Bet lai granulas sauktu par ērtām. Nu nezinu gan. Gāze ir ērta, siltumsūknis ir ērts. Elektrība tik pat ērta. Nezinu - varbūt viņš vienkārši tirgo tos katlus un tāpēc tēlo totālu pamuļķi. Tas būtu vienīgais loģiskais izskaidrojums.

to puu
Bet te taču ir pietiekami daudz jau pārrunāts tieši kāpēc cilvēki saskarās ar problēmām, kas saistās ar sveces tipa katlu. Ja viss tiek pareizi izdarīts, tad nekādu problēmu nav. Nav sliktu katlu, ir tikai slikti santehniķi. ;)

Re: Kuru "sveces" tipa katlu izvēlēties
Autors: dzincha ()
Datums: 20/02/2012 22:08

6) bija domāts par to tīrību - vairāk jau malkas gadījumā. Kačigarka jau nebūs tā tīrākā vieta mājā. Ar granulām varbūt ir mazliet tīrāk. Bet atkal kur šīs uzglabāt? āra nojumē jau neatstāsi kā malku, vēlams lai ir aiz atslēgas, savādāk visādi var sanākt. Sezonai tapāt kādas 5-10tonnas vajag atkarībā no mājas m2.
Par ērtumu pilnībā piekrītu. Ir ņemšanās un jāuzmana, lai nebeidzas granulas un šad tad jāpabirstē.
Ar elektrību un ss, ieslēdz un aizmirsti. Varbūt kādreiz var uzmest aci spiedieniem(zemes ss variantā).

Re: Kuru "sveces" tipa katlu izvēlēties
Autors: subaru ()
Datums: 25/02/2012 15:45

pārsmieties var:)) visu KO esmu izlasījis, tikai ne mistera qwe argumentētu viedokli pret granulu apkuri. šeit runāju par īstu granulu apkures sistēmu, nevis par kombinācijām ar citiem apkures materiāliem. neviens jau tev, qwe, nesaka lai met ārā to savu sūda katlu, kurini vien. bet tev taču nav neviena argumenta pret granulu katlu. par pensionāriem un stāvokli valstī visiem saprātīgiem cilvēkiem ir skaidrs. tur nelīdz ne svece ne rudesta. lai nu kā, idiotismu nevar izārstēt, qwe, tikai palīdzēt eksistēt cilvēk. un šis idiotisms, par kuru runāju, skar tevi,qwe, tikai to tu nekad nesapratīsi, kapeiku pisdams. ak jā, subaru ir diagnoze...ir gan, kapeikpisēj ha ha.

Re: Kuru "sveces" tipa katlu izvēlēties
Autors: subaru ()
Datums: 25/02/2012 16:14

vispār mani "uzrāva" lietotāja qwe atziņas:) es to visu saprotu tā- cilvēka apkures apogejs ir sveces tipa katls. šeit cilvēks ir ieguldījis visu savu iespējamo saprašanu. pozitīvi, protams. tomēr cilvim neviens neliedz apdzejot to, kā viņam nav. un tas arī notiek- ir skaudība, ir nenovīdība, ir klaji naidīga attieksme pret citiem, kuri nevēlas atgriezties pie velosipēda izgudrošanas. tam der argumenti kā pohas, kā idiotisms...tomēr sava argumentēta viedokļa pret nav. man ir viedoklis pret sveces tipa katliem, gaidu pilsoni qwe argumentētu viedokli pret 100% granulu katla izmantošanu. paldies.

Re: Kuru "sveces" tipa katlu izvēlēties
Autors: subaru ()
Datums: 25/02/2012 16:54

P.S qwe, izskaidro, lūdzu, man kas nav kārtībā ar matemātiku? cik noprotu, tu runā par manu apkures piemēru, kurā es savu ēku kurināju 2010/2011 gada ziemā? atkārtošos- kurināju no 15.septembra līdz 15.maijam. cik ir mēnešu? uz šo apkures sezonu iztērēju 4 paltes granulu=400ls. tātad, cik pēc qwe prātiņa esmu iztērējis vidēji uz 1m2 naudas? ēka-divas ēkas, kurā vienā, pirmajā stāvā tiek uzturēta temp. ap 15 grādiem), ja korekti rēķina, ir ap 130m2.

Re: Kuru "sveces" tipa katlu izvēlēties
Autors: andža ()
Datums: 26/02/2012 17:19

man ir svece, jo:

1) katlu telpā ir maz vietas, neko citu tur ielikt nevar;
2) pelni jātīra reizi mēnesī, skurstenis reizi gadā;
3) kurinu ar briketēm, mēnesī naudā iziet apmēram 35 lvl, varbūt 40 uz 185 m2 māju (labi siltinātu);
4) piemetu reizi diennaktī;
5) granulas ir overpriced mēsls ar visiem tiem padošanas mehānismiem utt.;
6) rudesta rullē.

Ir jau interesanti cilvēki, kam patīk bezjēdzīgas lietas. Piemēram, automašīnas ar pilnpiedziņu, bet bez klīrensa.


Pašreizējā: 8 no 9


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **   *******   **     **  **     **  **    ** 
 **     **  **     **  **     **  **     **  ***   ** 
 **     **  **         **     **  **     **  ****  ** 
 **     **  ********   **     **  **     **  ** ** ** 
  **   **   **     **   **   **    **   **   **  **** 
   ** **    **     **    ** **      ** **    **   *** 
    ***      *******      ***        ***     **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727