UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 6 no 9
Re: Kuru "sveces" tipa katlu izvēlēties
Autors: subaru ()
Datums: 31/01/2012 01:06

hmm. 10kw siltumsūknis nibe jau maksā 3000ls. tad gribi teikt ka būs kāds ar mieru ierīkot caurules min.600m garumā ar visu rakšanas darbu un antifrīzu un apsaisti utt. par 3000ls? pastāsti kur var tādus zeļļus satapt? bet es jau tikai virspusēji ko rēķināju, uzmetu visām pozīcijām pa virsu mīļā miera labad:) interesanti gan tev tie ļaudis trāpījušies, kas nav apmierināti ar granulu sistēmām...man, nez kapēc ir pretēji- spilgts piemērs kur 3 stāvu daudzdzīvokļu ēkai nomainot psrs laika dīzeļdegvielas apkures sistēmu pret granulām izmaksas samazinājās ap 5x un tagad sastāda apmēram 0.6ls par m2. man privātmājai sastāda ap0.4ls par m2. vai tas ir daudz? galu galā šeit taču forumā neiet runa par nabagiem un ubagiem, kas nevar vispār neko? te runa par cilvēkiem kas pērk katlus un rosās, vai ne? tad kāda hrena cilvēkam pirkt kautkādu sveces katlu par 900ls, ja vienalga rezultātā dabū ar viņu strādāt tikpat kā ar parastu malkas katlu? tagad var nopirkt labus čehu granulniekus zem 2000ls. vai tad nav vērts kaut no pensijas nedaudz piemaksāt par granulām, nevis tāpat pirkt kautkādu malku un vienalga ar viņu noņemties? vai nav vērts pavadīt to laiku, ko iztērē katru dienu kurinot un malku krāmējot un visādi citādi čakarējoties, pelnīšanai? izdevumi par granulu apkuri nudien ir jebkuram cilvēkam pa spēkam, ja vien neesi cilvēks ar īpašām vajadzībām. bet par tiem taču šeit neiet runa?

Re: Kuru "sveces" tipa katlu izvēlēties
Autors: subaru ()
Datums: 31/01/2012 01:32

vispār man šīs diskusijas par stupoviem un līdzīgiem tieši rada asociācijas ar psrs laika saprašanu. cilvēks, kurš aizvakar no krāsns ir nokāpis, varbūt arī var priecāties par kautkādiem sveces tipa katliem ar degšanu mah 24st. bet laiks dara savu, tagad ir ļoti labas cauruļu sistēmas, moderni radiatori, siltās grīdas, akmens vates un putuplasti, granulas un kondicinieri, saules baterijas un kas tik vēl ne. un ja šajā laikā kāds vēl kuļās ar krievu laika čuguna radiatoriem, pērk strupovas katlus, prāto par bezgalīgi lēto malku, tad uzskatu ka cilvēciņš ir smagi atpalicis no realitātes. ir pagājuši 20 gadi, kopjš esam brīvā valstī un bijušas visas iespējas censties un celt savu labklājību. bet ja cilvēki nav spējuši pat elementāri saviem mitekļiem logus nomainīt, tad atliek spriest vienīgi par idiotismu, kas, diemžēl, latvijā novērojams uz katra stūra. un šie sveces tipa katli, lai jau neapvainojas lietotāji, ir trīskapeiku pisēju risinājums. tomēr atliek vien piekrist aksiomai- katram pēc iespējām. tikai žēl ka jādzīvo kā izsmieklam pārējai pasaulei, man dieva goda vārds ir kauns par latviju, kad bērnus ekskursijā vezdams pa latgali nespēju atbildēt par šķībajiem jumtiem un izgāztajām sētām...es runāju kopumā, ne jau, protams, par visiem. ir daudz jauku un centīgu cilvēku.

Re: Kuru "sveces" tipa katlu izvēlēties
Autors: qwe ()
Datums: 31/01/2012 05:04

subaru
TU brauc pilnīgās auzās, jo tavs līdzekļu apmērs ir tev aizmālējis acis. Pastāsti, kad tu pēdejo reizi skaitīji santīmus un rēķinājis, ka, lai pietiktu maizītei visam mēnesim, ir jāpērk lētākais ķieģelītis. Izkāp no mucas, progresīvais cilvēk, kaut vai palasi ziņas tepat internetā.
Apkures katlus pamatā tagad liek tikai tie, kas ceļ jaunas mājas. Tie, kas laukos vēl ir palikuši spējīgi nomainīt, tiem līdzekļi neatļauj ielikt granulu katlu, nerunājot nemaz par silstumsūkni. Tad tie nabadzīgakie izvelas likt parastu katlu bez akumulatora, jo tak jākurina kaut kā ir. Tie kam ir nedaudz vairāk līdzekļu tie savelk jostu un ieliek parasto apkures katlu ar akumulatoru vai izvēlas sveci.
Tev kā "izlīdušam cilvēkos" visādas ekstras, tādas kā pults garāžai, gan automatizēta apkures sistēma ir normāla dzīves parādība. Citiem tas nav vajadzīgs, lai arī tev to nesaprast. Galu galā līdzekļi tak atļauj. Tikai es apskatītos, ko tu darītu gadijumā, kad tev vairs nesanāktu apkurei 400 latus ko gadā atlikt, bet tikai 100. Kādu tad tu dziesmu dziedātu par lēto apkuri.
Tu runā tā itkā dzīve Latvijā ir gājusi uz augšu. Tas tāds idiotisks naivums. Ja lielpilsētās vēl kaut kā turās un atšķeļās vēl joprojām jaunbagātnieki, tad ārpus pilsētas ir pilnīgā pakaļā. Un jo dziļāk mežā, jo dziļāk pakaļā. Manos, nu jau bijušajos laukos, kur agrāk dzīvoja 600 cilvēku, tagad ir labi ja puse palikusi. Darba vispār nav nekāda. No kādiem, pa tavam, līdzekļiem šādi lauku cilvēki, lai nomaina katlu? Vai tu vari nosponsorēt kādus 70% no granulu un pēc tam gadā kādus 200 granulu iegādei?
Nu kāds mežu pārdot, kāds govi. No gaļas lielopa sanāk tikai 400 lati peļņa ar eiropas finansējumu. Tiem kuriem ir zeme, tie var atļauties tādu lopu tur ganīt. Bet tu tak atkal pateiksi, ja mēs varam nekurināt ar malku, tad arī govi ganīt un 20x vairāk nočakarēties kā ar malku mums nav nepieciešams, vai ne?
Un tu vēl sapņo par tehnoloģijām. Man liekas, ka te tu vienīgais esi atpalicis no realitātes.
Ha, labklājība. Pastāsti kā cilvēks bez darba , pat arī tāds kurš tagad krīzes laikā ticis atlaists, var celt savu labklājību, ja viņam pat nav naudas aizbraukt uz pilsētu noīrēt dzīvokli un sameklēt pietiekami atalgotu darbu? Un šodien vēl jo vairāk, kad par minimālo algu dzīvokli noīrēt un izdzīvot nav pilsētā iespējams.
Psc... cik lielam muļķim jābūt, lai Latvijā redzētu kaut kādu labklājību. Tas ka man un tev ir nauda un tavs un mans kaimiņš braukā ar Porsche Cayenne vēl nenozīmē, ka visi Latvijā var atļauties granulu katlus par paņemot kredītu.

Re: Kuru "sveces" tipa katlu izvēlēties
Autors: :-/ ()
Datums: 31/01/2012 09:22

A kas vaina čuguna radiatoriem pie malkas apkures?

Re: Kuru "sveces" tipa katlu izvēlēties
Autors: :P ()
Datums: 31/01/2012 13:51

Čuguna radiatoriem pret ko? Pret siltajām grīdām? Siltājās grīdās ūdens jāuzsilda ap 35 grādiem. Tajā pašā laikā radiatoros ap 65 grādi.
Ja runa čuguna pret jaunajiem radiatoriem, tad vaina jau nav nekāda, izņemot pārāk lielo ūdens daudzumu, kurš ir jāuzsilda, lai vispār sāktu sildīt telpu. Vecie čuguna radiatori mazāk arī atdod siltumu uz telpu. Vienīgais pluss viņiem, kad cilvēki stulbumā sabojā aukstās sienas uzliekot reģipsi. Tad čugunieki pilda akumulējošu efektu un kaut cik silda, kad beidz kurēties krāsns.

Re: Kuru "sveces" tipa katlu izvēlēties
Autors: subaru ()
Datums: 31/01/2012 23:31

nav jau te jēgas strīdēties un kādam ko pierādīt, bet kārtējo reizi pārliecinos par latviešu tautas skopumu, liekulību un nenovīdību jebkurā jautājumā. un šim pamatā ir neizglītotība un psrs laika sistēmas augļi, kas atspoguļojas joprojām. tipiskā izpausme, kas notika ar cilvēkiem pēc brīvības atgūšanas un vistrakāk izpaudās "treknajos gados" ir steidzīgi sasteigt aizliegto un neiespējamo. sāka visu izpārdodot, lai varētu nopirkt "prestižo bmw", turpināja pērkot šmotkas un jautrai uzdzīvei, treknajos gados pat tiktāl aizgāja ka ņēma kredītu lai brauktu uz turciju...un tā neskaitāmu piemēru nejēdzībai. tikai un vienīgi lai apmierinātu pašizpaušanos un lielīšanos, paši to neapzinoties. bet...citi cilvēki, tai skaitā es un mana ģimene, vis nedomāja par plazmas teļļuku un glaunām tapetēm un galu galā benzīnu uz parāda. cilvēki melnām mutēm strādāja, lai pašu spēkiem uzceltu un sāktu ražot. 10 gadus prasīja ieguldīt teju pēdējo, kas tev ir. un, izrādās, ka šādai pieejai ir augļi, ja gribat sūda plazmas teļļuku izskatā un glaunajās tapetēs. bet visam ir savs laiks. tapēc es varu atļauties vīpsnāt par teoriju ka cilvjiem nav ko uz maizes smērēt, ka sūda sveces katls ir labs, ka kapeikpišana ir latviešu tautas pamatīpašība utt. tieši tā, lielākā daļa latvijas nedarīja neko, kad bija iespējas. tagad raud ka nav darba, ka nav kur dzīvot jo banka atņēma, ka valdība vainojama un ka karma ir slikta. bet to ka savlaicīgi ir jādomā ar galvu, to nevar ielikt neviens. kapēc latvijā ir tik niecīgs projekta, par atjaunojamajiem resursiem, pieteikumu skaits? bija taču skaidri un gaiši noteikts- dabūsiet -50% no iztērētas naudas! bet nē, tagad čīkst ka naudas nav un darba. par šo bija info jau "treknajos gados", tomēr nevienam tas neinteresēja, vajadzēja trallallā. tagad jājas ar sūda sveces katliem un prāto vai vārtsi un ventiļi nav par dārgu...ehh, noguru jau pats no sevis, tāpat nav jēgas. tāds liktenis, dažiem jācenšas lai uzturētu citus. kamēr nebūs paši darba devēja lomā, nekad nesapratīs ko tas nozīmē. bet tikmēr ir burkāni plašajā anglijā!:D

Re: Kuru "sveces" tipa katlu izvēlēties
Autors: qwe ()
Datums: 01/02/2012 00:17

subaru
Ko nu lej atkal pilnīgu apsudru.
Ar kuru galu tu domā, ja esi tāds biznesmens vai tikai interneta vidē piešauj sev statusu? Es no tava pateiktā, ka ja visi būtu domājuši ar galvām, tad katram būtu pa biznesam un visi dzīvotu bez raizēm, gribu vemt. Kā tu ar tādu domāšanu esi tik tālu ticis, cik stāsti?
Ir vadītāji un melnie strādnieki un lai kāda iekārta vai gadsimts, tas ir pastāvējis un būs. Bet tu tagad gribi, lai katram ir pa lielai algai vai biznesam. Interesanti, kas strādātu tavā uzņēmumā, ja visiem būtu savi biznesi. Tas, ka esi izsities cilvekos ir tikai tevis paša panākts. Bet lai tu to panāktu tev vajadzīgi ir tādi neapdomīgi "lopiņi", kurus var algot ar minimālo un pats dzīvot cepuri kuldams. Uz tā ir veidota mūsu ekonomikas sistēma, sākot ar valsts struktūrām un beidzot ar sērkociņu biznesu.
Bet vienalga. Tu dzīvo pilsētā ar galvu iestrēdzis mucā un neredzi neko tālāk par savu lieveni. Mans silts ieteikums tev. Aizbrauc kādus 130km no Rīgas atrastā dziļākā pagastā un pakomunicē ar cilvēkiem. Viņi tev passtāstīs mūsu iestagnējušajam biznesmenim, ka arī nepērkot dārgas mantas un neņemot kredītus cilvekiem vienkārši nauda ir tikai iztikai un nav iespēju nopelnīt, kur nu vēl biznesu sākt. Pat ir rajoni, kur nevar ne samēslot zemi, ne iestādīt kartupeļus. Attopies, te ir Latvija, nevis valsts ar nosaukumu Rīga.

Re: Kuru "sveces" tipa katlu izvēlēties
Autors: aae ()
Datums: 01/02/2012 00:18

vai nu subaru nav īsti gudrs, vai arī ir granulu tirgotājs

Re: Kuru "sveces" tipa katlu izvēlēties
Autors: subaru ()
Datums: 01/02/2012 00:34

nebeidzu uzjautrināties par cilvēciņu īso redzesloku, par ko arī te aplinkus runāju:) tas, kas notiek ar manu uzņēmējdarbību, neietver neviena cilvēka algošanu, nemaz. otrs, nedzīvoju pilsētā. neesmu nekādi saistīts ar granulu ražošanu vai katliem ha ha. esmu tik stulbs, lai jums labāk kļūst, ka esmu pārlaimīgs sludināt dažu apkures sistēmu priekšrocību pret sūda sveces tipa katliem:):):) te jums vēl- man papildus ir arī malkas katls, lai es , kā bija minēts "nezinot kā izdzīvot ar 100lsmēn." varētu nokurināt kaut mājai durvis:):) ir arī kondicionēšanas iekārtas, kuras lietoju gan vasarā, gan pārejas laikā starp apkures sezonām:):) un jā, man ir arī subaru, ko par 100ls pārdošu, kad pietrūks granulas ha ha. atveriet jel acis, ne jau kāds māca kā dzīvot, bet elementāru sajēgu par elementārām lietām gan.

Re: Kuru "sveces" tipa katlu izvēlēties
Autors: qwe ()
Datums: 01/02/2012 02:53

Es figeju. Tu runā vienās pretrunās.
Īss redzeloks!!! ...bet pats piemini pārdot subāru. Sviesc! Ko pēc tam darīsi? Jumtu pārdosi, lai var kurināt malkas katlu? :D Tas, ko tev pateicu, nenozīmē, ka viss ir jāuztver burtiski, tās ir tikai paralēles ar taviem tekstiem. Plašais redzesloK. :D
Stulbie ļaudis, nejēdz neko, bet pats nopērk gan malkas apkuri, gan granulas.
Pēc visa spriežot, ja tev būtu vēl siltumsūknis, tad gailītis būtu pastiepts vēl garāks un pārjie nolīdzināti vēl vairāk, ka nejēdz dzīvot. Un kurš tad te nemāca dzīvot, ja ne tu pats?
Es tev pietiekami gari pastāstīju, kāpēc tev jāizvelk galva no mucas un paskaties, kas notiek Latvijā, bet tu ielien vēl dziļāk un lielies ar kondecionieri un pats nemaz necenties iebraukt patiešām elementārās lietās.
...
Es laikam mūžu nodzīvošu un šitadu cietpaurību nesapratīšu. Cilvēki liek katlus pēc savam iespējām un vajadzībām. Un nav tur ko vairāk runāt par cilvēku izvēli starp gudriem vai stulbiem katliem, kur tev sajēgas vispār nekādas nav.

Pašreizējā: 6 no 9


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********  **     **  **     **   ******  
 **     **  **        **     **  **     **  **    ** 
 **     **  **        **     **  **     **  **       
 *********  ******    **     **  **     **  **       
 **     **  **        **     **  **     **  **       
 **     **  **        **     **  **     **  **    ** 
 **     **  **         *******    *******    ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727