UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 4 no 9
Re: Kuru "sveces" tipa katlu izvēlēties
Autors: khe ()
Datums: 29/01/2012 14:33

Ar ko gan radžiku puse atšķiras no akumulatoriem? Pareizi organizē katla kurēšanos un siltumnesēja padeves un temp daudzumu, bet tālākais siltuma patēriņš jau ir automatizācijas jautājums...Neiztur kritiku apgalvojums, ka sveces tipa katliem aķus nedrīkst likt, jautājums tik kā to darīt, lai netraucētu katla īpatnībām un cik lielus likt, lai būtu jēga...
1)atgaitas temp ir iespējams noorganizēt,
2)lēnu siltumnesēja plūsma ari nav problēma,
3)gaisa vārsts nodrošina gaisa padevi, lai uzturētu paredzamo silktumnesēja temp.
Kas vēl būtu jānodrošina tāds, ko aķis varētu nojaukt?

Re: Kuru "sveces" tipa katlu izvēlēties
Autors: plumber ()
Datums: 29/01/2012 19:12

Ja, tikai iens! Kur var iegaadaaties balansieri ar pluusmas meeriitaaju?
Izmeeri 1" un lielaaki.Cenas ar atlaideem luudzu

Re: Kuru "sveces" tipa katlu izvēlēties
Autors: qwe ()
Datums: 29/01/2012 20:33

khe
Es kaut kā nepareizi izsakos?
Varu kādu 5to reizi atkārtot. Sveces tipa katls nav paredzēts kurināšanai, bet uzkurinātās temperatūras uzturēšanai sistēmā.
Nepielec? Ok. Vēlreiz skaidroju.
Bez akumulatora mēs sistēmu uzsildam ar pievērtām nevis aizvērtām katla durvīm. Uzdzenam sistēmā temperatūru. Atkarībā no sistēmas advancētuma un ūdens daudzuma dzenam aukšā sistēmā temperatūru. Citiem laiks ir īss. Mums tas ir ap vienu stundu, jo sitēma ir liela. Tad kad sistēma ir uzsildīta, skrienam pie katla kamēr katls nav uzvārījis un slēdzam uz gruzdēšanas režīmu.
Nu tagad vari izsecināt kāpēc nedrīkst likt akumulatoru? Diez vai kāds būs priecīgs, ja kaut kādu 1000 litru akumulatoru būs jāsilda vairāk par 4h un Jāķer moments, kad varēs likt uz gruzdēšanu.
Sveces tipa katla izvēle neparedz likt akumulatoru, jo katla degšanas princips ir atbalsts. Vel kaut kas nav saprotams?
Ok, ja mēs tomēr esam marazmātiķi un iespītējamies, ka mums akumulators ir vajadzīgs, tad protams var uztaisīt sistēmu ar 2x jaudīgāku katlu un lielu akumulatoru, kur akumulators pieslēdzas tikai pēc sistēmas uzsildes. Tikai tad ir ļoti sarežģīta sistēma vajadzīga ar futuriskā līmenī pārdomātu automatizāciju.
Vēlreiz atkārtoju - sveces katls ir paredzēs lielās cilpas atbalstam, kad tā ir uzsildīta pirms atbalsta sākšanas.
Ja šis galvenais princips nenotiek, tad ir nepareiza sistēma. Katls ir pārāk niķīgs uz visādiem pārgudrajiem risinājumiem.

Re: Kuru "sveces" tipa katlu izvēlēties
Autors: khe ()
Datums: 29/01/2012 23:11

Jebkuram katlam ir jauda, pie kuras tas kurās(gruzd) visekonomiskāk, tapēc nebūs vienāds rezultāts, kad ārā ir -30, vai +10. Aķis domāts tik izlīdzinošs buferis priekš tiem +10...

Re: Kuru "sveces" tipa katlu izvēlēties
Autors: qwe ()
Datums: 29/01/2012 23:42

khe
Tu esi licis sveces tipa katlu? Esi saskāries kaut vienu reizi ar problēmām, kādas notiek pie itkā pa savam uztaisītas strādājošas apsaistes, kura pie parastā katla strādātu uz 200%?
SVECES TIPA KATLS NAV JEBKURŠ KATLS. <--un šim ir maz pierādījumu internetā?
P.S Vārdiem kurās un gruzd ir divas dažādas nozīmes. Es runāju par to vārdu tiešo nozīmi, nevis kā kurš saprot.

Re: Kuru "sveces" tipa katlu izvēlēties
Autors: subaru ()
Datums: 30/01/2012 09:45

palasīju te par to sveces tipa katlu un radās nopietns jautājums. cik nenormālam jābūt, lai izvēlētos šādu apkures katlu? nopirkt par naudu problēmu? šim katlam taču nav nekādas priekšrocības salīdzinājumā ar jebkuru citu katlu. droši vien jau ka visu nosaka cena, bet vai šajā gadījumā uzliekot granulu apkures katlu neatrisinās visas problēmas? vai arī, izmantot parastu malkas katlu ar akumulatoru? droši vien ka esmu dumjš, bet nespēju saskatīt nevienu + sveces tipa katlam. pats izmantoju granulu katlu čehu ražojuma benekov.

Re: Kuru "sveces" tipa katlu izvēlēties
Autors: qwe ()
Datums: 30/01/2012 11:24

subaru
Ne visiem ir tie 2x vairāk līdzekļi katru ziemu, ko ieguldīt granulās pret parasto malkas katlu bez akumulatora. Vairums cilvēku domā arī kā tajā pašā laikā ietaupīt un uzliek akumulatoru vai izvēlas sveci, lai vēl vairāk ietaupītu, sasniedzot ielādes intervālus tos pašus, kas granulām.
Sveci vai akumulatoru sistēmas izvēlās, ja vēlas ietaupīt uz kurināmo. Kam nauda ir kā spaļu tie izvēlas granulas, gaisa siltumsūkņus vai pat apsilda tikai ar elektrību. Bet tie kas domā ar pareizo vietu un līdzekļi ir - liek zemes siltumsūkņus.
Jā - no jaudīga parastā katla ar lielu akumulatoru ir tas pats efekts, kas no sveces. Izņemot - svece ir atbalstītājs nevis apkure un ar samazinātu līdz minimumam uzsildītā gaisa izmešanu atmosfērā. Rezultātā pie itkā vienādām sistēmām var panākt lielāku efektivitāti pie dažiem nosacījumiem.
Redz, ja santehniķi nebūtu spītīgi un sāktu izglītoties, tad aprunāto mīnusu katlam nebūtu.
Paliek jautājums - kāpēc neatmest savu idiotismu pie malas un neuztaisīt visu pēc instrukcijas, lai nav jādomā pēc tam par kļūdām vai nepilnībām sistēmā un ja vēl ir siltās grīdas visā mājā, tad kurināt ar vienu ogļu 40-50kg ielādi 7 dienas pie -5 grādi ārā vai 24h ar malku? ... tad atkal jautājums, vai ar akumulatoru sistēmu var sasniegt šādu efektu? Tajā pašā laikā ietaupot pret granulu katlu savas 3-4 reizes vairāk naudiņu? Ja tu vari būt lēts ar granulām, tad esi baigais granulu katlu tehnalogs un turi savas modernizācijas noslēpumā.
Es nekad neesmu apgalvojis, ka svece ir vienkārš apkures veids. Tas ir diezgan sarežģīts, pat sākumā liekas vissarežģītākais, jo parasti neviens nespēj iebraukt principos, bet beigās efekts ir acīm redzams un visbiežāk tam efektam spēj noticēt tikai tas, kas ir to izmēģinājis.

Re: Kuru "sveces" tipa katlu izvēlēties
Autors: khe ()
Datums: 30/01/2012 11:30

Nav jau tik traki. Es biju plānojis sev tādu likt, bet izlēmu par labu gāzģenerācijas katlam ar aķi dēļ lietderības %. Izlasīju visu ko atradu par šiem katliem un ilgdegšanas ziņā ar malku konkurentu šiem nav. Tik cimperlīga apsaiste un makas papildināšanas trūkums kurēšanās laikā. Biju skatīties kā kurās šāds brīnums dabā un neskrēja tur neviens vaktēt, ka tik neuzvārās, bet piekrāmēja ar malku, turpat pie katla pagaidīja 15 min, kamēr iekuras un katlā uzkāpj temp, tad nolaida lejā gaisa sadalītāju un viss. Runa ir par Rudesta katlu. Ja palika pa karstu, tad piegrieza mazāku plūsmu.

Re: Kuru "sveces" tipa katlu izvēlēties
Autors: qwe ()
Datums: 30/01/2012 12:01

khe
Esmu stāstījis jau, kā ir pareizi jākurina sveci. Jāuzsilda ir visa sistēma, lai katlu var likt gruzdēšanas režīmā. Ja sistēma ir auksta, bet tikai katls uzsilis, tad īsti nenotiek atbalsts, bet daļīji kurināšana. Katls mocās, kamēr dabūj aukšā sistēmu. Un, ja katls ir nopirkts atbilstoši nepieciešamajiem kW, nevis vairāk, tad būs daudz stundu atpakaļgaitas temperatūras pacelšana. Sekas - nevaram noregulēt uz ilgo degšanu gaisa ieplūdes vārstu. Pēc atpakaļgaitas uzsilšanas vārsts jāiet vēlreiz regulēt. Risinājums - pakurinam vēl 15min atvērtu sākumā, kamēr atpakaļgaita nāk jau nepieciešamajā temperatūrā.
...
Jā, svecēm ir tas mīnuss, ka nevar pielādēt jau degošu katlu līdz augšai. Bet... varam piesviest ik pa laikam līdz 20cm malkas slāni zem gaisa sadalītāja.

Re: Kuru "sveces" tipa katlu izvēlēties
Autors: khe ()
Datums: 30/01/2012 12:58

WaterfordStanley vēl aizvien savām apkures krāsniņām dod līdz pašteces shēmas. Stropuvai visas shēmas dotas ar vienu sūkni. Sen jau izmantojam min 2sūkņus, pat trīs. Atpakaļgaitas temp panāk ar parastu termovārsta palīdzību. Sveces tipa katliem galvenie nosacījumi ir lēna plūsma caur katlu un atgaitas temp. Nu nav tas kosmosa kuģis un vajadzīgos risinājumus var panākt alternatīvos veidos, ari bez visas sistēmas sākotnējas uzkarsēšanas. Laikam viss.

Pašreizējā: 4 no 9


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******   **     **  **     **  ********         ** 
 **     **  **     **  **     **  **     **        ** 
 **         **     **  **     **  **     **        ** 
 ********   **     **  **     **  ********         ** 
 **     **   **   **    **   **   **         **    ** 
 **     **    ** **      ** **    **         **    ** 
  *******      ***        ***     **          ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727