UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 8 no 15
Re: Briketes krāsnij. Pieredze.
Autors: Dagnija ()
Datums: 23/09/2013 21:00

Pirmo reizi mēģinu iekurināt čuguna kamīnkrāsniņu ar "Latvijas finiera" bērza briketēm. Nomocījos, kamēr kautkā sāka degt. Maza liesmiņa ir tikai pie pavērtām durvīm, savādāk tikai gruzd. Labi, ka ārā vēl ir silts. Pastāstiet iesācējai, kā var dabūt, lai briketes degtu ar liesmu, jo ziemā es šitā nosalšu

Re: Briketes krāsnij. Pieredze.
Autors: K ()
Datums: 24/09/2013 23:51

Paldies par detalizēto aprakstu

Re: Briketes krāsnij. Pieredze.
Autors: Skrūve ()
Datums: 14/10/2013 00:15

"Posted by: Dagnija ()
Datums: 23.09.2013 20:00
Pirmo reizi mēģinu iekurināt čuguna kamīnkrāsniņu ar "Latvijas finiera" bērza briketēm. bērza briketēm."

Iekurināšanai ļoti labi derēja "Latvijas finiera" apaļās bērza briketes no Trojas. Ātri aizdegas un veido liesmojošu pamatkārtu uz kuras virsū var likt kantainās.

Re: Briketes krāsnij. Pieredze.
Autors: binary ()
Datums: 21/10/2013 18:45

Ir "Baltika" kamīnkrāsns no Termomax ar nesiltinātu metāla skursteni (truba 150mm diametrā), vertikālais garums ap 2m 20cm (+ pagarš horizontāls posms cauri sienai). Pamazām mācos kurināt - gan ar malku (kad ir), gan ar briketēm, kad beidzas pagales vai kad uznāk vēlme paeksperimentēt (lai gan pagaidām katra reize ir kā eksperiments :D). Šodien nolēmu pamēģināt vispār bez pagalēm (iepriekšējās reizes kopā ar briketi likām arī pa kādai pagalei). Tā kā mēdz būt problēmas ar vilkmi, tad nolēmu arī ar to paeksperimentēt. Saburzīju avīzi un aizbāzu uz plāksnes zems kursteņa. Uz restēm noliku 2 briketes uz garās malas, attālums starp abām ap 10cm, pa vidu noliku saburzītu avīzes gabalu un 3 skaliņus. Aizdedzināju avīzes gabalu zem skursteņa, papriecājos par vilkmi, tad aizdedzināju avīzes gabalu zem skaliņiem un pievēru durvis, kuras pēc kāda laika tika pavisam aizvērtas (palika vaļā apakšējie caurumi zem restēm un augšējais caurums virs stikla). Avīze nodega ar lielu liesmu, aizdedzināja skaliņus, tālāk aizdegās arī briketes. Pēc kāda intensīva liesma no abām briketēm bija piepildījusi visu krāsniņu, pat no pagalēm ne vienmēr izdodas dabūt tāāādu liesmu.

No lasītā biju iedomājies, ka "malka deg, briketes tikai gruzd". Šodien pārliecinājos, ka arī briketes pirms gruzdēšanas var intensīvi degt… Lietoju Latvijas finiera bērza kantainās briketes, pirktas k-rautā.

Tagad jāsaprot, ko ar skursteni darīt - vai var atstāt tādu, kāds ir, vai tomēr jāmaina uz siltināto un jāpagarina… Šobrīd nezinu, kam ticēt…

Re: Briketes krāsnij. Pieredze.
Autors: aviators ()
Datums: 28/01/2014 14:51

Šodien sadomāju iebraukt RUSVI nopirkt pavasara rezervei kādus maisus Finiera briketes (jo tur lētāk), bet izrādījās, ka beigušās un nezin kad būs un vai vispār būs. Arī pašam Finierim Sarkandaugavas veikalā nebija. Vai tiešām ziema atnākusi? Parastās lētās briketes pilns ss.lv, bet ar dārgajām švaki. Arī tās Pina-Kay tipa briketes pazudušas..

Re: Briketes krāsnij. Pieredze.
Autors: binary ()
Datums: 28/01/2014 15:16

Cik tas RUSVI tās briketes maksāja? Pašam Finierim Sarkandaugavas veikalā pēdējā laikā tad pazūd, tad parādās kādi 10-20 maisi, tad atkal pazūd…

Re: Briketes krāsnij. Pieredze.
Autors: aviators ()
Datums: 28/01/2014 15:20

RUSVI bija lētāk kā Finierī pārdesmit centus. Laikam ~1.5eur. Kaut kas tāds.

Re: Briketes krāsnij. Pieredze.
Autors: binary ()
Datums: 29/01/2014 15:15

Finierī briketes (tās, kas klucīšos, nevis mazie cilindri) maksā Ls 1.33 jeb 1.89 eiro - nav gluži "pārdesmit centu lētāk nekā ~1.5 eiro" :) Starp citu, Sarkandaugavā atkal parādījušās. Cik noprotu, varētu būt atveduši no Rēzeknes "Verems" bāzes.

Cilindriskās finierī maksā 1.31 eiro, sanāk par ~25% lētāk nekā "lielās" kantainās. Nez, ar ko viņas ir sliktākas?

Re: Briketes krāsnij. Pieredze.
Autors: aviators ()
Datums: 01/02/2014 21:38

Tā nu sanāca, ka sadomāju sapirkt un patestēt, kādas tad vispār briketes šobrīd tirgū ir. Paņēmu ss.lv un pēc kārtas. Atklāti štruntīgās nemaz neņēmu. Taču ar uzmanību piesaistošajām nemaz tik vienkārši negāja. Daļa tirgotāji laikam tā īsti nav pamanījuši, ka laiki ir mainījušies un neapmierināta burkšķēšana otrā galā mani kā klientu nemaz nepiesaista un nedomāju, ka vēlreiz tādam zvanīšu un jebko pirkšu. Konkurentu pietiek. Nedabūju nevienas pinikay tipa variantus, jo bija vai nu pa tālu, vai nu bankrotējuši (attīrīju vismaz savu telefonu sarakstu), vai nu tik nelaipni, ka neuzbāzos vairs. Tā nu rezultātā sanāca tikai SANGLA kūdras briketes un egļu briketes (diemžēl nedabūju bērza-alkšņa), Jaunciema gatves bērza briketes,un kaut kādas noname no DEPO. Jo pamatuzstādījumos arī bija no svara, lai ir pa ceļam un nav jābrauc sazin kur, kā arī laipna, atsaucīga apkalpošana. Kā arī nepirku celtniecības veikalos, jo tur cena saskrūvēta. Vienam maisiņam tad tā, bet tonnu pa lēto nenopirksi...

Šobrīd jau varu padalīties ar secinājumiem.

-Labākās tomēr ir Latvijas finiera kantainās bērza briketes. Viens maiss, liels karstums, pelnu ļoti maz, parasti tīru nu ļoti reti, reizi pāris mēnešos. Bet nedaudz paliek tādi kā izdedži, dārzā neizkaisīsi. Savukārt tās apaļās nav tik labas, ne tik blīvas, ātrāk izdeg, nav īsti tas, ko vajag.
-SANGLA kūdras briketes vienas pašas neiespējami aizdedzināt, tikai komplektā ar citām. Deg negribīgi arī pēc tam, vairāk kā gruzd. Rezultāts karstuma ziņā: kurtuve neuzkarst līdz maksimumam, sanāk tāda kā muļāšanās. Vienīgi to mazliet uzlabo tas, ka kvēlo visu nakti un uztur siltumu. Ar to gribu teikt, ka galarezultāts ir labs, labāks kā ar citām parastajām briketēm. Būtiskākais trūkums- paliek jūtami vairāk pelnu pāri. Mani tas neapmierina, jo esmu pieradis, ka pelni praktiski nepaliek un var mēnešiem tos negrābt ārā. Šeit jau pēc pāris kurināšanas reizēm ir jāgrābj laukā, jo jau traucē. Pie tam kaut kā ļoti put. Īsāk sakot, kā kurināmais ir labs, ideāls patiešām aukstām lielu mīnusu naktīm, bet, kā teikt, ir trūkumi.
-SANGLA skujkoka briketes ir blīvas, labas, bet kvēp vairāk un no maisa nedabū vajadzīgo karstumu, nepieciešams vismaz pusotrs maiss. Tad dabū, ko vajag. Bet tad jau izmaksas mani neapmierina. Kad sanāks nopirkt pāris maisus bērza-alkšņa, varēs salīdzināt.
-Jaunciema gatves bērza briketes ir kvalitatīvas, bet nevar sacensties ar Veremu. Pieļauju, ka mitrums ir lielāks. Arī nepieciešams vairāk par vienu maisu, lai dabūtu nepieciešamo karstumu. Jāatzīmē laipnā apkalpošana un laba cena par labu preci.
-Diemžēl nesaprotu, kas ir ar to DEPO. It kā pēc skata tās briketes normālas, kantainas. Bet ātri izjūk un paliek salīdzinoši vairāk pelnu. Tiesa, ne tik daudz, kā no kūdras. Bet nu šīs taču negail visu nakti un neuztur karstumu, tāpēc ieteikt nevaru, karstumu nedabūju vajadzīgo. Tāpēc nemaz nenožēloju, ka nemaz nepirku tās lētās no kaktu kantoriem, tāpat nav diži labs rezultāts nebūtu bijis.

Mazliet ir žēl, ka nesanāca patestēt tagad arī tās pinikay tipa, bet no otras puses, tāpat tikai viens to ražotājs ir vērā ņemams (Jelgava, grīdu ražošanas blakusprodukts), bet šoziem kurināmais pietiek. Paņems no viņiem vasarā nākošai ziemai (ja nu nejauši nenobankrotēs).

Ja kādam vēl interesē, kāpēc ne malka? Jā, patiešām sausa malka ir lieliska, viss kārtībā, bet aizņem lielāku tilpumu glabājot un man ērtāk ir ar briketēm.
Kā pagadīsies vēl kāds brikešu paraugs testēšanai, tad ievērtēšu un uzrakstīšu šeit. Pagaidām viss. Man tie "pa pāris maisiem no katra" tagad uz ilgu laiku pietiek, pie tam sola atkusni, tad kurināt katru dienu vairs nevajag.

Re: Briketes krāsnij. Pieredze.
Autors: lūdzu info ()
Datums: 20/02/2014 09:26

aviators Wrote:
-------------------------------------------------------
> Ja kādam vēl interesē, kāpēc ne malka? Jā,
> patiešām sausa malka ir lieliska, viss
> kārtībā, bet aizņem lielāku tilpumu glabājot
> un man ērtāk ir ar briketēm.


Man vairāk interesētu kāpēc ne granulas?

Pašreizējā: 8 no 15


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  ********   *******   **     **   *******  
 **   **      **     **     **  **     **  **     ** 
 **  **       **     **         **     **         ** 
 *****        **     ********   *********   *******  
 **  **       **     **     **  **     **         ** 
 **   **      **     **     **  **     **  **     ** 
 **    **     **      *******   **     **   *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727