UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 1 no 12
Elektrība no saules paneļiem.
Autors: aviators ()
Datums: 13/02/2008 11:33

Padzirdēju, ka esot tehnoloģija, kur visu mājai nepieciešamo elektroenerģiju ražo saules paneļi uz jumta. Cik tādas ziņas ir patiesas? Vai Latvijā ir kaut kas tāds realizēts?

Re: Elektrība no saules paneļiem.
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 13/02/2008 11:53

Vēl nupat tapa runāts:
[www.building.lv]

Re: Elektrība no saules paneļiem.
Autors: aviators ()
Datums: 13/02/2008 12:15

Apskatīju. Pie mūsdienu cenu kāpuma dinamikas tas saules panelis 1000Ls vērtībā atmaksātos ātrāk par 12 gadiem... Ja vēl sajūdz ar siltumsūkni, tad izskatās pavisam rožaina dzīve.

Re: Elektrība no saules paneļiem.
Datums: 14/02/2008 20:05

reaali viss straadaa ja ir kur likt panelus ir notesteets reaali 2007 gadaaa vasaras/rudens laikos
p.s. tagad arii testa reziimaa darbinaam ik pa briidim

Re: Elektrība no saules paneļiem.
Autors: Didzisp ()
Datums: 14/02/2008 20:45

iespejupasaule , es jau saprotu, ka gribās reklamēt savu biznesu, bet tad parādi reālu mājsaimniecību, kura var izdzīvot tikai no saules enerģijas pie mums Latvijā decembra un janvāra mēnešos. Jā, kā dārga spēļlietiņa saules batereja var būt, bet reāli nodrošināt pilnīgi visu enerģiju ar mūsdienu prasībām nu nekādīgi. Tad jau vajadzēs akumulatorus, kuri aizņems pusi mājas un ar saules baterejām noklāt visu zemes pleķitā, ka ne kur zālīti iesēt un puķes iestādīt. Nu nav nekāda rožaina dzīve ar saules baterejām. Nevajadzēja fizikas stundas skolā bastot, tad neuzķertos uz nereālām reklāmām.

Re: Elektrība no saules paneļiem.
Datums: 15/02/2008 11:14

es nereklameeju savu biznesu vien :) redz akb neaiznems pusi maajas ja izveleesies nevis tos ko piedaavaa muusu veiklie buznesmeni Latvijaa,Latvijaa veel neesu redzeejis normaalas baterijas ko izmantot jo taam nav laba noieta te un nevar ar 100% varku uzspert gaisaa :)
tu veelies reaalu saimnieciibu?? ok taadu iespeeju dosu un pat izvizinaashu bez maksas tepat uz doles salu kur buuvejam to briinumu!! izmaksas?? nu pareekini pats lai ievilktu jaunu liiniju (ap 1,5-2 km) un nodrosinaatu vajadziigo jaudu Latvenergoo piedasavaa to veikt par nieka 25-35 tuskt latu!!jo liinija ir parslogota un vaig papildus trafu likt kas maxaa pietiekami daargi
tad luuk lai nodroshinaatu 20 kw jaudu majai nepiecieshams apm 20-25 tks. latu(cenas ir aptuvenas jo mainaas katru nedeelu un nebuut ne uz augshu,atskiriibaa no latvijas cenaam)(pilniiga 100% alternatiiva veejs+saule) pie tam par elektro energiju tuvaakos 25 gados naaks bez apmaksas,turpat uzstaadot latvenergo buus jamaksaa katru meenesi.. vienkarsha aritmeetika!!!

ja izmanto latvenergo no 1 marta (20 kw stundaa)tad 0.071sant x 20KW=1.42 stundaa x 24 st =34.08 x30 dienas=1022.40ls menesiii!!
izreekinaat ieguldiito naudu saules un veeja energijaa domaajams ka nebuus gruuti!! izdali 20.000 latu uz 25 gadiem utt tad redzeesi!!


tas shinii konkreetajaa gadiijumaaa

bet vispaar lai samazinaatu elektriibas pateerinju liidz minumumam pietiek ar 5-8 tks.latu ! izdali ar min 25 gadiem tad redzeesi ciparinjus... + ja no nakama gada elektro cena gandriiz dubultosies(kas ir pilniig iespeejams deel ignaliinas)tad pavisam cita aina paveraaas....

Re: Elektrība no saules paneļiem.
Autors: Didzisp ()
Datums: 15/02/2008 12:25

Tur jautā lieta, ka elektrību saule dod dienā, bet mums to lielākoties vajag vakarā pēc darba. Vienīgā iespēja to uzkrāt ir akumulatori un tā ir galvenā problēma. Akumulatori ir dārgi, smagi, aizņem daudz vietas un tos nu nekādīgi nevar nosaukt par "ekoloģiski tīriem" Neiedziļinoties tehniskās niansēs(tāpat jau fizikas zināšanas lielākajai daļai cilvēku ir ļoti sliktas)paņemiet savu pie datora pieslēgto UPS, pacilājiet, atslēdziet no elektrības un uzņemiet laiku, cik ilgi dators darbosies. Dators vidēji patērē 0,3KW enerģijas, tad apskatieties, cik patērē jūsu elektriskā plīts, veļasmašīna, vai boileris un parēķiniet, cik jums vajadzēs upšus, la mājas elektroiekārtas darbotos.
Tie aprēķini iespejupasaule gan ir galīgi garām. Latvenergo tiešām kāš nenormālu piķi palīniju ievilkšanu, bet cik tad izmaksās saules iekārta? Cik gadus tad darbosies saules baterejas? Ņemot vērā, cik ātri attīstās mūsdienu elektronika, saules baterejas morāli novecos kādos 5-10 gados. Varbūt vecās baterejas arī vēl darbosies, bet jaunās noteikti būs daudz efektīvākas(piecus gadus vecs mobilais telefons jau tagad arī vēl darbojas, bet vai mēs tādu vairs lietojam). Neiedziļināšos akumulatoru tehniskajās problēmās, bet cik gadus kalpo mobilā telefona akumulators, mēs visi zinām. Mobilajos telefonos izmanto pašus modernākos litija jonu akumulatorus un tos mēs uzlādejam reizi vairākās dienās. Jebkuram akumulatoram ir noteikts uzlādēšanas un izlādēšanas ciklu skaits. Tad nu parēķiniet, cil ilgi kalpos paši krutākie akumulatori, ja tos lādēs katru dienu. Par investīcijām uz divdesmit gadiem vispār nav ko runāt, visa tā sailes padarīšana labākajā gadījumā kalpos gadus desmit, bet akumulatori būs jāmaina daudz biežak.

Re: Elektrība no saules paneļiem.
Autors: Juris_F ()
Datums: 15/02/2008 13:58

Mājās akumulatoriem būs slodze ne pa jokam, varēs mainīt ik pa pāris gadiem.
Tajā pašā iespējupasaules lapā, rakstīts, ka 1W saules baterijas maksā ~5Ls. Gribam tos 20kW, sanāk 100 000Ls. Un nez kāds zemes pleķis noklāts, jo katra baterija aizņems kādus 0,5m2.
Labi, pie pīķa varēstu slogot uz pusi aķus, uz pusi saules baterijas, tad sākuma izmaksas uz saules baterijām 50 000Ls. Aķi gan jau arī izmaksās 10 000ls, plus vēl nejēgā par pārveidotāju.
Labi, 20kW reti kuram vajadzēs.
Bet tad paņem tos pašu 25000Ls no Latvenergo, sanāk 5kW MAKSIMĀLĀ jauda, jūlijā ap plkst. 12:00 . Un tas neskaitot aķus un visu pārējo.
Tad jau liekam paši savu ģenereaptru ar iekšdedzes dzinēju un vālējam. Protams, nebūs tik ekoloģiski, bet lēti gan.
Lai gan, cik nu tā saules enerģija ir ekeoloģiska. Cik nav piecūkots tās saules baterijas uztaisot. Pēc tam arī akumulatoru utilizācija kādu postu nodarīs.
Tas tā, reāli domājot.

Re: Elektrība no saules paneļiem.
Autors: elektriķis Māris ()
Datums: 15/02/2008 14:07

Dizdisp, nju nav jau tik traki, var taču vēl ģeneratoru piepirkt klāt, uzlikt ūdens akumulatoru, kurš uzsils dienā, bet naktī atdos siltumu kur vajag, un ja nu tiešām kautkas pietrūkst, tad ģenerators palaižās automātiski, par tādas sistēmas kopējām izmaksām neņemšos spriest.

Re: Elektrība no saules paneļiem.
Autors: Didzisp ()
Datums: 15/02/2008 16:32

Ūdeni ar saules kolektoru var uzsildīt bez problēmām un no pavasara līdz rudenim nodrošināt māju ar silto ūdeni. Diemžēl, ar karstu ūdeni televizoru nepaskatīsies un mobilo telefonu neuzlādēsi.Runa jau gāja par saules baterejām un nav pilnīg nekāda cita varianta, kā dienā no saules lādēt akumulatorus, bet vakarā ņemt elektroenerģiju no akumulatoriem.

Pašreizējā: 1 no 12


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **     **  ********   **     **  ********  
    **     **     **  **     **  ***   ***  **     ** 
    **     **     **  **     **  **** ****  **     ** 
    **     **     **  **     **  ** *** **  ********  
    **      **   **   **     **  **     **  **        
    **       ** **    **     **  **     **  **        
    **        ***     ********   **     **  **        

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727