UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 1234567Nākošā
Pašreizējā: 1 no 7
grunts zem monoliitaas dzelzbetona plaaksnes?
Autors: Antins ()
Datums: 02/12/2011 13:43

Ir doma gulbuuves pirtij izmeeros apm 7 x 8 m, pusotra staava, pamatnei izliet dzelzbetona nesosho plaaksni, biezumaa ap 25 - 30 cm.
pa cik pavasarii virsuudenji ir gana lieli ( grunts - apm 30 -40 cm melnzemes, tad plastiskais maals, taalaak maalsmilts ), radaas ideja izliet no betona apm 8 x 9 metrus lielu "kasti", kuras augsheejaa mala buutu apmeeram centimetrus 30 virs maksimaali iespeejamaa uudens liimenja, un attieciigi centimetrus 20 virs apkaarteejaas zemes.
kastee liidz augshai granti / smilti, un augshaa tai izliet nesosho plaaksni, uz kuras gulbuuvi likt.
te nu rodaas jautaajums par "kastes" pildiijumu, t b kaadu materiaalu nesoshajai pamatnei izveeleeties. no kandidaatiem - dzeltenaa smilts, ko lieto celjubuuvee. pluss - labi blieteejas. miinusi - kapilaaraa uzsuuce diezgan stipra, siltumizoleejoshaas iipashiibas svakaakas kaa grantij, pa cik labi blieteejas - skudraam / peleem uttp tur maajvietas sataisiit - tiirais prieks buus. arii cena augstaaka, kaa grantij.

grants - diezgan palielas faktuuras gaisha smilts ar oljiem, praktiski neblieteejas - braucot pa jamo a vibroblieti, uzvedas gandriiz kaa skidrums - vietaam no taas saak sist "fontaani" un so.
miinuss attieciigi - palielinaataa pluustamiibaa. plusi - leetaaka, kapilaaraas uzsuuces praktiski nav, skudras un peles tur neko dariit nevar - alas un puuznji kopaa neturaas.
no vienas puses - betona kaarba jamo kopaa turees un aizpluust nedos, savukaart plaaksnei laukums liels, spiediens mazs - grimt teoreetiski itkaa nevajadzeetu... ko kursh par variantiem domaa?
varbuut to "kasti" apmeeram liidz pusei var aizbeert ar apkaart plashi esosho smilshmaalu, taadeejaadi ietaupot uz peerkamaas aizberemaas grunts daudzuma?
paldies jau ieprieksh....

Re: grunts zem monoliitaas dzelzbetona plaaksnes?
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 02/12/2011 15:22

Taisi plāksni ar augšup uzlocītām ārmalām - Tālis Sala tādu sauc par "vannveida" pamatu. Manuprāt sauso telpu daļai vanna var būt bez (nepārtraukta) dibena (ja grunts ir kaut cik nesoša, es pārāk nesatrauktos par (nevienmērīgu) sēšanos). Arī daļā ar dibenu diez vai vajag plāksni vienmērīgā biezumā, biezākām jābūt malām un īpašām ribu vietām.

Re: grunts zem monoliitaas dzelzbetona plaaksnes?
Autors: aaaa ()
Datums: 02/12/2011 16:34

Par tām cenām tu toč zini? Tas ļoti atkarīgs no atrašanās vietas, pie manis tīra smilts maksā lielākais 10 Ls/kamazs, bet granti bez 60-80 Ls/kamazs neviens ir nerunā.
Otrkārt nesaprotu, kas vainas parastiem lentveida pamatiem ar neatkarīgu grīdas plāksni? Cel cik augstu gribi, deformācijas risks niecīgs, turklāt grīdas pīrāgu liec kādu gribi. Vannas gadījumā kārtīgi jādomā par komunikācijām - kas notiek, ja sāk tecēt kāda, piemēram, kanalizācijas caurule - vanna pilna sū?

Re: grunts zem monoliitaas dzelzbetona plaaksnes?
Autors: Antins ()
Datums: 02/12/2011 16:38

a-la 10 m3 mashiina grants ap 50 ls, smilts - ap 70 man sanaak. teoreetiski vajadzeetu apm 10 mashiinas, as so - ir starpiiba. turklaat kurmji / skudras / peles mani arii visai uztrauc - a grantii jamie neieperinaasies. smiltii gan. betona pateerinju pamatiem reekinaaju - lentei aizies apm tikpat, darba ar rakshanu un veidnjoshanu stipri vairaak, griida peec tam veel jaataisa - a plaaksnei griida bonusaa jau buus. par cauruleem - aciimredzot buus jaadublee visaadam gadiijumam.

Re: grunts zem monoliitaas dzelzbetona plaaksnes?
Autors: aaaa ()
Datums: 02/12/2011 17:14

Taisi paaugstināto seklo plāksni, kā Jānis Lūsis. Skat viņa blogu:
[salmiunmali.lv]

Re: grunts zem monoliitaas dzelzbetona plaaksnes?
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 02/12/2011 19:50

Tu taisies grīdā ne par ko, iegrūst ~14m3 dz/betona nieka 56m2 būvei?
Kas tad tev par to 14*50 ~700Ls +stiegrojuma izmaksas traucē pirti uzbūvēt uz stabveida betona pamatiem - pamata pēda 60*60 cm un solis 3,5*4m ar iestrādi pamatne ~1,5..2m dziļumā paceļot pirti vismaz 1,5m augstumā no grunts un taisot siltinātu grīdu. Pagrīdi vari atstāt vai nu malkai vai ierīkot kā romieši termu apkuri... kur krāsns atrodas uz zemes un dūmi ieplūst pagrīdē uzsildot grīdu.
Tad nevajadzēs ne smiltis, ne uztraukties par grauzējiem....

Re: grunts zem monoliitaas dzelzbetona plaaksnes?
Autors: Juriits ()
Datums: 02/12/2011 20:14

Pa 10 ls neviens nesāk kamazu darbināt, kur nu vel smilti vest :)

Re: grunts zem monoliitaas dzelzbetona plaaksnes?
Autors: Antins ()
Datums: 02/12/2011 20:32

nez, stabveida pamati man kautkaa zemapzinjaa stipri nepatiik - jamie ir gan visai sarezgiiti ieriikoshanaa, gan nekaadu garantiju ekspluataacijas laikaa, un ja nu pie mums notiksies zemestriice, visa taa buuda var kljuut par sarkofaagu. plaaksne pretstataa tam ir ljoti vienkaarshi ieriikojama, vienlaikus dod griidu, ¨запас прочности¨ tai ir ljoti liels, un zemestriices gadiijumaa vinja man skiet viena no visdroshaakajaam pamatneem eekai.
buutu interesanti palasiit ( veelams arii ar foto ) par to, kaa inzenieris savaam eekaam salicis tik ljoti miiljos stabveida pamatus. mani doma par bedres rakshanu stabiem vien iedzen depresijaa, nerunaajot jau par veidnjoshanu...

Re: grunts zem monoliitaas dzelzbetona plaaksnes?
Autors: kkk ()
Datums: 02/12/2011 22:45

Nepretendēju uz to, ka līdz galam sapratu to "kastes" ideju, un ar ko tad šajā gadījumā kaste (pieņemu, ka kastes "apakša" paliek vaļā) atšķiras no parastiem lentveida pamatiem, tikai kastes gadījumā grīda ar pamatiem ir saistīta, nevis neatkarīga, bet nu stabveida pamatu kritika ir galīgi garām. Veidņus stabiem sataisīt ir elementāri, noteikti vienkāršāk nekā "kastei". Un ja depresija ir no domas vien par tik nelielu rakšanu kas vajadzīga stabiem, tad labāk nemaz nesāc - nomirsi vēl no depresijas pirms pienāks zemestrīce. Un arī hipotētiskās zemestrīces gadījumā - ja skāde būs stabveida pamatiem, tad tieši tāpat skāde būs arī plāksnei - nošķiebsies visa tava pirts kopā ar plāksni. Vienīgais kas nāk prātā, lai paglābtos no zemestrīces - uztaisi dobu betona kubu un guļbaļķus izmanto tikai kā apdari. Pēc zemestrīces savāksi aizripojušos baļķus un sakrausi atpakaļ.

Re: grunts zem monoliitaas dzelzbetona plaaksnes?
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 02/12/2011 22:56

Jānim bija sekla lenta, nevis plāksne.
Pirtij uz stabiem varētu būt gan priekšrocības (grīdas vēdināmība), gan trūkumi. Piemēram - kā organizē komunikāciju neaizsalšanu? Varbūt tās laiž caur pēdējā bildē redzamo grodu:
[failiem.lv]
Pirts 7x8m - nav mazliet par daudz? No garākā standarta baļķa (6m) ar paksi sanāk tikai 5.4 m siena (mērot pa asīm). Bezdelīgastē bišķi garāka.

Iet uz lapu: 1234567Nākošā
Pašreizējā: 1 no 7


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **      **  **     **  ********  **      ** 
 **        **  **  **  **     **  **        **  **  ** 
 **        **  **  **  **     **  **        **  **  ** 
 ******    **  **  **  **     **  ******    **  **  ** 
 **        **  **  **  **     **  **        **  **  ** 
 **        **  **  **  **     **  **        **  **  ** 
 ********   ***  ***    *******   ********   ***  ***  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727