UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 8 no 10
Re: Gāzbetona siltināšana
Autors: ig ()
Datums: 19/04/2015 02:19

Izlasīju visu topiku, interesanti, pa lielo sveros uz puķiku, siena- gazbetons 300mm, + 150mm puķiks un visam vvajadzētu būt gerai! .. jo beigās jau te aizgāja, ka ja uzmet 200 vispār siena var nebūt, tikai karkas un 200-250 putapalsts un siltums neaprakstāms!

Re: Gāzbetona siltināšana
Autors: Jankouzs ()
Datums: 19/04/2015 10:54

Uzliku savam 200mm gāzbetonam 150mm putiku,tagat efekts krietni jūtams,bet nu logi man ar ir nomainīti un bēniņi nosiltināti! Tagat māju varu iekurināt kad gribu,tik pat labi varu 3 dienas šādā laikā nekurināt un māja nemaz pa tām 3 dienām baigi neatdziest! Klimats mājās ļoti labs,bet nu redzēs kā būs nākamziem un pa vasaru!Ja liekat putiku tad iesaku vismaz 150mm biezumā! Vēl labāk domāju ka būtu ja divās kārtās,teiksim 150 un 50mm putiku,tad pārsegtos šuvju un skrūvju vietas!

Re: Gāzbetona siltināšana
Autors: BAUTENSCHUTZ ()
Datums: 31/05/2015 19:57

Pirms ķeramies klāt pie sienu siltināšnas lietderīgi būtu paskatīties,kas notiek ar tām mājām kuras nosiltinātas 5-7 gadus atpakaļ viņām visām ir pelējums un sēne Vienīgi palielinot apkures temperatūru intensivitati un mitruma savacējus telpās .Lai nodrošinātu iekštelpu sienu virsmas sausas .Līdz ar to vai siltināšana dos vajadzīgo ieguvumu .

Re: Gāzbetona siltināšana
Autors: informators ()
Datums: 27/06/2015 11:34

Te viena nu jau no senām Aeroc prezentācijām, kas izskaidro lietas būtību: [www.aeroc.lv]

Re: Gāzbetona siltināšana
Autors: aizsargs ()
Datums: 02/03/2016 12:54

Gāzbetons,keramzītbetons,skaidbetons,mālabloks,ķiegelis - pirms domat par sienām jāsaved kārtība citas konstrukcijas un elemnti .
Šeit tiek pieminēti minerālie buvmateriāli ,tātad atiecīgi saderība būs tikai ar minerālajiem apdares materiāliem kuri spējīgi nodrošināt komfortablu klimatu iekštelpās un fasādes žūšanu dažados gadalaikos + vēl pārējās ļoti būtiskās un svarīgās nianses ķeroties klāt ēku siltināšanai un apdarei .Jo uzlikt jau polistirolu ,vai vati iespējams kaut vai līdz Sibīrijai.Bet ieguvums un prieks būs īsu laiku,kondensāta mitrums sāks līst nesošajās sienās,mitrumu akumulējošajos siltumizolācijas materiālos un uz fasādes .Tāds fakts skaidri norāda,ka gāzveidā miturms ir piepildījis sienas un sāk spiesties uz visām pusēm nodrošinot aļģu augšanu uz fasādem ,krāsu lobīšanos,caursalšanu un pelējuma invāziju iekštelpās un konstrukcijās .
Būtiski atcerēties būvfiziku,būvķimiju un būvbioloģiju,ja vēlamies nodrošināt sev komfortablas ēkas ,mājas pašu labsajūtai .

Re: Gāzbetona siltināšana
Autors: Dizis ()
Datums: 18/05/2016 20:00

Lai neceptu jaunu topiku:

šobrīd top māja, gāzbetons Rocklite 300mm+100mm putupolisterols, no ārpuses dekoratīvais apmetums, no iekšpuses mašīnapmetums.
Kādēļ tā, un ne savādāk: iemeslu daudz, galvenie: izmaksas un aizdomas, ka celtnieks vati varētu neprast uzstādīt pēc tehnoloģijas.

Jautājums sekojošs: ņemot vērā dotos, kādas krāsas fasādei un iekšdarbiem vajadzētu izvēlēties?
Es saprotu, ka ņemot vērā to, ka putupolisterolam tvaika caurlaidība ir zema, tad krāsu fasādei var ņemt ar zemu tvaika caurlaidību.
Ņemot to vērā, pēc manas loģikas, arī iekšdarbu krāsai vajadzētu būt tvaiku necaurlaidīgai, lai iekštelpu mitrums nesūcas gāzbetonā, no otras puses, kā tad tas gāzbetons žūs (pēc mašīnapmetuma būs mitrums, un blokos gan jau būs mitrums tik un tā pēc uzmūrēšanas), ja būs ieslodzīts tvaiku necaurlaidīgos slāņos no abām pusēm.
Visi darbi tiks veikti secīgi bez kavēšanās, atstāt māju neapmestu, lai gāzbetons izžūst, netiek izskatīts. Arī iekšdarbi tiks veikti līdz ko tas būs iespējams.

Re: Gāzbetona siltināšana
Datums: 19/05/2016 01:04

Izmaksas jā, bet uzstādīšanas tehnoloģija vatei un putuplastam ir identiska - tā pati shēma līmei, ja liek dībeļus, tad tad tas pats un fasādes uzvilkšana arī ir tas pats. Bet vatei šķirbainumu ir mazāk iespējas iegūt, jo vate labāk saguļ savā starpā, vatei arī mazliet labāka izolācija un vate tomēr noelpos vairāk, kas gāzbetonam varētu labāk patikt. Pāri paliek cenas starpība un pāris mīnusiņi putikam.

Re: Gāzbetona siltināšana
Autors: Dizis ()
Datums: 22/05/2016 17:35

Kādu tad krāsu vajadzētu izmantot ārdarbiem un kādu - iekšdarbiem šajā gadījumā? Abas tvaiku necaurlaidīgas, vai tieši otrādi - tvaiku caurlaidīgas?

Re: Gāzbetona siltināšana
Autors: AAA7 ()
Datums: 25/05/2016 16:12

Kādu tad krāsu vajadzētu izmantot ārdarbiem un kādu - iekšdarbiem šajā gadījumā?
Pilnīgi vienalga, jo tik un tā netiek ņemti būvfizikas likumi.

Re: Gāzbetona siltināšana
Autors: AAA7 ()
Datums: 25/05/2016 16:37

Dizi, tikai pēc tam forumā nesūdzies, ka gāzbetons nežūst un sienas sāk pelēt, bet cilvēks jau netic kamēr pats neuzkāpj uz grābekļa un dabū pa pieri.
Ar putupolistirolu var droši siltināt betona konstrukcijas, bet ne keramiskos blokus, ne keramzīt blokus, ne gāzbetonu ar to siltināt nevajadzētu, agrāk vai vēlāk būs problēmas, kuras novērst būs dārgāk, nekā nosiltināt fasādi ar vati.

Pašreizējā: 8 no 10


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **     **  **     **  **     **  **    ** 
    **     **     **  **     **  **     **  ***   ** 
    **     **     **  **     **  **     **  ****  ** 
    **     **     **  *********  *********  ** ** ** 
    **      **   **   **     **  **     **  **  **** 
    **       ** **    **     **  **     **  **   *** 
    **        ***     **     **  **     **  **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727