UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 7 no 11
Re: Piebraucamā ceļa izveide
Autors: kaksis ()
Datums: 18/02/2014 12:57

Pilnīgi piekrītu aaa, nekādā gadījumā neko negāzt virsū melzemei. kā jau teicu, nauda vējā. Arī tas nelīdz, ka tur jau ir gadiem bērti akmeņi, šķembas, u.c. Tas viss JĀNOŅEM!!!!!!

Re: Piebraucamā ceļa izveide
Autors: kaplis ()
Datums: 18/02/2014 12:57

Binary, tad tev tas gabals, kur atkritumu izvedēji sadomā apgriezties vienlaga jāstiprina pamatīgi, jo citadi smagais vinu izdangās pa dažām reizem. atveda mums garo šalandu ar granti 15 m3, mums ari mālains, labi ka toreiz nebija slap'js, bet vienalga noskatijos kā zem aizmugurejiem riteņiem zeme viļņojas kā ūdensgulta.
Mālainā zemē nav daudz variantu, jātaisa slānis, kur ūdenim dreneties un novadīties, ja daudz/maz sausu virsmu dabūn, tad ar to pietiek, lai ar vieglo autinju prātigi braucit varētu gandriz vienmer izbraukt.

Re: Piebraucamā ceļa izveide
Autors: kaksis ()
Datums: 18/02/2014 13:04

Gluži mans variants. ja uz māla sabērs šķembas, tāpat grims, vajag obligāti smilšu slāni, kaut vai 20 cm, tad šķembas. Rakstu to, lai neatkārtotu manas kļūdas. šovasar 5 dienas no vietas 20 kubīgās mašīnas veda grunti piebēršanai, ceļš stāv kā stāvējis. Tajā vietā, kur uz māla sabērtas šķembas palikušas, pēc dažām mažīnām izveidojās bedres, un, kā saka kaplis, viss līgojās.

Re: Piebraucamā ceļa izveide
Datums: 18/02/2014 13:27

Cilvēki mīļie, ko dos izraktā tranšeja ar smilti? Drenēsies un sausa virsma. Uz kurieni tad tas drenēsies prom, ja apkārt ir grunts bez drenāžas? Samērā bezjēdzīgs pasākums. Ja negrib grāvjus vai drenāžas sistēmu, tad nav variantu kā celt uz augšu un neko nerakt apakšā ārā, jo te ir skaidra situācija - bijušais ceļš nevis aramzeme. Ja dod padomu, tad jādod kontekstā ar situāciju un pamatojumu.

Re: Piebraucamā ceļa izveide
Autors: binary ()
Datums: 18/02/2014 13:37

Vilnis_Radio Wrote:
-------------------------------------------------------
> Uz kurieni tad tas drenēsies prom, ja apkārt
> ir grunts bez drenāžas?

Uz 20m posmu sanāk ~1m kritums, t.i., viens ceļa gals ir par 1 metru zemāks nekā otrs. Tas zemais gals ir tur, kur ir "krustojums" ar lauku ceļu, kas iet gar zemes gabalu. Tajā galā gar lauku ceļu plānojas izrakt grāvīti, ar kuru būs savienots šis 20m posms. Tāpēc drenēties varētu uz ceļa zemo galu, pēc tam - grāvī.
Sākumā minēju, ka nevēlos grāvi. Tas bija attiecināms uz 20m posmu, t.i., gar visu to posmu negribu grāvi. Pašā galā, kur savienojas ar lauku ceļu, var arī ierīkot to grāvi, tur tas neko daudz netraucēs.


Vilnis_Radio Wrote:
-------------------------------------------------------
> (..), jo te ir skaidra situācija -
> bijušais ceļš nevis aramzeme.

Man šķiet, ka otrādi - bijusī aramzeme. Esošais "ceļš" (tas 20m posms) izveidots vien pirms pāris gadiem.



Labots 1 reizes. Pēdējo reizi labots 18/02/2014 13:39, labojis binary.

Re: Piebraucamā ceļa izveide
Datums: 18/02/2014 13:51

Kritums protams ir labi, bet pārāk tāls ceļš ko drenēties pa smilti. Lietavās un rudenī ziemas priekšvakarā ūdens tur paliks. Jāņem vērā, ka tā smilts velk ne tikai ūdeni no ceļa virsmas bet arī no apkārtnes, kas protams pats par sevi nav slikti, galvenais ir vīnu dabūt pēc tam prom no tās smilts, piemēram.
Bijusī aramzeme. Nu ok, skaties, bet es neraktu, jo kaut kas tur tomēr ir bērts, kas ir labāk par neko. Tiklīdz tu cel drenējošos materiālus virs reljefa, tev atkrīt visu ūdeņu problēma un tad vairs nav svara, kas tur apakšā paliek. Tur tas āķis.

Re: Piebraucamā ceļa izveide
Autors: Kaplis ()
Datums: 18/02/2014 14:11

Varbūt neskaidri izteicos, bet pilnībā piekrītu Vilnim : "Tiklīdz tu cel drenējošos materiālus virs reljefa, tev atkrīt visu ūdeņu problēma un tad vairs nav svara, kas tur apakšā paliek. Tur tas āķis." - te ari apslēpta visa matemātika, izmaksās tik cik pievest un izlīdzināt materiālu + neērtība ka reljefs nav perfekti līdzens, bet, ja mālaina augsne tad cita varianta nav. Ceļš būs augstāks un sauss, ūdens pret kalnu netecēs, bet zālītē lai tusējas.

Re: Piebraucamā ceļa izveide
Autors: aaaa ()
Datums: 18/02/2014 19:14

Ir tieši tā, kā Vienstāvs raksta - dolomītu var pa gabalu pazīt - kurš labs, kurš nē, un raksturīgākais ir tā skaņa, berot no mašīnas. Lai gan tad jau ir par vēlu...
Ar to Ikšķili man bija tā, ka berot tie akmeņi vispār neskanēja un īstenībā vairāk līdzinājās cietam krītam. Ar āmuru tādam sitot paliktu dolomīta putra, nekas vairāk.
Kalnciema akmeņi berot no mašīnas skanēja kā tādi stikli - un spīdēja saulē, mirguļoja, jo dolomīts ir izteikti kristālisks un ciets - kā tādas granīta šķembas (protams, ar granītu dolomītu nevar salīdzināt). Pēc tam ņēmu vēl 3x un visas bija identiski. Parunājot ar smagā šoferi, šis uzreiz teica, ka tāds dolomīts vismaz Rīgas tuvumā esot tikai tur - pārējais esot mēsls. Un to tik tiešām var novērot apskatot lielāko daļu ceļu būvobjektos redzētās dolomīta kaudzes.
Oļi, protams, ir pilnīgi garām, tos zem ceļa nevar bērt, tajos strieg pat kājas, par mašīnu nerunājot.
Kaimiņš, kam ir smago firma, stāstīja, ka Rīgas ostā reizēm izpārdodot granīta šķembas, ja paliekot kaut kur pāri - tad cena esot zemāka par dolomītenēm, bet nu tad ir jāgaida brīdis un jāņem, kad ir, tas nav uz pasūtījumu. Uz pasūtījumu ir bezdievīgi dārgi, jo tās tiek vestas ar kuģi no SWE.

Re: Piebraucamā ceļa izveide
Autors: Zodčijs ()
Datums: 18/02/2014 19:30

Ja es būtu Binary ar viņa situāciju - pārdomātu vai nav lietderīgi darbu sastāvā ietvert vēl vienu pozīciju - ierosme no Viļņa ieteikumiem - :
Ceļa klātnes Ārmalās, vai nedaudz ārpus tām - padziļinātās tranšejās izbūvētu Drenāžu - divas trubas.
Kritums garenvirzienā - dabīgais, ceļa virsmai šķērsām - izveidotais. Novadīt ir kur.

Ieguvums : Kritiskajos brīžos pastiprināti drenēsies Ceļa klātnei pieguļošā Zaļā zona, kurā infiltrēsies no Ceļa Virsmas (šķērsvirzienā) novadītie - un Ceļa virsmā iesūkušies Ūdeņi. Un tā samazināsies ūdens krāšanās (piesātinājums) Klātnes apakšslāņos - paaugstināsies tās kopējā noturība pie Jebkura Klātnes Konstrukcijas veida ! - kā arī Zālāja Pieguļošās Zonas noturība.

Papildizmaksiņas šķiet adekvātas ieguvumam.

Un vēl : Ja ar Šķembu kvalitāti tiešām ir tik čābīgi, kā te vīri biedē - lai nebūtu jāskraida pie ceļu firmām ar dusmīgu ģīmi un Āmuru rokās ( vispār ideja ir labā!) - es šķembas paredzētu kā pagaidu virsmu - kuru Perspektīvā uzlabot ar bet. Bruģa segumu, vai papildus kārtiņu no dārgākām - kvalitatīvākām vai ko citu pēc vēlēšanās !

Vēl pārdomātu par Akmeņainas Grants un Šķembu jaukumu - tādu, kas virsslānī "sacementētos" un tāpat paturot prātā Perspektīvu - Tehn. fineses risināt uzdodot foruma ekspertiem
Starp citu 10 000 m2 zemes gabalā Zaļā zona samazināsies par veseliem 100 m2 ! ha..ha..ha

Nu kā lai latvietim neskauž...ja Binary ģimenei ir vairāk nekā manai !..... It is joke! Of course.

Re: Piebraucamā ceļa izveide
Autors: binary ()
Datums: 18/02/2014 19:45

Par drenāžas trubām palasīšu, padomāšu.

Zodčij, skaust jau īsti nav kur - jo lielāks gabals, jo vairāk darba, jo mazāk brīvā laika paliek ;)

Pašreizējā: 7 no 11


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **        **  **     **  **     **        ** 
  **  **         **  ***   ***  ***   ***        ** 
   ****          **  **** ****  **** ****        ** 
    **           **  ** *** **  ** *** **        ** 
    **     **    **  **     **  **     **  **    ** 
    **     **    **  **     **  **     **  **    ** 
    **      ******   **     **  **     **   ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727