UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 4 no 9
Re: Zeme privātmājai
Autors: Dizis (178.16.22.---)
Datums: 12/02/2015 19:45

Tātad atgriežoties pie tēmas un apkopojot visu iepriekšminēto :) var secināt, ka par ūdens ieguves iespējām nevajag baigi iespringt, jo tā, vai citādi tas būs iespējams jebkurā gadījumā.
Ar ģeoloģiskajām analīzēm arī nav vērts steigties, kamēr nav zināms nākotnes mājas novietojums.
Es pareizi sapratu?

Re: Zeme privātmājai
Autors: ints45 (178.16.22.---)
Datums: 12/02/2015 21:40

Vēl vari papētīt šajā pārlūkā kas atrodas tuvumā:

[kartes.lgia.gov.lv]

Pietuvini līdz M 1:10 000 vai 1:5 000 un viss būs skaidrāks bez izbraukšanas uz vietas, kā arī var redzēt kas notiek aiz tā tur mežiņa

Re: Zeme privātmājai
Autors: SerViss (178.16.22.---)
Datums: 13/02/2015 08:08

ints45 Wrote:
-------------------------------------------------------
> Vēl vari papētīt šajā pārlūkā kas atrodas
> tuvumā:
>
> [kartes.lgia.gov.lv]
>
> Pietuvini līdz M 1:10 000 vai 1:5 000 un viss
> būs skaidrāks bez izbraukšanas uz vietas, kā
> arī var redzēt kas notiek aiz tā tur mežiņa
....................................

Pievelkot mērogus, tajā mājaslapā noteikti jāpamaina ortofoto karšu slāņi zem pirmās ikonas. Dažādos reģionos fotografēšana ir veikta dažādos gados un dažādos mērogos (ne visos pēc kārtas). Citos gados ir smalkie mērogi, bet nav rupjie, citos otrādi. Redzama vēstures gaita. Citur pat mērogā 1:1000, diemžēl ne visur.

Re: Zeme privātmājai
Autors: garāmejot (178.16.22.---)
Datums: 13/02/2015 12:00

Dizi - jā, manuprāt, pareizi. Nez cik % privātmāju būvētāji taisa ģeoloģiju statistiski?
Man tas aprobežojās ar bedres izrakšanu vienā stūrī, lai saprastu, cik biezs melnzemes slānis un ar ko jārēķinās. Citā mājas stūrī gan pēc tam izrādījās "bedre" - melnzemes slānis stipri biezāks - bet bij ok. Par to, vai viss pareizi, varēšu teikt pēc tam, kad māja vismaz 50 gados nebūs sabrukusi :)

Par ūdeni - kaut kā un kaut kādu dabūsi visur. Jautājums cik dziļi (spice, aka vai dziļurbums) un kādā kvalitātē (cik dārgus filtrus vajadzēs vai varbūt nevajadzēs). Cik zinu, tad spici, kas pie mums ir izplatīts un salīdzinoši lēts ieguves variants privātmājām, ne visur LV var uztaisīt. Par Zvejniekciemu nezinu. - uzzvani kādam Googlē atrastam spices dzinējam un telefoniski apjautājies. Gan jau apmēram pateiks. Dzeramo ūdeni arī ar lielākām vai mazākām ērtībām iegūsi vai nu ja paveicas uz vietas defaultā, vai ar osmozes filtru zem izlietnes (ir versija, ka pārāk tīrs, lai ilgstoši uzturā lietotu, un tamdēļ vajag pievienot atpakaļ minerālus utt), vai veikala/avota ūdeni.

Re: Zeme privātmājai
Autors: specss (178.16.22.---)
Datums: 18/02/2015 22:14

Autor, kur ir tā Alberta iela, kartē neredzu! Laikam jauna iela, nosauc blakus esošo ielu.

Ir pieredze ar dzīvi Zvejniekciemā vasaras laikā. Ceļš ir ok vasarā, kad ārā gaišs un Rīgā nav jāmenedžē pulciņi, dārziņi utt. Ja ziemā pēc pulciņa pilnīgā tumsā, slapjdraņķī/ putenī plkst 20.00 tev ir vēl stundu kaut kur jādotās, tad nu i nafig. Pats zinu to pirmatnējo sajūtu/ kņudoņu vēderā, kad iedomājies - būs sava māja, bet realitāte tomēr liek būt racionālam un Zvejniekciems ir lab,s un es pat teiktu max attālums, vasaras/brīvdienu mājai, ja darbs ir Rīgā. Neaizmirstam, ka pie izmaksām jāpieskaita a/m maiņa vismaz reizi trijos gados, jo pa trijiem gadiem novīlēsi savus 30-40tk km!!!

Ja runā par Zvejniekciemu, tad būtiski, lai uz zemes jau ir elektrības kaste, piekam ar pieslēguma dokumentiem, jo var izrādīties, ka kaste ir, bet par pieslēgumu vēl jāmaksā, kas var būt arī ļoti dārgi, ja vados trūkst jaudas. Citu komunikāciju tāpat tur nav. Vēl, manuprāt, ielu apgaismojums ir must kaut jelkādai dzīves kvalitātei tumšajos mēnešos. Un lieta numur trīs ir ceļš un tā apsaimniekošana (protams jāpārbauda, kam pieder, jo trekno laiku parcilācijās bija visādi brīnumi). Ja pašvaldība netīra, tad tā ir liela problēma.

Aizej uz būvvaldi, tur sakarīgi izrunāsies kas un kā.

Re: Zeme privātmājai
Autors: binary (178.16.22.---)
Datums: 19/02/2015 08:59

specss Wrote:
-------------------------------------------------------
> Neaizmirstam, ka pie izmaksām jāpieskaita a/m
> maiņa vismaz reizi trijos gados, jo pa trijiem
> gadiem novīlēsi savus 30-40tk km!!!

Kāds sakars a/m maiņai ar ikgadējo nobraukumu? Nevis a/m jāmaina reizi 3 gados, bet regulāri jāveic apkopes - kaut ko reizi gadā, kaut ko divreiz gadā, kaut ko reizi 4-5 gados (ar ikgadējo nobraukumu 30k km). Protams, ja brauc ar astoņdesmito gadu auto, tad var arī būt nepieciešamība nomainīt reizi 3 gados…

Re: Zeme privātmājai
Autors: specss (178.16.22.---)
Datums: 19/02/2015 09:13

Pārteicos! 30-40tk km gadā = 100-120tk km trijos gados. Jauni pirktam auto mūsdienās tas ir īstais brīdis, kad kratīties vaļā, jo dzinēja un ritošas daļas nodilums nebūt nav tas kritiskākais un dārgākais remonts, kas var iestāties ap šo laiku, bet ritošā un motors arī būs tuvu sava resursa noslēgumam. Svarīgi ir arī tas, ko minēja iepriekš, ka avāriju risks, lietojot auto tik bieži un ilgi, tīri statistiski ir lielāks, kas nozīmē, ka būtu prātīgi lietot salīdzinoši jaunu un drošu auto.

Protams var braukt ar vecu dīzeļa volvo kas ir kā taburete ar riteņiem un dzīvot dolgostroja pirtiņā un ko tik vēl ne, bet jēga no tā visa? Privātmāja ir luksusa prece, tādēļ būtu prātīgi visu pārējo savā dzīvē turēt balansā, lai būtu arī no tā visa prieks. šeit es nedomāju x5, bet gan vismaz jaunu Skodu, Kia utt.

Re: Zeme privātmājai
Autors: binary (178.16.22.---)
Datums: 19/02/2015 09:41

Auto gadījumā "jauns" un "drošs" pilnīgi noteikti nav sinonīmi. Ja par 100k-120k km nobraukumu, tad arī tas nav nekas, ņemot vērā, ka pusmiljons km ir pilnīgi normāls nobraukums priekš normāli uzturēta auto. Par "dārgiem remontiem" - ja var atļauties ņemt auto no salona, tad var atļauties arī dārgus remontus. Protams, pieņemot, ka netiek ņemts cayene ar mērķi uzstādīt gāzes iekārtu un uzlikt restaurētās vissezonenes ziemai+vasarai.

Nevajag ieslīgt galējībās. Privātmāja, protams, nav kaut kas, ko var atļauties ģimene, kurā strādā tikai viens cilvēks un tas pats par minimālo bez nodokļiem. Taču ir jāsaprot, ka privātmājas var atļauties cilvēki, kam kontā nemētājas pāris desmiti tūkstošu "nebaltām dienām". Ja skauž, ka kādam ar 2000.-2005. gada mazlitrāžas dīzelīti ir arī privātmāja ārpus Rīgas - nu tā jau ir konrkētā cilvēka psiholoģiskas dabas problēma, ar kuru pašam būtu jātiek galā.

Re: Zeme privātmājai
Autors: specss (178.16.22.---)
Datums: 19/02/2015 09:56

binary Wrote:
-------------------------------------------------------
> Ja skauž, ka kādam ar
> 2000.-2005. gada mazlitrāžas dīzelīti ir arī
> privātmāja ārpus Rīgas - nu tā jau ir
> konrkētā cilvēka psiholoģiskas dabas
> problēma, ar kuru pašam būtu jātiek galā.

Offtopiks, bet...

Neskauž, bet ar līdzjūtību skatos uz trešajiem golfiem, kas ķepurojas ārā no pirms Ķekavas apbūvētājām, neapgaismotajām pļavām aiz sevis atstājot šķūņu arhitektūras cienīgas "privātmājas", kur labākajā gadījumā virtuvē ir skapīši no Mēbeļu Nama.
Saprotu, ka esam jauna sabiedrība un traumēta no bērnības, kad ar vecmāmiņu bija jādzīvo vienā istabā, bet vajag dzīvot saprātīgi un atbilstoši savām iespējām, neuzstādot materiālās lietas, kuras nevaram atļauties, par pašmērķi, tam upurējot pat vienkāršus dzīves priekus.

Un jā - jauns auto = ar drošība, bet, protams, Audi 80 īpašnieki vienmēr būs pārliecināti, ka astoņdesmitajos ražoja īstās mašīnas. Šodienas Polo ir krietni drošāks par Volvo 850, ja kas.

Re: Zeme privātmājai
Autors: binary (178.16.22.---)
Datums: 19/02/2015 10:16

Redz, atkal ieslīgsti galējībās - Audi 80, Volvo 850. Varbūt nevajag salīdzināt gluži ar 25-30 gadus veciem auto, bet ne tā lētākā gala 5-10-15 gadus veciem? Tas būtu mazliet korektāk.

Ja par "šķūņu arhitektūru" - nu bet ja tas cilvēku dara laimīgu? Man, piemēram, dzīvoklī īsti nebija iespējas attīstīt sevi, faktiski dzīve sastāvēja no "gulta -> darbs -> vakariņas -> dators -> gulta -> darbs -> vakariņas -> dators -> …" - izklausās sasodīti interesanta un "dzīves prieku" pārpilna dzīve, vai ne? Zini, tagad, kad dzīvoju krietni tālāk no darba vietas nelielā mājelē, manā dzīvē ir daudz vairāk vienkāršāku un sarežģītāku dzīves prieku.

Skapīši no mēbeļu nama? Ja cilvēku tas apmierina, tad kāpēc ne? Vai tāpēc, ka bērnībā un vēlākos gados satraumētajai sabiedrībai nu ir uzlikts par pienākumu zīmēties radu un pseido-draugu priekšā ar virtuves iekārtām par 5k EUR?

Re: Zeme privātmājai
Autors: Vilnis_Radio (178.16.22.---)
Datums: 19/02/2015 10:21

Es pilnīgi piekrītu speca rakstītajam par šo, trāpīgāk grūti pateikt:
" vajag dzīvot saprātīgi un atbilstoši savām iespējām, neuzstādot materiālās lietas, kuras nevaram atļauties, par pašmērķi, tam upurējot pat vienkāršus dzīves priekus."

Un pilnīgi nepiekrītu binary šim apgalvojumam:
Taču ir jāsaprot, ka privātmājas var atļauties cilvēki, kam kontā nemētājas pāris desmiti tūkstošu "nebaltām dienām".
Ja īpašums nenonāk tavās rokās mantojuma vai kādā citā "bezmaksas" formātā, tad cerēt, ka ar pāris K spilvenu varēs atļauties māju ārpus Rīgas ir vienkārši nereāli un nekritiski.

Un atgriežoties pie speca negribas piekrist par līdzjūtību golfiem un namiņiem Ķekavā. Tas ir ok, ja tur viss tā sastiķējas un ir harmoniska normāla dzīve. Daudz briesmīgāks variants ir, ja ar milzu piepūli ir izdevies kaut kādu nebūt māju dabūt, bet lai to visu pavilktu ir jāturpina dzīvot ar tādu pat stresu - naudu atkal vajag, laiks atkal nav un garastāvoklis nulle. Tā nu gan vairs nav dzīve.

Re: Zeme privātmājai
Autors: Vilnis_Radio (178.16.22.---)
Datums: 19/02/2015 10:27

Principā jau to vai māju pavelk nosaka mūsdienās banka, nav vairs tagad tā kredītu mētāšana uz dullo. Ja banka iedod knapi, knapi - tad vēl vērts domāt, ja svabadi un rezervi, tad jā - visticamāk var atļauties.

Re: Zeme privātmājai
Autors: binary (178.16.22.---)
Datums: 19/02/2015 10:29

Vilnis_Radio, viena lieta ir pāris desmiti K rūpīgi krātu uzkrājumu ("spilvens"), pavisam cita lieta - pāris desmiti K vienkārši "mētājas".

Tā starp citu - ārpus Rīgas ir pieejami arī NĪ par 20k-30k EUR. Lai tādu NĪ iegādātos kredītā, pilnīgi pietiek ar 5k-10k uzkrājumiem, pieņemot, ka alga nav gluži minimālā. Vai cilvēku apmierina šāds NĪ vai nē - tas, protams, katram pašam jāizvērtē.



Labots 1 reizes. Pēdējo reizi labots 19/02/2015 10:30, labojis binary.

Re: Zeme privātmājai
Autors: E (178.16.22.---)
Datums: 19/02/2015 10:49

Nav tā dzīvošana mājā nekāda super dārgā ekstra.
Iepriekš dzīvoju īrētā 3 istabu dzīvoklī pļavniekos (602.sērija), tad uzbūvēju māju kredītā un tagad dzīvoju mājā. Agrāk maksāju izīrētājam + komunālos, tagad maksāju bankai + tikai par elektrību.
Kopā starpība man sastāda tikai apmēram 100-150 EUR/mēnesī dārgāk, kas manuprāt ir ļoti maza cena par dzīves kvalitātes uzlabojumu.
Laiks uz darbu ir pieaudzis par 10-15 minūtēm, jo nedzīvoju tālu.

Re: Zeme privātmājai
Autors: specs (178.16.22.---)
Datums: 19/02/2015 10:58

binary Wrote:
-------------------------------------------------------

>
> Tā starp citu - ārpus Rīgas ir pieejami arī
> NĪ par 20k-30k EUR.

Lūdzu piemērus studijā, lai saprotam, kas tiek saprasts ar privātmāju

Re: Zeme privātmājai
Autors: Praktiķis (178.16.22.---)
Datums: 19/02/2015 11:01

Man vairāk gribētos piekris Binary. Šeit tomēr vairāk runa par cilvēku kategorijām un tikai pēc tam par naudu.Ja dvēsele smok nost paneļmājas dzīvolkī,tad vairs nav būtiski cik fiziski smaga vai viegla privātmājas uzturēšana. Ja privātmājas izvēli nosaka tikai ienākumu lielums,tad šādā privātmājā sadzīves apstākļi tiks organizēti tieši tāpat kā dzīvoklī-lai var vakarā,atbraucot no darba,var ievelties gultā un neko nedarīt. Šī cilvēku kategorija noteikti apgalvos-ja nevari to atļauties,tad nevajag savu māju-un viņiem ,protams,ir taisnība-tikai tā attieksies tikai uz viņiem. Es esmu no tiem,kas uzskata,ka dzīve pirmkārt ir procesa, nevis rezultāta baudīšana-tāpēc mani nesatrauc tas,ka savā mājā darbus redzu 5gadiem uz priekšu.Nevaru,un nemaz negribu,lai vis būtu kā dzīvoklī. Tādi mēs esam-dažādi.

Re: Zeme privātmājai
Autors: Niks (178.16.22.---)
Datums: 19/02/2015 11:02

Mantāliekas, ka pilnīgi neauglīga diskusija

Pat ne katram cilvēkam sava konkrēta vieta, bet tam pašam cilvēkam dzīves laikā apstākļi var mainīties radikāli.
Nu kamēr jauns un smuks :) tikmēr parametrs ir, lai no kluba pa pjanku ar taxi nav tālu jābrauc :)
Tad bērni, skolas, pulciņi. Tad gribās, lai nav jāstrādā sīkajiem par sulaini tos visu laiku vadājot un lai nav arī bērni gluži vienu paši kaut kādā vilku/pedofīlu pilnā mežā jāpamet :)
Tad sagribās savu pleķīti, savu mieriņu. Ja 20 gadu vecumā tomāts bija tikai "asiņainās mērijas" sastāvdaļa, tad 50 gados cilvēkam gribas to tomātu savā dobē audzināt :)

Katram savas iespējas un domas. Gan jau ka cilvēki zināja ko dara, kad pirka tajās laimes pļavās tos brīnumus :) Nu sacerējās pa daudz, bet nu ko ? Septiņdesmitajos gados pļavniekos govis ganijās :)

Re: Zeme privātmājai
Autors: binary (178.16.22.---)
Datums: 19/02/2015 11:07

specs Wrote:
-------------------------------------------------------
> binary Wrote:
> --------------------------------------------------
>
> > Tā starp citu - ārpus Rīgas ir pieejami arī
> > NĪ par 20k-30k EUR.
>
> Lūdzu piemērus studijā, lai saprotam, kas tiek
> saprasts ar privātmāju

Atver ss.lv un pašķirsti pāris mēnešus. Piebildīšu vien, ka tā noteikti nebūs 2013. gadā pabeigta 200m² mājele, kas mūždien stāvēs pustukša.

Re: Zeme privātmājai
Autors: specs (178.16.22.---)
Datums: 19/02/2015 11:47

Ar ss.lv esmu uz tu un tādus īpašumus adekvātās vietās - ne limbažos, neesmu redzējis, tāpēc gribēju redzēt piemērus nevis tukšu salmu kulšanu.

Re: Zeme privātmājai
Autors: Pavels.O (178.16.22.---)
Datums: 19/02/2015 13:03

Ja ir iespēja dzīvot savā mājā uz sava zemes pleķīša, es esmu tikai par to, jo pašam nepatīk dzīvokļi , precīzāk daudzdzīvokļu māja kā tāda. savai mājai redzu vairāk + nekā -.
P.S. Atceros, kad ievācāmies Pļavniekos 80to beigās - 90to gadu sākumā, tad Deglavas ielas galā vēl bija izgāztuve un Deglavas / Salnas ielu pusē dzīvokļi bija ļoti lēti, jo maz bija gribētāju tur dzīvot.

Pašreizējā: 4 no 9


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   **    **  **    **  **     **  **     ** 
 **     **  **   **   ***   **  **     **   **   **  
 **     **  **  **    ****  **  **     **    ** **   
 ********   *****     ** ** **  **     **     ***    
 **         **  **    **  ****  **     **    ** **   
 **         **   **   **   ***  **     **   **   **  
 **         **    **  **    **   *******   **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727