UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 6 no 9
Re: Zeme privātmājai
Autors: rbm (85.10.211.---)
Datums: 26/03/2015 21:16

izskatās pēc purva malas.
Paņem lāpstu un parocies citur kur ir sauss - ja pēc pāris lāpstām ūdens, izdari secinājumus.

P.S. Man kaimiņš tikko raka ūdensvadu vietā kur ir augsti gruntsūdeņi šobrīd ūdens limenis ir 1,2metri zem zemes, vasarā turpat bija 1,5metri.

Re: Zeme privātmājai
Autors: Dizis (85.10.211.---)
Datums: 26/03/2015 21:38

Apkārt tiem zemesgabaliem ir izraksts grāvis (nav aizaudzis), tomēr tas, acīmredzot, netraucēja izveidoties šādām peļķēm

Re: Zeme privātmājai
Autors: Vilnis_Radio (85.10.211.---)
Datums: 26/03/2015 22:28

Purvelis tas ir un tāds tur tas paliks. Citu gadu, kad būs vairāk sniegs un vairāk nokrišņi peļķe būs lielāka. Ja tagad tur tāda peļķe, tad tur būs staigns visu cauru gadu reāli. Darīt tur īpaši neko nevar, jo neies tak meliorēt mežu. Svarīgi ir saprast par to vietu kur māju būvē, nevis viens mazvērtīga meža stūris.

Re: Zeme privātmājai
Autors: Dizis (85.10.211.---)
Datums: 27/03/2015 07:59

Ja ar meliorāciju es saprotu grāvju izrakšanu zemes nosusināšanai, tad es domāju, ka tas tur ir izdarāms, jo skaitās apbūves gabali, un grāvji tiem apkārt jau rakti. Var būt papildus grāvis atrisinās problēmu?

Re: Zeme privātmājai
Autors: khe (85.10.211.---)
Datums: 27/03/2015 08:26

Svarīga ir līmeņu starpība starp gabala zemes virsmu un kāda lielāka tuvējā grāvja ūdens virsmu. Tas arī nosaka vai ko var nomeliorēt, vai ne.

Re: Zeme privātmājai
Autors: Niks (85.10.211.---)
Datums: 27/03/2015 08:27

Jāskatās gabala kopējā topogrāfija, augstums pret blakus gabaliem. Ja ir mežs, pat kaut vai SHITāds te "mežs", "uz aci" to ir grūti izdarīt. Palīdzēs tikai mērnieka instrumenti

Koku paēnā zeme paliek sasalusi ilgāk, tāpēc varbūt arī nesasūcās ūdens. Bet tik pat labi tas arī var būt apkaimes zemākais punkts, kurā tad arī ir mūžīgā odu ferma


Nē, ja nu baigais izmisums, var jau vest zemi / būvgružus un pacelt līmeni. Bet ko tas maksās ?

Re: Zeme privātmājai
Autors: kkk (85.10.211.---)
Datums: 27/03/2015 09:51

Spriežot pēc veģetācijas (tās trūkuma) tas ir konkrēts purvelis un nevis tikai peļķes, kas tur stāv, jo sniega ūdeņi lēnām sūcas zemē. Tā vieta ir kokrēti slapja arī vasarā, ja reiz tur neaug zāle, par spīti tam, ka varbūt izskatās uz aci sauss. Man pašam ir tāds nogabals mežā, tapēc ļoti labi zinu kāds tas ir.

Kā potenciālais apbūves gabals - ja viss tāds, tad nav ko mocīties. Ja tikai kāds stūris, tad jāveic ģeol. izpēte potenciālajā mājas vietā, šobrīd varētu būt samērā labs laiks to veikt.

Paļauties uz grāvjiem - tur ir konkrēti jāpēta, vai tie grāvji kautko dod skatoties pēc augstumu starpībām un turklāt jāņem vērā arī grāvju stāvoklis, vispārējā sistēma un apsaimniekošana. Ja grāvi aizdambē bebrs kādu km tālāk par ko visiem pofig, bet tas paceļ līmeni arī pie tevis? Un pat tad, ja ar grāvi itkā viss ok, tad var būt tā, ka šāds purvelis ir pēc līmeņa augstāk nekā apkārtējie grāvji, jo ūdens tiek spiests uz augšu tieši šajā vietā.

Re: Zeme privātmājai
Autors: Dizis (85.10.211.---)
Datums: 28/03/2015 16:50

Tuvumā esošajos grāvjos ūdens līmenis ir zemāk nekā šajās peļķēs. Esošais īpašnieks saka, ka apakšā esot māls un tas neļauj ūdenim aizplūst. Esot nepieciešams izveidot drenāžu līdz grāvim.

Re: Zeme privātmājai
Autors: khe (85.10.211.---)
Datums: 30/03/2015 09:12

Svarīgi pa rcik zemāks un attālums līdz grāvim. Nez vai jēga cīnīties, ja nevar ierakt drenāžu vismaz 60 cm dziļumā un vēl saglabāt kritumu uz grāvi - min 3mm uz metru.

Re: Zeme privātmājai
Autors: specs (85.10.211.---)
Datums: 03/04/2015 01:16

Dizis Wrote:
-------------------------------------------------------
> Tuvumā esošajos grāvjos ūdens līmenis ir
> zemāk nekā šajās peļķēs. Esošais
> īpašnieks saka, ka apakšā esot māls un tas
> neļauj ūdenim aizplūst. Esot nepieciešams
> izveidot drenāžu līdz grāvim.

Pirmkārt, nesapratu šīs fotogrāfijas. Tu pērc aizaugušu gabalu?

Otrkārt, šis ir purvs forever, jo šogad pat mitrās vietas ir sausas, tātad šeit viss ir skaidrs. Tajā apkārtnē no māla nav ne vēsts, bet augsne ir tieši otrādi -ķepīga, kas ilgi tur sevī mitrumu un nelaiž to prom - purvaina. Paziņam netālu ir gabals vecajā apbūvē un šim arī pavasaros (ne šogad) zālājs līgojas, tiesa gan bez peļķēm, bet blakus esošais grāvis ir tikai līdz pusei pilns.

Vienkārši aizmirsti par šo! Mežā izcirsta vieta un uzbērts grants ceļš nenozīmē, ka gar šo nosacīto ceļu ir uzradušies apbūves gabali. Tas ir un paliek nemeliorēts mežs.

Piedāvājumu daudz, atrod ko citu blakus.

Re: Zeme privātmājai
Autors: Dizis (85.10.211.---)
Datums: 05/04/2015 21:07

Jā, gabalā ir koki - bērzi pārsvarā. No VIA Baltica šosejas ir izbūvēts 2 km asfaltēts ceļs līdz šiem apbūves gabaliem. Ir savilkta kanalizācija no visiem gabaliem (bija plānota centralizētā attīrīšanas iekārta, bet tas bija trekno gadu plāns, šobrīd kanalizāciju var neskaitīt), pievilkta elektrība 40A, tas tā, lai uzmestu, ka galīgi mežā izcirsts gabals nav, ir ieguldīti līdzekļi.
Man grūti teikt, purvs var būt bija pirms tiem 10 gadiem, šobrīd tur ir samērā sauss, ja neskaita bildēs redzamo stūri. Ja nav grūti, lūdzu atmet uz gaismaspasaule at gmail com interesē vēl šis tas, ja paziņa dzīvo netālu.
Gabalu tajā vietā nemaz nav tik daudz, tādu, kuri nav 500m2 gabaliņi tuvējos ciematos.

Re: Zeme privātmājai
Autors: specs (85.10.211.---)
Datums: 05/04/2015 22:30

Pirmkārt, ieliec linku uz karti, lai var saprast, kur tieši tas ir, jau pirms nedēļām prasīju, bet nekā...
Otrkārt, iedomājies kā tas gandrīz sausais gabals izskatītos, ja šogad būtu bijis normāls sniegs.
Ja pievelk asfaltu līdz meža pļavai, tas nenozīmē, ka meža pļava maina savu grunts sastāvu un gruntsūdens līmeni.
Treškārt, der painteresēties sadales tīklā vai nav jāiemaksā laba summiņa, lai tie 40A pārvērstos par realitāti.

Protams, var turpināt šo diskusiju, bet es, ieraugot šīs peļķes, uzreiz atteiktos no domas par šī gabala iegādi. Nekustamā īpašuma cenu nosaka trīs faktori - vieta, vieta un vieta.

Kas šeit ir tik unikāls, lai uzņemtos tik lielu risku pērkot šo gabalu. Pat ne risku, bet pērkot applūstošu gabalu. Skats uz jūru? Pēdējais gabals ciematā? Ja nē, tad pat lētāka cena, ja tāda tā ir, nebūs vairs lēta, kad nāksies šo visu uzbērt, betonēt nereāli dārgus pamatus, cīnities ar plaisājošu māju utt. Un tas viss par savu naudu.

Re: Zeme privātmājai
Autors: Dizis (85.10.211.---)
Datums: 05/04/2015 23:33

Vieta ir šī: [www.google.com]
Latvenergo apzvanīts, ir tur strāva.
Unikāls ir tas, ka man patīk tā vieta.
Subjektīvi liekas, ka viss tur kārtībā. Nepieteiksies kāds speciālists par kādu šķidru pateicību apskatīt to gabalu? :)

Re: Zeme privātmājai
Autors: he (85.10.211.---)
Datums: 05/04/2015 23:57

nevajag dramatizēt no 2 bildēm, kur redzams viens stūris. Mani necilie novērojumi liecina, ka par sniegotu ziemu vairāk jāuztraucas palieņu pļavu iedzīvotājiem. Tas, ka vieta zema/plakana vēl nenozīmē, ka tur kaut kas applūdīs, ja nav kam applūst. Vietējais tuvākās apkārtnes sniegs/lietus labāk vai sliktāk notek uz zemākām vietām (iespējams, uz foto redzamo gabala stūri), sasūcas zemē vai tiek līdz kaut kādiem grāvjiem (kuri no autora saprotu, ka ir). Sūdi iestājas tad, kad pusVidzemes augstienes sniegi nespēj tikt līdz turienei, kur tie grib tikt (Juglas, Ogre, Gauja utmldz). Ja tev tas zemes gabals nav šādas vai līdzīgas upītes palienā un ir citi pozitīvi faktori, tad nenoraksti pasākumu balstoties uz dažiem komentāriem.
Jā, ja augsti gruntsūdņi, tad par pagrabu laikam labāk nesapņot, arī zemes planēšana (jebkurā gadījumā) jātaisa ar slīpumu uz malām, lai vietējie virsūdeņi nekrājas bedrē pagalma vidū. Bet nu nereāli tas viss nav. Visiem jau netiek tie labie gabali piejūras kāpas augšpusē :)
Starp citu, šī ziema nebija baigi sausā (Gaujas baseinā janvāris 198%, februāris 72% no normas), tik starpība, ka pamatā lietus lija un nekrājās viss uz pavasara kusienu... [www.meteo.lv]

Re: Zeme privātmājai
Autors: he (85.10.211.---)
Datums: 06/04/2015 00:16

ja Google Earth (nevis weblapa, bet programma) nešmaucas ar augstumiem, tad augstums tur ir ap 13-14 mvjl. Un uz jūras pusi attiecīgi ir stabils un samērā straujš kritums līdz jūras līmenim. Arī uz dienvidu pusi šķiet reljefs aiziet pāris metrus uz leju. Manuprāt tur nav pamata pārlieku lielam satraukumam - ūdenim ir kur palikt. Ja arī ir kāda ieplaka/purvs, tad tā varētu būt lokāla rakstura. Un ja ir grāvji, kas aiztek uz leju (?), tad cerams var rast risinājumu (drenāža/melorācija nešķērsojot kaimiņa zemi?). Bet es esmu garāmgājējs, kas dzīvo šķiet vēl bezcerīgākā purvā, un uz mani nevajag pārāk paļauties :)

Re: Zeme privātmājai
Autors: Teorētiķis (85.10.211.---)
Datums: 06/04/2015 11:14

Pēc vecām topenām skatoties, 5-7mvlj :) [kartes.gisnet.lv] apmēram vieta ir kur "jolkas" aug.

Cik noprotams pēc jaunākas kartes tas skaitīsies "Jaunkāpu" ciematiņš [balticmaps.eu]

Saliekot kopā veco un jauno izskatās ka zemākā vieta ir iecerētā Vēju iela, starp Platkāju un Veplātkāju mājām un tavs iecerētais pleķītis ir pāris metru augstāk.

Re: Zeme privātmājai
Autors: Dizis (85.10.211.---)
Datums: 06/04/2015 13:54

Nemaz nezināju par tādu karšu esamību. Jā, Jaunkāpās ir tā vieta

Re: Zeme privātmājai
Autors: specs (85.10.211.---)
Datums: 06/04/2015 15:18

Dizis Wrote:
-------------------------------------------------------
> Jā, noskaitītais zemesgabals ir Alberta ielas
> apkārtne, Zvejniekciemā, vairāk par 150, no
> jūras, un mazāk par 400m. Teritorijas nākotnes
> detālplānojumā, kā jau minēju, ir publisko
> iestāžu apbūves teritorija. Šaujat vaļā, kas
> var, mīnusus šim gabalam! :)

Autor, šī vieta nav Zvejniekciems, bet gan nekuriene Skultes pagasta meža vidū. Piedod... Tu tur būsi viens arī pēc 20 gadiem, un nesaki, ka tā ir priekšrocība. Esi aizbraucis tur tumsā, lietū, rudenī, ziemā?
Absolūti nelikvīds īpašums gan tagad, gan nākotnē. Cik par šo prasa? 2000EUR?

Pareizi teici, ka šis ir trekno gadu projekts, kas šodien būtu jāatstāj kā vietai, kur mežam augt...

Re: Zeme privātmājai
Autors: Praktiķis (85.10.211.---)
Datums: 06/04/2015 17:20

Kas te ko zīlēt,neesmu tālu, par pāris simboliskiem Tērvetniekiem varu aizbraukt un apskatīties(ar lāpstu). Ja interesē atsūti PM.

Re: Zeme privātmājai
Autors: rbm (85.10.211.---)
Datums: 06/04/2015 18:51

Izskatās ka cipars tuvāk 10-15 eur/m2
[www.arcoreal.lv]

------------------------------------
Ceļu savu māju - [gimenesmaja.wordpress.com]

Pašreizējā: 6 no 9


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **        **  **     **  ********   ******   
 ***   **        **   **   **   **        **    **  
 ****  **        **    ** **    **        **        
 ** ** **        **     ***     ******    **   **** 
 **  ****  **    **    ** **    **        **    **  
 **   ***  **    **   **   **   **        **    **  
 **    **   ******   **     **  **         ******   

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727