UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 2 no 12
Re: Zales plavejs!
Autors: Vienstāvs (212.93.105.---)
Datums: 24/03/2013 09:30

Man joprojām vēl pukst Sprukta monstram lidzīgs mazāks "High-wheel trimmer" (ar 55 cm platu nazi un 190 cm³ Tecumseh motoru). Vēlāk nopirku lietotu Al-Ko šņik-šņak šķērīti, pēdējā ir krietni ražīgāka un patīkami, ka pievelk arī riteņus. Lielā zālē ar abiem ir problēma - sakrājas virsū vesela guba, bez tam Tecumseha nazim aptinas zāle un šis slāpst. Savukārt mazā zālē, īpaši sausajā "cūkmidzī", šķērītē paveras šķirba, un pārstāj griezt. Tagad plānoju pārtaisīt uz pīķiem (bez 2 asmeņiem būs pretējā atbalstkante, kas neļaus zāli noliekt šņikāšanas virzienā).

Risu likvidēšana. Drīz, kad noies sniegs un augsnes virskārta būs mīksta, bet velēnu saknes - vārgas: uzasini liešķeri (lāpstu ar līdzenu apakšu, iespējams, der arī piemetināt atbalstmaliņu pēdai, citādi uz bleķa kantes ātri saplēsīsi zoli), griez velēnas no pauguriem un met risēs/iedobēs.

Re: Zales plavejs!
Autors: Vilnis_Radio (87.110.241.---)
Datums: 24/03/2013 09:34

Par reljefa sagatavošanu iekopšanai iesaku ideālu metodi - ecēšas, šļūce uz lielā traktora un nodrillē, brīdī kad zāle knapi sāk nākt laukā, tādā veidā noplanējas ideāli bez risām un bedrēm, kurmju gubām, kūlu utt.. Nolasa ar rokām akmeņus, drātis utt. un gaida sezonu.

Re: Zales plavejs!
Autors: Didzisp (78.84.231.---)
Datums: 24/03/2013 10:05

Tiešām, ja nav kur pļāvēju likt, tad iskapts ir vislabakais variants. Nevajadzēs sportazāli apmeklēt, lai alusvēderiņu nodzītu, "izklaide" svaigā gaisā un darbu ātrums arī neslikts. Vietu iskaps neaizņem, benzīnam nauda nav jātērē un neviens to mūsdienās nenospers, kas arī nav mazsvarīgi.

Re: Zales plavejs!
Autors: Aku (89.201.29.---)
Datums: 24/03/2013 10:36

Paldies par informaciju!
Senie Laviesi atskririba no manis nebija tik slinki, lai ar izkapti dragatu!
Ari baigas alternativas siem nebija.
Jaaprunajas ar kaiminu, varbut par garsiga cepuma pudeliti izbrives vietu sava noliktava!

Re: Zales plavejs!
Autors: hm (88.135.139.---)
Datums: 24/03/2013 13:11

Izkapts ir labāka par trimeri, jo ātrums ir lielāks un benzīns nav vajadzīgs. Mazliet smagāk ir tieši grieziens, bet toties pati izkapts ir viglāka un nav tas nenormālais troksnis...
Par traktoru Vilnim galīgi nepiekrītu! Ja vajag iekopt (kā minēja autors) un teritorija ir ap 1ha, tad alternatīvas jau nav! Vienīgi vēl var mēgīnāt robotu pirkt, runājot, ka tas brauc pat pāri kurmju rakumiem! Bet tas jāpārbauda praksē...
Es ar traktoriņu esmu braukājis pa nelīdzenumiem un lēnām tos arī nolīdzinājis, tā nav problēma. Bendžu pēc maniem aprēķiniem ēda mazāk kā stumjamā MTD 50cm diametrā! Nerunājot par ērtību un ātrumu. Vnk, kad lej, tad uzreiz padsmit litri, mazajiem - 2-5litri. Esmu pļāvējus mocījis (gan vienu gan otru), dzenot iekšā metrīgā zālē, iespējams tas ir un nopļauj arī, tikai tad apgriezieni jāuzceļ. Tas, protams, nav labi un nav atbalstāmi.
Bet es domāju, ļoti daudz atkarīgs no paša agregāta, man konkrēti Stiga raiders ar 15zs. Pag.gad nopirkām lietotu un varu pateikt tikai vienu - pirmo reizi vairāku gadu garumā varējam visu paspēt nopļaut. Parasti bija tā - vienā galā esi nopļāvis, kad jāsāk otrā galā pļaut... ;)
Vienkāršāk ir nepļaut vispār, pēc pieredzes varu pateikt, gada laikā (sezonas), tāpat iekopsi pļavu, turklāt, kurmis mazāk ārdīsies, viņam nopļauts patīk labāk, nav jau muļķis :D

Re: Zales plavejs!
Autors: Vilnis_Radio (87.110.241.---)
Datums: 24/03/2013 13:45

Es protams kategoriski oponēšu hm, jo man ir visu kategoriju pļaujmašīnas. Traktoriņam (lawn mover) bākā ielīst ap 15 litriem. To bāku nokurina pusdienā - 6h apmēram. Pilnas dienas darbs ir 2 bākas, var gadīetes arī vairāk. Tie nav vairs santīmi, jo tas nav subsidētais dīzels. Pa dienu to nepilno ha varbūt var arī nopļaut, tikai pie viena nosacījuma - zāle nav garāka par 15-20 cm. Un vasarā nepārspīlējot, lai nedabūtu zāli virs 20 cm pļavā ir katru nedēļu jāpļauj. Nu tad rēķinām cik liels budžets ir nepieciešams - un arī laiks. Atbrauci brīvdienā no kurām vienu dienu sēdi un pļauj - tas nav normāli. Es uzskatu, ka lielā teritorija ir jāpļauj krietni retāk - es parasti pļauju 2 reizes - ap jāņiem un rudenī. Viss. Tāpēc mans ieteikums ir pļāvējs kurš ņem garu zāli un nenodarbojas ar tās smalcināšanu.

Re: Zales plavejs!
Autors: viesturs470 (46.109.27.---)
Datums: 24/03/2013 14:04

Visracionālākais variants ir kooperācija - lielo platību, ko nevajag apļaut katru mēnesi jāplauj ar ratācijas vai smalcinātāja tipa plāvējiem kas uzkabināmi uz saķot ar T25 un analogas klases tarktoriem saucot palīgā tuvaķu vai tālāku kaimiņu kam tāds ir ! Oriēntējošā tarktorstundas cena ir ap +/- 20 Ls un neko lētāku īsterminā diez vai atradīsi. grūti pieamās vietas var pieplaut ar parastu mauriņplāvēju vai trimmeri.
Nākamais uz ko var skatīties ir motobloka tipa agregāti ar jūgvārpstu un dažadām uzkarināmām ierīcēm, plāvējs noteikti jāskatās rotācijas, jo ar "pīķenēm" būs lielāka ņemšānās pie lietošanas, prieks noteikti nebūs lētais taču ir iespēja darīt arī citus darbus, kas tādā teritorijā varētu būt aktuāli !
Noteikti neieteiktu ņemt mazos "pļavas plāvējus" ar zigzaga nažiem, jo tie ir vāji eksplutācijā un pēc dažām sezonām būs jāmaina, kas finansiali izmaksās pusi no visa agregāta cenas.
Mauriņa plāvēju var izmantot bet tad jārēkinās, ka būs jāizskrauda tam pakaļ ne rētāk kā reizi mēnesī pa visu platību, kas summāri panēms milzum daudz laika un citus resursus. ja tomēr izvēlas šadu variantu, tad noteikti jāņem agregāts ar lielo motoru (190 cc) un lieliem riteņiem
Jebkura normāla ražotāja katalogā ir viņu aprēkini, kādu modeli jāņem attiecīgai platībai

Re: Zales plavejs!
Autors: sliņķis (87.110.100.---)
Datums: 24/03/2013 15:46

To Vilnis_radio;

Bet ko pēc tam ar to nogāzto garo zāli darīt? Tāpat nenormāls darbs. Tur veidojās tāda konstanta "mačalka" un pēc tam grūti pļaut pa virsu, jo darbojas kā bremze.

Re: Zales plavejs!
Autors: Vienstāvs (212.93.105.---)
Datums: 24/03/2013 15:59

Atkarībā, cik reizes gadā pļauj. Ja vienu, par nopļauto nav jāuztraucas. Ja divas, tad pirmo jāpļauj līdz Jāņiem, kamēr masas nav pārāk daudz un smilgas nav cietas un sausas - tad līdz augustam satrunēs.

Re: Zales plavejs!
Autors: Vilnis_Radio (87.110.241.---)
Datums: 24/03/2013 16:43

Ar nopļauto zāli nedara neko, tā sapūst, arī pēc jāņiem pļautā, arī tikai rudenī pļautā. Ja tikai rudenī pļauj, tad pavasarī ir mazliet vēl redzama, bet pa vasaru tāpat tā sapūst. Zāle kad noguldīta, tā sapūst visos variantos - nav jau akmens vate.
Rotoriem agrāk pļautā zāle nav nekāda problēma. Patiesībā arī pīķiem tā var nebūt problēma. Zāli kad nogāž, tad nākamā zāle nedaudz piepaceļ pļauto un tad pļaujot nazis skrien pa apakšu un nekas netraucē. Ja nu akurāt ceļ augstāk nazi, tad atkarībā no mašīnas tā var traucēt, vai arī to pasviež vālā blakus. Pannām nopļautā protams ir superproblēma, bet kā jau minēju, tad pannas ir domātas mauriņiem nevis pļavai.

Pašreizējā: 2 no 12


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **        **      **  **      **  ******** 
 **     **  **        **  **  **  **  **  **  **       
 **     **  **        **  **  **  **  **  **  **       
 *********  **        **  **  **  **  **  **  ******   
 **     **  **        **  **  **  **  **  **  **       
 **     **  **        **  **  **  **  **  **  **       
 **     **  ********   ***  ***    ***  ***   ******** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727