UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 4 no 12
Re: Zales plavejs!
Autors: Vienstāvs (212.93.96.---)
Datums: 26/03/2013 08:31

Es reiz nopirku "kapitālistu" (DE) pļavu puķu sēklas. Pirmajā gadā izauga vismaz 5 šķirnes, vairums no kurām bija tā neko (vietējai līdzīga rudzupuķe, magones un vēl kautkādas nelielas, bet glītas). Taču pēc 5 gadiem palikusi tikai viena, kas man neimponē - tāda kā liela balanda, ar dzelteniem ziediem visā stumbra augšpusē. Un, izskatās, ka vairojas, tā ka es nekad vairs nepirkšu "kapitālistu" sēklas.
Tāpat reiz kādā tirdziņā nopirku 3 tūjas un iestādīju ceļmalā. Jo ilgāk skatos, jo secinu, ka šis augs nu galīgi neiederas Latvijas lauku ainavā. Drīz Meži remontēs ceļu, būs iemesls izrakt un atdot kādam ciematdārzu stila fanam(ei).
Kopš bērnības vectēva mājā man vārds "mauriņš" nesaistās ar vispārēju apzīmējumu "zāliens", bet ar konkrētas sugas augu, kas, kā tagad noskaidroju, saucas "maura sūrene". Kad sāku būvēties pļavas vidū, nesekmīgi mēģināju atrast tāda sēklas. Tad kautkur izl;asīju, ja pareizi atceros, ārstniecības augu vācējas Ilzes Jansones teikto: necepieties par pagalma apsēšanu, sāksiet dzīvot, un augi paši pie jums atnāks. Un tagad tiešām nez no kurienes pagalmā aug gan maura sūrene, gan ceļmallapas. Balto āboliņu gan, atzīšos, tiku mazliet sējis.

Re: Zales plavejs!
Autors: Didzisp (78.84.231.---)
Datums: 26/03/2013 09:16

Tieši tā, zale pati nez no kurienes sasējas un tāda, kura ir vispiemērotākā dotajiem apstakļiem un zemei. Nu jā, process aizņem vairākus gadus, bet mūsdienas tak vajag mauriņu jau pēc nedēļas :)Ja par sēklām, tad es pirku zalāju sēklas, kuras paredzētas lauksimniekiem. Tur viss smuki pa šķirnēm, nevis kautkāds mistisks importa maisījums. Var tak pats iesēt kadu konkrēti gribi zalīti, tikai bišku jāiebrauc tai lietā un jāpakonsultējas. Nu jā, atkal jāštuko un jāmācās, bet var tak pilnīgā bezpoņā nopirkt lielveuikalā gatavu jamporta sēklu. Tikai tad vēlāk jābrīnās, ka aug ne tas, ko gribētos

Re: Zales plavejs!
Autors: Ely (178.16.22.---)
Datums: 30/01/2015 15:09

Jautājums Vilnis_Radio vai arī vēl kādam citam, kam ir bijusi pieredze ar P.Spruksta "Plaužu" agregātu.
Vai kaut kādi +/- pa šiem lietošanas gadiem atrasti? Arī skatos uz šī aparāta pusi, bet kaut kā neiedvesmo tā piezīme, ka daudz maz līdzenu mauriņu nevarot nopļaut.
Negribas pirkt divus aparātu - vienu tieši pagalmam un otru apkārpagalmam (kuru tik bieži netaisamies pļaut).

Re: Zales plavejs!
Autors: Vilnis_Radio (178.16.22.---)
Datums: 30/01/2015 17:05

Aparāts ir interesants, bet mandomāt, ka šobrīd tirgū ir beidzot rūpnieciskā alternatīva. Ja man būtu otrreiz jāpērk, es tagad pirktu to rūpniecisko. Tam ir trumuļpļaujmašīnas princips (kas ir milzīgs pluss) un šādi tādi vēl plusi. Šķiet, ka ražoja čehi vai poļi. Cenu nepateikšu. Plaužu aparātam man nepatīk asmenis, viena no siksnu konstrukcijām un tas, ka nav normāla aizsarga strādājot ar lielo zāli - baigi nobirst ar pļauto. Es pieļauju, ka dēļ asmeņu konstrukcijas viņš arī pārāk daudz spēka tērē šo to lieki nosmalcinot, ko it nemaz nevajag.
Tas čehu aparāts arī būtu jāpapēta, jo tur ir vairākas versijas ar jaudu un trumuļu izmēru/skaitu. Vēl cita starpā būtu jāpievērš uzmanība riteņu bāzei un izmēriem. Plaužu aparātam ar bāzi un izmēru bija viss ok, bet ļoti daudzi rūpnieciskie uz to grēko saliekot par mazu ratus un ar pārāk šauru bāzi - rezultātā tēvuzemē tie aparāti ir nestabili utt.
Par līdzenumu. Nu man mauriņam ir tas mazais riteņtraktors - panna. Nu tas nopļauj līdzenāk, protams, bet nu es neteiktu, ka tur baigā mega atšķirība. Dažreiz arī pagalmā kādu gabalu uzaudzēju jau ap 20 cm, tad es mauriņtraktoru nemoku un laižu iekšā plaudi. Trumulis mandomāt varētu pļaut līdzenāk par plaudi, bet nebūs variantu par augstuma regulāciju, būs diezgan īsi. Man ir lielais traktors ar lielo trumuleni un kad atgriežos no pļavas, tad ar viņu noskrienu arī šo un to no pagalma. Nu sacensībās ar mārupes mauriņa fetišiem es nevarētu sacensties, bet man pašam kvalitāte šķiet ļoti laba. :)

Re: Zales plavejs!
Autors: Vilnis_Radio (178.16.22.---)
Datums: 30/01/2015 17:10

Principā jāskatās cik liels tas mazais pagalms. Es jau teiktu, ka kaut kādu vieglu mazu pļāvēju tomēr vajag, jo lokies kā gribi tie garzāles aparāti ir smagi un neveikli. Bet šad tad sieviete arī grib papļaut, jāizlodā gar puķēm utt. Vajag mazo - stumjamie ir ok un nevajag tur maga dārgu - tie pļauj visi ļoti glīti. Lielāku laukumu var noskriet ar lielo. bet finišu tomēr veikt ar mazo. Tāda ideāla kompromisa nav .

Re: Zales plavejs!
Autors: Ely (178.16.22.---)
Datums: 31/01/2015 19:06

Paldies Vilnim par izsmeļošo atbildi!
Njā, tā jau man likās, ka būs pagrūti ideālu kompromisa variantu atrast. Laikam tad būs jāsāk ar to mazāko - kaut kādu parasto stumjamo pagalmam (tas nav pārāk diži liels, kādi pārsimts kvadrātmetri) un dārzam. Un tad jādomā par ko nopietnāku "appagalmama".
Varbūt ir kāda norāde kur varētu meklēt "Plaužu" aparāta rūpniecisko analogu? Lai var tajā virzienā kaut ko arī padomāt?
Tagad ziemas laikā visādas akcijas vasaras agregātiem - varbūt izdotots pa lētākām naudiņām ko nebūt iegādāties!

Re: Zales plavejs!
Autors: Ely (178.16.22.---)
Datums: 31/01/2015 19:12

Kaut kas šitāds varētu būt:
[www.stokker.lv]

Re: Zales plavejs!
Autors: Vilnis_Radio (178.16.22.---)
Datums: 31/01/2015 19:57

Noteikti ne tāds.

Tā uz ātru roku atradu vienu LV pārstāvētu (Vari Liza)
[www.youtube.com]

Kā redzams iet bez aiztures dēļ savas pareizās konstrukcijas. Ir 2 trumuļu versijas - druknākas. Es ar tādu nopļautu pagalmu arī un paņemtu elektrisko lētuci starp dobēm. :)

Re: Zales plavejs!
Autors: Ely (178.16.22.---)
Datums: 01/02/2015 17:17

O, jā - šis izskatās pārliecinoši, tiesa cena arī kārtīga - virs 1000 eiro!

Re: Zales plavejs!
Autors: Ely (178.16.22.---)
Datums: 06/02/2015 18:25

Šodien Depo redzēju šitādu te pļāvēju:
[www.partner.biz]

Nekur nevaru atrast kā izskatās darbībā, varbūt kādam ir pieredze ar tādu vai līdzīgu agregātu - tipa stumjams trimmeris.

Pašreizējā: 4 no 12


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********  ********  ********  ******** 
 **     **     **        **     **           **    
 **     **     **        **     **           **    
 **     **     **        **     ******       **    
  **   **      **        **     **           **    
   ** **       **        **     **           **    
    ***        **        **     ********     **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727