UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 7 no 12
Re: Zales plavejs!
Autors: Alfadelta (85.10.211.---)
Datums: 18/03/2015 09:01

Varbūt kāds ir saskāries ar rotējošo trumuļu pļaujmašīnu? Piemēram ar šo: [www.ss.lv] (Ransomes triple 18)

Re: Zales plavejs!
Autors: Vilnis_Radio (85.10.211.---)
Datums: 18/03/2015 09:38

Tā nav trumuļu rotējošā pļaujmašīna.

Es nezinu šitai mantai precīzu nosaukumu, bet tā ir specifiska mašīna un nav domāta pļaušanai tādā izpratnē kā mēs to saprotam. Tā mašīna ir domāta izteikti līdzeniem mauriņiem un zemai zālei (zemākai pat kā pannu pļaujmašīnām). Šitās mašīnas priekšrocība ir tā, ka tā visprecīzāk no visām nopļauj un netraumē zāli. Tāpēc to izmanto tādās vietās, kur vajag ideālu skatu - parki, pilis, buržuju pagalmi un sociālistiskās revolūcijas futbola laukumi. Neviena cita mašīna tik saudzīgi nepļauj, nu varbūt izņemot izkapti parasto. Ir cilvēki, kuri šito mantu iegādājušies rokas versijā - stum, nav benzīns un fiziskā nodarbe. Būs labi, bet parasti pēc pāris reizēm to mantu noliek garāžā un veikalā nopērk benzīna mašīnu.

Re: Zales plavejs!
Autors: Didzisp (85.10.211.---)
Datums: 18/03/2015 09:39

Katra krūmgrieža ripa domāta savam darbam. Ar zaģa ripu neņem slapju jaunu zāli, toties labi pļauj veco zāli kopā ar visādiem suņuburkšķiem. Ar četrzaru ripu toties labi pļaujas jauna zāle. Par džungļiem es saucu grāvmalu, kur ataug gan kārkli, gan visādas niedras un nātres. Nekad neesmu sapratis,kam domāta trīszaru ripa ar trīsstūrveidīgiem galiem. Tā vispār nekādu zali normāli nepļauj. Ja runa par kustīgajiem zobiem uz ripas, tad profesionālie pļāvēji šo principu plaši izmanto. Nekas tur nevar nolūzt, jo zobi, pie jebkura cieta sķēršļa, noliecas un pat akmeni nevar uzmest gaisā. Vislabākais sejas aizsargs protams ir sietveidīgs, jo nesvīst. Es tikai nesaprotu, nafig tos ķīnieši neražo. Šausmīgi dārgi ir Husgvarna aizsargi. Tas tapat kā baļķu cilājamās stangas. Nu par diviem krusteniskiem dzelžiem maksat divdesmitpiecus jevrikus roka neceļas. Nezinu, pļauju jau gadus piecpadsmit, bet nekas pa gaisu nav lidojis. Pļaujot krūmus gan šad tad ar kādu maiksti sanāk pa ģīmi dabūt, bet tas tik uzsit niknumu pret kārkliem, kuri katru gadu ataug un pat Raundaps tos neņem.

Re: Zales plavejs!
Autors: Vilnis_Radio (85.10.211.---)
Datums: 18/03/2015 09:43

Es pieļauju, ka Latvijas klimatā šitādai tehnoloģijai nav priekšrocību, jo mums tā zāle tik aši ataug, ka problēma par saudzīgumu atkrīt. Dienvidu zemēs, kur karsts klimats iespējams šī ir īstā mašīna, kad zāli nedrīkst traumēt, lai tā neiekalst. neiznīkst un jāpļauj tik pa kriksim, tikai lai pielīdzinātu.

Re: Zales plavejs!
Autors: Vilnis_Radio (85.10.211.---)
Datums: 18/03/2015 09:47

Kustīgie naži ir no cieta metāla, kurš var plīst. Man ir lielā trumuļu mašīna un ir gadījies, ka nolūzis asmens. Nav pārāk bieži, bet ir. Kur viņš paliek un kādā ātrumā aizlido to es nezinu - es sēžu kabīnē. Es tikai saku, ka ņemt vērā to var.

Re: Zales plavejs!
Autors: arre (85.10.211.---)
Datums: 18/03/2015 09:52

Trīszaru ripa ideāli ņem klasisko siena pļavu - zāle līdz nabai, bez suņuburkšķiem un tamlīdzīgiem. Smuki gulda siena vālus - vēlams pļaut uz vienu pusi, patiešām produktīvs darbs. Jānēsā līdzi vīlīte un periodiski jāasina. Citam nolūkam patiešām neder. Man gan šī problēma kopš pagājušās vasaras atkrīt - kaimiņos sākusi darbu biogāzes rūpnīca. Ar tādu milzīgu kombainu nopļauj, samulčē un aizved visu manu garo zāli:)

Re: Zales plavejs!
Autors: hm (85.10.211.---)
Datums: 18/03/2015 14:42

binary: bija reizēs starpība. Miglaini atceros, bet ja nemaldos minūtes 40 pret stundām 2-3. Līdzīgi kā J rakstīja iepriekš. Tiesa ar trimmeri tika pļauta garāk ataugusi zāle, bet tik un tā. Moška nemāku ar trimmeru rīkoties vai kā.

Re: Zales plavejs!
Autors: binary (85.10.211.---)
Datums: 18/03/2015 19:20

Laikam prātīgāk būs pašam skatīties, kas konkrēti manā gadījumā ir ātrāk/ērtāk - ik pēc 2 nedēļām pļaut visu gabalu ar pļāvēju vai retāku reizi nopļaut ar trimmeri…

Ko ieteiksiet darīt ar pērnā gada zāli? Daļa teritorijas netika pļauta, tur zāle, kā saka, līdz padusēm bija saaugusi. Ar zāles stumjamo pļāvēju tur 100% nebūs ko darīt. Nekādus traktorus laist pāri negribas - ir kaudze jaunu kociņu, kurus gribas saglabāt. Atliek trimmeris-krūmgriezis. Jautājums ir, ar ko (zāģa ripa vai 4 zaru ripa) un kad (sakapāt, kamēr sausa, jebšu ļaut viņai dabiskā veidā nopūt un pēcāk mēģināt laicīgi ķerties klāt svaigajai zālei)?

Re: Zales plavejs!
Autors: arre (85.10.211.---)
Datums: 19/03/2015 07:58

Binary - sakaltušo zāli nav ko aiztikt, pagaidi līdz izaug jaunā un tad pļauj. Ja vien negribi būt īstens latvijietis un dedzināt kūlu:) Kādu ripu izvēlēties būs atkarīgs no jaunās zāles garuma ko pļausi, jo vecā zāle uz to brīdi jau būs izčākstējusi - diega spole vai asmens. Ar zāģa ripu Tu vari tagad paretināt to savu jaunaudzi.

Re: Zales plavejs!
Autors: meerkat (85.10.211.---)
Datums: 01/06/2015 12:51

izvēlēties jaunu zāles pļāvēju, radās jautājums - kāda jums ir pieredze ar pannu stumjamo/pašgājēju zāles pļāvēju kloķvārpstām. cik elementāri ir tādu saliekt? vai tur ir ļoti jācenšas, lai to izdarītu?

vai šajā aspektā ir atšķirības dzinējos? honda vs briggs vs ķīniešu? agrāk ražotie vs pašlaik aktuālie?

ideāla mauriņa nav un tādēļ pļaušanas apstākļi nav no vieglākajiem - ir gan kurmju rakumi, gan nokrituši zariņi, gadās arī kādi paresnāki izklatuši lazdu gabali, kuriem tiek braukts pāri bez problēmām. no smagākiem gadījumiem līdz šim ir iešķilts gan akmenī, gan koka saknēs un pat zemē iespraustā metāla stienī.

kādas dažas reizes dzinējs no sitieniem ir arī apstājies, bet izskatās, ka baigi nekas nav ielikts - ar max apgriezieniem (kurus standartā nelieto) vibrācija ir, bet nekas nelēkā. rotējot asmeni, arī nekas neizskatās baigi decentrēts, kas liecinātu par saliekto kloķvārpstu.

protams, pēc katra šāda sitiena objekts tiek no dārza izvākts, bet tā pat pastāv varbūtība kam trāpīt. tādēļ arī interesēja - vai man līdz šim ir veicies, vai tas "veco laiku" dzinējs (briggs 450), vai tā ir mazā dzinēja jauda, vai viss jau sen ir saliekts, tikai es to nezinu.

Pašreizējā: 7 no 12


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **              **  ********  ********    *******  
 **              **  **        **     **  **     ** 
 **              **  **        **     **  **     ** 
 **              **  ******    **     **   ******** 
 **        **    **  **        **     **         ** 
 **        **    **  **        **     **  **     ** 
 ********   ******   **        ********    *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727