UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Vēlos uzzzināt :
Building.Lv Forums
Re: Zales plavejs!
Autors:
Vilnis_Radio
(85.10.211.---)
Datums: 17/03/2015 19:55
Hondas divasmeņi tīri teorētiski varētu palīdzēt, bet manuprāt tik minimāli, ka nav vērts ņemt vērā. Savā būtībā problēma jau nemazinās, slodze nokavētā zālē būs teju tikpat liela, jo tas viss pasākums ir pannā un panna ir tas kas visu to pasākumu nobuksē, nevis asmeņi - pannā ielien vāls un ja par lielu, tad neko tur nepadarīsi.
Autors:
binary
(85.10.211.---)
Datums: 17/03/2015 21:20
meerkat Wrote:
-------------------------------------------------------
> binary - mulčēšana, salīdzinot ar sānu
> izmeti, ir tik pat efektīva vai tomēr
> aizaugušākā zālē sānu izmetējam ir
> priekšrokas? un, cik skatos, Partner kā
> "zīmols" vairs neeksistē - redirektē uz
> McCulloch.
Nav ne jausmas par to efektivitāti. Kā jau rakstīju, manā gadījumā tas sānu caurums regulāri tika aizsists - ja ik pēc 10-20 metriem ir jāapstājas un jāiztīra zāles stiebrus no tā sānu cauruma, lai izmešana atkal strādātu, tad mulčēšana ir gan drošāka, gan ātrāka, gan arī glītāka (bez izmētātiem kumšķiem). Un man viņš tika aizsists nosacīti normālā zālē, nevis garajā/biezajā. Ja brendīgiem pļāvējiem sānu izmešana funkcionē "безотказно" ("nevainojami"? :D), tad varbūt tāda izmešana būtu efektīvāka. Vai glītāka - grūti spriest…
meerkat Wrote:
> trimeris atkal it kā brīžam derētu, bet
> liekas, ka būs pa lēnu tam pļaušanas apjomam.
Nu vot es nebūtu tik pārliecināts, ka trimeris ir lēnāks nekā pļaujmašīna (ja runa ir par stumjamajiem / pašgājējiem)… Pārbaudījis gan vēl neesmu.
Vilnis_Radio Wrote:
> Laikā kad intensīvi aug (kaut kur līdz jāņiem), tad
> jāgriež katru nedēļu stabili.
Sasmīdināji :) Vismaz pērn es nemanīju atšķirību starp "līdz Jāņiem" un "pēc Jāņiem" - kā sāka pavasarī augt, tā rudenī beidza. Biju cerējis, ka pēc Jāņiem augs kaut nedaudz lēnāk un varēs pļaut reizi 3 nedēļās - nu figu, nekas tur lēnāk neauga.
> binary - mulčēšana, salīdzinot ar sānu
> izmeti, ir tik pat efektīva vai tomēr
> aizaugušākā zālē sānu izmetējam ir
> priekšrokas? un, cik skatos, Partner kā
> "zīmols" vairs neeksistē - redirektē uz
> McCulloch.
Nav ne jausmas par to efektivitāti. Kā jau rakstīju, manā gadījumā tas sānu caurums regulāri tika aizsists - ja ik pēc 10-20 metriem ir jāapstājas un jāiztīra zāles stiebrus no tā sānu cauruma, lai izmešana atkal strādātu, tad mulčēšana ir gan drošāka, gan ātrāka, gan arī glītāka (bez izmētātiem kumšķiem). Un man viņš tika aizsists nosacīti normālā zālē, nevis garajā/biezajā. Ja brendīgiem pļāvējiem sānu izmešana funkcionē "безотказно" ("nevainojami"? :D), tad varbūt tāda izmešana būtu efektīvāka. Vai glītāka - grūti spriest…
meerkat Wrote:
> trimeris atkal it kā brīžam derētu, bet
> liekas, ka būs pa lēnu tam pļaušanas apjomam.
Nu vot es nebūtu tik pārliecināts, ka trimeris ir lēnāks nekā pļaujmašīna (ja runa ir par stumjamajiem / pašgājējiem)… Pārbaudījis gan vēl neesmu.
Vilnis_Radio Wrote:
> Laikā kad intensīvi aug (kaut kur līdz jāņiem), tad
> jāgriež katru nedēļu stabili.
Sasmīdināji :) Vismaz pērn es nemanīju atšķirību starp "līdz Jāņiem" un "pēc Jāņiem" - kā sāka pavasarī augt, tā rudenī beidza. Biju cerējis, ka pēc Jāņiem augs kaut nedaudz lēnāk un varēs pļaut reizi 3 nedēļās - nu figu, nekas tur lēnāk neauga.
Autors:
Didzisp
(85.10.211.---)
Datums: 17/03/2015 22:05
Par krūmgriezi pilnīgi piekrītu Vilnis_Radio. Kad nopirku krūmgriezi, tā i vēl ne reizi neesmu izmantojis spoli ar žilku. Man žēl krūmgrieža, kurš jādzenā pilnā šusē, tā, ka galva dulla. Ja zāle normāla, tad tikai ar aus(uzsveru asu) četrzaru ripu, bet ja džungļi tad ar zaģa ripu un gandrīz tukšgaitā var pļaut. Nu jā, asināt gan vajag regulari. Nekad nesapratīšu, kapēc vajag jāties ar tām spolēm, ja zāli var nogriest, nevis ar spēku nosist. Man vēl ir paštaisīta ripa ar kustošiem nažiem.Ar to var dot pa akmeņiem un neiekoptu zemi.Aizsargu arī nekad neesmu izmantojis. Tas baigi apgrūtina pļaušanu. Kārīgus zābakus kājā. brilles uz acīm un nafig aizsargs nav vajadzīgs.
Autors:
binary
(85.10.211.---)
Datums: 17/03/2015 22:15
Didzisp Wrote:
> (..), bet ja džungļi
> tad ar zaģa ripu un gandrīz tukšgaitā var
> pļaut.
> (..)
> Kārīgus zābakus kājā. brilles uz acīm un
> nafig aizsargs nav vajadzīgs.
Man brilles nevieš uzticību - kaut kā ar visām brillēm ne vienu vien reizi ir sanācis dabūt zemes acīs… Pērn sencis uzdāvināja sejas sargu - vot tā gan ir laba manta.
Par zāģa ripu džungļos - kas šajā gadījumā domāts ar džungļiem? Gara, kupla zāle kvalificējas kā džungļi?
> (..), bet ja džungļi
> tad ar zaģa ripu un gandrīz tukšgaitā var
> pļaut.
> (..)
> Kārīgus zābakus kājā. brilles uz acīm un
> nafig aizsargs nav vajadzīgs.
Man brilles nevieš uzticību - kaut kā ar visām brillēm ne vienu vien reizi ir sanācis dabūt zemes acīs… Pērn sencis uzdāvināja sejas sargu - vot tā gan ir laba manta.
Par zāģa ripu džungļos - kas šajā gadījumā domāts ar džungļiem? Gara, kupla zāle kvalificējas kā džungļi?
Autors:
pamats topošais
(85.10.211.---)
Datums: 17/03/2015 22:36
Jā, citi arī brilles nelieto, kamēr smagi atraujas un tad jau ir par vēlu...
Sietveidīgais sejas sargs ir tīri labs, nesvīst. Savā teritorijā jau tā, bet citur - var sasist kādu pet pudeli, stikla pudeli, uzraut kādu sīku zaru uz augšu...
Starp citu, iesaku atcerēties veco labo izkapti. Ja ir laba izkapts, ērtā kātā un garš asmens, tad iet pat ātrāk. Jāvingro tik nedaudz vairāk, bišķ jāpiešaujas. Bet toties ne tā drebēšana, motors, eļļas/degvielas utt. Tikai tādās smalkākās vietās, pie sētām utml pagrūti piešauties, tur labāk ar trimeri.
Sietveidīgais sejas sargs ir tīri labs, nesvīst. Savā teritorijā jau tā, bet citur - var sasist kādu pet pudeli, stikla pudeli, uzraut kādu sīku zaru uz augšu...
Starp citu, iesaku atcerēties veco labo izkapti. Ja ir laba izkapts, ērtā kātā un garš asmens, tad iet pat ātrāk. Jāvingro tik nedaudz vairāk, bišķ jāpiešaujas. Bet toties ne tā drebēšana, motors, eļļas/degvielas utt. Tikai tādās smalkākās vietās, pie sētām utml pagrūti piešauties, tur labāk ar trimeri.
Autors:
Vilnis_Radio
(85.10.211.---)
Datums: 17/03/2015 22:40
Didzisp - es savu četrzaru ripu atmetu pilnībā - nav nopietni viņu asināt. Es tā vietā norakstīju savu krūmgriešanas ripu un ar to arī neasu ņem daudz labāk parastu zāli kā ar asu četrzari. Neredzu jēgu pūlēties uz asināšanām, ja var iztikt bez. Par bīstamību zāģripai es no savas pieredzes varu teikt to, ka nekādi ekscesi nav bijuši, ja iegrūž zemē (un grāvī tas gadās bieži), tad kaut kā iebuksē un kaut ko varbūt pamet, bet minimāli. Tādu lielāku bažu varētu radīt iebraukšana nelielā celmā vai resnākā atvasē kustībā no kreisās uz labo (atpakaļgaitā) - tad tāds kā atsitiens var sanākt, bet īsti to piedzīvojis neesmu, jo man uz zāli tā ripa neasa un kokā diez ko aši neiet. Esmu ievilcis akmeņos un pat drātī un domāju, ka tas tā kā sliktāk, bet nekas īpašs - tas gan svešā teritorijā. Bet nu zābakus es uzvelku gan. Runājot par to samopalu ar iekarinātajiem asmeņiem - pats princips ir labs, bet uz trimmera tas nav diez ko labi manuprāt, jo tie asmenīši var nolidot, vai saplīst un tad tie lido un tas nav labi. Ripa ir salīdzinoši mīkstais tērauds un tur īsti nekas neplīst. Tie asmeņi tik ļoti nav pārāki par ripu, tādā ziņā ripa man šķiet piemērotākais variants.
Par maskām - es arī lietoju un āra apstākļos kaut kā labāki šķiet nevis plastmasas stikli, bet sieti, jo no tiem nav saules atspīduma - labāk var redzēt. Principā jau maskai noņem vienu un uzliek otru. Darbnīcā es izmantoju stiklu, ārā ja nav slinkums mainīt tikai sietu.
Par maskām - es arī lietoju un āra apstākļos kaut kā labāki šķiet nevis plastmasas stikli, bet sieti, jo no tiem nav saules atspīduma - labāk var redzēt. Principā jau maskai noņem vienu un uzliek otru. Darbnīcā es izmantoju stiklu, ārā ja nav slinkums mainīt tikai sietu.
Autors:
Vilnis_Radio
(85.10.211.---)
Datums: 17/03/2015 22:45
Ā, piemirsu. Ir gan viena lieta ripai kas nepatīkamas sajūtas izraisa. Viņai ļoti nepatīk tekstili, iespējams arī kaut kādi striķi. Man no ceļa lien ārā ģeotekstils un tur pļaujot ir vairākas reizes gadījies ieķert. Tur sanāk tāds nelāgs rāviens. Bet nu pats galvenais ir pārzināt savu teritoriju un pavasarī aizvākt problēmlietas - akmeņus, dzelžus utt., ja nevar aizvākt, tad atcerēties vai atzīmēt - ja teritorija tīra un zināma, tad problēmām nevajadzētu būt.
Autors:
J
(85.10.211.---)
Datums: 17/03/2015 23:16
Man ir Partner ar B&S pašu jaudīgāko motoru. Pļauju pļavu un mežiņu ~1ha. Pēc trimmera pļaujot ar šito verķi darba ātrums palielinājās aptuveni 3 reizes. Zāli ņem līdz ceļiem, ja ir garāka, tad jau ir problēmas. Jaudīgais motors nodrošina to, ka nekas nekur nesprūst. Ar sānu izmešanu , protams, iet ātrāk nekā ar mulčēšanu un arī slodze motoram mazāka. Pļaujamajam pašgaitas ātrums ir regulējams - var uzgriezt tā, ka līdzi netiksi - būs jāskrien teciņus pakaļ. Bet tā, kā praktiski bieži nākas garāku zāli pļaut, tad tagad skatos uz tām disku pļaujmašīnām - svarīgi lai to verķi viegli var iecelt un iepakot vieglajā autiņā!
Autors:
hm
(85.10.211.---)
Datums: 17/03/2015 23:50
binary: mana nelielā pieredze saka, ka pat ne pats švakākais benzīn trimmeris ir ievērojami lēnāks par ne pašu švakāko 50+ cm pašgājēju zāles pļāvēju puslīdz līdzenā klajumā, ja vien zāles garums ir tāds, ar ko zāles pļāvējs nerijas ciet. Bendža ar mazāk aiziet un akurātāk. Precīzi laikus neatceros (vasara sen bija), bet secinājums bija viennozīmīgs, ka labāk biežāk ar zāles pļāvēju, nekā retāk ar trimmeri. Runa gan ir par pavisam citām platībām <1000 m2.
Autors:
binary
(85.10.211.---)
Datums: 18/03/2015 09:01
hm, cik lēnāk? Ja par procentiem 20-50, tad man tas tāpat varētu derēt, pieņemot, ka ar trimmeri var pļaut reizi mēnesī vai divos un īpaši neiespringt uz to, ka sestdien, svētdien laikapstākļi nav ļāvuši visu no A līdz Z nopļaut.
Par sejas sargiem runājot - man kaut kādi plastmasīgi viņi ir (t.i., nav ne siets, ne ciets stikls).
Pērn iepirku arī ausu sargus - sasodīti laba lieta.
Par sejas sargiem runājot - man kaut kādi plastmasīgi viņi ir (t.i., nav ne siets, ne ciets stikls).
Pērn iepirku arī ausu sargus - sasodīti laba lieta.