UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Re: Zemes siltumsūknis
Autors: LaurisV (77.38.146.---)
Datums: 09/08/2008 19:10

Tie SS, kas strādā bez teņiem, maksā arī ~1,5X vairāk. Zemē pa trubām nestaigā vis glikols, bet kaut kas freonveidīgs, un trubas nav vis plastmasas, bet metāla. Tā man stāstīja nekompetents sīkumos, bet tomēr lietotājs.

Autors: IneseX (---.eth.net.microlink.lv)
Datums: 21/08/2008 11:20

Jā, jā, Oltem bija Helioterm SS,nevis "parastie". Mums jau te visiem parastie, kas ziemā piesilda ar elektrību! :)
Bet par to rakšanu būs jāpadomā - man tāds skaists mauriņš uz trubām, bet ja pēc 2 gadiem tās jāpārrok ?!:)

Autors: Mikelisss (159.148.87.---)
Datums: 21/08/2008 12:06

Nu nezinu. Man arī ir visparastākais Thermia ss. Ar elektrisko teni protams. Pa iepriekšējām ziemām nekas tur praktiski neslēdzās. Tikai periodiski, kad vajag sasildīt silto ūdeni līdz 65, lai tur ietu bojā tas, kam tur nav jābūt.
Klausoties augstāk pieminēto reklāmu mani pavelk uz smīnu. Tas ir tāpat kā reklamēt mašīnu, kā ekstru minēt - nav kondicioniera, jo tas taču patērē vairāk bendžu. Es teni uztveru kā lielu priekšrocību, jo, ja (tfu, tfu, tfu), kas notiek ar kolektoru, ir vismaz īslaicīga iespēja nodrošināt mājā siltumu.

Autors: IneseX (195.2.97.---)
Datums: 21/08/2008 13:58

Man jau ar Thermia ar visiem teniem! Un ar nekas nekur neslēdzās parastā ziemā. Pie ekstrēmiem aukstumiem zem -20 grādiem gan šad tad uz brīdi ieslēdzās, bet tas jau nepaņem tik daudz elektrības un tādi grādi nav parasti ilgstoši. Bet ja nu kāds SS izvelk arī šos ekstrēmākos grādus, tad jau cepuri nost, lai jau ir.

Autors: Mikelisss (159.148.87.---)
Datums: 21/08/2008 14:20

Es noņemšu savu cepuri, ja ietaupītā elektrība saprātīgā periodā būs vērtīgāka par papildus investīciju šādā sūknī, jo nekas jau šodien nav par velti.

Autors: EjTakTu (78.84.40.---)
Datums: 21/08/2008 21:58

Es vienādiņ domāju, ka ss priekš sildīšanās uzstādīts. A te ļautiņi pižikos staigā ;)

Autors: auseklis (78.84.50.---)
Datums: 24/08/2008 22:06

Interesanti ko darīs Olte, ja kaut kādu iemeslu dēļ zemes kontūra pāries pušu un SS vairs nestrādās? Parasto SS lietotājiem vismaz ir iespēja turpināt sildīties ar elektrotenu, līdz tiek atrasts bojājums. Manuprāt šajā reklāmā trūkums ir pārvērsts par bonusu, kas ir pieejams par papildus samaksu.

Autors: auseklis (78.84.50.---)
Datums: 24/08/2008 22:23

Nezinu kur radies mīts par parasto zemes kolektoru 5 gadu darba mūžu, taču tas neatbilst patiesībai. PE caurule ierakta zemē 1,2 - 1,5 dziļumā kalpo vismaz 25 gadus, ja ne ilgāk. Vai tikai te nav tas pats kas ar parastajiem siltumsūkņiem, kas ir daudz neekonomiskāki par īstajiem un kuriem ir bēdīgi slavenā piesildīšana

Autors: spk (194.197.79.---)
Datums: 25/08/2008 09:44

OK, var jau arī "parastajiem" :) Thermia to tenu izravēt ārā vai neslēgt iekšā priekš apkures. A kā tie Heliotherm brīnumi iznīdē baktērijas ūdenī?

Autors: Pow (62.85.110.---)
Datums: 25/08/2008 10:14

Nekas nav jāravē ārā. Service menu var atslēgt abus tenus (3kW un 6kW): SERVICE -> AUXILIARY HEATER -> MAX STEP -> 0. Man tā ir izdarīts.
Bet, protams, kad pārrakšu kontūru, noteikti uzlikšu atpakaļ tenus, jo stāsta, ka parastie siltumsūkņi bez teniem nevarot piesildīt māju normāli.

Autors: EjTakTu (194.8.16.---)
Datums: 25/08/2008 15:12

spk
Heliotherm brīnumam pēc apraksta spriežot silto ūdeni sagatavo ar sava veida siltummaiņa palīdzību. Milzu bundulī ir cirkulējoš karsts vaters, kas atdod siltumu 1,5 litru lielam bundulim, caur kuru tek jau sagatavotais karstais ūdens. Tāds kā 60kW caurplūdes sildītājs.
Pow
Ko Tu gaidi SVIMPJA 5 gadus? Ravē cilpas nost un slēdz tenus iekšā! :D
Man šitais Heliotherm uzticību nevieš vairāku iemeslu dēļ. Apraksts vairāk tendēts uz reklāmu, nevis uz izziņu. Varam atrast, ka COP ir ap 4,7 ar piebildi "Ražīguma vērtība atbilst EN 255. Apkures temperatūras starpība norādītajā 9,9 Kelvina grādu darba punktā." Kā tas skanētu lietotāja valodā, ja zinām, ka 9.9K ir -263.1 Celsija grādu skalā? Tālāk. Ražotājvalsts Austrija. Mājas lapa vācu, angļu, franču valodā. Vai šamējais tā kārtīgi mūsu klimatam ģeldēs? Pasaule jau pilna ar siltumsūkņiem. Tikai lielākā daļa domāta labākajā gadījumā līdz 0 celsijam. Piemērams tā arī neesmu ieraudzījis mūsu platuma grādiem piemērotu sistēmu gaiss-ūdens. Ir pavisam nedaudzi gaiss-gaiss tipa un arī ne pārāk daudz zemes SS, kuri taupa naudiņu arī pie lieliem mīnusiem. Vienkārši ražotājs nesaspringst, ja noieta tirgū zem 0 grādiem ir retumis. A mūsu tirgotāji daudz neskatās. Ja var kaut kur kaut ko lētāk dabūt un dārgāk uzsist, tad ar azbesta ģīmi uz priekšu.
Aizdomas pat Gūgles tante pastiprina. Uzlieciet "Heliotherm" meklēšanā uz skandināvu reģioniem. Izmetīs kādus 10 eiropas info materiālus par firmu uz katru valsti, un viss.
Bet var jau būt, ka manas aizdomas ir nepamatotas. Tā sakot slima suņa murgi :D

Autors: Pow (62.85.110.---)
Datums: 25/08/2008 16:26

Runājot par tiem Heliotherm. Tā temperatūra 9.9K ir spēks. Grūti pateikt ko viņi ar to domā. Bet siltā ūdens sagatavošana izskatās pēc fantastikas. Pats teksts jau vien ir ko vērts: "Higiēniska karstā ūdens sagatavošana, izmantojot 60kW caurteces jaudu". Kur tā mežonīgā jauda rodas?
Nokačāju pdf, izlasīju 3 reizes, bet gudrāks tā arī nepaliku. Kautkāds spams par 1.5l tvertni, tajā pašā laikā ir arī lielāka tvertne ar 300l tilpumu (minimālais tilpums, pieejamas arī lielākas). Tātad es sagaidu karsto ūdeni vismaz 65 grādu temperatūrā (t.i. temperatūra, kas iznīcina legionella baktērijas 2 minūtēs), ja reiz citēju "ir garantēta higiēniski nevainojama un ekoloģiski tīra karstā ūdens izmantošana".
Viņi to sauc par caurteces sildītāju, bet tvertne 300l tāpat vajadzīga. Kur te loģika? Caurteces sildītāji jau parasti ir bez tvertnēm un tur tas spēks arī ir, ka tvertnē nav pastāvīgi jāuztur karsts ūdens.

Autors: elektriķis (83.136.136.---)
Datums: 26/08/2008 10:59

Nu par Kelvina grādiem piekasījieties nepamatoti. Temperatūtu starpībai (delta) Kelvinos vai Celsijos nav nekādas starpības, respektīvi lasi lietotāju valodā - "temperatūras starpība 9.9 celsija grādu".

Autors: EjTakTu (194.8.16.---)
Datums: 26/08/2008 15:21

Tikai "dotais punkts" nav dots...

Autors: Girts (194.8.16.---)
Datums: 26/08/2008 15:30

Heliotherm viens no plusiem ir tas , ka pietiek ar 3f 16A pieslēgumu , ņemot siltumsūkni ar tenu man nepieciešams vismaz 25A pieslēgums(varbūt kļudos) , konkrēti manā gadijumā Latvenergo par jaudas palielinājumu paprasīja summu kas pārsniedz starpību starp Heliotherm un Thermia siltumsūkņiem un to ierīkošanu.

Autors: v_t (78.84.44.---)
Datums: 26/08/2008 15:45

kļūdies. ar 20a pietiek.

Autors: lauķis (78.84.50.---)
Datums: 26/08/2008 17:28

Pieslēguma amperāža ir atkarīga no siltumsūkņa jaudas un analogam HT vai Parastajam SS ir vienāda attiecība jaudai pret uzstādāmā drošinātāja lielumu. Ja nevēlamies izmantot elektrotenu, tad uzstādam funkciju - apkurei izmantot tikai kompresora saražoto siltumu.

Autors: Girts (194.8.16.---)
Datums: 26/08/2008 18:22

Vispār par Heliotherm te nesen LaurisV izteicās ka ir zināms tā lietotājs , tad varbūt LaurisV var ievākt sīkāku info no lietotāja - cik apmierināts viņš ir ziemas periodā ?

Autors: LaurisV (77.38.146.---)
Datums: 26/08/2008 21:11

Ar precīzu info par ziemas periodu grūti būs, jo viņš sūkni uzlika apmēram pirms gada, bet pagājusī ziema bija tāda, kā mēs visi zinām. Bet vienalga noskaidrošu sīkāk.

Autors: kiev1 (91.135.18.---)
Datums: 27/08/2008 11:57

Interesanti palasit neatkarigas siltumsuknu parbaudes rezultatus no Sveices ss parbaudes centra
skat www.wpz.ch.
Tie ss razotaji, kuri velas but nopietni speletaji tirgu par saviem lidzekliem brivpratigi parbauda savus razojumus.Tur ir ka zviedri, ta ari vaciesi un sveiciesi un austriesi un velns zin kas.

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **        **     **  **     **  **    **  **    ** 
 **        **     **  **     **  **   **   **   **  
 **        **     **  **     **  **  **    **  **   
 **        **     **   **   **   **  **    **  **   
 **        **     **    ** **    **   **   **   **  
 ********  **     **     ***     **    **  **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727