UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Dienas jautājums :
Building.Lv Forums
Re: Zemes siltumsūknis
Autors:
kiev2
(91.135.18.---)
Datums: 05/12/2008 11:42
par novembri 2008.ieslegts siltumsuknis uz 16-18 gradiem bez silta udens sagatavosanas, apdarnieks spaktele sienas ( pats kaut kur nodedzina 5 ls menesi)-kopa par menesi 500 KwH vai apm. 35 ls. Maja man 225 m2, 950 m3 gaiss, siltas gridas visa maja,
Heliotherm SS ar zemes kolektoru 2,85 kW. Kops junija SS darbojies 390 stundas, boileri udens uzstadits uz 20 gradiem, bet ka jau teic udens netiek paterets.
Kopa rezumejot tiri par apkuri 30 Ls menesi pie 16-18 gradiem. ka es saprotu- ja t pie paaugstinata par gradu, izmaksas kapj pa 6 %.
Heliotherm SS ar zemes kolektoru 2,85 kW. Kops junija SS darbojies 390 stundas, boileri udens uzstadits uz 20 gradiem, bet ka jau teic udens netiek paterets.
Kopa rezumejot tiri par apkuri 30 Ls menesi pie 16-18 gradiem. ka es saprotu- ja t pie paaugstinata par gradu, izmaksas kapj pa 6 %.
Autors:
Pow
(62.85.110.---)
Datums: 05/12/2008 11:58
Nav īpašas jēgas uzrādīt patēriņu pie tādām istabas temperatūrām, ka ausis salst.
Pats biju uz mēnesi aizbraucis un atstāju māju uz 18 grādiem. Siltumsūknim atslēdzu silto ūdeni, atstāju tikai apkuri. No novembra vidus līdz decembra vidum bija aptuveni 700kWh (320m2 apkurināmā platība ar siltajām grīdām).
Patēriņš ir vismaz 2x lielāks, ja iekštelpās ir normāla temperatūra (23 grādi) un tiek sagatavots arī siltais ūdens.
Pats biju uz mēnesi aizbraucis un atstāju māju uz 18 grādiem. Siltumsūknim atslēdzu silto ūdeni, atstāju tikai apkuri. No novembra vidus līdz decembra vidum bija aptuveni 700kWh (320m2 apkurināmā platība ar siltajām grīdām).
Patēriņš ir vismaz 2x lielāks, ja iekštelpās ir normāla temperatūra (23 grādi) un tiek sagatavots arī siltais ūdens.
Autors:
kiev2
(91.135.18.---)
Datums: 05/12/2008 12:13
POW
iespejams, ka ta ir ka Jus sakat.
Oktobbri piemeram es biju uzlicis temp. +21 grads. Elektribas paterins ari bija
ap 500 KkWh, bet gaisa temp. drosi vien bija augstaka.
Silta uedens paterins SS es domaju ari ir ar kadu tur koeficentu, salidzinot ar pasu udens boileri. Heliotermam ir kaut kada spec. fica udens sagatavosanai. Jo si silta udens sistema man maksaja papildus ap 2000 ls.Kaut kadai tur ekstrai jabut, lai samazinatu izmaksas.
maja kur es tagad dzivoju ar apkurinamo platibu 200 m2 un radiatoriem, es par gazi+udeni ar novembri maksaju 100 ls menesi, ieprieks 55 ls - izlidzinosais tarifs.
Mans kopejais udens paterins menesi videji ir 20 kubi. Kad es vasaras menesos sat tad eksperimentejot iespedzu silta udens sagatavosanu ar elektribu parastais cehu boileris, tas man izmaksa pec esosajiem tarifiem ar 20 ls menesi, tiri uz gazi sildot menesi udens sagatavosana izmaksa 100 kubi, bet 100 x 0,35 ls= 35 ls menesi pec jaunajiem tarifiem.
Cien POW,
manuprat Jusu apgalvojumi par to ,ja dzivo uz vietas pastavigi - un siltuma izmaksas dubultojas divkartigi- tas ne vienmer atbilst patiesibai. Patiesiba vienmer ir kaut kur pa vidu.
iespejams, ka ta ir ka Jus sakat.
Oktobbri piemeram es biju uzlicis temp. +21 grads. Elektribas paterins ari bija
ap 500 KkWh, bet gaisa temp. drosi vien bija augstaka.
Silta uedens paterins SS es domaju ari ir ar kadu tur koeficentu, salidzinot ar pasu udens boileri. Heliotermam ir kaut kada spec. fica udens sagatavosanai. Jo si silta udens sistema man maksaja papildus ap 2000 ls.Kaut kadai tur ekstrai jabut, lai samazinatu izmaksas.
maja kur es tagad dzivoju ar apkurinamo platibu 200 m2 un radiatoriem, es par gazi+udeni ar novembri maksaju 100 ls menesi, ieprieks 55 ls - izlidzinosais tarifs.
Mans kopejais udens paterins menesi videji ir 20 kubi. Kad es vasaras menesos sat tad eksperimentejot iespedzu silta udens sagatavosanu ar elektribu parastais cehu boileris, tas man izmaksa pec esosajiem tarifiem ar 20 ls menesi, tiri uz gazi sildot menesi udens sagatavosana izmaksa 100 kubi, bet 100 x 0,35 ls= 35 ls menesi pec jaunajiem tarifiem.
Cien POW,
manuprat Jusu apgalvojumi par to ,ja dzivo uz vietas pastavigi - un siltuma izmaksas dubultojas divkartigi- tas ne vienmer atbilst patiesibai. Patiesiba vienmer ir kaut kur pa vidu.
Autors:
Pow
(62.85.110.---)
Datums: 05/12/2008 16:08
Par Heliotherm siltā ūdens sagatavošanu jau mēs te agrāk runājām, bet gudri netikām kāda tur tā sistēma. Ražotājs pats saka, ka ekonomiskāka kā "parastajiem" siltumsūkņiem. Pastāsti kas tad tur īsti ir.
Autors:
Pow
(62.85.110.---)
Datums: 05/12/2008 16:20
Es izlasīju velreiz to Heliotherm bukletiņu par karsto ūdeni un laikam sapratu. Lielajā tvertnē (300 - 850 litri) atrodas apkures ūdens un tā ir slēgta sistēma, nevis kā "parastajiem" siltumsūkņiem siltais patēriņa ūdens.
Tālāk kad vajag silto ūdeni tas tiek uzsildīts ar caurplūdes sildītāju, kas principā laikam ir vēl viens mazāks kompresors. Tas otrs mazais siltumsūknītis kā auksto kontūru izmanto ūdeni tvertnē, tātad apkures ūdeni.
Tālāk kad vajag silto ūdeni tas tiek uzsildīts ar caurplūdes sildītāju, kas principā laikam ir vēl viens mazāks kompresors. Tas otrs mazais siltumsūknītis kā auksto kontūru izmanto ūdeni tvertnē, tātad apkures ūdeni.
Autors:
E
(80.233.175.---)
Datums: 05/12/2008 17:06
Nezinu, man izskatās, ka tā Helioterm ūdens sistēma ir parasta ūdens muca ar siltummaini iekšā (tādu salocītu trubu, lai lielāka platība). Tādus ūdens bunduļus tepat Latvijā ražo pa aptuveni 400Ls. Tikai tam Helioterm tas viss ir nokrāsots skaistā krāsā un visas savienojuma trubas un izmēri ideāli sader ar pašu siltumsūkni.
Tas lētais siltums rodas tikai vienā vietā - kompresorā pašā siltumsūknī, kad saspiež to gāzi. Kā viņu tālāk novada uz apkuri vai silto ūdeni tā jau ir parasta fizika (ūdens trubas + sūknis).
Bet nu reklāma viņiem ir augstā līmenī. Pats biju aizbraucis uz to SIA Komforts un apskatīju tās uzpariktes dzīvajā. Nekas īpašs tur nav, tikai smuks iesaiņojums. Bet kāpēc tas viss tik dārgi maksā nesapratu :(
Tas lētais siltums rodas tikai vienā vietā - kompresorā pašā siltumsūknī, kad saspiež to gāzi. Kā viņu tālāk novada uz apkuri vai silto ūdeni tā jau ir parasta fizika (ūdens trubas + sūknis).
Bet nu reklāma viņiem ir augstā līmenī. Pats biju aizbraucis uz to SIA Komforts un apskatīju tās uzpariktes dzīvajā. Nekas īpašs tur nav, tikai smuks iesaiņojums. Bet kāpēc tas viss tik dārgi maksā nesapratu :(
Autors:
chechens
(84.237.167.---)
Datums: 18/12/2008 22:39
Ar šiem labāk nesadarboties tie ir bijušais Toptehno, tagad Siltumsūkņu centrs, un starp citu šitiem saimnieki tie paši, kas RA-Ra un Aivars & partneri, riktīgi uzmetēji, uzmanieties!!!!
Autors:
aldaris
(---.heidelberg.com)
Datums: 19/12/2008 09:33
Nesadarboties ar ko? Ar Heliotherm (aka "Latkomforts") vai ar Thermia tirgotājiem?
Autors:
lauķis
(95.68.24.---)
Datums: 01/01/2009 17:28
Jā, starp citu, kur palika RaRa? Milzīgā reklāma, neskaitāmie objekti?
Autors:
chechens
(84.237.163.---)
Datums: 01/01/2009 21:28
Ra-Ra starp citu jau 4x mainās firmas nosaukums, tā ka domājiet, varbūt labāk izveeleetiews firmasd, kas strāsdā jau vairākus gasdus zewm viwena nosdaukuma!!
Autors:
ff
(81.198.34.---)
Datums: 04/01/2009 18:47
un uz kaadu vardu tad tagad tas RaRa ir samainiijies?
Autors:
ff
(81.198.34.---)
Datums: 04/01/2009 18:48
starp citu kaa tad tagad cilvekiem pie -18 -20 gradiem ar siltumsukniem, normali siltumins razhojas?
Autors:
LaurisV
(---.i-net.lv)
Datums: 05/01/2009 11:53
Normāli, no zemes joprojām ārā nāk kādi +2. Nibe, kontūrs 500m, siltās grīdas+radiatori.
Autors:
ff
(195.2.103.---)
Datums: 07/01/2009 10:18
LaurisV un kads Tev paterins elektribai? cik liela majas, kada temperatura telpaas?
Autors:
LaurisV
(91.193.65.---)
Datums: 07/01/2009 16:26
185m2, decembra mēnesī kopējais patēriņš 1500kW(atsevišķa skaitītāja nav), t. mājā 23C.
Pēc latvenergo lapā atrodamā kalkulatora aprēķiniem ~700kw patērē sadzīves tehnikas+spuldzes. Tātad patēriņš varētu būt ~800kW
Pēc latvenergo lapā atrodamā kalkulatora aprēķiniem ~700kw patērē sadzīves tehnikas+spuldzes. Tātad patēriņš varētu būt ~800kW
Autors:
Pow
(62.85.110.---)
Datums: 09/01/2009 10:29
"Pēc latvenergo lapā atrodamā kalkulatora aprēķiniem ~700kw patērē sadzīves tehnikas+spuldzes."
Kas tā par sadzīves tehniku? Un citos mēnešos, kad tev patēriņš ir zem 700kWh, tad siltumsūknis ražo elektrību? Nemāni sevi. Vari droši uzskatīt, ka viss tas patēriņš ir apkure.
Kas tā par sadzīves tehniku? Un citos mēnešos, kad tev patēriņš ir zem 700kWh, tad siltumsūknis ražo elektrību? Nemāni sevi. Vari droši uzskatīt, ka viss tas patēriņš ir apkure.
Autors:
LaurisV
(91.193.65.---)
Datums: 09/01/2009 14:09
Citus mēnešus neesmu analizējis. Mēs runājam par decembri.
Tu taču negribi teikt, ka man cepeškrāsns, keramiskā virsma, n-tās spuldzītes, attīrīšanas iekārtas gaisa sūknis, ledusskapis, tējkanna, u.t.t, darbojas no zila gaisa, un kalkulators ir galīgi garām un neatspoguļo situāciju?
Es varētu piekrist, ka reālāku patēriņu es varētu nosaukt vasarā, kad apkure nedarbosies, un būs tikai ūdens uzsildīšana, bet man šadas pieredzes nav, dzīvoju mājā kopš oktobra. Topika uzlabošanas nolūkos varu apsolīties nākamās vasaras beigās iepostēt rezultātus.
Tu taču negribi teikt, ka man cepeškrāsns, keramiskā virsma, n-tās spuldzītes, attīrīšanas iekārtas gaisa sūknis, ledusskapis, tējkanna, u.t.t, darbojas no zila gaisa, un kalkulators ir galīgi garām un neatspoguļo situāciju?
Es varētu piekrist, ka reālāku patēriņu es varētu nosaukt vasarā, kad apkure nedarbosies, un būs tikai ūdens uzsildīšana, bet man šadas pieredzes nav, dzīvoju mājā kopš oktobra. Topika uzlabošanas nolūkos varu apsolīties nākamās vasaras beigās iepostēt rezultātus.
Autors:
v_t
(78.84.44.---)
Datums: 09/01/2009 14:23
decembris - 1000 kwh.
170 m2, 21 grāds, daudz cepts un šmorēts.
170 m2, 21 grāds, daudz cepts un šmorēts.
Autors:
aaaa
(---.ltnet.lv)
Datums: 09/01/2009 14:51
LaurimV: 23 grādi mājā ir baigi silts, ļoti normāls patēriņš. Ja būtu 20 grādi uzlikti, tērētu krietni mazāk.
Autors:
IneseX
(---.eth.net.microlink.lv)
Datums: 09/01/2009 15:03
Fū, paldies Dievam, citiem vēl vairāk kā man, es jau domāju, ka man kaut kas traks pagājušajā mēnesī - 900 kW man vēl nebija bijuši, izņemot auksto februāri pirms 2 gadiem! Man gan 20 grādi telpās, bet vienalga biju satraukusies, kur mēs tā tērējam! Laikam vainīgas garās brīvdienas, kad visi pa mājām un mazgājas, cep, vāra šmorē un arī gaismas dedzina!