UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 1234567891011Nākošā
Pašreizējā: 1 no 11
Problēma ar jaunu apkures sistēmu - Stropuva katls.
Autors: gunbox ()
Datums: 05/12/2010 11:38

Uzstādījām Stropuva katlu. Protams katla licējs nelika katlu pēc ražotāja instrukcijas, bet gan tādu sistēmu, kas der parastam malkas katlam.
Tātad jāsāk ar to, ka sūknis strādā uz pilnu jaudu.Radiatorus tolkam nespēj piesildīt. Licējs tieca, ka oespējams radiatoru lielums un kopējais ūdens daudzums radiatoros ir par lielu lai ar 18kw katlu piesildītu. Bet ir arī 120 ripas kopa skaitot radiatoriem.
Runāju ar ražotāju, šis pārliecināts, ka nav prolēma radiatoros. Bet gan pārāk lielā vilkmē. Tātad vajadzīgs ir šīberis uz telpu, ko katla licējs nebija ievērojis un ĻOTI lēna sistēmas cirulācija.
Tātad to visu izdarīju un beigās radiatori visā mājā arī sakarsa uz 70°C. Protams lenām, bet efekts bija acīmredzams. Ar ārtro cirkulāciju radiatori knapi pacēlās līdz 50°C.

Mums ir 150kv.m.. Katls paredzēts līdz 200kv.m. Malka kaltā ieiet ap 50kg. Esam sasnieguši degšanas ilgumu ap 10 stundām. Katlam strādājot ar 70°C. Kaut gan ražotājs brīnās, ka tā nevajadzētu būt. Ka 10 stundas ir par maz arī ja māja nav siltināta. Kurinam ar sausu malku, kā ir instrukcijā. Nojausma, ka degšanas ilgumu var palielināt kaut kāda ir, spēlējoties ar mazākiem grādiem un cirkulaciju.
Daži te teica, ka skurstenī rodas piedegumi. Bet jāsaprot no kā piedeg. Tātad piedegu veidojoties kondensātam. Kondensāts katlā rodas tad, ja nelieto mazo cilpu- tas ir, laiž katlā atpakaļ gaitas ūdeni pa tiešo. Tātad katlā ieplūst pārāk auksts ūdens. Un tur ir arī problēma, kāpēc daži kliedz un bļaustas ka tek darva, svīst u.t.t Un otrs moments. Grudot katlā malkai ūdens teperatūra katlā nedrīkst nokristies zem 60grādi. Tas savukārt ir jānoregulē. Ievērojot pārs elementāras lietas, kurinot ar gāzes ģenerācijas katliem, skurstenis neaizaugs. Neievērojot kaut vienu niansi atkal būs problēmas un nepatiesa katlu nomelnošana.

Tagad par manu problēmu. Sistēmā ir turp atpakaļ princips izveidots no PPR trubām. Problēma ir, ka pirmie radiatori (jeb radiatoru cilpas) silst visi uz 70°C. Bet pirmspēdējais tikai puse no augšas. Pēdejais gandrīz nemaz.
Tātad:
1)Uz pirmā attejošā kanāla no kopējās trubas ir 3 radiatori pirmajā stāva.
2)Tālāk iet 4gb pa vienam radiatoram otrajā stāvā.
3)Un tad pēdejie divi vislielākie iet pirmajā stāvā ar kuriem tad arī ir problēma.

Kas varētu būt par vainu? Un kā to varētu labot?
Mēģināju pirmajiem trīs radiatoriem samazināt iekšā plūsmu. Rezultātā loģiski arī tik labi vairs tos nesildīja. Tātad man likās ka uz pēdejiem šai plūsmai vajadzēja palielināties, bet rezultāts ir identisks. Nav ne siltāk ne aukstāk.

Re: Problēma ar jaunu apkures sistēmu - Stropuva katls.
Autors: gunbox ()
Datums: 05/12/2010 11:40

sorry, nezināju ka te nav labošanas iespēja.
Gribēju palabot ka mums ir vecie čuguna radiatori un ir 120 ribas. Cik apmēram ūdens ir vienā ribā?

Re: Problēma ar jaunu apkures sistēmu - Stropuva katls.
Autors: DsKs ()
Datums: 05/12/2010 11:50

1.5 litrs aptuveni ir viena cuguna riba

Re: Problēma ar jaunu apkures sistēmu - Stropuva katls.
Autors: gunbox ()
Datums: 05/12/2010 12:03

Tātad ap kādi 250l. Vai tas varētu būt priekš 18kw katla par daudz?
Jo doma ir vēl pārs raidiatorus pamainīt uz 22 tipa radiatoriem.
Cik vienā 22 tipa radiatorā ir ūdens ar izmēriem 1500x500

Re: Problēma ar jaunu apkures sistēmu - Stropuva katls.
Autors: khe ()
Datums: 05/12/2010 12:08

Cik varu saprast no rakstītā, tad visa vaina balansēšanā. Bet tas jau nenozīmē tikai piegriezt mazāk pirmos radiatorus. Šeit labi noderētu tā sākotnējā lielā plūsma, pie kuras, piegriežot ciet tos radiatorus, kas silda,palielinās sist kopējā pretestība, cirkulācija uzlabojas tālākajos radiatoros, bet plūsma samazinās. Pie tās lēnās plūsmas, palielinot pretestību, tā vēl vairāk samazinās un nespēj vairs ne tik tālākos, bet ari pievērtos rad sasildīt.

Re: Problēma ar jaunu apkures sistēmu - Stropuva katls.
Autors: DsKs ()
Datums: 05/12/2010 12:25

man savukart liekas,ka ir samesta viencaurulu sistema viscaur uz kadu 20 diamteru,uz katru cuguna radiatoru stav termogalva,atpakalgaita atkal ventilis un sistema fiziski netiek "izgriezta" ...

Re: Problēma ar jaunu apkures sistēmu - Stropuva katls.
Autors: gunbox ()
Datums: 05/12/2010 12:36

khe
Bet katla specifikācijā ir tieši pretēji. Ir vajadzīga ļoti lēna plūsma. Kas arī praksē pierādijās. Problēma diez vai ir tajā. Jo aizgriežot 4 pirmos radiatorus. Pēdejos divos siltums nepalielinās. Varbūt tā tikai mana nezināšana, bet vēl ir doma par to, ka pēdejā radiatora 25 ribās ir gaiss sakrājies. Atgaisošana laikam ir sveša lieta bijusi komunistu laikos. :) Un pašiem nav stellaclēgas ar ko galu atgriezt vaļā. Būs jāiegādjājas. Bet varbūt paspēs jau uzlikt tur 22 tipa jaunu.

DsKs
Bija viencauruļu.
Tagad ir turp/atpakaļ cilpa. Pie kuras ir pievienoti attiecīgi radiatorā iekšā no turp un ārā uz atpakaļgaitu. Vienīgi pati pirmā attiešana no kopējās trubas ir pievienota uz 3 radiatoriem, bet izmēros maziem. Termogalvas vispār nav nevienas.


Re: Problēma ar jaunu apkures sistēmu - Stropuva katls.
Autors: khe ()
Datums: 05/12/2010 12:47

Tik parastu lietu, kā gaiss radiatoros neminēju. Ari čūguna radiatoriem var pielikt parastos, vai automatiskos atgaisotājus.
Par plūsmu: pārslēdzot sūkni uz lielāku jaudu un piegriežot tos radiatorus, kas silda, tā plūsma atkal samazinās, jo palielinās pretestība.

Re: Problēma ar jaunu apkures sistēmu - Stropuva katls.
Autors: gunbox ()
Datums: 05/12/2010 13:37

Tad sanāk ka man nav jēga likt jaunus radiatorus, kam ūdens tilpums iespējams 3x būs mazāks?

Re: Problēma ar jaunu apkures sistēmu - Stropuva katls.
Autors: khe ()
Datums: 05/12/2010 14:10

Ja jau tas ūdens nespēj izplūst cauri čugunniekam, kam ļoti maza pretestība, tad tālajā vienādas jaudas bleķiniekā(kam krietni lielāka pretestība), tas karsts būs tikai virspusē. Un vēl palielināsies plūsma caur pirmajiem čugunniekiem. tiem tālajiem čugunniekiem gala korķus vajag nomainīt pret tādiem, kam iekšējā 1/2 vītne. Tur ielikt atgaisotājus(sākumā parastos, ja pārāk bieži jāatgaiso, tad autom) un sākt ar atgaisošanu. Ja tas nav īstais iemesls, tad balansēt. Bleķiniekiem ir lielāka pretestība, tā ka tiem vienalga vajadzēs jaudīgāku sūkni.
Kā tad realizējāt to ļoti lēno plūsmu, salīdzinot ar sākuma lielo plūsmas ātrumu? Nomainot sūkni? Vai pārslēdzot mazāku jaudu? Vai ieliekot bypasu? Un kur tā lēnā plūsma esot svarīga - mazajā lokā, vai radiatoros?

Iet uz lapu: 1234567891011Nākošā
Pašreizējā: 1 no 11


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   **     **  **     **  ********  **     ** 
 **     **  **     **  **     **  **         **   **  
 **     **  **     **  **     **  **          ** **   
 ********   *********  **     **  ******       ***    
 **         **     **   **   **   **          ** **   
 **         **     **    ** **    **         **   **  
 **         **     **     ***     **        **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727