UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 2 no 11
Re: Problēma ar jaunu apkures sistēmu - Stropuva katls.
Autors: aldisss ()
Datums: 05/12/2010 14:50

Stropuva katliem lielākā kļūda uzstādot ir likt viņu pēc parasto katlu shēmas!Tiem nav mazā loka kā tāda.Tur princips ir ka siltumnesējs cirkulē pa radiatoriem,paņemot klāt silto no katla cik vajadzīgs.Turklāt katls nebaidās no aukstas atplūdes,tikai cauri katlam jāierobežo plūcma,tad kondensāts neveidojas.Pašam man ir 40Kw Stropuva katls uz 170kvm.Pagaidām gan darbojas tikai siltās grīdas pirmajā stāvā,apm.80kvm.platībā.Iekurinu pa retam,māja nedabū kārtīgi uzsilt.Tomēr katls darbojas ap 11 stundām.Uzsilstot mājai pilnīgi šis laiks varētu būt vēl lielāks.Par cik pa retam tik iekurinu,tad sūkņus ieslēdzu kad katlā tempertūra sasniegusi 80 grādus.Pirmajā iekuršanas reizē gan tecēja kondensāts pa katla apakšu.Pieregulējot sistēmu šī problēma pazuda.

Re: Problēma ar jaunu apkures sistēmu - Stropuva katls.
Autors: Rx ()
Datums: 05/12/2010 15:31

Varbūt ne gluži tēmā bet interesanti sanāca: Apskatījos www (http://www.stropuva.visikatli.lv/?q=node/56)par Stropuva katlu 40kw: 2,1m augsts, 0.68m diametrā. Kopējais tilpums iznāk 448 litri. Uzrādīts ka ieiet 500dm3 kurināmais (malka!). Kā tajā var tik ielikt? Var ielikt max 448dm3 mīnuss ūdens tilpums, kas būs aptuveni 400 litri jeb dm3.Tālāk: malkas blīvums nosacīti ir 500kg/m3. Tātad sabļivējot un ideāli saliekot bez gaisa šķirbām varētu ielikt 200kg malkas. Bet reāli ar koeficientu 0.5 sanāk 100kg. 100kg malkas dotu sadegot 100 reiz 3kw/kg siltuma, kas būtu 300kW. Jauda krāsnij ir 40kw. Tātad 300kw dalot ar 40kw/stundā būtu 7.5 stundas degšana. Tātad pilnā jaudā krāsns degs 7,5 stundas. Ja šo degšanas jaudu sadala uz 30 stundām, kā rakstīts www ka tā tik ilgi var degt, tad sanāk jauda stundā tkai 10kw.Vai pat mazāk, jo tā nedegs, bet gruzdēs. Ar saku ka jārēķinās ar 10kw kas būs puslīdz reāli no krāsns, ja vēlas izmantot tās ilgdegšanu.

Re: Problēma ar jaunu apkures sistēmu - Stropuva katls.
Autors: soseds2 ()
Datums: 05/12/2010 18:33

Vispar jau viencaurulu sistemai ari ir turpgaita un atgaita!!!

Re: Problēma ar jaunu apkures sistēmu - Stropuva katls.
Autors: gunbox ()
Datums: 05/12/2010 21:49

khe
Esmu līdz šodienas rītam 36h pētijis sistēmu grozot balansētājus un krānus, kā arī mainot plūsmas ātrumu. Varu pateikt tikai to, ka lēna plūsma ir vienīgais, kas strādā. Un strādā godam. Atšķirība ir pamanāma īsā laikā.
Šodien vairs neesmu laukos, bet zvanīja, ka pēkšņi lielie radiatori ir karsti, bet virtuvi nesilda. Pateicu lai pagroza krānus un virtuvi sāka ar sildīt. Tatad iespējams ka tā arī ir, ka sistēmā ir vēl kaut kur iemeties gaisa burbulis, kas arī ir dzirdams, bet nezināju ka tas burbulis var būt tik ļauns. :)
Par cik vārsta nav priekš plūsmas regulēšanas uz atpakaļgaitu, tad pieregulēju, cik sanāca, ar parasto krānu pirms ieejas sūknī. Sūknis ir uz atpakaļgaitu un uzlikts uz lēnāko ātrumu.
Lēnā plūsma svarīga ir caurtecei katlā. Bet domāju ka sistēmā tas arī diezgan labi strādā.

Kas attiecas uz jaunajiem radiatoriem, tad veikalā Depo ieteica nemainīt, jo jaunie 22 profila radiatori ir domāti vai nu tīram ūdenim, vai tosolam, un izrēķinājām ka 25 ribu radiatoru nomainīt sanāks ielikt gandrīz tik pat lielu 2m garu radiatoru. Ņemot vērā, ka mums ūdens ir ļoti kaļķains laukos un arī ar lielu dzelzs saturu, tad nemainīsim. Esam uzlikuši filtrus, bet nav jau garantijas, ka tie filtri tur ilgam laikam pietiks. Un kā jau veci cilvēki tur izsekot visiem sīkumiem līdzi nevarēs.

aldisss
Njā, ja liek kondensātorus, tad vajadzīgs jaudīgāks katls. Mums finanses neatļāva. Tā jau aigāja par visu sistēmas maiņu un katlu ar apsaisti nedaudz vairāk par 2tk. Ls. Bet par 10h kurēšanos esmu sajūsmā. Nav jāskrien 2h reizi piemest malka. Vēl jau arī ogles nav izmēģinātas. Cerams ka no tām ir lielāks labums. Vismaz pie -30°C
Protams bija vēl otra iespēja pirkt 2 kondensātorus ar Viadrus katlu. Bet tomēr gribējām noriskēt uz solītajām ilgajām stundām. Vēl man ir doma tomēr eksperimentēt ar temperatūrām. Vēl arī māja nav nosiltināta. Domāju, ka nosiltinot, stundas būs krietni vairāk. Patreiz mums komunistu recepte no 100% cementa javas star ķieģeļiem saldē cauri visu māju.

Rx
Tur jau tā lieta, ka visi ir pārāk gudri vecajās formulās un principos.
Ir pārs nianses, kas jāņem vērā. Visu to prieku dod degšana no augšas, kas jau ir nepielīdzināms nevienam citam katlam u.tml. Kā arī parastā katlā visu karstumu izrauj skurstenī, šim to karstumu saudzē augšējā katla telpā. Cits degšanas princps - cits lietderības koificients - cita formula.
Kā jau pārdevējs teica, ka cilvēki netic un es ar šaubijos, bet patiesība ir tāda kāda tā ir un esmu par to pats pārliecinājies ar savām acīm apciemojot vienu cilvēku Rīgā kam ir katls uzlikts uz vecās viencauruļu sistēmas un tagad pats redzējis, ka tas notiek. Jāņem vērā, ka ir teikts "LĪDZ 31h". Tas nozīmē pie idealiem apstākļiem, tādiem kā 200kv.m, ideāli nosiltināta māja, ļoti sausa malka(cirsta ziemā un kaltēta 16mēn.), pareizi uzstādīta sistēma tieši pēc instrukcijas, ārā mazi mīnusi kā arī starp malku var piepildīt ar sausām skaidām vai atgriezumiem. Neesot šiem radītājiem stundas sarūk, bet ne traģiski.
Neesmu gan iedziļinājies ciparos un nedomāju ka vairs vēlos. Man pie caursalstošas mājas Stropuva S20U kurās 10h stabīli. Katla pārdevējs teica, ka ir par maz un domāju, ka nosiltinot māju, būs arī rezultāts. Pagaidām katlā reti ievēroju gruzdēšanu, pārsvarā ar mazu liesmu deg. Bet šis gruzdēšanas posms sistēmā palielinoties nepieciešamai temperatūrai ir nepieciešams, kas arī pagarina degšanas stundu ilgumu. Un ne jau visu laiku gruzd, bet gan tehniski gaisa vārst, atkarībā no katla izplešanās vai saraušanās taisās vaļā vai ciet. Tātad ir mainīgi gruzdēšanas un degšanas posmi.

Re: Problēma ar jaunu apkures sistēmu - Stropuva katls.
Autors: veezitis ()
Datums: 06/12/2010 18:22

Šitie texti ir labi. Visvairāk man patika uzbrauciens Rx. Vecīt, citi laiki, cita fizika. Kad mācījos RPI, teorētiskajā mehānikā mūsu pasniedzējs bija docents (1975) Kepe. Viņš uzzīmēja uz tāfeles mazu apli un teica: tas kas aplī, tās ir mūsu zināšanas tagad, bet tas, kas ārpusē, tas ir mūsu zināšanu robeža ar visām zināšanām, tātad tā pagaidām nav īpaši liela. Pēc tam viņš uzzīmēja daudz lielāku apli un teica: kad mēs beigsim savu kursu, Jūsu zināšanu apjoms būs šāds, bet ... robeža būs šāda. Secinājums: Vecā Ņūtona likumus mācīties ir stulbi, jo vienmēr atradīsies kāds gudrinieks.(Ar maziņu, maziņu ripulīti).
Atvaino gunbox., bet esmu vecās skolas inženieris, un uzskatu, ka arī Rx. tāds ir.

Re: Problēma ar jaunu apkures sistēmu - Stropuva katls.
Autors: khe ()
Datums: 06/12/2010 19:03

aldisss:
Vai nevarētu iemest kādu shēmu tevis aprakstītajai apsaistei? Es saprotu, ka tā varētu būt paralēā katlam resna metāla caurule, kas pieslēgta paštecē katlam un no kuras sūknis trenkā pa radiatoriem ūdeni neatkarīgi?

Re: Problēma ar jaunu apkures sistēmu - Stropuva katls.
Autors: Rx ()
Datums: 06/12/2010 19:41

Paldies vēezīt par atbalstu! Neesmu redzēji nevienu fundamentālo teoriju, kas būtu mainīta. It sevišķi šajā sakarā. (Ja būtu runa par virpuļlauku ģeneratoriem, piramīdu, tukšuma enerģijām, tad gan varētu spriest par jaunā ienākšanu zināšanu sākumapritē. Mainās tehnika un tehnoloģija. Man patīk, ja argumenti ir pamatoti ar zinībām, kuras tiek parādītas un lakoniski pielietotas. Un starp citu: sadegot ar liesmu, sadegšanas enerģija nav mainīga jau miljardiem gadu. Mainīga ir tehnika, kā šo siltumu mēs pilnīgāk savācam. Un šajā jautājumā vēl zinātnieki strīdās: vai ļaut sadegt plnīgā skābekļa klātbūtnē, vai lēnā gruzdēšanā. Un kā izveidot krāsns konstrukciju lai tā maksimāli savāktu enerģiju un attiecīgi ilgi un ērti apkalpoti strādātu. Pats vairāk piekrītu liela skābekļa pieplūdumam, maksimālai vielas sadegšanai (nevis degošo vielu sadalīšanai gāzē un daļas aizplūdei skurstenī nesadegot.).Cita lieta ir degšanas ilguma palielināšana, ko pieprasa tauta. Domāju ka ar vienu un to pašu malkas daudzumu akumulatora sistēma uzturēs siltumu ilgāk kā pārējās ilgdegšanas sistēmas. Šajā aprakstošajā WWW: [teplomarket.kh.ua] jauna fizika nav parādīta.

Re: Problēma ar jaunu apkures sistēmu - Stropuva katls.
Autors: Rx ()
Datums: 06/12/2010 19:44

Jā, Stropuva katla pieslēgšana un apsaistes regulēšana nav joks...: [www.baykalservice.ru] veiksmi cīņa!

Re: Problēma ar jaunu apkures sistēmu - Stropuva katls.
Autors: aldisss ()
Datums: 06/12/2010 20:01

to Khe!Apsaiste ir kā viņu ieteiktajā instrukcijā 1.shēma.(http://www.stropuva.lt/upload/files/stropuva_RUS_garantija2010_GERA.pdf).Tikai siltajai grīdai izveidots savs neatkarīgs loks ar sūkni,un bez otrā katla pieslēguma.Var jau būt ka citas shēmas arī darbojas,bet vēl jau ir arī tāda lieta kā katla garantija.Garantija ir spēkā tad,ja katls likts pēc viņu shēmas...

Re: Problēma ar jaunu apkures sistēmu - Stropuva katls.
Autors: gunbox ()
Datums: 06/12/2010 21:11

veezitis
Kāpēc tev liekas, ka es kādam uzbraucu?
Es vienkārši atkārtoju to, ko man ir katlu lietotāji teikuši un pats tagad pārliecinājies. Un visi saka, ka neviens neticot šai ilgai degšanai ar lielu lietderību, kamēr par to paši nepārliecinās.
Man nav neviena nodoma kāda fizikas zināšanas apstrīdēt. Ir katls, ir noteikta uzstādīšanas shēma un noteikta katla lietošana. Šo visu ievērojot viss strādā. Ja vari pierādīt ar savām zināšanām, ka es meloju un ka es radiatorus nekurinu uz 70°C ap 10 stundām, tad lūdzu. Neviens tev šķēršļus riteņos neliek. Es pat labprāt aizbrauktu kopā pie katla pārdevēja un gribētu dzirdēt tavus pierādījumus pret šo apkures variantu.
Kā arī nesaku, ka no fizikas zinu vairāk par Jums. Teiktu ka daudz mazāk. Bet katls dara varbūt ne visu kas solīts, bet pietiekami daudz lai uzskatītu par labu esam.

Pagaidām man atkal ir problēma ar gaisu sistēmā. Un pat iespējams ar nepareizu sistēmas uzlikšanu. Paldies aldisss, ka par garantiju uzrakstīji, tam nebiju pievērsis uzmanību, kā arī pardevējs neteica ka lai saglabātu garantiju ir jāliek tikai ieteiktā sistēma.
Te būs uzzīmēta sistēma. Cik noprotu, tad spiedienu varētu traucēt nepareizi pievienotais boileris. Bet vai tā ir vai varētu kāds pakomentēt? Bija prasība uz vasaras laiku lai var atvienot radiatorus un iekurt tikai siltajam ūdenim. Bet tagad skatos, ka boileris ir pievienots ne caur sūkni. Šajā shēmā izskatās ka sūknis varētu spiest ūdeni boilera atpakaļgaitā.
Te būs klikojama bildīte:
°

Pašreizējā: 2 no 11


Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **    **  **     **  **     **   *******  
 **     **   **  **   **     **  **     **  **     ** 
 **     **    ****    **     **  **     **         ** 
 *********     **     **     **  **     **   *******  
 **     **     **      **   **    **   **          ** 
 **     **     **       ** **      ** **    **     ** 
 **     **     **        ***        ***      *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727