UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā12345678910
Pašreizējā: 10 no 10
Re: udens smaka
Autors: raihs ()
Datums: 05/01/2012 12:53

Un nevienam boileru ražotājam nekad nav iešāvusies prātā šī ģeniālā doma-izmest anodu vispār un piesiet titāna gabalu? Un ražotāji (manā gadījumā-Wolf) pērk patentu un liek kaut kādus nevajadzīgus bezjēgā dārgus štruntus? Ja tāds patentētais titāna štrunts tiek ielikts jau pie ražotāja,tad tas maksā boileri až par 200 latiem vairāk,nekā parastais.

Re: udens smaka
Autors: Jo ()
Datums: 05/01/2012 13:24

Ja runa iet par Wolf tad ta ir viena no dargakam ja ne vissdargaka firma Latvija kura vispar negrib laist citus pie savam iekartam un baida klientus ar visadam sankcijam vai garantijas nonemsanu. Bet vai tas ir to verts katram jaizlemj pasam. Katra zina atrisinat karsta udens jautajumu un udens smakas esamibu (ja tada rodas)var ar krietni mazaku naudu. Bet ja patik dargs marketings tad ...

Re: udens smaka
Autors: aaaa ()
Datums: 05/01/2012 13:24

Man arī ūdens smird, bet tas ir urbuma vaina. Par baktērijām - nu nez, vai tiešām tās sulfītēdājas (es gan teiktu - sultāt, ne sulfīt...) ir tik termofīlas, ka izdzīvo pie 55oC (man ir Thermor boileris ar strāvas titāna anoda aizsardzību no rūpnīcas un temperatūra ir iestādīta pie 55oC un nav maināma tieši ar argumentu, ka pie šīs temperatūras visas baktērijas iet bojā, kāpēc arī nav vēlams likt karstajam ūdenim zemāku temperatūru).
[www.majalv.lv]
Nu nemaksāja tas Thermors nemaz tik ļoti daudz vairāk, ap 200 Ls, 200L boileris.
Karstais, protams, smird daudz vairāk, jo gāzu šķīdība pieaugot temperatūrai samazinās un izšķīdušās smirdgāzes (nu pārsvarā jau H2S) no karstā izdalās labāk.

Re: udens smaka
Autors: raihs ()
Datums: 05/01/2012 14:05

Protams,ka sakotnēji vainīgs ir urbums-man tur tāda dīvaina situācija ar viņu-reizēm ideāli tīrs,bet tad sāk kādu laiku smirdēt.Arī kaimiņiem ir tāpat. Otrs ir pieradums-manai sievai,piemēram,ir galīgi pofig-visu bērnību ar tādu ūdeni pavadījusi. A man riebjas,un būtu gatavs samaksāt arī vēl vairāk,lai ūdens nesmirdētu. Es savukārt esmu pavadījis bērnību daudzstāvenē ar hlorēto ūdeni ,un man savukārt tas galīgi netraucē.
Par temperatūrām-man kkad ieteica paaugstināt ūdens temperatūru līdz 70 grādiem,pie kuras visas baktērijas iet bojā,bet man nepalīdzēja...
Par Wolfa dārdzību-saļarkas kondensācijas katls maksāja gandrīz uz pusi lētāk,nekā Wiessmanam,vai Buderusam

Re: udens smaka
Autors: Oskars_S ()
Datums: 05/01/2012 20:07

kaadi tad ir veel varianti, lai uudens nesmirdeetu? tas ogles filtrs ir tas kaartridzh, ko liek korpusaa, kuraa ir ogle?

Re: udens smaka
Autors: Jo ()
Datums: 05/01/2012 20:58

raihs Wrote:
-------------------------------------------------------
>
> Par Wolfa dārdzību-saļarkas kondensācijas
> katls maksāja gandrīz uz pusi lētāk,nekā
> Wiessmanam,vai Buderusam


Tad saki visu lidz galam, kapec vinam bija tada cena. Vai tur nebija vesels lerums nosacijumu pie kadam vini ar mieru atdot to katlu par puscenu?

Re: udens smaka
Autors: vlp ()
Datums: 06/01/2012 10:56

Tad nu viss skaidrs. Ja vēl uzzinātu, kur to titāna anodu varētu nopirkt? Vai kur raut titāna gabalu, kautvai? Vai nerūsējošais tērauds nederētu?

Re: udens smaka
Autors: raihs ()
Datums: 06/01/2012 12:24

vlp
Norādi te savu e-pasta adresi-ja vēlies,atsūtīšu tā vīra nr,kurš man tās lietas taisīja. Titāna gabala iemešana boilerī-tas būtu pārāk vienkārši,lai sanāktu-jāzin voltāža,amperāža,pretestības,un hvz kas vēl. Man nav tika daudz laika,lai visā tajā iedziļinātos. Pats nodarbojos ar galvaniku un zinu,ka no katra sīkuma (volta desmitdaļas,ampēri,anoda biezums,materāla pretestība,utt)ir atkarīgs,lai tas pasākums darbotos.
Jo
Nebija nekādas puscenas-viņu katls vienkārši bija uz pusi lētāks-bez nekādiem noteikumiem, noslēpumiem,utt.Ja Viessmanam /Buderusam kondensācijas katls maksā ap 4000,tad Wolfas -ap 2000...Precīzi ,protams neatceros-par kādiem 500Ls uz vienu vai otru pusi varu kļūdīties.Galu galā ne velti Wolf Vācijā 2010.gadā ieguva kaut kādu tur gada balvu par labāko cenas un kvalitātes attiecību. Visāddā ziņā Viessmanam /Buderusam parastie katli maksāja aptuveni tik pat,cik Wolfam -kondensācijas katls.

Re: udens smaka
Autors: vlp ()
Datums: 06/01/2012 13:17

Mani jau interesē visu atrisināt paša spēkiem, bet jautāt profesionālim viņa knifus ir galēja cūcība. Spriegumu jau mēs te noskaidrojām. Vēl tik jādabū kāds titāna gabals. Jāiet būs uz latgalīti. Nupat jau redzēju, ka titāna katliņu reklamē. To jāgriež uz pusēm, lai iebāztu. Gan jau kas atradīsies. Man liekas, ka pietiks iebāzt nerūsējošu zupas kausiņu ar +1V un boileris 10 gadus turēs un nesmirdēs un nebūs tie melnie dubļi apakšā, un tad jau kad mainīs kaut kad teni, tad redzēs kā ir. Jo otrs variants ir tāpat vienkārši izmest to magniju.

Iet uz lapu: Iepriekšējā12345678910
Pašreizējā: 10 no 10


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **    **  **     **  ********   **     ** 
 **        **   **   **     **  **     **  ***   *** 
 **        **  **    **     **  **     **  **** **** 
 ******    *****     **     **  **     **  ** *** ** 
 **        **  **    **     **  **     **  **     ** 
 **        **   **   **     **  **     **  **     ** 
 ********  **    **   *******   ********   **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727