UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 4 no 10
Re: udens smaka
Autors: Rx ()
Datums: 25/10/2011 22:44

Interesanti par titānu:"Lai arī bioloģiskas lomas titānam kā ķīmiskam elementam cilvēka ķermenī nav, katru dienu mēs piemēram ar pārtiku, gaisu, ūdeni un caur ādu no kosmētikas uzņemam aptuveni 0,8 mg dienā ķīmiskā elementa titāna, tomēr lielāka daļa no tā mūsu organismā neuzkrājas. Tā kā titāns nav indīgs, arī lielākās devās tas nav kaitīgs cilvēka organismam. Titāna dioksīds un attīrīts titāns ir ar zemu toksicitāti. Laboratoriskos eksperimentos ar žurkām secināts, ka ieelpojot titāna dioksīdu plaušās parādījušies mazas lokalizācijas tumša krāsojuma putekļu kopas. Pārmērīga titāna dioksīda ieelpošana cilvēka plaušās varētu atstāt nenozīmīgas izmaiņas.Ja titāna putekļu ekspozīcija ir pārāk liela, ieelpojot šie putekļi var izraisīt sāpes krūtīs, klepu, apgrūtinātu elpošanu. Kontakts ar ādu vai gļotādu, acīm var izraisīt kairinājumu, apsārtumu, kas ir alerģijai līdzīga reakcija. Putekļi organismā var iekļūt tos ieelpojot, kontaktā ar ādu un kontaktā ar acīm. No tā var secināt, ka titāns ir bīstams tieši smalku putekļu veidā, jo tie plaušās tiek ļoti dziļi, tur uzkrājas un var radīt visus iepriekšminētos sarežģījumus. Bet norijot titāns un titāna dioksīds nav kaitīgs. Par to liecina, ka kādam cilvēkam viņa gremošanas orgānos dzīves laikā bija sakrājies teju pus kilograms titāna dioksīda, tomēr nekādas veselības sūdzības šai personai bijušas nav.Titāns un tā savienojumi nav uzskatāmi arī par teratogēnām vielām.Titāna dioksīds, atsaucoties uz Internacionālo vēža izpētes centru ( International Agency for Research on Cancer) ir ievietots 3. kategorijā saistībā ar kancerogenitāti vai 2. B kategorijā. Tas nozīmē, ka šī viela nav kancerogēna, vai arī kancerogenitāte uz cilvēkiem nav pierādīta.

Re: udens smaka
Autors: Rx ()
Datums: 25/10/2011 22:54

Vēl interesantāk par Magniju: Te: [www.maminuklubs.lv] Īsumā: Magnijs kopā ar kalciju, nātriju un kāliju ietilpst pirmajā minerālu četriniekā organismā, bet pēc tā sastāva šūnās tas ieņem otro vietu pēc kālija; Tas spēlē galveno lomu enerģijas ražošanā ikvienā šūnā un ietekmē kopējo enerģijas potenciālu mūsu organismā;
- ir noderīgs sirds un asinsvadu slimību, osteoporozes, atsevišķu vēžu paveidu novēršanā un var pazemināt holesterīna līmeni. Secinājums: ja arī kādu malku no Magnija anoda Boilera ūdens iedzersiet, nekas traks nenotiks! Un traukus, sevi var droši mazgāt....

Re: udens smaka
Autors: khe ()
Datums: 25/10/2011 23:11

Paldies par izsmeļošu atbildi, tik vēl par to katodu... Ja titāns ir anods, tad sāļi izsēžas uz katoda, tas ir uz boilera virsmas. Vai tie tur nereaģē ar metālu caur keramikas plaisām?

Re: udens smaka
Autors: Rx ()
Datums: 25/10/2011 23:58

Sāļi izsēžās uz katoda. Bet tie ir sāļi, kas nav korozijas rezultāts, un pilnīgi iespējams, ka šie sāļi pat pārklāj tēraudu, to aizsargājot papildus no skābekļa iedarbības. Atcerieties, dzelzs (tērauds) rūsē ūdens un skābekļa iedarbībā un korodē elektroķīmiski. Elektroķīmija ( anoda ievietošana) pasargā no elektrokorozijas un arī no rūsēšanas.

Re: udens smaka
Autors: ddt ()
Datums: 26/10/2011 07:32

Nu paldies Rx ! Nomierināji. Visādi izskatās, ka esi ļoti kompetents un izglītots cilvēks, tikai kad sāc runāt par "kosmiskajiem informatīvajiem laukiem" kā Buiķis, Kalviņš un Kļava, tad gan slikta dūša paliek. Vai es te kautko putroju? Iepriekš atvainojos.

Re: udens smaka
Autors: Rx ()
Datums: 26/10/2011 09:27

Nu nē, neputro. Tiešām jūtu laukus ar dažādiem maņu orgāniem, ja tā saprotamāk . Nesen pazīstamam apsekoju situāciju. Pirms tam bija cits slavens speciālists. Pastāstīju par pašu piegājienu, kā tas notiek, izstāstīju par kopējo situāciju un gaidāmo. Nesen atzvanīja: Tiešam viss tā kā teicu: Ūdens ir pietiekoši, atbilstoši izstāstītajam, kaut gan iepriekšējā speciālista ierādītā vietā nav....Pasaule ir neizzināta un cilvēks ir tajā visā dziļi iekšā.

Re: udens smaka
Autors: ddt ()
Datums: 26/10/2011 12:43

Tas ir interesanti. Es arī jūtu kautkādas plūsmas un dažās vietās tik baigi stipri, ka saprotu, ka tur izdzīvot nav iespējams cilvēkam, kurš to nejūt. Esmu jau iemācījies izrēķināt tās vietas matemātiski, bet tā arī nezinu, kas tas ir. Bet interesanti, ko Tu domā par minētajiem "kosmisko informatīvo lauku" lietotājiem? Tam es absolūti piekrītu, ka pasaule ir absolūti neizzināta, un pat to, ko visu laiku publicē tajos 3 galvenajos žurnālos angliski, te neviens un citur pasaulē neuzzin. Komercija. Tur tak ir baigās lietas. Pat ārsti neuzzin. Kurš ta tos baigos "palagus" var iztukot un izlasīt. Piem. par haizivju maņu orgāniem (kas ir arī senas mūsu radinieces) var mēms palikt. Tādēļ jau mums ir tās maņas. Mums ir sejā visādi sensororgāni, no kuriem mēs pazīstam mazāko daļu. U.t.t.t.

Re: udens smaka
Autors: Rx ()
Datums: 26/10/2011 13:07

.....cilvēks, neatverot ticību pilnā nozīmē, pats aizver informācijas plūsmu un tā viņu apiet. ( Bieži, lai ticētu, mums vajag autoritātes, matemātisku...pierādījumu un arī ar to nav gana...Bet: Pieņemiet lietas, itkā tā ir patiesība un ejiet tālāk. Ar laiku sapratīsiet, vai tas ir tā, bet "bērns nebūs izliets ar ūdeni". Cilvēks neapjauš patieso realitāti kāda tā ir. Jeb tā sakot: "Esmu muļķis un man ir labi" nozīmē ka vairāk zināt negribu, nevēlos, man to nevajag, kāpēc pūlēties....Un uz savu iepriekšējo zināšanu bāzes varu visu izskaidrot......Te nu mēs ar TO atšķiramies! Es eju tālāk pa nezināmo, neiskaidrojamo ceļu, kas ir ceļš.....Un ik pa laikam sakārtoju to ko redzu, sajūtu, izzināju, sapratu.

Re: udens smaka
Autors: ddt ()
Datums: 26/10/2011 13:50

Atvaino, nevienu teikumu nevaru saprast. Pirmā asociācija par minēto vārdu "ticēt". Liekas, ka es ticu Lāču maizes etiķetei. Ticu Skauģa kungam. Arī Ķelmēnu etiķetei ticu. Tāds labticīguma muļķisms. Faktiski jau pienāktos pārbaudīt un tad nebūtu jātic. Tā ir tāda neizdarība. Kretīnisms. Visu mūžu ēd un baro bērnus un nevar iztērēt 5 h un aizbraukt apskatīties. Kad pa tiešo pērku medu no biškopja es arī ticu, ka tur nav sagrūsts cukurs, jo tā tāda "cēla" profesija. Ārstiem ticu, jo tamlīdzīgi..... Bet 99% visam kas teikts neticu. Komerciāli meli.
Paskaidro , lūdzu, tuvāk, par ko ir runa.

Re: udens smaka
Autors: Rx ()
Datums: 26/10/2011 14:33

Pavisam par citu ticību! Tā ir sajūtu un intuitīva ticība . Paļaušanās, pilnīgi bezaispriedumu pasaules sajūta, teiksim tā, itkā esi vērotājs, redzi notikumus, faktus, bet nekādi neanalizē vai tas ir patiesība vai nē, vai vari pamatot, vai nē...Tas ir, esi tajā un viss. Protams teiktais ir "mūsdienu" cilvēkam nesaprotami. Ka tā. ticēt...?!1///!!- Līdzīgi, ka cilvēki saka ka "dievs viņiem saka"..... Tas ir, cilvēks nonāk vienā veselumā ar dabīgiem nosacījumiem un noteikumiem, nesaprotot to jēgu, dziļāko saprātu, pamatojumu....Un tā, vai šā, bet tas strādā. Ir ļoti nesaprotami, ja teikšu, ka manuprāt daudzas lietas notiek kāda neizzināma "saprāta" absolūti harmoniskā un pamatotā notikumu, cēloņu , sakarību ķēdē, un cilvēks, ar savu prātu, var šo, to koriģēt, domādams, ka viņš ļoti daudz koriģē. Pats interesantākais, ka, tikai vēloties kaut ko, process notiek bez līdzdarbošanās, ja šī vēlme būs dziļi patiesa un enerģētiska. Bet būtībā, viss notiek tā, kā jānotiek, izrietot no ļoti daudziem "dabas" cēloņsakarību likumiem....Nu teiktais ir Jūsuprāt viens savārstījums, bet rakstu tā, lai nodotu to emocionālo stāvokli, kas ir izzinot Tās lietas....

Pašreizējā: 4 no 10


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********   ********  ********  **     ** 
 **     **  **     **  **        **        ***   *** 
 **     **  **     **  **        **        **** **** 
 *********  ********   ******    ******    ** *** ** 
 **     **  **         **        **        **     ** 
 **     **  **         **        **        **     ** 
 **     **  **         ********  ********  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727