UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Inženiertīkli :
Building.Lv Forums
Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Re: udens smaka
Autors:
andža
()
Datums: 01/01/2012 21:37
man arī ūdens smird, arī ar visu atdzelžošanas iekārtu. Bet nu kautkā tas mani vairs neuztrauc, ir pierasts :D
Autors:
raihs
()
Datums: 02/01/2012 12:09
Man arī precīzi pēc diviem mēnešiem kopš boilera uzstādīšanas sāka smirdēt karstais ūdens-arī ar visiem ogles un sāļu filtriem. Man riebjas tā smaka.Tā asot kaut kāda Legionella baktērija,kas to smirdoņu rada. Rīt mainīšu boilera sildelementu uz titānu-uz tā tie aplikumi/nosēdumi neveidojoties. Dārgi-kopā ar darbu-150Ls. Toties mūžīgs(tā kā parastie esot pa pāris gadiem jāmaina,tad jau ilgtermiņā pat atmaksājas). Specs jau sola ,ka vairs nesmirdēšot-tad jau manīs.
Autors:
vlp
()
Datums: 02/01/2012 12:20
Vai tik no tā magnija anoda nesmirdēja? Varbūt var likt nerūsējošā tērauda anodu un padot kādu pus V līdzstrāvu aizsardzībai?
Autors:
raihs
()
Datums: 02/01/2012 12:51
Tas titāns jau arī būs ar strāvu
Autors:
vlp
()
Datums: 02/01/2012 15:06
Un cik V tad laidīs iekšā? Mīnusu laikam? Un tad jau anodu metīs ārā?
Autors:
raihs
()
Datums: 02/01/2012 15:27
Titānam jau pofig-pie tā tāpat nekas neturās klāt. Ja arī kaut kas pielīp,tad ātri nokrīt nost. Interesants bleķis
Autors:
dzincha
()
Datums: 02/01/2012 15:53
Man arī sākumā smirdēja, tipa sērūdeņraža smaķele.
Liku ogles un citus filtrus, it kā palīdzēja. Bet pēc pāris gadiem konstatēju, ka šis vairs nesmird un lietoju tikai striķi + 5 mikronu patronu.
Liku ogles un citus filtrus, it kā palīdzēja. Bet pēc pāris gadiem konstatēju, ka šis vairs nesmird un lietoju tikai striķi + 5 mikronu patronu.
Autors:
Rx
()
Datums: 02/01/2012 16:02
Neatradu uz sitiena kāds spriegums ir anoda aizsardzības sistēmās boileros, bet zemē ieraktajiem anoda aizsardzības elementiem ( princips ir viens un tas pats!) ir šādi spriegumi: Potenciālu starpība starp tērarauda un anoda materiālu ir: Ļoti laba aizsardzība, derīgs anods, spriegums no 1 līdz 1,4V. Ja zem 0,87V, nederīgs anods. Domāju, ka tas arī parāda potenciālu, kas jāpieliek : No 1.0 līdz 1,4V. Uz priekšu draugi!
Autors:
vlp
()
Datums: 02/01/2012 16:35
Tātad mīnuss jāliek?
Autors:
Rx
()
Datums: 02/01/2012 17:17
"Anods" ( titāns)ir elektroda nosaukums, kam jāliek "pluss+"! "Katods" (tērauda korpuss) ir tas pie kā jāliek "mīnuss-". Anods dilst, katods aug.