UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Inženiertīkli :
Building.Lv Forums
Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Re: udens smaka
Autors:
aaaa
()
Datums: 27/10/2011 11:31
ddt: Tu jau pats atbildēji uz savu jautājumu ar lāstekas piemēru. Entropija jeb nekārtība dabā pati no sevis tikai pieaug, nekad nesamazinās. Evolūcijas apstiprinājums būtu tad, ja cilvēkam tā lāsteka no galvas izdurtos ārā un cilvēks pieceltos un aizietu. No haotiska "pirmatnējā kokteiļa", kā to mēdz saukt, tik ārkārtīgi attīstīta un sakārtota būtne kā E.coli rasties nevarēja, par zīdītājiem nerunājot. Ja tu uzcel māju, tā laika gaitā sagrūst, nevis tai piebūvējas vēl viens stāvs klāt. Ja sasit glāzi, lauskas pašas no sevis atpakāl nesalīmēsies. Tad kāpēc lai "kokteilī" esošās aminoskābes, nukleīnskābju bāzes uc draza pēkšņi sāktu sakārtoties un pārvērsties par ārkārtīgi sarežģītu organismu - baktēriju, kas spēj baroties, vairoties, pasargāt sevi no ienaidniekiem, pārvietoties? Un kas baktērijai liek pārvērsties par kaut ko citu? Mutācijas? Nu tad iedomājies - lai mutācija tiktu nodota nākamajai paaudzei, jāsatiekas 2 mutētiem indivīdiem un jārada pēcnācēji. Resp., piedzimst mutants - kroplītis, piemēram, sunītis ar 3 kājām. Lai viņa bērniem būtu 3 kājas, viņam jāatrod kuce arī ar 3 kājām un arī tad vēl nav skaidrs, vai tādu pēcnācēji izdzīvotu. Un ko parasti dara dzīvnieki ar mazuļiem, kas ir piedzimuši citādi? - viņi tos nogalina, tā nu reiz dabā ir iekārtots. un arī tas runā stingri pretī evolūcijai. Starpsugu pārošanās, kā zinām, nav iespējama. Neandertālietim nekad nevarēja būt bērns ar cilvēku. Un tā ir ar visām sugām. Tīģeris ar lauvu var sapāroties, bet piedzimušie bērni ir neauglīgi. Un tā atkal ir dabas pretestība jebkādām novirzēm. Evolucioniķu vienīgais arguments ir laiks, viņi neko citu paskaidrot nespēj kā tikai to, ka evolūcijai taču bija miljardiem gadu, bet mēs novērojam ļoti īsu laika sprīdi. Sugu starpstāvokļu neesamība gan atkal ir pilnīgā pretrunā ar pašu evolūcijas teoriju. Ja evolūcija ir notikusi ilgu laiku, tad uz zemes tai būtu jāturpinās arī tagad un mūsu vidū būtu jābūt starpsugām. Kā, tad pēkšņi evolūcija vairs nenotiek? Interesanti gan - evolucionēja, evolucionēja un viss, punkts, kaut kad laika gaitā izveidojās strikta robeža starp tiem miljoniem sugu, kas ir uz Zemes un tālāk vairs nekas nenotiek?
Autors:
Rx
()
Datums: 27/10/2011 11:38
Lai saprastu, ir jāgrib saprast. Jāmeklē. Jāveltī ļoti daudz laika, un tam jānāk no sirds, jeb citādi, jābūt iekšējai vēlmei, teiksim tā, nepieciešamībai. Jāsāk ar visvienkāršāko: Autogēno treniņu, ko praktizēja Padomju laikā un meditāciju, ko tagad tā sauc. Un prakse, apvienota ar teoriju. Nepārtraukta meklēšanas un izziņas darbošanās.... Pilnīgi neko nemoralizēju, viekarši parādu citu pieeju tam ko redzat apkārt un kas notiek ar Jums un dabā.
Autors:
ddt
()
Datums: 27/10/2011 11:43
aaaa
Nu es esmu mēms. Ja Tu paskaties uz savu roku un paskaties uz zivs peldspuru kauliņiem? Ja paskaties, ka Tev viss pa vienu galu nāk iekšā un pa otru ārā un apkārt ribas un paskaties uz jūras sūkli? Ka Tev acis, ausis, deguns un vēl 1000 lietas ir tajā pašā vietā kur zivij? Kādi starpposmi? Tu neesi no zivs radies? Ar ko tad interesanti Tu no viņas atšķiries?
Nu es esmu mēms. Ja Tu paskaties uz savu roku un paskaties uz zivs peldspuru kauliņiem? Ja paskaties, ka Tev viss pa vienu galu nāk iekšā un pa otru ārā un apkārt ribas un paskaties uz jūras sūkli? Ka Tev acis, ausis, deguns un vēl 1000 lietas ir tajā pašā vietā kur zivij? Kādi starpposmi? Tu neesi no zivs radies? Ar ko tad interesanti Tu no viņas atšķiries?
Autors:
ddt
()
Datums: 27/10/2011 12:04
2 Valdis Liepa
Ja Tu nesaproti Darvinu, tad vari strādāt sakņu bāzē par palīgstrādnieku. Kurš tad būs tas dullais, kurš gribēs lai viņa māju projektē cilvēks, kurš pat Darvinu nejēdz. Tu pats sev radi antireklkāmu. Padomā labāk par reālām problēmām. Un, ja kaut ko atrisināsi, tad ar to arī lielies. Piemēram, siltumizolācijas likšanas kvalitāte. Pavirši uzlikta siltumizolācija darbojas tikai ar 1%. Tā lieta ir jākontrolē. Tur ir darbalauks. Jāliek sensori, jāfilmē process u.t.t..
Ja Tu nesaproti Darvinu, tad vari strādāt sakņu bāzē par palīgstrādnieku. Kurš tad būs tas dullais, kurš gribēs lai viņa māju projektē cilvēks, kurš pat Darvinu nejēdz. Tu pats sev radi antireklkāmu. Padomā labāk par reālām problēmām. Un, ja kaut ko atrisināsi, tad ar to arī lielies. Piemēram, siltumizolācijas likšanas kvalitāte. Pavirši uzlikta siltumizolācija darbojas tikai ar 1%. Tā lieta ir jākontrolē. Tur ir darbalauks. Jāliek sensori, jāfilmē process u.t.t..
Autors:
ddt
()
Datums: 27/10/2011 12:58
aaaa
Vēlreiz pārlasīju Tavu tekstu. Kapēc mini starpsugu pārošanos? Tur nekāda jēga nav jāmeklē. Evolūciju šodienā var redzēt, ka valsts izzadzējiem bērni mācīsies labākajās pasaules augstskolās. Juristi viņus apkalpo. Cīnās savā starpā, kurš tiks klāt. Neveiksminieki iet lasīt pudeles. Tev apkārt ir cilvēki, un lielākā daļa neveiksminieki. Viņu gēni, "programma" neder šīsdienas situācijai, kautgan perfekti derēja 100 gadus atpakaļ. Viņi nevarēs uzturēt bērnus un izmirs. Bet kautkādi žuļiku bērni no čuhņas prihvatizē visu pēc kārtas. Tā ir evolūcija šodien. Izdzīvo cūciskākais. Es evolūciju redzu 100 reiz dienā un tas ir viens vērā ņemams pacilājošais faktors. man pat grūti iedomāties kādu procesu, kur nav redzama evolūcija. Nokrīt lidmašīna - citām firmām labi. Nogāž diktatoru - kaut kādām bankām labi. Tu nenotici zāļu reklāmai un nenoindējies - vai tad tā nav evolūcija? Citi ta nosprāga.Tātad tāds, kurš netic banālām reklāmām, vairojas.
Vēlreiz pārlasīju Tavu tekstu. Kapēc mini starpsugu pārošanos? Tur nekāda jēga nav jāmeklē. Evolūciju šodienā var redzēt, ka valsts izzadzējiem bērni mācīsies labākajās pasaules augstskolās. Juristi viņus apkalpo. Cīnās savā starpā, kurš tiks klāt. Neveiksminieki iet lasīt pudeles. Tev apkārt ir cilvēki, un lielākā daļa neveiksminieki. Viņu gēni, "programma" neder šīsdienas situācijai, kautgan perfekti derēja 100 gadus atpakaļ. Viņi nevarēs uzturēt bērnus un izmirs. Bet kautkādi žuļiku bērni no čuhņas prihvatizē visu pēc kārtas. Tā ir evolūcija šodien. Izdzīvo cūciskākais. Es evolūciju redzu 100 reiz dienā un tas ir viens vērā ņemams pacilājošais faktors. man pat grūti iedomāties kādu procesu, kur nav redzama evolūcija. Nokrīt lidmašīna - citām firmām labi. Nogāž diktatoru - kaut kādām bankām labi. Tu nenotici zāļu reklāmai un nenoindējies - vai tad tā nav evolūcija? Citi ta nosprāga.Tātad tāds, kurš netic banālām reklāmām, vairojas.
Autors:
aaaa
()
Datums: 27/10/2011 13:19
ddt: piedod, es izstājos no diskusijas.
Autors:
ddt
()
Datums: 27/10/2011 13:36
2 aaaa
O.K. Piedodu. Tikai pasaki, vai pirms kautkādiem tur 3 miljardiem gadu (nezinu precīzi) Tu biji vai nebiji zivs(dabiski, ka senči)?
O.K. Piedodu. Tikai pasaki, vai pirms kautkādiem tur 3 miljardiem gadu (nezinu precīzi) Tu biji vai nebiji zivs(dabiski, ka senči)?
Autors:
ddt
()
Datums: 27/10/2011 13:54
Godātie kungi! Paldies par interesantu diskusiju. Tas mani bagātina. Paldies par veltīto laiku. Pateikšu banalitāti 'Mēs nositam laiku, bet laiks nosit mūs."
Uz nesatikšanos pēc 20 gadiem!
Uz nesatikšanos pēc 20 gadiem!
Autors:
zipaks
()
Datums: 28/10/2011 11:36
Starpstāvokļu ir daudz un pietiekami. tas, ka atsevišķām sugām tie nav atrasti vēl neko nepierāda. Viens uzskatāms starpstāvokļa piemērs labi apskatāms tepat netālu Lietuvas delfinārijā.
Autors:
ddt
()
Datums: 28/10/2011 12:24
Es tā arī nesapratu par kādiem starpstāvokļiem tiek runāts. Mani interesē starpstāvokļi starp jūras sūkli un arheobaktēriju. Vai mēs esam radinieki? Būtu interesanti zināt ko par to saka Muižnieka kungs?