UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 2 no 9
Re: siltās grīdas vai radiatori
Autors: Uldis_s ()
Datums: 08/12/2014 17:34

Man ir siltās grīdas, uz tām: vannasistabā flīzes, virtuvē un gaitenī dabīgais linolejs. Savukārt visās istabās trīsslāņu parkets 14mm uz gofrēta kartona apakšklāja (3mm?). Siltums pilnībā pietiek.
Ir arī tāds "balkons", otrais stāvs, kurā katram gadījumam biju ielicis silto sienu. Nekad neesmu šo sienu ieslēdzis, pilnīgi pietiek ar siltumu no apakšas.

Re: siltās grīdas vai radiatori
Datums: 08/12/2014 18:39

Arī pārliecinoši balsoju pr siltajām grīdām, jo:
1) mazliet ietaupās apkurē - mazāk silda ārsienu un telpas augšu, runā ka var ietaupīt pat līdz 20%, bet es domāju, ka mazliet mazāk,
2) telpas komforts ievērojami lielāks un inerce iespaidīga, t.i. pie izlēgtas sistēmas vēl ilgi būs siltums, kas noteikti nav radiatoriem, tas ir īpaši svarīgi tiem kam nav gāzes katla, granulnieka - attiecīgi malkas katliniekiem,
3) grīdas komforts - tiem kam patīk ar basām kājām šad tad pastaigāt un bērniem rāpuļiem ideāli,
4) malkas katliniekiem (tiem kam normāla sistēma un akumulators), ļauj vairāk siltuma izņemt no mucas, attiecīgi retāk jākurina,
5) domāju, ka tas ir labāk arī telpām, jo siltums ir visur un neveidojas kaut kādas vēsās kabatas pie sienām, stūros aiz mēbelēm kur varētu kaut kādi pelējumi rasties,
6) grīda ātrāk nožūst kad mazgā :)
7) vairāk vieta telpā - nav radiatori

Mīnusi pret radiatoriem?
1) ja periodiski neregulāri kurina, tad nevar tik ātri pacelt telpā siltumu,
2) nevar urbt grīdā kur pagadās un pie katastrofāla brāķa grīdas izveidē var sanākt lielas ciešanas, piem. nesošā siena uz siltās grīdas, kura ielauž visu pasākumu utml.
3) nevar tik ātri izžāvēt veļu :)

Mīti:
siltās grīdas un āderu efekts,
nevar piesildīt,
no logiem nāk aukstums (taisnība gadījumos kad logi antīki vai brāķis)

Apmēram tā manā skatījumā.

Re: siltās grīdas vai radiatori
Autors: Aigaritto ()
Datums: 08/12/2014 19:03

piekritu vilnim...es paklausiju santehnikus un ieliku visur siltaa gridas iznemot gulamajas istabas...protams pietrukst ta siltuma zem kajam. bet pa lielam vai nu tajas istabas tiek iziets cauri vai ieskrieta uz bridi! ja celshu velreiz maju noteikti visur siltas gridas.

es vairak ieteiktu padomat par gridas klajumu...noteikti ja celtu velreiz virtuve neliktu flizes jo laika kad apkure nekurina kaifa nekada pa vinam staigat....un nav jau ta ka vietuve visu laiku udens list uz gridas un baiga netieiba valda....

Re: siltās grīdas vai radiatori
Autors: VG ()
Datums: 08/12/2014 20:38

Arī balsoju tikai par siltajām grīdām. Man aŗi domāt, ka putekļi un āderes ir mīts.
Vēl ko varu piebilst par segumu. Linolejs ir viena fantastiska padarīšana virtuvē, koridorā un saimniecības telpā. Ok, 1Kw siltuma nozog, bet praktisks pasākums bezgala. Beztam arī patīkamāk daudz ja grīda ir vēsa.
P.s. Veļu jāžāvē žavētājā.

Re: siltās grīdas vai radiatori
Autors: binary ()
Datums: 09/12/2014 14:06

Aigaritto Wrote:
-------------------------------------------------------
> es vairak ieteiktu padomat par gridas
> klajumu...noteikti ja celtu velreiz virtuve
> neliktu flizes jo laika kad apkure nekurina kaifa
> nekada pa vinam staigat....un nav jau ta ka
> vietuve visu laiku udens list uz gridas un baiga
> netieiba valda....

Par to ūdeni - savulaik, kad paņēmām kucēnu, nereti vakarā (pēc darba) istabā uz lamināta atradām vairākas peļķītes, kas tur visu dienu nostāvējušas. Laminātam no tā nebija nekādas vainas. Tā ka pat ja virtuvē rosās nevīžīgi ļautiņi, kam "visu laiku ūdens līst uz grīdas", var iztikt arī ar normālu laminātu - nekas viņam nenotiks.
Par citiem segumiem nemācēšu komentēt.



Labots 1 reizes. Pēdējo reizi labots 09/12/2014 14:06, labojis binary.

Re: siltās grīdas vai radiatori
Autors: Arnis ()
Datums: 09/12/2014 15:01

Vilnis pa lielam jau visu pateica :) 100% piekrītu. Pats kurinu ar granulām, mājā vēl gan pats nedzīvoju, bet jūtu, ka būs ļoti labi.

Re: siltās grīdas vai radiatori
Autors: aaaa ()
Datums: 09/12/2014 15:13

Es pēc 6 gadu silto grīdu lietošanas varu droši teikt, ka tas ir labākais dzīvojamās platības apsildes veids. Un ja grib, var ielikt arī koka grīdu - tikai jāievēro cita likšanas tehnoloģija (jāpielimē) un jālieto plānāks segums. Par radiatoriem vispār neko negribu dzirdēt - tā ir pagātne - ar vienu izņēmumu - cietā kurināmā katls bez siltuma akumulatora. Siltumsūknim vispār siltās grīdas ir ideāli.

Re: siltās grīdas vai radiatori
Autors: nkn ()
Datums: 09/12/2014 16:16

Piekrītu silto grīdu daudzajām labajām īpašībām, tomēr man subjektīvi tās ir pieņemamas tikai atsevišķās telpās, piem, priekšnams,vanasistaba. Pašlaik neizjūtu vajadzību pēc papildus pēdu sildīšanas, neesmu no salīgajiem, varbūt uz vecumdienām prasīsies.
Katrā ziņā radiatorus var piemest klāt, atšķirībā no siltajām grīdām.

Re: siltās grīdas vai radiatori
Autors: he ()
Datums: 09/12/2014 16:42

šobrīd, kad ārā ir ap 0 C, tad baigi nejūtu, ka man pēdas siltā grīda īpaši sildītu (flīzes, linolejs). Grīda vienkārši nav auksta. Grīdas virsmas temperatūra, ja pamēru ar infrasarkano termometru ir ap +23 +24 C, istabā ap +22C. Tā ka par pēdu sildīšanu (vai šur tur lasīts pat par pampšanu) manuprāt tās ir tādas pašas leģendas, kā par virs siltajām grīdām levitējošiem putekļiem, ko grīdas paceļ gaisā un nelaiž zemē. Man putekļi kā parasti guļ zemē, ja māju netīra :) Ja vien grīdas normāli uztaisītas un māja nav šķūnis un tādejādi nav verdoršs ūdens iekšā grīdās jāgāž, lai istabā sasniegtu vēlamos grādus. Pie āra -20 C būs kādi +28 C grīdas virsma jādabū - redzēsim vai tad varēšu zābakus uzvilkt - varbūt būšu pārmēru sapampis un putekļus saelpojies (tikai pirmā sezona).

Re: siltās grīdas vai radiatori
Autors: arre ()
Datums: 09/12/2014 17:07

Karsto pēdu pasākumu esmu izbaudījis ciemos pie paziņas, kuram ir guļbūve ar apsildāmo grīdu. Ziemā vairākas dienas pieturējās zem -20C ar vējiņu, tādēļ grīda tika kurināta uz pilnu klapi, lai noturētu ēkā temperatūru (guļbūvei labi logi, bet pašvaki ar šķirbu drīvēšanu starp baļķiem). Pēc kāda laika uzturoties telpās bija izjūtams ievērojams diskomforts - pat neticēju, ka tik traki var būt. Pēdas pretīgi svilst, un lauž kāju kaulus kā reimatisms, bet pats tāds piepampis un apātisks. Faktiski kājās bija jāvelk ielas apavi, kas arī nav baigi komfortabli. Normālos apstākļos, pie normālas grīdas temp. gan nekas tāds nav sajusts.

Pašreizējā: 2 no 9


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **  **     **  ********    ******  
 **     **  **     **   **   **   **     **  **    ** 
 **     **  **     **    ** **    **     **  **       
 *********  **     **     ***     ********   **       
 **     **   **   **     ** **    **         **       
 **     **    ** **     **   **   **         **    ** 
 **     **     ***     **     **  **          ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727