UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 3 no 9
Re: siltās grīdas vai radiatori
Autors: asd ()
Datums: 09/12/2014 18:13

Radiatori drošāki, jo ja notiek kāda plīšana vai tecēšana, to uzreiz var pamanīt un salabot. Mums alumīnija radiatori pāris reizes saplīsa ribu savienojuma vietās, karstais ūdens smuki kā strūklaka šļācās, tad tik skrien pēc bļodām un uz pagrabu meklēt stopkrānu. Tas pats var notikt arī ar cauruļu savienojumu siltajās grīdās, bet tad vēl papildus lauzt flīzes, vai griezt parketu, zem tā finieri, lai tiktu klāt bojājumam -nu nē. Kaķim aukstajās dienās arī patīk izstiepties uz radiatora kā uz mūrīša, kādu slapjāku zeķi vai cimdu kur nometīs? uz vai aiz radiatora!

Re: siltās grīdas vai radiatori
Autors: rbm ()
Datums: 09/12/2014 18:35

to asd -
1. siltajām grīdām betonā NAV savienojumu, atškirībā no radiatoriem (ja vien tie nav saslēgti caur kolektoru zvaigznes slēgumā. vienīgais risks - mehāniski bojāta caurule.
2. kas tie par radiatoriem kas plīst ribu vietās?
3. skandināvi to risina ar siltajiem skapjiem, kur ir ierīkots grīdā apkures loks un skapī ir silts un ātri žūst ne tikai cimdi bet arī viss kombinezons. priekš zeķu pāra vai cimdiem pilnīgi pietiek uzstādīt vienu elektrisko radiatoru (piemēram priekšnamā) vai izmantot to pašu dvieļu žāvētāju.
cerams apavus neviens vairs neplāno žāvēt uz radiatoriem :)

Re: siltās grīdas vai radiatori
Autors: J ()
Datums: 09/12/2014 19:17

Interesants risinājums par to dabīgo linoleju uz siltajām grīdām. Vai viņš tiek līmēts pie pamatnes? Kāda ir viņa siltuma pretestība salīdzinājumā ar flīzēm un laminātu?
Man arī pagaidām tikai pozitīva pieredze ar siltajām grīdām mājas pirmajā stāvā.

Re: siltās grīdas vai radiatori
Autors: Uldis_s ()
Datums: 10/12/2014 00:39

J: Par pretestību linolejam nepateikšu. Pats linolejs ir tikai 2.5mm biezs, tādēļ ļoti liela jau nebūs.
siltumatdeve ir laba. Ja uz parketa plikām pēdām ir vienkārši komforta sajūta, tad uz linoleja var labi sajust grīdas temperatūru.
Uz betona meistari klāj kaut kādu īpašu slāni, kuru līdzina ar rotējošu akmeņu mašīnu, tad pie tā līmē pašu linoleju. Līdzinājumam jābūt perfektam, katru skaidiņu vai graudiņu var just, ja iezogas. Tādēļ linoleja daļu uzticēju firmai, kur pirku pašu linoleju, parketu klāju pats.

Re: siltās grīdas vai radiatori
Datums: 10/12/2014 09:04

Varu piekrist Uldis_s, par to, ka linolejs diez ko daudz to siltumu neaiztur. Man gan ir parastais linolejs, nevis dabiskais, bet tik un tā neko slikt nevaru pateikt - linolejs ļoti laba lieta - viegli kopt un nenobružājas taciņu un krēslu vietās nemaz (vismaz no to izturīgo klases kā man). Es linoleju vienkārši uzliku bez jebkādas līmēšanas un problēmas nav. Pirms tam man šķiet es ļoti viegli pārskrēju pāri ar fleksi/betona slīpētāju, lai novāktu eventuālos krikšus, kuri varētu spiesties cauri. Ar putekļusēcūju rūpīgi nosūcu un darīts.

Re: siltās grīdas vai radiatori
Autors: kaasis ()
Datums: 10/12/2014 11:58

Kā tur īsti ir? Vai trubas var likt zem mēbelēm, vai nē? Skatoties daudzas mājaslapas. tiek pievērsta uzmanība tam, ka nevar likt zem mēbelēm. Bet skatoties bildes un video, kur parādīta ierīkošana, nekur nav atstātas vietas zem mēbelēm. Kā jums izvietotas trubas? Vai zem sienām arī kādam ir, vai tās tiek apietas?

Re: siltās grīdas vai radiatori
Datums: 10/12/2014 12:10

Cik atceros, tad būvniecības pirmssākumos bija tādi apsvērumi - nelikt zem mēbelēm, jo tas kaltējot tās utml. Praksē, manuprāt tā ir stabila vēsture, kaut vai tāpēc, ka mēbeles šodien stāv šeit, bet rīt citur. Neko tā grīda mēbelēm nenodara. Turklāt ieliekot daļēji nelietderīgi izmanto grīdas potenciālu. Domāju, ka mūsdienās ko tādu vairs nedara.
Zem sienām var likt, ja tāda ir grīdas liešanas tehnoloģija, vienīgais izņēmums būtu nesošās sienas, kur gan nevajadzētu likt kontūru. Vispār jau nesošo sienu uz grīdas vispār nevajadzētu likt, tai ir atsevišķs pamats. Neskatoties uz to ir dzirdēts, ka cilvēks tā ir izdarījis un rezultātā siena pārlauzusi grīdu ar visām caurulēm.

Re: siltās grīdas vai radiatori
Autors: uldis_s ()
Datums: 10/12/2014 13:43

Kaasis: noteikti neliec ankamberī un zem virtuves darba galda - miskaste labi smaržo, kad uzsilusi. Tāpat atstāj kādu neapkurināmu stūrīti kur turēt ievārījumu un kartupeļus.
Un no ledusskapja 20cm, it īpaši, ja saldētava apakšā
Kad liku trubas, gar ārsienu saliku blīvāk, lai kompensētu sienas vēsumu. Izrādījās ne tik vienkārši, jo visādas kastes uz grīdas un dīvāni ir izvietoti tieši pa poerimetru, līdz ar to siltums no tām vietām līdz istabai nenonāk. Tādēļ laikam ir jāklāj vienmērīgi, blīvāk pie vitrīnu logiem. Ja iebūvētais drēbju skapis pie ārsienas, tad zem tā vienu cauruli.

Re: siltās grīdas vai radiatori
Autors: kaasis ()
Datums: 10/12/2014 13:49

Man jau bija tāda doma, pirmo siltumu laist gar logiem un izeju uz terasi. Kolektoru likt maksimāli vidū, cik nu plānojums atļauj. Vēl mani nodarbina jautājums - vai apkures telpā arī vajazīga apkure, vai arī tā piesilst tāpt. Tagadējā mājā man krāsns apkure, tāpēc atvainojiet par tik stulbu jautājumu. Jaunajā paredzēts malkas katls ar siltuma akumulatoru (nopakotu, protams). Telpa būs atsevišķa piebūvīte pie mājas. tā ka nevar saprast, kā tur ar to siltumu būs...

Re: siltās grīdas vai radiatori
Autors: v_t ()
Datums: 10/12/2014 16:38

"Ja iebūvētais drēbju skapis pie ārsienas, tad zem tā vienu cauruli." - praktiski bez vēdināšanas, ar nepietiekamu apsildi, pie ārējās sienas. šis jau pirmajā ziemā varētu izveidoties par krāšņu pelējuma inkubatoru.

istabā nonāk viss siltums, arī tas, kas zem mēbelēm. mēbeles uzsilst un arī kļūst par apkures elementiem. tāpēc trubas jāliek pa visu grīdas laukumu un šmucspaini var iztukšot biežāk.
jautājums par dārzeņu glabāšanu gan ir vietā. es tos glabāju uz iebetonētās skursteņa pēdas, kas kļuva nevajadzīga, jo ir ss. ja man būtu pagrabs, tad arī šis jautājums atkristu.
man pieliekamo pa ceļam sasilda kontūru trubas, kas iet katra uz savu telpu. ja kolektors būtu citā vietā, tad ieliktu atsevišķu kontūru. aizgriezt ciet nav nekāda problēma, ja tik būtu ko aizgriezt. pārdesmit naudiņu par trubu nav baigi liels ieguldījums.

Pašreizējā: 3 no 9


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **        **  **     **  **     **  **     ** 
 ***   **        **  **     **  ***   ***   **   **  
 ****  **        **  **     **  **** ****    ** **   
 ** ** **        **  **     **  ** *** **     ***    
 **  ****  **    **  **     **  **     **    ** **   
 **   ***  **    **  **     **  **     **   **   **  
 **    **   ******    *******   **     **  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727