building.lv skaitļos

Lietotāji online10
Aktīvie uzņēmumi19067
Nozares raksti32977
Interjers : building.lv

Interjers

Paklāji jeb tepiķi

Paklāji jeb tepiķi

Paklāji jeb tepiķi, tāpat kā mīkstie grīdas segumi, telpā rada komfortu un mājīgumu. Paklājiem piemīt vēl citas pozitīvas īpašības, kuru dēļ tie spēj konkurēt gan ar cenas ziņā demokrātisko laminātu, gan ar aristokrātisko parketu.
Koksnes plātnes

Koksnes plātnes

Ēku celtniecībā aizvien vairāk tiek izmantotas dažādus koksnes plātņveida materiālus. Attīstoties tehnoloģijām, plātnes kļuvušas izturīgākas, būtiski paplašinājis to izmantošanas iespējas.
BAU 2009 – ARHITEKTŪRA, CELTNIECĪBAS MATERIĀLI, CELTNIECĪBAS SISTĒMAS

BAU 2009 – ARHITEKTŪRA, CELTNIECĪBAS MATERIĀLI, CELTNIECĪBAS SISTĒMAS

Esiet laipni aicināti apmeklēt izstādi BAU 2009, kas notiks Vācijā - Minhenē, jaunajā Minhenes Messes izstāžu kompleksā no 12. līdz 17. janvārim.
Akustiski komfortabla konferenču zāle Rīgas centrā

Akustiski komfortabla konferenču zāle Rīgas centrā

Latvijas projektētāju sabiedrības (LPS) SIA ēkā Skolas ielā 21, Rīgā nesen izbūvēta jauna konferenču zāle aptuveni 80 cilvēkiem. Citu, līdzīgu telpu kontekstā šī konferenču zāle atšķiras ar perfektu akustisko risinājumu, kas var būt problēma jaunizbūvētās telpās, ja netiek piesaistīti atbilstoši ...

Projekti Cēsu pilsētvides uzlabošanai

Cēsu pilsētas dome drīzumā iesniegs jau otro projektu pieteikumu Eiropas reģionālās attīstības fonda (ERAF) aktivitātē "Nacionālās un reģionālās nozīmes attīstības centru izaugsmes veicināšana līdzsvarotai valsts attīstībai".
Drošības sajūta - tas nav maz! Sargājiet sevi, sev tuvos un savu mājokli pats.

Drošības sajūta - tas nav maz! Sargājiet sevi, sev tuvos un savu mājokli pats.

Esošās ekonomiskās situācijas rezultātā, krasi turpina pieaugt zādzību un laupīšanu skaits. Katru reizi uzzinot par to, iespējams Tu aizdomājies par sevi, savu nakts mieru ejot gulēt, un mājokļa drošību Tavas prombūtnes laikā. Bet, ko esi darījis lietas labā, lai nekļūtu par zagļu upuri?
Vecu dēļu grīda

Vecu dēļu grīda

Vecu ēku restaurācija un remonts ir pašlaik ļoti aktuāla tēma. Laiks, kad koks bez apdomāšanās tika nomainīts pret imitāciju vai plastmasu, jau pamazām paliek pagātnē.
Gaismas diodes. Tas ir moderni

Gaismas diodes. Tas ir moderni

Laiks nestāv uz vietas un arvien jaunākas tehnoloģijas ienāk ikdienas dzīvē un tiek veiksmīgi izmantotas sadzīvē, nodrošinot lielākas ērtības vai arī pildot dekoratīvu elementu lomu. Gaismas diodes, kuras pavisam nesen asociējās ar kosmiskajām tehnoloģijām, tagad ir gan vairums monitoros, televizoros, citā sadzīves tehnikā.
Savas bīdāmās durvis

Savas bīdāmās durvis

Bīdāmās durvju sistēmas strauji ienākušas mūsu interjeros un tiek plaši izmantotas, sākot no skapjiem, kas varētu būt vislielākā izmantojuma daļa, līdz telpu nodalīšanai. Ar bīdāmo sistēmu palīdzību iespējams iekārtot skapi vai mantu glabātuvi neizmantotā, bet nestandarta nišā, ...
Krēsla jaunais tērps

Krēsla jaunais tērps

Kā zināms, nekas nav mūžīgs, un jebkura lieta laika gaitā nolietojas. Tas attiecināms arī uz mēbelēm. Taču samērā bieži gadās tā, ka mēbeles konstrukcija vēl ir gana labā stāvoklī un pat neprasa remonta, bet visa vaina audumā, kas apdilis un nolietojies vai vienkārši apnicis un nesaskan ...
Istaba dumpiniekam

Istaba dumpiniekam

Konsultē Ilze Gudermane, "K-rauta" interjera eksperte
Konkurss: ZIEMASSVĒTKU DEKORS!

Konkurss: ZIEMASSVĒTKU DEKORS!

Svētki vienmēr iedvesmo uz labiem darbiem un pozitīvām domām. Pastumsim malā negatīvo ziņu gūzmu, lai tā dzīvo pati par sevi, bet mēs cienīgi sagaidīsim Ziemassvētkus!

Gada paveiktais Cēsīs

Aizvadot gada pēdējās dienas, pierasts atskatīties uz tajā paveikto. Šogad Cēsis var lepoties ar veiksmīgi realizētiem būvdarbiem. Uzskaitīti tiek lielākie:

Padomi Ziemassvētku noskaņās

Svētku sajūtas nekad nav par daudz, it īpaši Ziemassvētkos. Paši galvenie Ziemassvētku atribūti – eglīte un gaisma– ir modē jau gadu simtiem, mainās tikai stils eglītes rotājumiem un gaismas ietērpam.

"VASARNĪCA.AINAVU DIZAINS. AKTĪVĀ ATPŪTA." 24. - 26. aprīlis, 2009. gads

Tieši pavasarī, kad izplaukst pirmie pumpuri un paliek siltāk, katram vasarniekam un privātmajas īpasniekam, rodas savas vēlmes kaut ko papildināt mājas interjerā un ainavas labiekārtošanā, bez tam…..

Nākamruden Rīgā plāno atklāt jaunu kultūrizglītības centru

Ja darbi noritēs saskaņā ar šobrīd noteiktajiem termiņiem, nākamā mācību gada sākumā Rīgā darbu sāks jauns kultūrizglītības centrs, kurā mājvieta būs Jāzepa Mediņa mūzikas skolai un pūtēju orķestrim "Rīga" – šādu apliecinājumu no celtniekiem šodien saņēma ...

Spriedīs par namu apsaimniekošanu un jaunajām tehnoloģijām māju renovācijā

Starptautiskās būvniecības un remonta izstādes "Māja. Dzīvoklis 2008" laikā Ķīpsalā 16. un 17. oktobrī norisināsies starptautiska konference "Nekustamā īpašuma pārvaldīšana – XXI gadsimta iezīmes un attīstības virzieni dažādās Eiropas valstīs", kā arī seminārs par šodienas aktualitātēm renovācijas jomā "Jaunā...

Noslēgusies skate "Labākie realizētie arhitektūras objekti Ventspilī

Sestdien, 6. decembrī, Ventspilī noslēdzās skate "Labākie realizētie darbi arhitektūrā, vides dizainā un būvniecībā Ventspils pilsētā 2007. un 2008. gadā." Darbi tika vērtēti 10 nominācijās, nosakot uzvarētāju katrā no tām. Savukārt atsevišķo nomināciju uzvarētāji sacentās par GRAND PRIX.
Kā ekonomēt elektroenerģiju? Praktiski padomi ikvienam

Kā ekonomēt elektroenerģiju? Praktiski padomi ikvienam

Domājot, kā samazināt elektroenerģijas patēriņu dzīvoklī, svarīgi pievērst uzmanību spuldzēm. Ja parastās kvēlspuldzes vēl nav nomainītas ar ekonomiskajām, pēdējais laiks to izdarīt, ziņo "Neatkarīgā Rīta Avīze Latvijai".
Koks īstajā vietā (3.daļa)

Koks īstajā vietā (3.daļa)

Kokmateriālu izmantošana grīdas segumu izgatavošanai ir visplašākā – tie var būt masīvi koka dēļi, tradicionāli koka dēļi, parkets, trīsslāņu parkets, u.c.
Latvijas Nacionālās bibliotēkas būvē nākamgad jāapgūst 27 miljoni latu

Latvijas Nacionālās bibliotēkas būvē nākamgad jāapgūst 27 miljoni latu

Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkas būvniecībā šogad tiks paveikti darbi par aptuveni sešiem miljoniem latu, savukārt 2009. gadā, palielinoties darba apjomiem, Nacionālā Būvkompāniju apvienība plāno apgūt vairāk nekā 27 miljonus latu.
Koks īstajā vietā (2.daļa)

Koks īstajā vietā (2.daļa)

Katrai koku sugai piemīt tehniskās īpatnības, ar kurām jārēķinās ēkas ekspluatācijas procesā.