UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Ārdarbi :
Building.Lv Forums
Re: Zāles pašgājēj-pļāvējs
Autors:
Rx
()
Datums: 13/07/2011 15:28
Trimmerim cietajai zālei zāģveida diski ir vairāku tipu: 4 vai 3 mazliet izbīdīti naži, 4 vai 3 vairāk izbīdīti naži un trīs stipri izbīdīti naži. Kāpēc tā!? Un kursš kam labaks....Jo vairāk izbīdīti naži jo ātrāk var bīdīt lielā zālē...bet sliktāk veidojās vāla. Ja zobs maz ibīdīts, zāle izslīd pa disku, savācās un labāk veidojas vāla, mazāk sapinas- satinas garā zāle ap disku, kas šad tad jāpinķerē nost. tāds ir mans secinājums.
Autors:
Danimars.
()
Datums: 13/07/2011 16:07
Nestrīdēšos par SB52, varbūt kļūdos, pats mēģinājis neesmu, bet dzirdēju gan, nāksies pārbaudīt "informatoru". Zāleij izmantoju tikai spoli 3mm, nazi 3zobu izmantoju kur dīkst mazi kociņi un atvases, tās žilku ēd nost kā trakas, ar zāģi, ja labi uzasināts var gāzt līdz pat rokas resnuma kokus (mēģināts). Starp citu kad eju pļaut ar žilku nelieku plastmasas aizsardzību, tā auklu var dabūt garāku, ja zāle nav augsta pļaušanas platums palielinās. Starp citu, vai kāds ogres rajonā neasina trimmera zāģus, jebšu jaunu pirkt...
Autors:
Danimars.
()
Datums: 13/07/2011 16:09
Jā, ja neliek aizsardzību, tad gumijnieki un maska obligāti...
Autors:
Didzisp
()
Datums: 13/07/2011 19:53
Danimars, a kas tur sarežģīts to krūmgrieža ripu uzasināt. Es asinu katru reizi, kad eju krūmus griezt. Negarantēju, ka uzasināšu, kā ar automātu, bet nu krūmus ņem ka švirkst vien. Ir man čoms, kurš vēl krievulaikos elektrības līniju stigas tīrija ar krūmgriezi. Viņam izdodās asināt vēl labāk. Visadā ziņa Ogrē zāģu servisā man lielo malkas zāģa ripu sačakarēja, bet viņs izlaboja. Ja vari Lielvārdē iebraukt, tad uzasināsu un vvēl parādīšu kā pašam asinat ar fleksi pat ripu nenoņemot :)
Rx, Par trīszaru ripām ar trīssturveidīgu galu, es pat pateikt nevaru, ko ar to sū** var pļaut. Ir man tāda ripa un rūsē uz nagliņas. Manu purva zali tā nekad nav ņēmusi. Viss tinās virsū un viens čakars tikai. Četrzaru ripa ar plakaniem galiem lielu zāli ņem vienkārši ideāli. Ja par zar garumu, tad jo jaudīgaks krūmgriezis, jo garākus zarus un lielāku zobu var pavilkt. Man ir bijusi četrzaru ripa gan ar īsiem zariem, gan ar gariem. Stigai SB52 pilnīgi pofig un pļauj vienādak ar abām. Kaimiņš tiko , aiz pārskatīšanās, nopirka trīszaru ripu, bet kā pie manis paprovēja četrzaru, tā uzreiz aizbrauca pirkt tādu pašu.
Rx, Par trīszaru ripām ar trīssturveidīgu galu, es pat pateikt nevaru, ko ar to sū** var pļaut. Ir man tāda ripa un rūsē uz nagliņas. Manu purva zali tā nekad nav ņēmusi. Viss tinās virsū un viens čakars tikai. Četrzaru ripa ar plakaniem galiem lielu zāli ņem vienkārši ideāli. Ja par zar garumu, tad jo jaudīgaks krūmgriezis, jo garākus zarus un lielāku zobu var pavilkt. Man ir bijusi četrzaru ripa gan ar īsiem zariem, gan ar gariem. Stigai SB52 pilnīgi pofig un pļauj vienādak ar abām. Kaimiņš tiko , aiz pārskatīšanās, nopirka trīszaru ripu, bet kā pie manis paprovēja četrzaru, tā uzreiz aizbrauca pirkt tādu pašu.
Autors:
Danimars.
()
Datums: 13/07/2011 20:31
Didzisp, pats esmu no Lielas vardes, labpraat piebrauktu un apskatiitos, kaa tev sanaaks zaagja ripu ar fleksi uzasinaat :) es runaaju par to ripu, kas ar n-tajiem zobiem, tur ar viili vajag, kaa benziinzaagja kjeedi, tam stanoku nav taapeec veikalos neasina. Par 3 vai 4 zobu ripu - es lietoju tikai 3zobu, pirku atsevishkji, komplektaa negaaja. Zobi tai garaaki nekaa 4zobu. Vispaar es pret pljaushanu visai slimiigji skatos, jo jaapljauj 0,3h, plus graavji un neliidzenumi, ja esi lo Lielvardes, tad saproti par ko es... Ieliec savu meilu, sarunaasim asinaashanas paraugstundu;)
Autors:
Didzisp
()
Datums: 13/07/2011 20:54
Danimars, vari sūtīt uz Vari mani atrast Draugos LV kā Didzis Pučs.Ceru ka epasts arī ierakstījās, jo tekstā to neļauj rakstīt. Ar vīli es asinu tikai motorzaģa ķēdi, bet visas zāģa ripas un krūmgrieža ar šmirģeli vai fleksi. Galu gala, nav jau galdnieka instruments, kur ar dažadām galodām jāasina. Krūmgrieža zāģveidīgaiaji ripai pilnīgi pofis, ja asinājuma leņķis nostaigā. Nav tak deļi jāzāģē, a krūmu zaģējuma taisnumu neviens neskatās :)
Autors:
Danimars.
()
Datums: 14/07/2011 00:07
Vienstāvs Wrote:
-------------------------------------------------------
> "stumjamais Murray" droši vien ir t.s.
> "high-wheel trimmer". Manuprāt tādiem vērts
> nomainīt auklas pret nazi. Šogad nopirku lietotu
> Al-Ko šņik-šņak šķērīti, ņemšanās
> liela, tomēr ražība 2 x lielāka un strādāt
> vieglāk (pats velk uz priekšu). Arī
> ekoloģiskāks varētu būt, jo aiz high-wheel
> trimmera (ne auklām, ne naža) manuprāt daudz
> dzīvības neatliek (gliemeži pielīp pie vaigiem
> šķidrā formā).
Par auklas nomainju pret nazi gan nezinu, naakamreiz domaaju auklas vietaa ielikt stiepli no vada bez izolaacijas 1,5 vai 2mm. Par gliemezhiem - man sieva tik priecaasies... Toties vardes no stumjamaa gan paspeej aizmukt:)
> "stumjamais Murray" droši vien ir t.s.
> "high-wheel trimmer". Manuprāt tādiem vērts
> nomainīt auklas pret nazi. Šogad nopirku lietotu
> Al-Ko šņik-šņak šķērīti, ņemšanās
> liela, tomēr ražība 2 x lielāka un strādāt
> vieglāk (pats velk uz priekšu). Arī
> ekoloģiskāks varētu būt, jo aiz high-wheel
> trimmera (ne auklām, ne naža) manuprāt daudz
> dzīvības neatliek (gliemeži pielīp pie vaigiem
> šķidrā formā).
Par auklas nomainju pret nazi gan nezinu, naakamreiz domaaju auklas vietaa ielikt stiepli no vada bez izolaacijas 1,5 vai 2mm. Par gliemezhiem - man sieva tik priecaasies... Toties vardes no stumjamaa gan paspeej aizmukt:)
Autors:
ruukiitis
()
Datums: 14/07/2011 09:13
vienalga nesapratu, Ja pļauj savu piemājas teritoriju, pat neregulari reizi gadā, kur jūs dabūjas rokas resnuma atvases?
Tas ir jautājums par to komplektā esošo zāģa ripu.
Tas ir jautājums par to komplektā esošo zāģa ripu.
Autors:
Danimars.
()
Datums: 14/07/2011 10:13
ruukiitis Wrote:
> vienalga nesapratu, Ja pļauj savu piemājas
> teritoriju, pat neregulari reizi gadā, kur jūs
> dabūjas rokas resnuma atvases?
> Tas ir jautājums par to komplektā esošo zāģa
> ripu.
Viss vienkārši - mans gabals robežojas ar "zeme lauksaimniecībai", kuru neviens protams neapstrādā. Pa 6 gadi tur krūmiņi ir pārvērtušies 4-5metri augstos kociņos. Tad "estētisku jūtu un merkantīlisku tieksmju" vadīts tīru svešu teritoriju. I acij tīkami i šāda tāda malka sanāk. Vispār mans gabals atrodas vietā, kur treknajos gados bija paredzētas ja nejaucu 10 mājas. Esam divi kas iesākot toreiz, turpinam tagad. Ja man apkārt mājai jau ir daudz maz pieņemams zālājs, tad blakus apbūves gabals ir pārvērties džungļos. To es arī tīru ~10m joslā, lai krūmi nenāk iekšā. Pļauju divas reizes mēnesī, no A-Z aizņem 5-6 stundas ieskaitot pīppauzes un alus malkošanu:)
> vienalga nesapratu, Ja pļauj savu piemājas
> teritoriju, pat neregulari reizi gadā, kur jūs
> dabūjas rokas resnuma atvases?
> Tas ir jautājums par to komplektā esošo zāģa
> ripu.
Viss vienkārši - mans gabals robežojas ar "zeme lauksaimniecībai", kuru neviens protams neapstrādā. Pa 6 gadi tur krūmiņi ir pārvērtušies 4-5metri augstos kociņos. Tad "estētisku jūtu un merkantīlisku tieksmju" vadīts tīru svešu teritoriju. I acij tīkami i šāda tāda malka sanāk. Vispār mans gabals atrodas vietā, kur treknajos gados bija paredzētas ja nejaucu 10 mājas. Esam divi kas iesākot toreiz, turpinam tagad. Ja man apkārt mājai jau ir daudz maz pieņemams zālājs, tad blakus apbūves gabals ir pārvērties džungļos. To es arī tīru ~10m joslā, lai krūmi nenāk iekšā. Pļauju divas reizes mēnesī, no A-Z aizņem 5-6 stundas ieskaitot pīppauzes un alus malkošanu:)
Autors:
Didzisp
()
Datums: 14/07/2011 10:29
Man līdzīgi ka Danimars, tikai blakus manai zemei atrodas pisētai piederoša upes palienas purvaina zeme, kuru neviens nekopj. Tad nu es reizi gada, pavasarī to nopļauju ar krūmgriezi. Pa vienu sezonu kārkli saaug garāki par cilveka augumu un krūmgriezim ir ko trkkties.Mezā tak arī krūmus ka zāli nepļaj, bet pietiek reizi gada ar krūmgriezi "iepazīstināt" Es jau saku, katram savs. Cilvēks kuram pieder sešas sotkas un eirozālīte katru dienu tiek laistīta nekad nesapratīs kaimiņu kuram vairāki hektāri un kurš priecājas par sausu laiku kad zāle nav jāpļauj :)