UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Ārdarbi :
Building.Lv Forums
Re: Zāles pašgājēj-pļāvējs
Autors:
Danimars.
()
Datums: 14/07/2011 11:32
Didzisp Wrote:
-------------------------------------------------------
> Man līdzīgi ka Danimars, tikai blakus manai
> zemei atrodas pisētai piederoša upes palienas
> purvaina zeme, kuru neviens nekopj. Tad nu es
> reizi gada, pavasarī to nopļauju ar krūmgriezi.
> Pa vienu sezonu kārkli saaug garāki par cilveka
> augumu un krūmgriezim ir ko trkkties.Mezā tak
> arī krūmus ka zāli nepļaj, bet pietiek reizi
> gada ar krūmgriezi "iepazīstināt" Es jau saku,
> katram savs. Cilvēks kuram pieder sešas sotkas
> un eirozālīte katru dienu tiek laistīta nekad
> nesapratīs kaimiņu kuram vairāki hektāri un
> kurš priecājas par sausu laiku kad zāle nav
> jāpļauj
Didzisp, kā ar āmuru naglai uz galvas, nav ko piebilst. Iziešu uz kontaktu par zāģi šonedēļ vai nākošo, kā laiks atļaus:)
-------------------------------------------------------
> Man līdzīgi ka Danimars, tikai blakus manai
> zemei atrodas pisētai piederoša upes palienas
> purvaina zeme, kuru neviens nekopj. Tad nu es
> reizi gada, pavasarī to nopļauju ar krūmgriezi.
> Pa vienu sezonu kārkli saaug garāki par cilveka
> augumu un krūmgriezim ir ko trkkties.Mezā tak
> arī krūmus ka zāli nepļaj, bet pietiek reizi
> gada ar krūmgriezi "iepazīstināt" Es jau saku,
> katram savs. Cilvēks kuram pieder sešas sotkas
> un eirozālīte katru dienu tiek laistīta nekad
> nesapratīs kaimiņu kuram vairāki hektāri un
> kurš priecājas par sausu laiku kad zāle nav
> jāpļauj
Didzisp, kā ar āmuru naglai uz galvas, nav ko piebilst. Iziešu uz kontaktu par zāģi šonedēļ vai nākošo, kā laiks atļaus:)
Autors:
kkk
()
Datums: 14/07/2011 12:38
Vai tad krūmgrieža zāģripas neviens neasina ar tam paredzēto instrumentu, ar ko pie tam vēl zobus pareizā leņķī var izlocīt, kad nodilst? Esmu vairākas zāģripas ar SB52 uz krūmiem (desmitos hektāru) nozāģējis un nekad nav nācis prātā tur fleksi pielietot - kur tev pļavā elektrība? Asinu tāpat kā motorzāģim - pēc katras bākas (nu vai pēc vajadzības, ja ierauj akmeņos un zāģa ceļš jāizlabo). Nezinu kā citiem modeļiem, bet SB52 var normāli asināt vienkārši apgāžot lai balstās uz ručkām. Protams ripa nost ņemta netiek.
Cerams links/bilde ielikses:
[www.husqvarna.com]
Cerams links/bilde ielikses:
[www.husqvarna.com]
Autors:
Didzisp
()
Datums: 14/07/2011 13:21
Man jau nav mežā jāstrādā un vienmēr var atnākt mājā pie elektrības. Par cik krūmus pļauju ar krievu ripu, tad to neasina ar vīli. Nē nu var čakareties, bet ar fleksi iet daudz ātrāk un nefig tur nevienam nevajag zobu precizitati. Nav tak dēļi jāzāģē, kad zaģis var sākt šķībi vilkt :). Zales ripu vispār ar vīli būs baigais čakars vīlet un kam to vajag. Nomauc ar fleksi žīvs-žvāks un zobs atkal ass. Vādu sakot, te atkal katram savs. Viena lieta kā kkk, kad hektāri ar krūmiem jāpļauj pa mežiem, cita lieta piemājas saimniecība.
Autors:
Rx
()
Datums: 14/07/2011 13:35
Ir ripas kurām ir atļauts tikai viens rotācijas virziens (http://www.jonsered.com/lv/trimmers-brushcutters/trimmers-brushcutters-accessories/spoles-un-asmeni/zales-asmeni-un-nazi/eightpoint-grass-blade/), bet ir ar abpusēji pieļautu rotāciju. To kam abpusējā, noasina abas puses un pie vajadzības apgriež otrādi. Jonsared parādītā ir tāda kā arī Stihlam. Pamēģināju. Labāka kā četrzobu ar īsiem zobiem, kas ir Oleomacam (ja liela, bieza zāle kas vālā jānoliek.)
Autors:
Didzisp
()
Datums: 14/07/2011 15:57
Rx, ar Tavā piemērā dotā tipa ripu jau es kāreiz krūmus certu. Zāli ar tādu nav pļaušana.
Autors:
Didzisp
()
Datums: 14/07/2011 19:33
Zāli vislabāk pļaur ar šāda tipa ripu [www.alibaba.com] Ir varianti par zaru garumu, bet galvenais lai tie nebūtu trīsstūrveidīgi, bet griestu zāli perpendikulāri. Esmu izmēģinajis visa tipa ripas un neviena nav labāka. Protams, ir variants ar kustīgiem nažiem, bet tāda jātaisa pašam un tam darbam rokām jāaug mo īstās vietas. Ar kustīgiem nažiem pļauj ideāli un neko nevar salauzt, jo naži noliecas pie šķēšļiem.
Autors:
Vienstāvs
()
Datums: 14/07/2011 19:38
Disku ap 40 cm diametrā (tas laikam būs par lielu plecā karamajiem) ar kustīgiem nažiem reiz redzēju Kesko Agro veikalā Vienības Gatvē (tā veikala, vismaz tai vietā, vairs nav).
Autors:
aaaa
()
Datums: 14/07/2011 21:26
Lokanie asmeņi ir visiem Bosch akumulatora trimeriem. Tur gan viņi plastmasas, bet darbojas lieliski, kaimiņam ir. Tepat Rx dotajā linkā taču arī ir ar lokanajiem asmeņiem:
[www.jonsered.com]
[www.jonsered.com]
Autors:
Rx
()
Datums: 15/07/2011 09:15
Didzisp : Jūsu parādītais ir Oleomac tipa. Kad ar tādu (pat īsāki zobi kā jūsu bildē) pļauju, jo tas ir komplektā ar Oleomac 735T, smalkā, garā zāle bieži satinās. Kad zobi ir īsāki, praktiski nesatinās un tā sagrieztā zāle sēž uz asmens gludās virsmas un ļaujās pārnesties uz vāla vietu. Arī metāls paliek neass, nez kas notiek ar tiem plastmasas kustīgajiem nažiem....