UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Ārdarbi :
Building.Lv Forums
Re: Zāles pašgājēj-pļāvējs
Autors:
Didzisp
()
Datums: 11/07/2011 16:33
Skaidrs, ka kapināšana nav nekas aizmirsts. Es krūmgriezim četrzaru ripas galus visu laiku kapinu, lai tie formu turētu un ilgāk nenodiltu. Vai mūsdienās ir vērts ņemties ar iskapti, par to gan stipri šaubos. Kamēr iskapti kapināsi, strīķēsi un šāberēsi, es ar krūmgriezi visu pļavu būšu nopļāvis :) Ja vēl nemokās pilnā gāzē ar auklu pļaut, bet pļauj ar asmeni, tad no rīta rasā var pat putnus dziesmas klausīties :)
Autors:
Rx
()
Datums: 11/07/2011 17:16
Tas kurš ir pļāvis pļavu sienam, piekritīs, ka darbs nav viegls, bet pēc tam estētiskais baudījums ir uz mūžu neiazmirstams: zāles griešanas šņakstoņa, tas krāšanās vālā, smaržu bagātība, gandarījums par katru soli....asināšanas dzindzināsana....Bet ja apskata tikai praktiskos aspektus, izskapts aiziet vēsturē, un ir darba instruments tiem kam līdzekļi neatļauj mehanizētos līdzekļus.
Autors:
Didzisp
()
Datums: 11/07/2011 21:49
Katram jau savs :) Par cik jaunībā nācās ar iskapti govij sienu pļaut, tad neko patīkamu es neatceros. Pļava bija jānopļauj, siens jaizžāvē un jāsaved mājā, jo citādāk nebūs piena.Daudz vieglāk bija noķert kolhoza traktoru, lai tas pa polšu nogāz to pļavu. Tagad savam priekam sapļauju sienu stirnām ziemai un varu izbaudīt siena smaržu, bet pļauju gan ar krūmgriezi. Nu negribu es ar to iskapti vairāk čakarēties- laikam bernības trauma :)
Autors:
Ansis Krauze
()
Datums: 12/07/2011 19:15
Ar pašgājējiem ir grūtības, jo ejošais mehānisms var vienkārši salūst, kā gadījās draugam ar AL-ko. Sņik - šņak un pastumt pat nevar, baigi grūti! ņem stumjamo un miers, vienalga jāstaigā pakaļ!
Autors:
Nejaanis
()
Datums: 12/07/2011 23:10
alumiinija kaati ir laba un eerta lieta, man patiik.ir taads jau gadi 10. iekar aabelee un aizmirsti par to ka kaats vareetu izkalst, nopuut, izkapts noņemaas elementāri ar 2 seškantēm.izkapti nekapinu, tikai izsliipeeju ar smilšpapīra ripu uz flekša.nav man tie apjomi lai buutu jeega sist ar dzelzi pa dzelzi..
par zaales pļāvējiem- savus 1500 pagalma izpļauju pa 4 stundaam ar dambja elektrisko pļāvēju- metaala korpuss, motoriiti es pagaajušgad pēc godiigaam 8 sezonaam nomainiju pa 25 ls 15 minuušu laikaa , domaaju ka tagad pirmais izjuks pats pļāvējs .pļauj visu bet neko nemulčē un nesavaac.tas kas paliek uz zemes, tas arii paliek.
vada probleema mani neuztrauc- esmu piešāvies .
patiesiiiibu sakot neredzu nekaadus benziinnieka plusus, ja nu vieniigi lielas gludas platiibas, bet priekš tam jau ir traktoriņi un raideri. elektriskajam nav vajadziias nekaadas apkopes un papildus materiaali, kluss, nesmird un neduumo, tikai asini asmeņus un vico.
par zaales pļāvējiem- savus 1500 pagalma izpļauju pa 4 stundaam ar dambja elektrisko pļāvēju- metaala korpuss, motoriiti es pagaajušgad pēc godiigaam 8 sezonaam nomainiju pa 25 ls 15 minuušu laikaa , domaaju ka tagad pirmais izjuks pats pļāvējs .pļauj visu bet neko nemulčē un nesavaac.tas kas paliek uz zemes, tas arii paliek.
vada probleema mani neuztrauc- esmu piešāvies .
patiesiiiibu sakot neredzu nekaadus benziinnieka plusus, ja nu vieniigi lielas gludas platiibas, bet priekš tam jau ir traktoriņi un raideri. elektriskajam nav vajadziias nekaadas apkopes un papildus materiaali, kluss, nesmird un neduumo, tikai asini asmeņus un vico.
Autors:
ruukiitis
()
Datums: 13/07/2011 10:48
pie tēmas par trimmeri - manējam kautkas noticies ar "nazi". viņš neturas klāt, proti izslīd, proti kad ieber "ručkā" tad lēnām paātrinās, un kad nomet gāzi tad tas vēl turpina griesties. Stigas ražojums
Var jau būt ka kautkas nav nostiprināts kad mēģinu to pielikt? bet auklu spoloi izdodas pielikt vienkārši perfekti.
Ta i bliežu pilnā ručkā.
Varbūt kāds ar padomu var palīdzēt, kas jāpaskatās? kautkā neticas ka kas ir sabeigts, jo nazis (disks) maz lietots, un neticas ka no konstruktora kautkas pietrūkst.
Var jau būt ka kautkas nav nostiprināts kad mēģinu to pielikt? bet auklu spoloi izdodas pielikt vienkārši perfekti.
Ta i bliežu pilnā ručkā.
Varbūt kāds ar padomu var palīdzēt, kas jāpaskatās? kautkā neticas ka kas ir sabeigts, jo nazis (disks) maz lietots, un neticas ka no konstruktora kautkas pietrūkst.
Autors:
Danimars.
()
Datums: 13/07/2011 11:30
Ar nazi viss kārtībā, pats nepareizi saliki, tur jāpapēta instrukcija, starp nazi un skrūvi+plastmasas "bļodu" jāliek tāda kā šaiba-plāksnīte. Skrūves vītne ir paredzēta, lai uzdodot pilnu gāzi skrūve pievelkas, nazis nevar griezties. Pats lietoju Stiga SB-40 jau trešo gadu, iepriekš bija Stiga ar to dumo rokturi, tas gan ir pilnīgs sū... rokas nogurst vienās tulznās, nenormāla vibrācija. Kā nākamo ņemšu Stiga 52, četru taktu, smagāks par 40, bet vibrācija mazāka, patēriņš mazāks. Vai kaut ko jaunāku, jo paies laiks kamēr nokaušu esošo.
Vēl gribu padalīties pieredzē ar stumjamo trimmeri, iegādājos pagājošgad, Murray ar MTD motoru, trimmera un zālespļāvēja krustojums. Super aparāts, kamēr es ar trimmeri pa grāvjiem, sieva tiek likta pie šā ragiem. P.S. zāles pļāvēji ar nažiem neder, jo zeme nav līdzena un kurmju līdz kaklam!!!
Vēl gribu padalīties pieredzē ar stumjamo trimmeri, iegādājos pagājošgad, Murray ar MTD motoru, trimmera un zālespļāvēja krustojums. Super aparāts, kamēr es ar trimmeri pa grāvjiem, sieva tiek likta pie šā ragiem. P.S. zāles pļāvēji ar nažiem neder, jo zeme nav līdzena un kurmju līdz kaklam!!!
Autors:
ruukiitis
()
Datums: 13/07/2011 11:43
Danimars - man ar Stiga SB-40, bet man nepatīk tā komplektā esošā 4 lapu ripa, vai esi mēģinājis likt kautko 3 lapu bet jau reālus nažus (MTD šķiet ka komplektā tādi nāk).
+ nekad neesmu sapratis ko dara ar komplektā esošo žāģi, tas laikam tiešām ceļiniekiem grāvjus pļaujot noder?
+ nekad neesmu sapratis ko dara ar komplektā esošo žāģi, tas laikam tiešām ceļiniekiem grāvjus pļaujot noder?
Autors:
Vienstāvs
()
Datums: 13/07/2011 11:50
"stumjamais Murray" droši vien ir t.s. "high-wheel trimmer". Manuprāt tādiem vērts nomainīt auklas pret nazi. Šogad nopirku lietotu Al-Ko šņik-šņak šķērīti, ņemšanās liela, tomēr ražība 2 x lielāka un strādāt vieglāk (pats velk uz priekšu). Arī ekoloģiskāks varētu būt, jo aiz high-wheel trimmera (ne auklām, ne naža) manuprāt daudz dzīvības neatliek (gliemeži pielīp pie vaigiem šķidrā formā).
Autors:
Didzisp
()
Datums: 13/07/2011 15:17
Danimars, Stiga SB52 ir divtaktu motors. Man ta sverķis ir un zinu ko saku.
ruukiitis, četrzaru ripa garu zali ņem vislabak. Protams, tā ir kārtīgi jauzasuna un katru reizi pirms iešanas pļavā zobu vajag "iepazīstināt ar šmirģeļa ripu" :) Trīszarniecei ripai gara zāle tinās virsū. Viss jau atkarīgs cik un ko pļauj. Es savukārt nekad neesmu izmantojis ripu ar striķi, savukārt katru pavasari kādus pāris hektārus ar zāģa ripu apstaigāju. Man vislabāk patīk ripas vēl no krievulaikiem. Tām tādi nežēlīgi cērtošie zobiņi. Ka ripa nepievelkas, tad kaukas nav pareizi ar šaibām. Es tak tām krievu ripām dabūju uztaisīt speciālas šaibas centrēšanai, jo diametrs lielāks un tāpat perfekti pievelkas.
ruukiitis, četrzaru ripa garu zali ņem vislabak. Protams, tā ir kārtīgi jauzasuna un katru reizi pirms iešanas pļavā zobu vajag "iepazīstināt ar šmirģeļa ripu" :) Trīszarniecei ripai gara zāle tinās virsū. Viss jau atkarīgs cik un ko pļauj. Es savukārt nekad neesmu izmantojis ripu ar striķi, savukārt katru pavasari kādus pāris hektārus ar zāģa ripu apstaigāju. Man vislabāk patīk ripas vēl no krievulaikiem. Tām tādi nežēlīgi cērtošie zobiņi. Ka ripa nepievelkas, tad kaukas nav pareizi ar šaibām. Es tak tām krievu ripām dabūju uztaisīt speciālas šaibas centrēšanai, jo diametrs lielāks un tāpat perfekti pievelkas.