UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 2 no 13
Re: Zāles pašgājēj-pļāvējs
Autors: aae ()
Datums: 06/05/2011 09:27

Zāles savācēju nevajag, ja grib pļaut kādu pļavu vai grāvmalu, kvalitatīvs mauriņš bez savācēja nesanāks. Tā arī ir, ka tā mulčēšanas funkcija nekam neder, jo labā koptā mauriņā nopļautā zāle vienkārši ir pārāk daudz, pat sasmalcinātā veidā viņa visa nesadalās un pavasarī taisot aerāciju lielos daudzumos tiek izkasīta laukā. Tāda vairāk veicina sūnas augšanu nevis mēslošanu, efektīvai mēslošanai jālieto veikala ķīmijas. Bet viss protams atkarīgs no tā, vai vajag appļaut zāles un nezāles vai arī tiek veidots normāls mauriņš.
Katrā gadījumā tam pašgājējam pa 120Ls cena ir nedaudz aizdomīga, ja vien nav kāda "speciāla" atlaide. Es pievērstu pastiprinātu uzmanību riteņu mehānismam, vai nav pārāk plānas un plastmasīgas detaļas.

Re: Zāles pašgājēj-pļāvējs
Autors: aaaa ()
Datums: 06/05/2011 10:01

Manā gadījumā, kad ir vairākas zālāja zonas - līdzena, ne tik līdzena, un ar pamatīgiem kirbuļiem iekšā, ļoti svarīga bija centrālās ass pļaušanas augstuma regulēšana - pļāvēja sānā ir ručka, ar kuru elementāri var pļaušanas augstumu regulēt. Ja tāds nav, jāpārstellē katrs ritenis, un tas ir pilnīgi garām, ja bieži jāmaina pļaušanas augstums.
Ķīmija ir atsevišķa tēma, bet normāli tas nav, ka zālei beram draņķus virsū, kas nogalē kukaiņus, sliekas utt. Saber ķīmiju, visas sliekas beigtas, un tad jāstaigā ar aeratoriem un vēl sazin ko. Zāli nevajag pārvērst par kultu. Kas var būt skaistāks par ziedošām pienenēm pavasarī zālājā. Kaimiņiene man melnu muti vairākas dienas četrrāpus plēš pienenes no zālāja ārā un to ravē, aerē, kaisa mēslojumu un kas? Kā Vienstāvs reiz teica - tikai demonstrē cilvēka triumfu pār dabu, neko vairāk.

Re: Zāles pašgājēj-pļāvējs
Autors: Didzisp ()
Datums: 06/05/2011 10:09

Kāda tur vēl airācija :) Man sliekas tā uzairē, ka neko vairāk nevajag. Taā nu tas ir, ka cilvēki paši visu sačakarā ar ķīmiju, minerālmēsliem un pārmērīgu vecas zales savakšanu, ka vēlak nākas lielu enerģiju ieguldīt, lai vispār zāle augtu.Lai es vēl minerālmēslus kaisītu zālājā, tak tāpat tik bieži japļauj. Kas var būt labaks par biezu sūnu zalājā- staigā basām kājām kā pa tepiķi un zāle retak jāpļauj :) Nu jā, knapmauriņu fani jau mani nesapratīs :)

Re: Zāles pašgājēj-pļāvējs
Autors: aae ()
Datums: 06/05/2011 12:58

Novirzamies drusku no tēmas, bet vīri nebrauciet auzās. Tekstiem par piemājas mauriņu kā kultu un triumfu pār dabu vairāk prasās daktera komentārs. Objektīvi par pārējo - man laikam dārzā ir kādas ķīmiski izturīgas sliekas, kas spēj pārdzīvot neganto zāles minerālmēslojumu, kukaiņu statistiku neesmu pētījis, bet nu visdrīzāk tur ar nekas nemainās. Kāreiz nopļauto zāli nenovācot un zālāju nekopjot viņš augs sliktāk, tāpat ir efektīvi veidi kā ātri tikt galā ar pienenēm, bet ne par to stāsts. Kādam patīk sūnas, kādam pienenes un kādam tas ko saprot ar koptu mauriņu, neredzu jēgu te baigi propogandēt savu vienīgo pareizo viedokli. Labāk vienkārši padalīties kā var efektīvāk tās sūnas vai mauriņu izaudzēt.

Re: Zāles pašgājēj-pļāvējs
Autors: kriss_g ()
Datums: 06/05/2011 13:13

Foruma būtība nav gluži pedantiska mauriņa iekopšana.
Runājot par to zāles pļāvēju pa 120 runa iet par akciju. It kā no 230 nocenots,..cik nu tam var ticēt... , un jauda it kā 4,6 Zs, nosaukums S460HY, googlā var atrast, tirgo firma Stokker.
Vakar apbraucu vietējos veikalus. Depo smuks pašgājējs nezināmas firmas ~160 (2,6 KW); K-Rautā Murray pļāvējs ar Briggs&Stratton dzinējs 4,5 Zs maksā pāri Ls 170. Tādu draugs nopirka rudens beigās pa 119.99 akcijas laikā, vienīgais, murray trūkums - no sāna nav zāles izmešanas iespējas, bet kā mēs nolēmām - ar fļeksu to var "izlabot".
Atgriežoties pie tā lētā ķīnieša - nu nav gultņu riteņos, bet riteņi gana lieli - 7" priekšā, 10" aizmugurē. Man pašam 5Zs parastais stumjamais jau vismaz 10 gadus un vienu reizi nomainīju kreiso aizmugurējo ritentiņu (bez gultņa, protams). Tad tam ķīnietim vismaz zīmējumā pie roktura tikai viens tas slēdzējs - tas, kuru atlaižot slāpst dzinējs. Pašgājējiem tā kā diviem jābūt - viens atslēdz vilkmi, otrs slāpē dzinēju. Tad šim sanāk visu laiku velkas uz priekšu..???? Lai apturēt - jāpaceļ :) A, un ir dzirdēts, ka tā piedziņas siksna kkur 1x gadā jāmaina, - tā ir vai nē???

Re: Zāles pašgājēj-pļāvējs
Autors: Rx ()
Datums: 06/05/2011 13:24

Ir atklāts jautajums par to, kuri velkošie riteņi labāki: Priekša vai aizmugure: Ja priekša, līkumā nav jāatslēdz vilkšana, bet paceļ degunu un pagriežās. Tai pat laikā, ja kāds pampaks- izcilnis (kurmjurakumi), kam jāiet pāri paceļot, degunu paceļot, vilkme pazūd. Ja aizmugurējīe, tad vilkme palielinās paceļot degunu, bet pagriezienos, jāatslēdz vilkme....Runājot ar cilvēkiem, kas visus izmēģinājuši (Huskvarna pārstāvis) teica ka piešauties var pie abiem. Analizējot situāciju tirgū, vadošie pamatā ir aizmugurējie, bet ieskatoties Jonsored: [www.jonsered.com] tiem ir priekšas velkošās. Husqvarnai visiem gandrīz pakaļa velkošā, bet nu ir arī ar priekšu velkošo. Kādas pieredzes ir Jums?

Re: Zāles pašgājēj-pļāvējs
Autors: Didzisp ()
Datums: 06/05/2011 14:51

Galu galā tāpat tak visam mūžam vienu zāles pļāvēju nenopirksi, bet gan jau tas pa 120Ls gadus desmit nokalpos. Tā kā, ko tur daudz štukot, pērc tik nost. 120Ls jau pašgājējam ir normāla cema.

Re: Zāles pašgājēj-pļāvējs
Autors: Rx ()
Datums: 06/05/2011 15:00

Tā arī saka visi pārdevēji....Tikai pircējs pēc tam elš un pūš, sten, svīst, .... jo nav ņēmis vērā ka skopais maksā divreiz. Protams estētiem mazlietpļāvējiem viss vienalga...pat elektriskais gana labs.

Re: Zāles pašgājēj-pļāvējs
Autors: Rx ()
Datums: 06/05/2011 15:20

Vēl viens sīkums kas labākajām mauriņplaujmašīnām ir parādījies, ir ūdens mazgāšanas pieslēgums zāles un zemes nomazgāšanai ap pļaujamnazi apakšā: Cik sapratu saruinā ar izplstītāju, iedarbina pļaujmašīnu un ar ūdens strūklas un rotējošā naža palīdzību apakša tīra. Tas man liekās ļoti būtisks jauninājums: Mitrā zāle ar kurmja rakumu zemi tā pieblīvējās , ka tikai ar cietu suku to var ar grūtībām dabūt nost, bet ne jau tīru dabūt. Sevišķi sakrājās ap riteņu iekšpusi. Sakrājušies sū... veicina rūsēšanu, samazina darba tilpumu un pļaujot biežāk motors nespēj vilkt, ja pļauj ielaistu zāli.

Re: Zāles pašgājēj-pļāvējs
Autors: Viesturs470 ()
Datums: 06/05/2011 15:47

Viss jaunais jau ir labi aizmirsts vecais. Mūsdienās parāk liela ietekme ir mārketingam - ražotāju ir ka biezs un kaut kā jau sava prece jāievirza tirgu, ja visi ražos vienu un to pašu tad nebūs interesanti un tad nu sākas viss ko tik vēlies sāķot ar dažādiem dzinējiem, beidzot ar korpusu materiālie rokturu izliekumiem un riteņu lielumiem.
Vislabāko sev piemērotāko izvēli var izdarīt tikai salīdzinot dažadus modeļus reālā situācijā, tāpēc vislabāk ja var no kādiem kaimiņiem aizņemties pamēgināt un tad reāli sajust vai tā atširība konkretajā situācijā ir vajadzīga.

Ko vēl varētu piebilst - ja jāplauj tikai mauriņš ir tikai pie mājas nelielā platībā no eksplutacijas viedokļa labāks būs elektriskais - nebūs ne eļļa jāmaina, ne par degvielas cenām jāuztraucas, Tāpat nebūs sievisķīgu atrunu, ka nevar pielaist !

Pašreizējā: 2 no 13


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **     **  **     **  ********  **     ** 
 **   **   **     **  ***   ***  **        **     ** 
 **  **    **     **  **** ****  **        **     ** 
 *****     **     **  ** *** **  ******    **     ** 
 **  **     **   **   **     **  **        **     ** 
 **   **     ** **    **     **  **        **     ** 
 **    **     ***     **     **  ********   *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727